Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Dave Duncan

de levende god (757)

Dave Duncan

De kleine groep van getrouwen rond Imperator Shandie hebben ieder op hun manier een leger van tovenaars verzameld om de strijd tegen het Convenant te beginnen. Verraad en schermutselingen zijn aan de orde van de dag. Ze komen in de Impen-hoofdstad samen, maar Zinixio's Convenant blijkt sterker dan verwacht. Ylo geeft zijn leven in ruil voor dat van de Imperatrice en slechts door de hulp van de kabouters en hun mysterieuze God keert het tij en breekt er voor Pandemia een nieuwe tijd aan. Het einddeel van deze reeks is dan wel afgerond, maar laat mogelijkheden open om er verder op voort te borduren of er afgeleide verhalen van te maken. Verrassende wendingen en vaart in het verhaal maken dit boek tot een ware must. Zelfs in dit boek worden nog nieuwe rassen ten tonele opgevoerd. Zeer overtuigend geschreven. Op groen omslag een aantal afbeeldingen in kaders met onder andere een man met een liggende vrouw met zwaard in zijn armen. In 1996 verscheen dit boek onder de titel 'De vierde magister'*. Kleine druk.

5.00 €

de vierde magister (651)

Dave Duncan

De vierde magister is het vervolg op "Het verbroken protocol" en "Het verlaten slagveld" (a.i.'s 94-07-059-8 en 95-51-081-8) en ook het laatste deel van een trilogie. In de vorige delen slaagde de kwaadaardige dwerg Zinixo erin om met behulp van magie de macht in handen te krijgen in het Impenrijk. Zinixo verzamelde een groot aantal magiërs om zich heen, waarmee zijn magische krachten heel sterk zijn geworden. Koning Rap van Krasnagar probeert een bondgenootschap te sluiten met de magiërs die niet onder Zinixo's invloed staan in de hoop dat zij samen sterk genoeg zijn om de tiran te verslaan. Rap heeft in het vorige deel een aantal getrouwen om zich heen verzameld, maar het kost hun grote moeite om machtige magiërs voor hun zaak te winnen. Zonder precies te weten waarom beseft Rap dat hij naar het mysterieuze kabouterrijk Thume moet trekken en dat hier op de langste dag grootse gebeurtenissen gaan plaatsvinden. Uiteindelijk worden de verspreide leden van het verbond in Thume herenigd en begint een schijnbaar uitzichtloos magisch gevecht tegen Zinixo. Het boek is geen echte uitblinker in het fantasygenre, maar is niettemin een spannende, eenvoudig geschreven roman met de nodige verrassingen. Normale druk.

6.00 €

het geschonden protocol

Dave Duncan

Ylo, overlevende van een vervolgd geslacht, klimt op van gewoon legionair tot signaleur van prins Shandie. Aanvankelijk uit eigenbelang steunt hij de prins met het vooruitzicht wraak te nemen op diens grootvader, Emshandar. Tijdens veldslagen lijkt het erop dat het Protocol, de overeenkomst tussen de Magisters en de Imperator waarbij het politieke gebruik van magie aan banden werd gelegd, geschonden wordt. Bij de proclamatie van de troonsopvolging blijkt duidelijk dat het Protocol geschonden is, wie er achter zit en dat het nieuwe millennium zal beginnen met chaos die de wereld uiteindelijk zal bedreigen. Alle denkbare fantasy-elementen zijn hier te vinden, van elfen, dwergen en magiers tot een fantasy-wereld van een soort mix van het Romeinse Rijk en de Middeleeuwen. Veel subplots, een scala aan intrigerende personages en plaatsen (die helaas niet allemaal op de kaart in het boek zijn aangegeven) en een goed doorwrocht verhaal van deze op latere leeftijd doorgebroken auteur. Op blauwe omslag een aantal afbeeldingen in kaders met onder andere een magister en een hand met zwaard erin. Kleine druk. Dit boek verscheen in 1993 onder de titel 'Het verbroken protocol'*.

5.00 €

het stille slagveld (91)

Dave Duncan

Het geschonden Protocol is vervangen door Zinixo's Convenant met als doel heerschappij over heel Pandemia. De kleine groep van getrouwen rond Imperator Shandie stellen een nieuw Protocol samen en gaan naar alle uithoeken van de aarde om het aan de niet-gebonden tovenaars te verkondigen. Ylo denkt nog steeds grotendeels aan zichzelf en wordt de minnaar van Imperatrice Inos, daar zij gelooft dat haar man dood is. Het nieuwe Protocol verzamelt een kleine groep tovenaars, maar dan zet het Convenant de draken in tegen de legioenen van het Impenrijk en de kobolden. Het nieuwe Protocol komt tot de conclusie dat zij nog niet machtig genoeg zijn om de strijd aan te gaan met het Convenant. Het fantasierijke vervolg op 'Het geschonden protocol' dat meteen opent daar waar het eerste deel eindigt. De genoemde personages worden uitgebreid met nieuwe personen en rassen. De subplots worden afgerond terwijl de rode draad abrupt eindigt, zodat het derde deel ('De levende god') het kan afronden. Op bordeaux omslag een aantal afbeeldingen in kaders met onder andere een liggende, gevleugelde draak. In 1995 verscheen dit boek onder de titel 'Het verlaten slagveld'*. Kleine druk.

5.00 €

het verbroken protocol (654)

Dave Duncan

Dave Duncan is een in Schotland geboren maar in Canada werkende geoloog die sinds 1987 een vijftiental overwegend fantasy-getinte romans uitbracht, waarbij de ij delen van 'Seventh Sword' en de 4 delen van 'Man of his Word'. 'Het verbroken Portocol' vormt de inzet van zijn nieuwe 4-delige 'A Handful of Men'. In dit eerste boek raakt koning Rap van het kleine Krasnegor in konflikt met een ouder en tirannieker wordende Imperator en met de Magisters. Het eeuwenoude protokol dat met hen werd gesloten, lijkt inderdaad te wankelen terwijl de in legenden voor het einde van de eeuw aangekondigde chaos werkelijkheid dreigt te zullen worden. Liefhebbers van het genre vinden hier een sterk verhaal dat met veel lokale kleur werd ingevuld.

5.00 €
 
Paginas: | 1 |