Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: C.S Friedman

als de ware duisternis valt (279)

C.S Friedman

Op het oostelijke continent van de 'levende' planeet Erna houdt zich een nog grotere boosaardige macht op dan de zwarte faege. Priester-krijger Damien Vryce, tovenaar Gerald Tarrant en de Rakhvrouw Hesseth wagen de expeditie naar het continent. Ze ontdekken gaandeweg waarom eerdere expedities verdwenen, maar maken ook kennis met de macht van de Verzwelger, die lang geleden een geheim verbond heeft gesloten met Tarrant, de Jager. C.S. Friedman gebruikt in dit tweede boek van de Koudvuur-trilogie dezelfde vertrouwde personages en thema's als in 'In de schaduw van de zwarte zon' (1995)*. Het onderbewustzijn van de mens en de krachten die daarin verborgen liggen, exploreert ze via haar fantasierijke wereld waarin allerlei schepselen ronddolen. Opvallend is dat ze goed en kwaad in dezelfde personages aan bod laat komen, in wisselende machtsverhoudingen. Haar stijl is iets minder bombastisch dan in vele fantasy-romans, maar hier en daar toch wat langdradig, wat misschien niet verwonderlijk is bij een boek van ruim zeshonderd pagina's. Maar alles bij elkaar genomen, is de Koudvuur-trilogie een voorbeeld van moderne fantasy waarin een dosis dieptepsychologie is verwerkt. Voor geoefende fantasy-lezers. Kleine druk.

7.00 €

het zielenvuur (280)

C.S Friedman

Kamala is als meisje misbruikt; dit heeft haar wil om te overleven gesterkt en maakt haar tot de eerste vrouw die als heks bereid is ten koste van anderen te overleven: ze wordt magier. Colivar, al vele eeuwen magier, wordt naar het kasteel van koning Danton geroepen voor een geheime bijeenkomst van magiers omdat prins Andovan lijkt te sterven aan precies dat wat magiers in leven houdt: het onttrekken van de levenskracht. Andovan voelt zijn leven uit zichzelf wegglippen en weigert zo te sterven. Hij raadpleegt een zieneres die hem weet te vertellen dat 'zij hem doodmaakt'. Hij gaat op weg om 'haar' te vinden. 'Zij', Kamala, is ondertussen net vertrokken bij haar leermeester om haar nieuwe wereld te gaan ontdekken. Terwijl deze drie naar elkaar onderweg zijn, neemt een groot, oud gevaar nieuw leven aan: de zieleneters; draakachtige wezens die de zielen van al wat leeft, verslinden. Een goed geschreven fantasyverhaal; als lezer wordt je langzaam het verhaal en de personages in getrokken en wordt dan verrast door een totaal nieuwe wending. Spannend, met een donkere sfeer. Deel een van een trilogie. Kleine druk.

8.00 €

kroon der schaduwen (1027)

C.S Friedman

Op de middeleeuwse wereld Erna nadert de strijd tussen demonen en mensen een beslissende fase. Priester-krijger Damien Vryce en de vampierachtige tovenaar Gerald Tarrant moeten het opnemen tegen de mysterieuze Iezu-demon Calesta die een onwillige maar waardevolle bondgenoot heeft gevonden in Andrys Tarrant, een van de nakomelingen van de tovenaar. Maar de Ongenaamden, de essentie van de geheimzinnige natuurkracht de faege zelf en de gebieders van Tarrant, mengen zich ook in de strijd, evenals de Patriarch van de Kerk van de Aarde-god. In deel 3 van de Koudvuur-trilogie bouwt C.S. Friedman verder op de bekende ingredienten: de strijd tussen demonen en mensen leert elk personage dat goed en kwaad hopeloos verstrengeld is. Friedman toont veel empathie in haar verhaal en de zielssmarten van haar personages zijn overtuigend. Erna is een complexe, maar aanvaardbare wereld, bevolkt met fascinerende personages. Het enige zwakke punt in het geheel is de stijl: te veel 'fonkelende ogen' en te dik aangezette emoties. Een intelligente fantasy-roman voor de liefhebbers van het genre. Kleine druk.

9.00 €

roon van schaduwen (445)

C.S Friedman

Op de middeleeuwse wereld Erna nadert de strijd tussen demonen en mensen een beslissende fase. Priester-krijger Damien Vryce en de vampierachtige tovenaar Gerald Tarrant moeten het opnemen tegen de mysterieuze Iezu-demon Calesta die een onwillige maar waardevolle bondgenoot heeft gevonden in Andrys Tarrant, één van de nakomelingen van de tovenaar. Maar de Ongenaamden, de essentie van de geheimzinnige natuurkracht de faege zelf en de gebieders van Tarrant, mengen zich ook in de strijd, evenals de Patriarch van de Kerk van de Aarde-god. C.S. Friedman heeft met deel 1 en 2 van de Koudvuur-trilogie heel wat lezers in Nederland en Vlaanderen kunnen bekoren. Deel ij bouwt verder op de bekende ingrediënten: de strijd tussen demonen en mensen leert elk personage dat goed en kwaad hopeloos verstrengeld is. Friedman toont veel empathie in haar verhaal en de zielssmarten van haar personages zijn overtuigend. Erna is een complexe, maar aanvaardbare wereld, bevolkt met fascinerende personages. Het enige zwakke punt in het geheel is de stijl: te veel 'fonkelende ogen' en te dik aangezette emoties. Een intelligente fantasy-roman voor de liefhebbers van het genre. Normale druk.

6.00 €
Paginas: | 1 |