Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Christoph Marzi

het schip der schaduwen (470)

Christoph Marzi

Eerste deel van de fantasytrilogie 'Malfuria'*. De lezer maakt kennis met Catalina, een meisje van veertien jaar dat in de leer is bij de oude kaartenmaker Marquez. Wanneer een geheimzinnig schip in Barcelona aanmeert, verandert Catalina's leven drastisch. Ze moet vluchten voor gemaskerde mannen die overal waar ze komen, schaduw brengen. Samen met Jordi, een jongen die ook op de vlucht is voor de gemaskerden, ontdekt ze meer over haar afkomst, haar bijzondere gave en over Malfuria. Hun zoektocht brengt hen langs de kleine straatjes van Barcelona en naar de wonderlijke bibliotheek van de levende verhalen. De auteur creeert met dit boek een fascinerende wereld. In het verhaal zijn erg originele ideeen verwerkt, zoals de kaarten en tekeningen die werkelijkheid worden. Poetische beschrijvingen worden afgewisseld met spannende passages. Het resultaat is een spannende, intrigerende roman met een beeldrijke taal die ongetwijfeld veel lezers zal boeien. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 

lilith (391)

Christoph Marzi

Sinds enkele maanden verdwijnen er allerlei mensen en vinden er gruwelijke moorden plaats. Het lijkt erop alsof er in de stad onder Londen toch nog iets duisters leeft. Als ook Emily's vriendin Aurora en meester Melkweg spoorloos verdwijnen, gaan Emily (16) en haar mentor Wittgenstein (ik-figuur) op onderzoek uit. Al snel zijn ze hun leven niet zeker meer. Vervolg op 'Lycidas'* dat enkele jaren eerder speelde. De fantasiewereld die de auteur beschrijft, is heel uitgebreid en boeiend, met wezens uit allerlei mythologieen. De rommelige chronologie met veel vooruitwijzingen, de vele personages, de omvang en het verrassende perspectief zorgen ervoor dat je je aandacht er goed bij moet houden en het boek in een kort tijdsbestek moet uitlezen, anders raak je de draad kwijt. Wittgenstein en Emily spreken elkaar met 'u' aan, waardoor het soms verwarrend is wie er aan het woord is. Wittgenstein weet verrassend veel van wat er in de hoofden van de andere personages omgaat. Misschien dat dit komt, doordat hij een elf is. Een boeiend, rijk, maar wat moeilijk gecomponeerd verhaal. Paperback, kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 

lycidas (471)

Christoph Marzi

Emily Laing woont in een tehuis voor daklozen in Londen. Op haar 12e wordt ze aangesproken door een rat en maakt kennis met meester Wittgenstein. Dit alles heeft tot gevolg dat ze in allerlei avonturen terechtkomt. Het perspectief ligt bij Wittgenstein (ik-figuur) en niet bij Emily. Hij weet verrassend veel van wat er in de hoofden van de andere personages omgaat en kan gedetailleerd vertellen over gebeurtenissen waar hij niet bij was. Maar je raakt door dit perspectief niet echt bij het verhaal en de emoties van de personages, vooral Emily, betrokken. De fantasiewereld die de auteur beschrijft is heel uitgebreid met wezens uit allerlei mythologieen. De personages maken ondanks de lijvigheid van het boek weinig ontwikkeling door. De rommelige chronologie met veel vooruitwijzingen, de vele personages, de omvang en het perspectief maken het boek moeilijk voor lezers van Emily's leeftijd. De plot en de manier waarop alle nare gebeurtenissen toch nog goed komen, zorgen er echter voor dat het boek weer meer een jeugdboek lijkt. Hierdoor valt het eigenlijk tussen twee lezersgroepen in. Al met al een boeiend verhaal, maar geen pageturner. Kleine druk met volle bladzijden. Winnaar van de Deutscher Phantasik Preis 2005 (beste fantasydebuut). Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 
 
Paginas: | 1 |