Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: David Gemmel

de beproeving van de bijlvechter (479)

David Gemmel

Talisman trekt naar het graf van Osjikai om de legendarische Ogen van Alchazzar te vinden die het pad zullen effen van de Grote Eenmaker, de man die de stammen van de Nadir zal verenigen en de wereld zal veroveren. Garen-Tsen, de man achter de waanzinnige koning van de Gothir, wil hetzelfde maar dan om zelf de wereld te veroveren. Hij stuurt daartoe een leger naar het heiligdom. Druss wil ook de Ogen in bezit krijgen, maar hij wil de genezende krachten gebruiken om een stervende vriend te redden. Hij sluit zich aan bij de Nadir. De Ogen worden gevonden, maar niet door de zoekenden. Dit hele verhaal is een intermezzo bij 'Legende'*. Druss vertelt dit verhaal aan een jonge soldaat die de muur in Dros Delnoch verdedigt. Het verrassende slot eindigt dan ook met de laatste fragmenten van 'Legende' waardoor dat gehele boek in een ander daglicht komt te staan. Bijzonder knap zijn de plotwendingen en de verbinding met de andere titels uit 'De kronieken van de Drenai'. Op het omslag een afbeelding van een zilveren goedendag tegen een roodachtige marmeren achtergrond; kleine druk.

14.00 

de zwaarden van dag en nacht (833)

David Gemmel

Dit verhaal speelt zich af in een wereld, waarin door middel van oude technologie of magie met nieuwe menselijke vormen en reincarnaties geexperimenteerd wordt. De legendarische held Skilgannon wordt zo ook samen met zijn goede vriend Druss gereincarneerd door Landis Kan. Dit om Skilgannons oude geliefde, de kwaadaardige koningin Jianna, te bestrijden. Landis Kan geloofde namelijk in een profetie die vermeldde dat Skilgannon terug zou keren om de Drenai-volken te steunen tegen het grote kwaad. Samen met andere reincarnaties, mutanten en Drenai-krijgers slaagt Skilgannon er uiteindelijk in om alle oude technologie of magie uit te schakelen, wat de redding vormt voor de Drenai. Gemmel is het meest bekend van zijn roman 'Legend' (1985) en schreef daarnaast onder andere meer romans over de Drenai. Dit boek volgt de ander Drenai-romans ook op. Toch is het een op zichzelf staand verhaal en is het prima los te lezen. Het verhaal is verder pakkend geschreven, vol actie en heldendaden. Vrij kleine druk.

12.00 

vergeten helden (58)

David Gemmel

Als op een dag Nadir-slavenhandelaars het dorp van Kiall overvallen en zijn geliefde Ravenna ontvoeren, besluit hij koste wat het kost haar terug te halen. Hij wordt daarbij bijgestaan door de Helden van Bel-Azar: Chareos de Zwaardmeester, Beltzer de Bijlman en de boogschutters Finn en Maggrig die wat van hun vergane glorie willen herwinnen. Langzamerhand raken ze echter verwikkeld in de strijd om de macht van het Nadir-rijk die geleid wordt door Jungir Khan, de zoon van de beroemde Schaduwprins Tenaka Khan. De simpele queeste naar een eenvoudig boerenmeisje ontaardt in een toekomstbepalende queeste. Wederom een prachtig staaltje van heroische fantasy met de nodige thema's als eer, vertrouwen en opoffering. Dit boek is het derde in de Drenai-saga en gezien het eind kan het meer gezien worden als een prelude op het volgend deel. Hierdoor is het iets minder sterk als de overige delen, maar desalniettemin blijft het een prachtig verhaal met uitgewerkte karakters en een onverwacht plot. Op band zilveren zwaard met als achtergrond groen marmer. Kleine druk.

12.00 

druss de legende (498)

David Gemmel

Als de vrouw van Druss, Rowena, door slavenhandelaars wordt ontvoerd, begint Druss een zoektocht naar haar, waarbij hij onderweg tevens wraak neemt op de uitmoording van zijn dorp. Tevens leren we de vader en de overgrootvader van Druss kennen en het verschrikkelijke familiegeheim van de dubbelzijdige bijl Snaga. Op zijn zoektocht naar Rowena ontstaat langzamerhand de legende Druss als hij steeds betrokken wordt bij oorlogshandelingen waar hij tegen wil en dank aan meedoet. Deze zoektocht is tekenend voor de vorming van de jongeman Druss tot de Druss de Bijlvechter die we in 'Legende' (2001)* zien op latere leeftijd. Ook Sieben, de bard die de avonturen van Druss optekent, speelt een belangrijke rol. De auteur is een ster in heroische fantasy en de psychologische uitwerking van zijn karakters is zeer goed. Een verhaal dat vol actie en spanning zit, beeldend beschreven en onafhankelijk te lezen is van de andere delen. Op de band een gouden broche met diamant tegen een donkergrijze stenen achtergrond. Kleine druk.

12.00 

in het rijk van de wolf (480)

David Gemmel

Waylander leeft teruggetrokken in de bergen met zijn dochter, totdat op een dag huurmoordenaars hem proberen te vermoorden omdat er een prijs op zijn hoofd is gezet. Waylander is aldus gedwongen om erachter te komen waarom, geholpen door een aantal 'vrienden'. De priester Dardalion bereidt in de tussentijd zijn vechtende priester-krijgers, de Dertig, voor op de naderende strijd tegen het kwaad in de vorm van Zhu Chao, de tovenaar. In het mysterieuze Kar-Barzac zal de strijd ontbranden om het kristal dat verborgen is en oneindige macht geeft aan de bezitter. Bovendien zal hier volgens de legende de Grote Eenmaker verwekt worden, degene die de stammen van de Nadir zal verenigen en naar heerschappij zal brengen over de andere volkeren. Wederom moet Waylander het dus opnemen tegen de Duistere Tempeliers die voor Zhu Chao werken. Spannend beschreven met uitgebreide karakterbeschrijvingen. Vele lijnen uit eerdere delen komen hier weer samen en nieuwe worden uitgezet voor toekomstige. Op omslag een grote en twee kleine armschilden op een bruine, steenachtige achtergrond. Kleine druk. Ook zonder de voorgaande delen is dit boek goed leesbaar.

10.00 

waylander (497)

David Gemmel

Als Waylander de Slachter de priester Dardalion redt, verandert zijn leven. Zonder het zelf nog te beseffen, is deze priester de stichter van de Dertig, de vechtende priester-krijgers. Waylander krijgt opdracht het Bronzen Harnas te zoeken als boetedoening voor zijn leven en om het naar de Drenai-generaal Egel te brengen voor diens hopeloze strijd tegen de Vagrianen. Een kleine strijdmacht houdt samen met de Dertig stand in Purdol en wacht met spanning af op Egels komst en het Bronzen Harnas. Onderwijl bestoken de Vagrianen met een grote legermacht het strategische Purdol. Waylander voert een strijd tegen de klok en wordt achtervolgd door een huurmoordenaar, de Duistere Tempeliers, zes monsters en de Nadir. Dit verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen in "Legende" (2001)* en maakt zo de cirkel rond in deze trilogie. Wederom geschreven met een zeer hoog gehalte van heldendom en eer. De karakters zijn goed uitgediept en de actie is spannend beschreven. Afzonderlijk te lezen van de andere delen. Op omslag Waylanders kruisboog op een bruine, houtachtige achtergrond. Kleine druk.(Biblion recensie, David Jaramillo Moreno)

10.00 
Paginas: | 1 |