Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Harry Harrison

doodsstrijd op pyrrus (205)

Harry Harrison

"Essef - Doodsstrijd 3: Een kosmisch avontuur van het eerste plan. Deel uit de driedelige reek met "" Doodsstrijd in Appsala"" en ""Doodsstrijd op Pyrrus""."

6.00 €

wereldcyclus trilogie (898)

Harry Harrison

Deze dikke omnibus bevat drie afzonderlijk verschenen romans: THUISWERELD, GRAANWERELD en STERRENWERELD (Rostrum, 1980). Hoofdpersoon is Jan Kulozik, een ingenieur van de 'hogere klasse' in Engeland in de nabije toekomst. In THUISWERELD komt Jan tot het besef dat zijn wereld in werkelijkheid een diktatuur is, geregeerd door de Geheime Dienst. Hij ontdekt hoe de lagere klassen leven, doet mee aan een Israelitische revolutiebeweging en wordt als staatsgevaarlijk ge-exporteerd naar de GRAANWERELD. Ook daar slaagt hij erin te breken met gevestigde normen en het wereldbeeld te wijzigen. STERRENWERELD behandelt dan de opstand van de ruimtekolonies tegen het diktatoriaal bewind van de Aarde en Kuloziks terugkeer. Vlot geschreven avontuurlijke trilogie over de strijd van de enkeling tegen heersende normen, maar (op boek 2 na) is er niets nieuws of origineels onder de SF-zon.

6.00 €

ten westen van eden (24)

Harry Harrison

Stel dat 60 miljoen jaar geleden de dinosauriers niet uitgestorven waren en zich verder hadden kunnen ontwikkelen tot intelligente wezens. En stel dat de zoogdierevolutie eveneens was doorgegaan en denkende wezens had voortgebracht. Onvermijdelijk zouden de twee intelligente volkeren al in een vroeg stadium met elkaar in conflict komen. Dit is de achtergrond van de 'Eden'-trilogie van Harry Harrison. Dit eerste deel beschrijft een poging van de reptielwezens om Noord-Amerika te koloniseren en de confrontatie met de daar levende primitieve mensen. Het is een fascinerend boek: niet alleen buitengewoon spannend maar ook zeer doordacht en heel inventief. De auteur geeft zich alle moeite om de reptielbeschaving zo realistisch mogelijk uit te beelden (mede door uitvoerige bijlagen over het reptielvolk). Science fiction van de hoogste klasse.

5.00 €

terugkeer naar eden (517)

Harry Harrison

Derde en laatste deel van de Eden-trilogie, die zich afspeelt in een wereld waar de dinosaurirs niet 65 miljoen jaar geleden uitstierven maar evolueerden tot intelligente wezens die een verbeten strijd om de heerschappij voeren met de nog primitieve mensen. In de delen 1 en 2 (zie a.i.'s 92-20-142-3 en 93-01-082-6) wisten de mensen een voorlopige overwinning te behalen; in deel 3 pogen beide rassen vreedzaam naast elkaar te leven, maar de hoofdpersoon van de hele reeks vreest dat uiteindelijk de mensen de dinosaurirs zullen uitroeien. Het derde deel is minder sterk dan de vorige omdat de plot nogal verbrokkeld is en soms enigszins lijkt te ontbreken. De drie delen samen vormen echter een hoogtepunt in de moderne science fiction. Normale druk.

5.00 €

winter in eden (514)

Harry Harrison

De Eden-trilogie van Harry Harrison gaat uit van de premisse dat de dinosauriërs niet miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven maar dat hun nakomelingen aan het begin van de laatste ijstijd een bloeiende beschaving hebben opgebouwd en in contact komen met de eerste primitieve mensen. In het eerste deel werd beschreven hoe de dinosauriër-wezens vanuit Afrika een kolonie stichtten in het huidige Florida en daar verdreven werden door de mensen. In dit tweede deel wordt de strijd tussen beide intelligente rassen voortgezet. De mensen krijgen hulp van een aan hen verwant ras dat in het hoge noorden leeft en geen last ondervindt van het oprukkende ijs. Ook dit deel eindigt met een - voorlopige - nederlaag van de dinosauriërs. Aan het slot wordt uitzicht geboden op een derde en beslissende confrontatie. Briljante science fiction in de meest letterlijke ('wetenschappelijke') zin van dat woord. Los van het eerste deel moeilijk leesbaar; normale druk.

6.00 €
 
Paginas: | 1 |