Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

3 x wicca omnibus 1

Cate Tiernan

Omnibus met de eerste drie titels uit de 'Wicca'-serie. In 'Boek der schaduwen' raakt Morgan (ik-figuur) gefascineerd door de nieuwe jongen op haar school, Cal. Hij is knap en mysterieus en doet aan wicca. Morgan ontdekt ook bij zichzelf magische gaven. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling die Morgan doormaakt. De andere karakters blijven vlakker. Als Cal aan het woord komt, is dit vooral om uitleg te geven over wicca. Door deze passages lijkt het boek bij tijd en wijle meer op een voorlichtings- of promotiecampagne voor wicca dan een roman. Dit eerste deel is vooral een inleiding op de serie. Het tweede boek, 'De heksenkring', is veel spannender. Morgan blijkt een bloedheks te zijn, een kind van machtige heksen van een oude clan. De spanning wordt opgeroepen door de onheilspellende fragmenten uit het dagboek van Morgans echte moeder en de strijd om de mooie Cal tussen Morgan en haar voormalige vriendin Bree. Morgan wordt zich in 'Heksenbloed' steeds bewuster van haar magische vermogens. Vanwege de alledaagse setting is het voor de lezer soms moeilijk onvoorwaardelijk in alle tovenarij te geloven. Sterk is dat de schrijfster de duidelijke scheidslijn tussen goed en kwaad steeds meer laat vervagen. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

3 x wicca omnibus 2

Cate Tiernan

Omnibus met titels vier t/m zes uit de 'Wicca'-serie*. In 'Zwarte magie' staat Morgans wereld op zijn kop. Ze heeft vreselijke dingen over haar vriend Cal en zijn moeder Selene gehoord en weet niet zeker of ze hen nog wel kan vertrouwen. Bovendien is ze schuldig aan de dood van de heks Hunter. In dit vierde deel van de Wicca-reeks breekt de auteur moedig met het verwachtingspatroon van de lezer, wat ongewoon is in fantasy-boeken. Na het verraad van haar vriend Cal en zijn moeder Selene moet Morgan (ik-figuur) in 'Ontwaken' haar leven weer oppakken. Nu dreigt er ook van een andere kant gevaar: iemand heeft zwarte krachten opgeroepen. Hunter, Cals halfbroer, maakt jacht op de dader. In dit vijfde deel uit de Wicca-reeks wordt de verhaallijn van de hele serie gedeeltelijk onderbroken. In 'Behekst' wordt de jonge heks Morgan verscheurd tussen haar nieuwe liefde Hunter en haar oude liefde Cal die op magische wijze terugkeert in haar leven. Ook is er de dreiging van de zwarte magie van Cals moeder, de slechte Selene. De zwarte kant van Wicca speelt een grote rol, vooral in de dagboekfragmenten van Selene. Meer informatie over de reeks is te vinden op "www.uitgeverij-m.nl" en "www.wicca.nl". Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

Bibi's droom (643

Ada Ooms

In het vijfde deel van de serie 'Klas van 25'* waarin steeds een andere klasgenoot centraal staat, gaat het om Bibi. Ze heeft paranormale gaven en vindt het maar lastig dat ze gevoelens van anderen bemerkt; ze wordt angstig van verschijningen als ze wil gaan slapen. Ze ziet aura's, maar begrijpt ze niet en ze voorziet ongeluk en ziekte, maar kan er niets mee. Het wordt langzamerhand duidelijk bij haar ouders en de meester dat Bibi zelfs 'genezende handen' heeft. Realistisch verhaal met een eigentijdse sfeer van een groep 8 in een dorpse omgeving, geschreven in toegankelijke tegenwoordige tijd met veel dialoog. Duidelijke bladspiegel, verdeling in twaalf hoofdstukken. Ondanks een enkele verwijzing naar andere delen kunnen de verhalen los van elkaar gelezen worden. Voor zo'n serie over een schoolklas tot nu toe een redelijke aanwinst. Het aantrekkelijke, kleurige omslag zal vooral meisjes vanaf ca. 9 jaar aanspreken.

7.00 €

De Visioenenvloek (182)

Anne Rutyne

Sybille is een priesteres aan het hof van koning Minos. Als zij op stage is in Egypte, leert zij Mozes kennen en ervaart zij de macht van zijn God. Op de terugweg lijdt haar schip schipbreuk en ontmoet zij Kerim, een mismaakte man die ver van de andere mensen afwoont. Kerim, die later de zoon van koning Minos blijkt te zijn, wordt ervan beschuldigd kinderoffers te brengen en wordt gevangen genomen. In het machsvacuüm aan het hof van koning Minos spelen Sybille en Kerim (Kryses) een hoofdrol. In dit boek heeft de schrijfster veel informatie over de Griekse mythologie verwerkt. Het is een vlot geschreven en redelijk spannend verhaal waarbij je je echter afvraagt of een priesteres in die tijd Mozes gekend kan hebben en of zij een god van een andere cultuur zo snel erkend zou hebben. Vanaf ca. 13 jaar.

5.00 €

De schaduw van skellig (1057)

David Almond

Michael is pas verhuisd en verveelt zich. Zijn ouders zijn druk met het huis en de doodzieke baby. Hij verkent de omgeving en ontdekt in een schuur een zwerver die blijkbaar op z'n dood zit te wachten. Michael en zijn buurmeisje Nina ontfermen zich in het geheim over deze mysterieuze man, die Skellig heet en een mengeling van mens, uil en engel lijkt te zijn. Als dank voor hun hulp bezoekt Skellig de baby in het ziekenhuis en laat de twee kinderen delen in zijn (vlieg)ervaringen. Daarna verdwijnt Skellig, een boodschap op de vensterbank achterlatend. Prachtig verhaal waarin de symboliek over leven, dood en vriendschap, mede door de gekozen ik-vorm, op een indringende wijze wordt neergezet. Het directe taalgebruik en de afwisseling tussen verdriet en droge Engelse humor maken het verhaal toegankelijk en prettig leesbaar. Duidelijke druk; geen illustraties. De harde kaft bevat een donkere illustratie van Skellig en de baby. Bekroond met de Whitebread Prize 1999 voor het beste Engelse kinderboek en een Zilveren Griffel 2000. Een bijzonder verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

4.00 €

Duistere machten (425)

Andrew Klavan

Wanneer Richard Storm, een aan kanker lijdende producent van horrorfilms, verneemt dat hij een ongeneeslijke kanker heeft, vertrekt hij naar Engeland om met behulp van de sporen in klassieke Engelse spookverhalen, en met de assistentie van de excentrieke uitgeefster van het blad Bizarre!, te zoeken naar bewijzen van leven na de dood. Door toeval ontrafelt hij het mysterie van Jago, een man die het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Maar de prijs die betaald moet worden is hoog, te hoog. Andrew Klavan schreef eerder een aantal thrillers, waaronder de bestseller True Crime. Als horrorschrijver hinkt hij op twee poten: enerzijds wil hij een hommage brengen aan het klassieke, Engelse spookverhaal, anderzijds gebruikt hij 'postmodernistische' trucjes om een moderne horrorroman met literaire ambities te schrijven. Zo heeft hij een hybride roman gepubliceerd die beslist zijn goede momenten heeft, maar uiteindelijk niet helemaal kan overtuigen, niet in het minst door de vergezochte en rommelige plot. Anderzijds is dit een verdienstelijke poging om het genre te vernieuwen en dus interessant voor lezers die naast literatuur ook de 'lectuur-genres' willen verkennen. Normale druk

5.00 €

Elfenlied (657)

Bernard Hennen

Dit boek sluit aan op de verhalen uit de eerste drie Elfenromans: 'De Elfen', 'Elfenwinter' en 'Elfenlicht'. De uitgave bestaat uit drie delen: een novelle, een gedichtenbundel en een chronologische samenvatting. Het begint met een spannend levensverhaal van Ganda, uitgegeven door Ollowain, zwaardmeester van Elfenkoningin Emerelle. Ganda is een koboldvrouw met een vossenkop. Op jonge leeftijd verliest ze haar ouders en wordt ze opgenomen in de hofhouding van Emerelle. Als ze uit de gratie raakt bij de koningin, begint ze aan een gevaarlijk avontuur, een zoektocht naar het geheim van Alathaia. Van dit geheim hangt de toekomst van Alfenmark af. Het gedichtenboek, bladlyriek, is geschreven door de bloesemfee Maanbloesem, Ganda's beste vriendin. Het laatste deel van dit boek is een chronologische samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Alfenmark en de mensenwereld. Door deze samenvatting is het boek prima zelfstandig te lezen, zonder kennis van de vorige drie elfenromans. Normale druk.

10.00 €

Eon (768)

Alison Goodman

Elk jaar is een van de twaalf draken aan de macht. Deze draak kiest een nieuwe leerling. Daar komen alleen twaalfjarige jongens voor in aanmerking. Het 16-jarige meisje Eona (ik-figuur) is door haar meester uitgekozen vanwege haar zeldzame talent om alle twaalf de draken te zien. Hij traint haar zodat ze door de Rat-Draak gekozen zal worden. Daarom doet ze zich voor als de twaalfjarige jongen Eon. Maar het is niet de Rat-Draak die haar kiest. Eerste deel uit een serie. Geschreven met wat plechtstatig taalgebruik: niet de stijl waarin een zestienjarig meisje zou vertellen. De zinnen zijn ook lang, waardoor het verhaal niet zo vlot leest. Het is wel spannend en er zit veel actie in. Helaas verklapt de flaptekst de verkeerde gebeurtenissen, waardoor het verhaal erg clichematig lijkt, maar dat wordt helemaal teniet gedaan! De karakters zijn geloofwaardig en de meeste goed uitgewerkt, vooral ook Eona's meester. De ene keer lijkt hij wreed, dan weer voel je begrip. Het geheel speelt zich af in een oosterse wereld. De twaalf draken zijn verbonden aan de dieren uit de Chinese dierenriem. Winnaar van de Aurealis Award for Best Fantasy Novel 2008. Eerder verscheen 'Blues voor Sirius'*. Normale druk. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

Halo (250)

Alexandra Adornetto

De engel Bethany (17) wordt als tiener naar een slaperig stadje in de V.S. gezonden. Met haar broer Gabriel (de strijder) en zus Ivy (de heler) vormt ze een gezin, dat zoveel mogelijk hun identiteit verbergt. Op de middelbare school krijgt Bethany echter, tegen de regels van de Hemel, een relatie met Xavier. Als er nog een bovennatuurlijk persoon op school verschijnt, ontbrandt een strijd tussen goed en kwaad. Dit in de ik-vorm geschreven internationale debuut van de jonge Australische schrijfster (1993) begint met een wat ouwelijke beschrijving van de gezinssituatie. Humoristisch is de confrontatie van de onervaren Bethany met de wereld en het schoolleven. Spannend wordt het door de badboy en zijn invloed op gebeurtenissen in het stadje. Vlotte dialogen tekenen deze strijd tegen de machten der duisternis, die deze roman voor 14-plussers ook een moralistisch tintje geeft. De cliffhanger ten slotte verwijst al naar het tweede deel van deze Halo-trilogie, die nog moet uitkomen. De auteur schreef al eerder drie jeugdboeken, waarvan de eerste op haar veertiende verscheen. Romantisch omslag. Vanaf ca. 14 jaar.

8.00 €

Helliconia winter (57)

Brian Aldiss

Sluitstuk van een epische trilogie die vele eeuwen omspant van de verre planeet Helliconia. In Helliconia Lente maakten we het ontwaken van de mens mee uit de IJstijd, in Helliconia Zomer kreeg hij einig begrip van de ware aard van zijn wereld. Nu begint de 600-jaar durende winter. Het boek verloopt op drie niveaus. Basis is het reisverhaal van Luterin die, als de plaag van de Dikke Dood uitbreek, terugkeert naar het ouderlijk huis: een avontuurlijke reis door een enorm kleurrijk en gedetailleerd getekende andere wereld. Maar er is ook het Aards observatiestation, waar steriel wetenschappelijk denken tot verval leidt. Dan is er nog de Aarde zelf, en we krijgen een uitgebreide Stapledoniaanse 'toekomstgeschiedenis' van de komende eeuwen, en ten slotte de parallen met de natuurlijke beschaving op Helliconia. Een zeer complex en interessant werk, vlotter leesbaar dan de eerste twee omdat Aldiss zich hier concentreert op één hoofdpersoon als drager van het gebeuren.

7.00 €

Het boek en het zwaard, de hand van de keizer (550)

Antoine Rouaud

Debuutroman en eerste deel van de onvermijdelijke trilogie. Een verbitterde generaal kijkt terug op zijn leven na de revolutie die zijn wereld deed instorten. Het boek is verteld in flashbacks, deel één vanuit het standpunt van de generaal, deel twee van dat van zijn protégé. Een aantrekkelijke formule waardoor de achtergrond van het verhaal langzaam onthuld wordt, hoewel men de belangrijkste ontknoping van tevoren aan kan zien komen. Weinig sympathieke personages: de generaal is een dronkaard, zijn protégé een lomperik en de historica die het verhaal optekent, lijkt maar een eigenschap te hebben (knap). Ook de schrijfstijl is moeizaam, vol van beletseltekens en details. De intelligente opbouw van het boek kan deze problemen niet geheel goedmaken, maar biedt wel de hoop dat verdere delen vloeiender zullen verlopen. Prima vertaling. Kleine druk.

9.00 €

Het geheim vanmisty Bay (981)

Giovanni Del Ponte

Douglas wordt gekweld door angstaanjagende nachtmerries over een kinderbende die De Onzichtbaren heet. Tijdens de zomervakantie bij oom Ken in Misty Bay ontdekt hij dat zijn oom zestig jaar eerder lid van De Onzichtbaren was. Wanneer enkele vrienden van oom Ken plots sterven, lijken de doodsoorzaken natuurlijk. Crystal, de kleindochter van een van de overleden personen, denkt daar echter anders over. Het meisje is begaafd met telepathische krachten en vermoedt dat de vrienden van oom Ken vermoord werden door niemand minder dan Angus Scrimm, een tovenaar die door De Onzichtbaren verslagen werd maar die nu teruggekomen is om zich te wreken. Met de hulp van Peter, een slim en bijdehand leeftijdsgenootje, richten Douglas en Crystal de bende van De Onzichtbaren terug op. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van een mysterie waarbij het verleden en Douglas' nachtmerries een belangrijke rol spelen. (less)

7.00 €

Het merlijncomplot

Diana Wynne Jones

Nick en Roddy leven - letterlijk - in verschillende werelden. Toch raken ze allebei betrokken bij een duister complot rondom de hofmagier, de Merlijn. Fantasyroman van de befaamde auteur van onder andere 'De negen levens' uit de serie 'De magische wereld van Chrestomanci'. Hier combineert ze opnieuw haar favoriete thema's, magie en parallelle werelden. Nick en Roddy komen om beurten als ik-figuur aan het woord. Het is aanvankelijk onduidelijk wat hun levens met elkaar te maken hebben. De lezer moet veel geduld en een scherpe geest hebben om enige lijn in dit chaotische verhaal te kunnen ontdekken. De auteur heeft ontelbare elementen uit magie en volksgeloof gebruikt (zoals draken, de Arthurlegende, plantenmagie), maar door alle ingredienten dreigt haar heksenketel over te koken. De vele plotwendingen, personages en plaatsen van handeling zorgen ervoor dat maar weinig vondsten naar behoren kunnen worden uitgewerkt. Ondanks deze chaos en het soms houterige taalgebruik, valt er toch nog wel wat te genieten: het boek heeft bepaald geen gebrek aan actie en geestige personages, zoals de onhandige olifant Mimi en de onuitstaanbare tweeling, de Lizzies. Brede bladspiegel, kleine druk. Vanaf ca. 12 jaar.

6.00 €

Het privilege van het zwaard (1046)

Ellen Kushner

De oom van de vijftienjarige Katherine, de hertog van Tremontaine, probeert haar familie te ruineren. De Gekke Hertog belooft ermee op te houden als ze bij hem komt wonen en doet wat hij zegt. Hij laat haar opleiden tot schermer en jongenskleding dragen. Edelen mogen andere edelen uitdagen als ze beledigd worden en de uitdaging laten uitvechten door een schermer: het privilege van het zwaard. De hertog gebruikt daar Katherine voor en vernedert zo zijn tegenstanders. Het boek bestaat uit vier delen en een slotscene. De auteur speelt veel met perspectief. Katherine vertelt delen van het verhaal in de ik-persoon. Maar als andere personages aan het woord zijn, gebruikt de auteur de derde persoon. De schrijfster heeft voor dit boek de Locus Award 2007 voor de beste fantasyroman gewonnen. Het is het derde, los te lezen boek dat in de streek Rivierkwartier speelt (en het eerste dat van haar in het Nederlands is vertaald). Het verhaal is niet echt in een bepaalde wereld, stad of tijd geplaatst. Het zou in Engeland kunnen spelen ten tijde van de verhalen van Jane Austen, want delen van het verhaal hebben iets van die sfeer. Kleine druk.

6.00 €

Het tweede gezicht (988)

Erin Hunter

Vuurster, leider van de DonderClan, heeft in een profetie vernomen dat drie van zijn achterkleinkittens met hun talenten en krachten op den duur de macht van het rijk zullen overnemen. De drie trappelen van ongeduld om leerling te worden en krijgen in die hoedanigheid te maken met een hondenaanval, de besmettelijke groenhoest en het agressieve gedrag van de buurtbewoners van de Schaduw Clan. Maar vooral zijn ze bezig met de hiërarchie binnen de eigen clan. Het verhaal laat zich lezen als een spannend kattenavontuur, maar is ook verraderlijk actueel waar het gaat om het afbakenen van de eigen landsgrenzen. Dit is het eerste boek van de derde serie, 'De macht van drie' rondom de Warrior Cats, vermenselijkte katten. De tamelijk uitgesponnen verteltrant en de talrijke kattenpersonages zijn te nemen obstakels. Echter, lettervreters die meegaan in de fantasierijke wereld van de katten en liefhebbers van de eerder verschenen Warrior Cats-boeken zullen ook van deze nieuwe serie genieten. Voorin staan de Clanleden vermeld. Fiks leeswerk voor de geoefende lezer vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

Magische verhalen over heksen, draken,spoken enz (582)

Aline de petigny

Verhaaltjes over draken, vampieren, heksjes, tovenaars enzovoort. Zo ontdekken we dat spook Arno heel graag een echte broek wil dragen, dat heks Tildy haar toverattributen kwijt is en dat Aristide veel liever een engel zou zijn dan een vampier. De auteur, die steeds weer met soortgelijke verhalen op de proppen komt, heeft al meer verzamelbundels gepubliceerd. De verhaaltjes zijn, taalkundig gezien, van een bedroevend niveau. Er zitten leuke ideeen in, maar ze worden mager uitgewerkt. Niet zelden komt er ook nog een wijze les bij, wat een beetje gaat irriteren. De illustraties in kleur komen van drie verschillende illustratoren, De Bode, Derave en Stoop. Sommige tekeningen, op elke dubbele pagina eentje, zijn oubollig, andere frissen het verhaal leuk op. Het boek is mooi uitgegeven. De beperkte lengte van de verhalen maakt het toegankelijk voor de minder ervaren luisteraars en lezers. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

6.00 €

Nul A (828)

A.E Van Vogt

Een nietsvermoedende Gilbert Gosseyn komt in het jaar 2560 naar de Stad van de Spelmachine om deel te nemen aan de Spelen. Met duizenden anderen zal hij zich meten in Nul-A-training: nu moet blijken of hij voldoende geoefend is in de filosofie waar de hele samenleving op gebaseerd is.Gosseyn weet niet beter dan dat hij een normale burger is, met een rdelijke kans op emigratie naar het begeerde Venus. Maar meteen al bij zijn aankomst valt zijn wereld in duigen. Tot zijn stomme verbazing merkt Gosseyn dat hij Gosseyn helemaal niet is. Een ‘dorpsgenoot’ herkent hem niet, de leugendetector evenmin. De meeste van zijn herinneringen blijken vals te zijn.Daarna slepen de gebeurtenissen hem als een onstuitbare lawine mee. Hij wordt verstoten door zijn medekandidaten, en hij wordt het onderwerp van een grootscheepse mensenjacht: op de vlucht ontdekt hij een verbijsterend complot dat het hele zonnestelsel bedreigt.’Uiteindelijk gaat hij ten onder.Maar hij komt weer bij kennis – op Venus en in een ander lichaam. Wie is hij nu? Een ander, met alleen het geheugen van een dode, of – is hij onsterfelijk? In ieder geval blijkt hij een pion in de macht van een duistere, kosmische intelligentie…

6.00 €

Olympos (930)

Dan Simmons

Gadegeslagen door hightech Olympische goden wordt de Trojaanse oorlog opnieuw uitgevochten totdat er strijd uitbreekt tussen zowel de goden onderling als tussen 'nieuwe' mensen en de goden. De tussenkomst van observerende ruimtewezens creeert kansen voor een nieuwe maatschappij. Zelfstandig vervolg op 'Ilium' (2005)*. Intrige op vier niveaus, waarbij een consequent volgehouden vermenging van godenwereld, aspecten uit Homerus' Ilias, een laagtechnische idealistische Aarde-maatschappij en ingrijpen van observerende hoogtechnische ruimtewezens de vele bladzijden tellende verhaalontwikkeling vol actie voortstuwt naar een hoopvolle maatschappijontwikkeling. Dit gaat gepaard met veel strijdgewoel. De verteltrant is vrij afstandelijk, behalve in de episodes met echte mensen, waardoor de kleurrijke hoofdpersonen warmbloedig overkomen. Kennis van mythologie, antieke geschiedenis en Shakespeare vergroot bij de lezer de waardering voor en herkenning van geestige en inventieve vondsten in de verwikkelingen. Het taalgebruik is fantasievol en passend bij de verschillende sferen, maar stelt vrij hoge eisen. Smalle bindmarge. De schrijver is een gelauwerd (sf)auteur. Vrij kleine druk.

10.00 €

Prinses van amaranth

Bridget wood

Net als bij haar vorige romans baseert Wood zich opnieuw op oude Ierse legenden, en spelen naast mensen ook oude volken en mythische wezens, zoals de Vissenkoning een rol in het verhaal. De prinses uit de titel is Theodora, een jong meisje dat behoort tot de Amaranth, magirs, die waken over de Wolfslijn en Ierland beschermen tegen duistere machten. Eeuwenlang regeerde Nechtan over het Huis van Amaranth, maar hij sterft. Dan wordt Theodora ontvoerd door de Heer van Chaos. Een ramp, want Theodora was de meest geschikte opvolger voor Nechtan. Maar nog een ander gevaar bedreigt Amaranth, want de Vissenkoning keert terug uit zijn verbanning en maakt een van de Amaranth zwanger. Onwetend van deze gebeurtenis gaan Roem, een vrouwelijk familielid van Theodora en Andrew, een jonge monnik op zoek naar de prinses in het Donkere Ierland. Een nieuw element is de introductie van het christendom in de persoon van broeder Andrew. Christendom en Keltische mythologie worden tegenover elkaar geplaatst, maar gaan soms ook goed samen. Een boeiende roman van een van de beste fantasy-auteurs van de laatste jaren.

7.00 €

Ravengod (966)

Bernard Hennen

Dit al wat oudere werk van deze populaire Duitse fantasy-auteur is in essentie een hervertelling van een van de sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. In dit afsluitende deel (en een rechtstreeks vervolg op het voorgaande, 'Het spel van de raven', 2011)* is Omar overmand door verdriet omdat zijn geliefde Melikae hem niet meer wil zien. Met een doodswens wordt hij soldaat. Als hij echter verneemt dat Melikae in handen is gevallen van een gemene tovenaar, gaat hij haar bevrijden. Het plot is weinig gecompliceerd en ontvouwt zich strikt lineair, gelijk een rollenspel, waar het boek oorspronkelijk ook voor is geschreven. Het taalgebruik is eenvoudig, met weinig fraaie stijlbloempjes. Een eenvoudig sprookje waar menig Hennen-fan wat moeite mee zal hebben omdat zij vooral bekend zijn met zijn grootschalige, epische fantasies. Voorin het boek zitten twee kaarten, achterin een verklarende woordenlijst. Kleine druk.

10.00 €

Sir Lancelot en de robotten (1110)

Bavo Dhooge

Sir Lancelot is als ridder in de tweekampen onverslaanbaar. Tot hij het onderspit delft tegen een geheimzinnige zwarte ridder. Met zijn schildknaap Robin Hood gaat hij op onderzoek uit. Ze belanden in een kasteel waar Elvira een aanval voorbereid op het kasteel van Nottingham. Maar tovenaar Merlijn heeft twintigste-eeuwse verdedigingsmethoden ontwikkeld. In eerste instantie lijden de ridders grote verliezen, maar dan laten ze de gevangenen vrij op voorwaarde dat ze mee strijden: Wilhelm Tell, Beowulf en Jeanne d’Arc besluiten mee te doen. Helden uit allerlei periodes in de geschiedenis komen bij elkaar. De kracht van het verhaal is de verrassende combinatie van middeleeuws en moderne strijdmethoden, al is de verrassing er gauw af. Het verhaal leest vlot. De titel van het boek begint zoals alle boeken van deze auteur met de letter S. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

The supernaturalist (549)

Eoin Colfer

Unwanted by his parents, Cosmo Hill is put to work by the state, testing highly dangerous products. Cosmo realizes he must get away, and escapes with the help of the Supernaturalists, a group of kids who have the same special abilities as Cosmo--they can see supernatural Parasites, creatures that feed on the life force of humans. The Supernaturalists patrol the city at night, hunting the Parasites in hopes of saving what is left of humanity in Satellite City. But soon they find themselves caught in a web far more complicated than they'd imagined, and they discover a horrifying secret that will force them to question everything they believe in.With stunning art and nonstop thrills, The Supernaturalist: The Graphic Novel will delight fans already familiar with the story and dazzle readers discovering it for the first time.

5.00 €

Thomas en de laatste draken (1045)

Cornelia Funce

Als hun schuilplaats ontdekt wordt door de mensen, gaat Long, een zilveren draak, op zoek naar de Zoom van de hemel, een plek waar draken ongestoord leven. Hij krijgt hulp van de kobold Zwavelkopje en het mensenkind Thomas. Aan de hand van een kaart maken zij een spannende reis waarbij zij hulp krijgen van diverse anderen, zoals een professor en een zeeslang. Maar er is ook een spion onder hen. Hun leven is voortdurend in gevaar door een achtervolging van een gouden, zeer bloeddorstige draak die het op alle draken gemunt heeft. Heerlijk lezend sprookjesachtig verhaal vol avonturen. Door de korte hoofdstukken, de makkelijk identificatie met de hoofdpersonen (sprookjesachtige wezens), de vele spannende avonturen en het eenvoudige taalgebruik zullen kinderen, ondanks de dikte (ruim 400 blz), het boek nauwelijks weg kunnen leggen. Ieder hoofdstuk begint met een getekend miniatuurtje met een afbeelding van de kern van het hoofdstuk. Ook tussen de teksten door staan soms zwartwittekeningen. Op de voorkaft vliegt Long het avontuur tegemoet. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

Tiny en haar vriendje de mus (415)

Gijs Haag

mussen / Verhaal over een uit een nest gevallen vogeltje, dat verzorgd wordt door Tiny. De andere personen in het boek worden hier en daar vermeld, zonder dat de lezer weet wie het zijn. Geschikt om voor te lezen en te bekijken voor kinderen t/m de eerste klas. Kinderen van de tweede kunnen het boek zelf lezen. Het verhaal als geheel is matig: de zoetige gekleurde illustraties zullen misschien door kinderen worden gewaardeerd.

2.50 €

Tot hier toe (80)

Annie m.g Schmidt

Onder de met de nodige ironie aan I Samuël 7:12 ontleende titel is de verzamelde poëzie voor volwassenen van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) bijeengebracht. Introductie behoeft dit werk niet. Wie zoals zij coupletten weet te schrijven als het volgende: 'Die arme Lucie Dagobert, /haar derde man leek op een hert, /zij liet hem in de zee duwen /en was opnieuw een weduwe.' (uit 'Lucie Dagobert'), staat op eenzame hoogte. Terecht hebben de samenstellers geen onderscheid gemaakt tussen gedichten en liedjes, maar alles in min of meer chronologische volgorde gezet. Ofschoon in deze verzamelbundel ook "Het hele schaap Veronica" is opgenomen (om de vele uitsluitend voor volwassenen begrijpelijke toespelingen), is hij niet bedoeld voor jeugdige lezers. Goedkope, ongewijzigde herdruk.

8.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 19 |