Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Kastje 13 (111)

Kastje 13 (111)
R.L Stine

Luke ondervindt op zijn eerste schooldag als brugklasser al meteen de nodige pech. Als je zo bijgelovig bent als Luke en dan ook nog nr. 13 als kastje krijgt toegewezen, dan kun je je voorstellen dat het een angstige tijd wordt voor hem. Op een dag vindt hij gelukkig een schedeltje dat een ommekeer in zijn leven is. Vanaf dit moment heeft hij geluk maar is hij ook in de ban van een mysterieuze meester....Spannend verhaal met griezelige passages voor lezers vanaf 12 jaar. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm zodat je lekker kunt meegriezelen. Vlot leesbaar, goed vertaald en gericht op de doelgroep. De kaft geeft de inhoud van het boek weer, rustige bladspiegel. Tweede deel uit een nieuwe serie van de bestseller-auteur, waarin minder geweld voorkomt dan in sommige van de andere reeksen (zoals bijv. Fear Street) en meer griezelelementen.

4.00 €

de geheime steen (578)

de geheime steen (578)
Guillaume Prevost

Een oud boek, een vreemde steen en een verborgen kamer...Tien dagen geleden verdween Sam Faulkners vader.Tien minuten geleden ontdekte Sam een verborgen kamer.Vijf minuten geleden zag hij een boek over het kasteel van Dracula.Twee minuten geleden vond hij de manier om door de tijd te reizen.En nu begint het avontuur…De veertienjarige Sam heeft al dagen niks meer van zijn vader gehoord en het begint er steeds meer op te lijken dat hij spoorloos verdwenen is. Als Sam wanhopig op zoek gaat naar een aanwijzing, ontdekt hij bij de winkel van zijn vader een verborgen kamer, een oud rood boek en een vreemde, bewerkte steen. Als Sam de steen aanraakt, wordt hij plotseling eeuwen terug in de tijd geslingerd: hij komt terecht op een eilandje dat bedreigd wordt door de Vikingen... Zonder het te weten is Sam begonnen aan een buitengewone en uiterst gevaarlijke reis.

7.00 €

de grote gemene dealer (700)

de grote gemene dealer (700)
Marc de Bel

Miete wil dolgraag samen met haar drie Peppelvrienden haar verjaardag in de boomhut vieren. Dus gaat ze weer even in Kruisem bij tante Pretselder logeren. Het feestje is leuk, maar er hangt toch een donkere schaduw overheen. Broes moet, om thuis de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, de hele vakantie komkommers plukken en kan dus niet meer naar de boomhut komen. En zonder Broes is het maar half zo leuk, vinden Miete, Senne en Mathias. Dus besluit het drietal om de handen uit de mouwen te steken en wat klusjes te doen om Broes te helpen. Veel leveren die karweitjes echter niet op. Maar wie het Kleine niet eert... Tot ze opeens in het bos op het Grote botsen: een sporttas vol geld! Een fantastische vondst, maar ook de start van een superspannend, keel-dichtschroevend en nekhaartjes-overeind-zettend verhaal.

8.00 €

de grote onthaler (804)

de grote onthaler (804)
Maarten Toonder

'Waarom? Hoe? Waarheen?' zo schreef ons de heer O.B.B. te R.'Is er dan nergens een Boodschap?' vraag ik mij wel eens af. En velen, die met mij hooglopend in de put geraakt zijn - en uitgeblust op de scherven van hun hoop zitten, roepen het mij na.Maar neen. Zelfs in dee boekenkast wordt de ernst des levens door vele schrijvers als een ware speelbal misbruikt. En als we de lijdensbeker van hun boeken tot op het lid geledigd hebben, blijft ons niets over dan ontredderd in de baaierd van de beeldbuis te staren.Daarom voldoet Dwe Grote Onthaler aan een lange gevoelde behoefte die als fluitgeschal uitstijgt boven de put waarin het gouden kalf begraven is.Een sterke geesterelijke steun voor degenen, die zich in het lage water des levens dreigen te verliezen.

5.00 €

de kleine heks (737)

de kleine heks (737)
Otfried Preussler

Samen met haar raaf Abraxas woont de kleine heks diep in het bos. Ze kent nog niet alle heksenkunsten uit haar hoofd. Daarom mag ze niet meedoen aan de heksenbijeenkomst op de Bloksberg.Maar de kleine heks zal die bergheksen, bosheksen, moerasheksen, nevelheksen, onweersheksen, windheksen, knoestheksen en kruidenheksen eens wat laten zien!Ze haalt heel wat streken uit. De kleine heks helpt de een, plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere.Van zo'n heksje moét je wel houden.

7.00 €

de schat van kruisem (114)

de schat van kruisem (114)
Marc de Bel

Miete, een lid van de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub, vindt tussen de oude boeken van haar tante twee schriften. In deze schriften staat het verhaal van een in Frankrijk gevonden schat die door de vinders opnieuw verborgen is in het dorp van Mietes tante. De club besluit op zoek te gaan naar deze schat. Vierde deel in de serie over de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub*. Modern, vlot geschreven verhaal dat op waarheid gebaseerd is. De schat die de kinderen vinden, bestaat echt. Korte hoofdstukken en ruime, overzichtelijke bladspiegel. De uitgebreide beschrijving van een voetbalcompetitie is misschien voor voetballiefhebbers interessant, maar doet niet zo ter zake. Het omslag is aantrekkelijk onheilspellend. De zwart-witillustraties zijn in cartoonstijl. Achter in het boek staat een bijlage over De schat van Arras. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

fiesta (808)

fiesta (808)
Kate Cann

Laura (ik-figuur), Tessa, Anouk en Tom gaan na hun eindexamen een jaar naar Spanje om rond te reizen, te werken en te feesten. Anouk en Tom hebben een relatie die volgens de 'geijkte' jongens-meisjes-patronen wordt beschreven. Laura en Tessa worden beiden verliefd op Juan, een Spaanse jongen, die klusjes doet in het huis waar de vrienden 'toevallig' op mogen passen. Dit zorgt voor gevoelens, die in vlot vertaald, goed Nederlands beschreven worden: liefde, vrijen, jaloezie en ruzie. In korte tijd worden problemen en duidelijk en weer opgelost: liefde overwint immers alles! Het boek is gedrukt in een prettig leesbare letter en de hoofdstukken zijn genummerd. Ondanks het feit dat het verhaal soms doet denken aan een uitgave van de Bouquetreeks, zullen jongeren er veel in herkennen en meegesleept worden door feiten en gevoelens. Het verhaal eindigt op een wijze die vraagt om een vervolg. De schrijfster is bekend van diverse boeken: de trilogie 'Verliefd', 'Samen' en 'Twijfels'* gaf haar grote bekendheid in Nederland. Voor alle lezers vanaf ca. 13 jaar die houden van liefdesverhalen die goed aflopen in een boek dat leest als een trein!

7.00 €

frituur paradiso (245)

frituur paradiso (245)
Marc de Bel

De wat schuchtere Sander is dolverliefd op Alien, die iets minder 'groen' is. Door haar komt hij terecht op een feestje waar alcohol wordt gedronken en gesnoven en gedeald wordt. Sander wil er vandaan, maar komt in aanraking met een vervelende schurk die hen blijft achtervolgen. Vanaf het begin wordt de lezer vol vaart meegenomen in een verhaal met eigentijdse kenmerken. De gevoelens van verliefdheid worden heel open beschreven, er wordt heel wat afge(tong)zoend. Door het meeslepende karakter zijn de onwaarschijnlijkheden minder van belang, hoewel het tijdsverloop wel onbegrijpelijk overkomt. De taal is vlot en humoristisch, met populaire uitdrukkingen. De enigszins karikaturale zwart-witte illustraties ondersteunen het verhaal. Op het omslag staan de hoofdpersonen afgebeeld in een snackbar. Eerder verscheen over Sander en Alien 'Alien' en het derde deel 'Poedelnaakt'*. Vanaf ca. 11 jaar.

9.00 €

gruwelhotel (141)

gruwelhotel (141)
Johan Vandevelde

Wanneer de moeder van Mark, Vera en Frederik na de dood van een nare tante een prachtig oud hotel aan de kust erft, gaat het hele gezin er meteen naartoe om er de paasvakantie door te brengen. Maar de autistische Frederik gedraagt zich ineens heel vreemd en het lijkt alsof hij dingen ziet die zijn andere familieleden niet kunnen zien. Het duurt niet lang voor ook Mark ontdekt dat er het een en ander niet pluis is in het hotel. Voorwerpen verplaatsen zich op mysterieuze wijze en 's nachts klinken er voetstappen in de gang en verschijnen er bloedvlekken op de trap. Als Mark en Vera erachter komen welk schokkend geheim er schuilgaat achter de honderd jaar oude muren van Hotel Zeerust, verandert hun paasvakantie in pure horror...Johan Vandevelde (°1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist. Hij volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. Hij werkte mee aan de strips gebaseerd op de bekende televisiereeks Windkracht 10 en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken. Zijn jeugdboeken werden bekroond door kinder- en jeugdjury's. Hij schrijft vooral in de genres fantasy en sciencefiction. Gruwelhotel is bestemd voor liefhebbers van griezelverhalen van 11 tot 111 jaar.

13.00 €

harry potter en de steen der wijzen (127)

harry potter en de steen der wijzen (127)
J.K Rowling

Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn zeer onvriendelijke tante en oom Duffeling. Het leven is er op zijn zachtst gezegd heel onaangenaam. Op zijn elfde verjaardag hoort Harry dat hij (net als zijn ouders) een tovenaar is; iets dat zijn leven totaal verandert. Hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook is het zijn taak de strijd aan te gaan met Voldemort, zijn aartsvijand, de tovenaar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en moeder. Humoristisch en spannend verhaal, boeiend en speels. In de tekst op de achterkant van het boek wordt een vergelijking gemaakt met het werk van Roald Dahl, een gewaagde uitspraak, maar m.i. niet onterecht. Paperbackuitgave. De omslagillustratie doet fantasy-achtig aan. Voor 11 jaar en ouder. Een tweede deel is in voorbereiding.(Biblion recensie, Rineke van Teeseling.)

9.00 €

harry potter en de vuurbeker (680)

harry potter en de vuurbeker (680)
J.K Rowling

Het is zomer en Harry logeert bij de familie Duffeling aan de Ligusterlaan nummer vier. Neef Dirk is onuitstaanbaarder dan ooit tevoren, hij is namelijk op dieet. De familie Wemel redt Harry van een saaie zomer door hem uit te nodigen voor de finale van het WK Zwerkbal. Een bloedstollend uitstapje, zo blijkt en niet in de laatste plaats vanwege een ongekende dosis geheimzinnigheid na afloop van de wedstrijd. Aardsvijand Voldemort heeft blijkbaar in de tussentijd niet stilgezeten. Een briljant plan moet hem de krachten teruggeven die hij door Harry is kwijtgeraakt. Zich nog niet bewust van deze plannen, popelt Harry om te beginnen aan z'n vierde jaar op Zweinstein. Een volgende uitdaging staat te wachten: een toernooi tussen Zweinstein en twee buitenlandse toverscholen. De Vuurbeker spuwt tot iedereens verbazing ook Harry's naam uit, wat betekent dat Harry als jongste deelnemer een aantal zware beproevingen zal moeten doorstaan. Heeft Hij Die Niet Genoemd Mag Worden hier iets mee van doen...

6.00 €

heksje lilly een vrolijk winterboek

heksje lilly een vrolijk winterboek
Knister

De winter staat voor de deur!Heksje Lilly is dol op deze tijd van het jaar,want in de winter heb je zo veel gezellige dagen.Halloween, Sint-Maarten, Sinterklaas, Advent en Kerstmis…Voor die feesten kun je knutselen en lekkere dingen bakken.Je kunt spelletjes doen met je vrienden en liedjes zingen.En Lilly heeft natuurlijk voor ieder feest toverachtige ideeën.Wat dacht je van een griezeloptocht met vampierlampionnen?Of een grappige sinterklaas-quiz. Een adventkalender voor in de klas.Zelfgemaakte kerstcadeautjes en mmm, heerlijke koekjes.En dan zijn er ook nog raadsels en grapjes!Alle activiteiten in dit boek zijn uitgeprobeerd door Lilly zelf.Ze zijn heel gemakkelijk thuis te doen en natuurlijk ook met de klas op school!

6.50 €

heksje lilly wordt een prinses (879)

heksje lilly wordt een prinses (879)
Knister

Als Lilly haar kamer weer eens moet opruimen, denkt ze na over hoe fijn het zou zijn om een prinses te zijn. Dan kon ze gewoon een bediende opdracht geven om dat soort stomme dingen te doen. Met wat hulp van de prinsessenbloemen van haar moeder en haar toverboek, lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar zou het leven van een prinses wel echt iets voor Lilly zijn?Heksje Lilly is al bijna tien jaar succesvol in Nederland. Tijd voor een frisse wind door de serie! Lilly zelf ziet er iets anders uit en ook de stijl van de covers en het binnenwerk is vernieuwd. Voortaan hebben alle nieuwe Heksje Lilly-boeken full colour binnenwerk, dus ook de titels voor 8+. Heksje Lilly wordt een prinses is het eerste boek in de nieuwe stijl

4.00 €

het geheim van de wachters (76)

het geheim van de wachters (76)
Will Peterson

De tieners Rachel en Adam uit New York gaan tijdens de zomervakantie bij hun oma logeren omdat hun ouders in een scheiding verwikkeld zijn. De sfeer in het Engelse dorpje Triskellion is allesbehalve aangenaam wanneer de tweeling er toekomt en Rachel en Adam hebben het gevoel dat ze er niet echt welkom zijn. Ze vermoeden vrij snel dat het eeuwenoude geheim van het dorp er iets mee te maken heeft. Ze gaan op ontdekkingstocht en vinden een vreemde krijtcirkel. Wanneer een filmploeg opnames van de krijtcirkel komt maken voor een populair televisieprogramma, slagen zij er ook in om een deel van een triskelion op te graven. Dit is de aanzet voor Rachel en Adam om zelf op zoek te gaan naar de andere delen. Ze ondervinden heel wat tegenkantingen maar ze worden ook geholpen door de mysterieuze jongen Gabriël. Samen brengen ze het avontuur tot een goed einde.Spannend verhaal over de avonturen van twee ondernemende tieners. Zowel in hun gewijzigde gezissituatie als in hun ontdekkingstocht zijn ze elkaars steun en toeverlaat. Samen maken ze handig gebruik van het feit dat hun oma in een rolstoel zit en hen weinig kan controleren. Als lezer krijg je echter ook het gevoel dat hun oma hen ook bewust laat begaan zodat het geheim van het dorp ontrafeld kan worden. Het feit dat de tweeling elkaar heel goed aanvoelt en ze in staat zijn om elkaars gedachten te lezen, maakt het verhaal boeiender en vaak ook extra spannend.Het verhaal raakt na een wat stroeve start vlot op dreef en al snel flitst het van de ene naar de andere gebeurtenis. Het is vlot geschreven en neemt je als lezer helemaal mee het avontuur in. Het boek is opgebouwd uit drie delen die telkens bestaan uit een aantal niet te lange hoofdstukken. De hoofdstukken volgen elkaar chronologisch op waardoor de verhaallijn gemakkelijk te volgen is.De illustraties beperken zich tot eenzelfde titelblad bij elk deel en een weergave van de runetekens die ze vinden op het voetstuk van een graftombe. Deze illustraties sluiten goed aan bij het verhaal en zijn zeker verduidelijkend voor iemand die geen runetekens kent.'Triskellion' is een boeiend verhaal voor jongeren die houden van mysterie en magie.

5.00 €

het kronosproject (720)

het kronosproject (720)
Johan Vandevelde

Mei 2139. Zeven maanden na het hachelijke tijdsportavontuur voert Rikkies vader de laatste testen uit om de tijdmachine te perfectioneren. Wanneer zijn familie niets meer van hem hoort, gaat Rikkie met zijn trouwe vriend Tristan op onderzoek uit. Al snel komen de jongens tot de ontdekking dat de tijdmachine werd ontmanteld. Het spoor leidt naar de Keulse professor Schweizer, die voor een grote multinational aan een uiterst geheim project werkt. Zal Rikkie zijn vader terugvinden? En wat zit er achter het mysterieuze Kronosproject?

16.00 €

het rattenjong (521)

het rattenjong (521)
Roger Vanhoeck

Micra moest samen met haar zusje van haar moeder in de prostitutie. Dit wilde zij niet meer en ze liep weg van huis zonder geld. Ze wist niet hoe ze zou gaan overleven maar ze wilde dolgraag naar Timisoara. Dit verhaal speelt zich af in Boekarest en in Boekarest zijn veel rioolkinderen. Micra kwam een hond tegen en ze noemde die stompie. De avond dat ze een dag lang had rondgedwaald en gympen had gestolen kwam ze een jongen tegen die stompie (die hond) wilde gaan schoppen omdat hij een stuk worst wilde eten. Die jongen was Puia. Puia leefde al heel erg lang in het riool. Hij was dan ook een wees en moest te zien overleven met de dingen die hij had: Een bedelbordje en drie “vrienden” die lijm snoven.Conclusie: Micra en Puia (die wel goede vrienden werden) hadden samen het probleem dat ze niet meer als rioolkinderen wilde leven maar naar Engeland wilde gaan en daar geld voor nodig hadden. Maar Micra is dan ook nog zwanger.2. De ontwikkeling (de veranderingen) die de hoofdpersonen doormaken.Micra en Puia krijgen het samen voor elkaar om een baantje te krijgen. Een baantje waarbij ze mensen (vooral toeristen) moeten oplichten. Maar het verdient goed.Van de ruzie die Puia en Micra hadden in het begin hadden is er liefde ontstaan. Ze waren samen vriend en vriendinnetje geworden. Uiteindelijk hebben ze genoeg geld om samen naar Engeland te gaan.3. De relaties tussen de hoofdpersoon en de andere personen; veranderen die relaties?Ja, want in het begin had Puia alleen zijn drie “vrienden” die lijm verslaafd waren en door een ruzie met Micra werd hij eigenlijk boos op zijn vrienden omdat ze zo verslaafd waren. Ook de relatie tussen Puia en Micra veranderd, want ze krijgen verkering.

6.00 €

het spaghettigevecht (146)

het spaghettigevecht (146)
Francesca Simon

In vier korte verhalen leren we Hendrik kennen: een jongetje van ongeveer acht jaar dat zijn ouders, zijn broertje en zijn omgeving de hele tijd wanhopig maakt. Want Hendrik gedraagt zich zoals men hem nou juist niet graag ziet. Niemand krijgt vat op hem. Hendrik gaat zijn eigen gang en draait alles in de soep, zelfs wanneer hij zich voorneemt zo braaf te zijn als zijn broertje Peter, zijn tegenpool met de bijnaam Perfecte Peter. Doet Hendrik eens normaal, dan wekt hij argwaan en krijgt hij de vraag voorgeschoteld wat er met hem aan de hand is. De verhalen worden verteld in begrijpelijke woorden en zinnen. Gemoraliseer ontbreekt, de lezer denkt er het zijne maar van. De fraaie omslag nodigt uit tot gebruik. De lay-out van de tekst is prettig, waardoor goed lezende, jonge kinderen ook zelf het boek ter hand kunnen nemen. Heel grappig zijn de vele zwart-witte illustraties, eenvoudige tekeningen met grote zeggingskracht. Zeer bruikbaar ook als voorleesboek, zowel thuis als in de middenbouw van de basisschool. Er zijn nog twee bundels over Stoute Hendrik verschenen: "De gemene valstrik" en "Stoute Hendrik verkoopt zijn broertje"*.

6.00 €

het spookmeisje (544)

het spookmeisje (544)
Margaret Buffie

Op een onbewoond eiland vindt de 15-jarige Lizzy een goudkleurig brilletje waardoor ze gebeurtenissen. die zich 60 jaar geleden hebben afgespeeld, kan zien. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

het vervloekte huis (214)

het vervloekte huis (214)
Marian van der Heiden

Clara Woont met haar moeder en stiefvader in de Franse Pyreneeën. Zij kan de dingen zien en voelen die andere niet waarnemen. Daarom noemen sommige mensen haar 'heksenkind'. De komst van twee berenjongen in het gebied zet een reeks dramatische gebeurtenissen in gang die heden en verleden met elkaar verbinden. Clara voelt dat er een vloek op hun huis rust, en dat dit iets te maken heeft met de beren. En ze weet dat zij de enige is die de vloek kan opheffen...

6.00 €

hylas en de roep van de dolfijn (880)

hylas en de roep van de dolfijn (880)
Michelle Paver

Na de succesvolle serie over Torak en Wolf* is er nu een nieuwe serie van de Britse schrijfster, ‘Tijden van goden en gevechten’. Het verhaal speelt in wat nu Griekenland is, in de Bronstijd, zo’n 3500 jaar geleden. Centraal staat de 12-jarige Hylas. Hij is een Buitenstaander, omdat hij niet in een dorp geboren is. Samen met zijn 9-jarige zusje Issi is hij, toen ze klein waren, door zijn moeder achtergelaten en opgenomen in het dorp van Neleos. Als blijkt dat hij achternagezeten wordt door zwarte krijgers, de Kraaien, die om geheimzinnige redenen jagen op alle Buitenstaanders, wordt hij verbannen. Tijdens de achtervolging is Hylas zijn zusje kwijtgeraakt. Hij besluit haar te gaan zoeken, en dat is het begin van een spannend avontuur, waarin Hylas vriendschap sluit met een dolfijn (Geest) en Pirra ontmoet, de weggelopen dochter van een Priesteres. Pirra en Hylas komen terecht op een eiland, waar hen de nodige ontberingen te wachten staan. Deze beeldend geschreven avonturenroman kent een open einde; deel twee zal najaar 2013 verschijnen. Magische krachten spelen ook in deze serie een belangrijke rol. Vanaf ca. 11 jaar.

10.00 €

hylas en de schaduw van de leeuwin (80)

hylas en de schaduw van de leeuwin (80)
Michelle Paver

In dit tweede deel van serie 'Tijden van goden en gevechten'* belandt Hylas op het eiland Thalakrea, waar hij als slaaf in de mijnen moet werken. Hij redt een leeuwenwelp, die haar moeder heeft verloren. Vanaf die tijd zijn de twee onafscheidelijk. Ook Pirra, Hylas' metgezellin uit het eerste deel, komt bij toeval op het eiland terecht. Opnieuw volgen avonturen elkaar op, waarbij alles draait om een bronzen dolk die velen in handen proberen te krijgen. Het spannende avonturenverhaal speelt in wat nu Griekenland is, zo'n 3500 jaar geleden. Het wordt verteld vanuit verschillende personages, onder meer vanuit de kleine leeuwin. De gebeurtenissen op Thalakrea worden afgerond, maar duidelijk is dat aan de avonturen van Hylas nog geen einde is gekomen. Het derde deel van de serie ('Hylas en het oog van de valk') is aangekondigd. De Britse auteur is bekend van de serie 'Torak en wolf'; net als daarin spelen ook in de serie over Hylas magische krachten een belangrijke rol. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

magisch kruid (71)

magisch kruid (71)
Ellen Tijsinger

Magisch en meeslependMagisch kruidauteur I Ellen Tijsingeromslagontwerp I Studio Jan de BoerVan Ellen Tijsinger werden meer dan 250.000 boeken verkochttAurora woont in een dorpje in Nicaragua, waar de mensen nog in hekserij en magie geloven. Als ze ziek zijn, roepen ze de hulp in van de heks Dionisia. Zij geneest mensen met haar kruiden en rituelen, en brouwt drankjes tegen liefdesverdriet. Op een dag wervelen honderden vlinders om Aurora heen. Het is een boodschap van Dionisia. Ze wil dat Aurora bij haar komt wonen, zodat ze haar kracht en kennis kan overdragen. Aurora is verbijsterd. Moet ze heks worden? Ze is verliefd op Rico en als zijn spaarvarken vol is, willen ze trouwen en kinderen krijgen. Wat komt daarvan terecht als ze heks wordt? Moet ze al haar dromen opzij zetten?Ellen Tijsinger houdt van reizen. Haar boeken spelen zich dan ook vaak af in verre landen. Maar toch weet ze de gedachten en belevenissen van haar hoofdpersonen zo te beschrijven dat je er als lezer heel dichtbij bent.

9.00 €

musti en de konijntjes (519)

musti en de konijntjes (519)
Musti

mooi kinderboek

4.00 €

musti in de dierentuin (515)

musti in de dierentuin (515)
Musti

Musti gaat met zijn vader voor het eerst naar de dierentuin. Daar voert hij de apen apennootjes en krijgt van de oppasser een banaan. Eenvoudig prentenboekje met verhalende tekst in grote letters. Hoofdpersonen zijn Musti en zijn vader, en twee poezen. Zij worden afgebeeld in mensenkleding en gedragen zich als mensen. De tweedimensionale tekeningen zijn niet waarheidsgetrouw; daardoor wat statisch, evenals de felle onnatuurlijke kleuren binnen de dikke zwarte lijnen. Tekeningen en tekst zijn geplaatst tegen een witte achtergrond. Overzichtelijk voor ij à 4-jarigen. De tekst is gelijkwaardig aan de prenten en geeft er samenhang aan. Ze is niet origineel, bevat veel cliché's, maar voert je wel aan de hand van Musti langs de vier meest opvallende dieren van de dierentuin: zebra, giraf, leeuw en apen. Geen moeilijke woorden, eenvoudige zinnen. Handzaam, stevig boekje.

4.00 €

musti in de winter (88)

musti in de winter (88)
Musti

mooi kinderboek

4.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |