Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

De miss griezelverkiezing (541)

De miss griezelverkiezing (541)
Marc de Bel

Fien, Sien en Lien zijn drielingzussen. De een schrijft graag gedichten, de ander kijkt liever televisie en nummer drie leest, maar alledrie zijn ze dol op griezelen. Op een regenachtige avond kopen ze een geheimzinnig kistje. Jammer genoeg zitten er geen waardevolle dingen in, maar het kistje bevat wel een boek. En dan beginnen er een hoop griezelige dingen die eindigen in een echte miss griezelverkiezing. Eerste deel in de serie 'De Kriegeltjes'. Griezelig verhaal wat helemaal past in de stijl van deze schrijver. Er wordt veel spreektaal gebruikt, wat makkelijk leest. Woorden als tof, megacool en kotsen vliegen over de bladzijden. Het verhaal over het kistje staat in een andere kleur en lettertype gedrukt en staat vol met scheldwoorden als lompe mafketel en pukkeldrol, maar is een stuk grappiger dan de rest van het verhaal. De illustraties zijn krasserig, druk en passen goed bij het verhaal. Op het omslag staan de drie zussen afgebeeld. Waarschijnlijk zullen de fans ook dit boek weer wegsmullen, maar er bestaan betere griezelboeken voor deze leeftijd. Het boek is met dik papier uitgegeven en daardoor vrij zwaar voor de doelgroep. Vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

De vuurproef (136)

De vuurproef (136)
Lene Kaaberbol

Vanuit het niets wordt de 12-jarige Clara aangevallen en lelijk verwond door een eigenaardige, grote zwarte kat. Deze gebeurtenis zet haar leven op z'n kop. Clara blijkt, net als haar tante Isa, een wilde heks te zijn en met dieren te kunnen praten. Tante Isa laat Clara kennismaken met de wilde wereld en leert haar omgaan met haar heksenzintuig. Wanneer duidelijk wordt dat iemand uit de wilde wereld het op Clara gemunt heeft, is ze niet meer veilig. Een toegankelijk, avontuurlijk verhaal waarin heksen en dieren centraal staan. Clara is een gewoon meisje dat helemaal niet bijzonder wil zijn. Haar onzekerheid en gezonde tegenzin tegenover alles wat vreemd of nieuw is maken haar als persoon geloofwaardig. De Deense bekroonde schrijfster Lene Kaaberbψl (1960) schrijft vooral fantasyboeken voor kinderen. De serie 'De kronieken van de zieneres' bracht haar internationale bekendheid. Dit boek is het eerste deel van de trilogie 'De wilde heks'. Achterin staat een fragment uit het tweede deel. Een leuk, vlot leesbaar en helder opgebouwd fantasyverhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

Harry potter en de orde van de feniks (604)

Harry potter en de orde van de feniks (604)
J.K Rowling

Als Harry Potter na de vakantie weer op school komt, merkt hij dat de terugkeer van Voldemort de tovenaarswereld heeft veranderd: de sfeer wordt bepaald door achterdocht en verdachtmakingen. Vanuit het ministerie (waar duistere krachten steeds meer macht krijgen) is een docente aangesteld die bepaalt of de lessen op de juiste wijze worden gegeven. Ook over Harry wordt gepraat: men verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van Cedric. Samen met zijn vrienden probeert hij zich te onttrekken aan de dwingelandij en boze krachten. Bovendien merkt Harry dat Voldemort hem kan manipuleren. In dit vijfde deel* zijn de gebeurtenissen niet langer meer de gezellige, spannende schoolavonturen van een stel tovenaarsleerlingen, het wordt nu serieus en de spanning en dreiging zijn in het hele verhaal voelbaar. Ondanks een tweede dode eindigt het boek toch positief al is het Kwade nog bij lange na niet overwonnen. De lezer kijkt dus al weer uit naar deel zes. Een snelle herlezing van deel vier voordat aan dit boek wordt begonnen kan geen kwaad en vergroot de herkenbaarheid van de gebeurtenissen. Vanaf ca. 14 jaar.

9.00 €

Heks wormpa (127)

Heks wormpa (127)
Patricia David

Heks Wormpa wil wel eens wat anders dan het gezelschap van de heksen Kweetetal en Valsefie. Uil raadt haar aan een krant te lezen, dat zal haar afleiden. Een advertentie in de krant wekt Wormpa’s interesse voor het mensenland. Daar ontmoet ze Kriek, een weduwnaar met twee kinderen. Eer ze het goed beseft, is heks Wormpa smoorverliefd. Uil, Kweetetal en Valsefie overstelpen haar tevergeefs met goede raad. Maar Wormpa doet haar zin, ze volgt haar hart. De heks, die niet vertrouwd is met menselijke gebruiken, raakt in opeenvolgende hilarische situaties verzeild. Maar met de hulp van haar vriendinnen, neemt ze uiteindelijk een beslissing waar iedereen zich goed bij voelt. Kweetetal en Valsefie speelden de hoofdrol in eerder verschenen boeken van deze auteur. Hun kenmerkende eigenschappen en karakters blijven ook in dit deel mooi uitgewerkt en herkenbaar. Vlotte dialogen, korte beschrijvingen en vooral veel grappige situaties maken van dit verhaal een uitnodigend geheel. Daarin vullen de eenvoudige zwart-wittekeningen van Erica Cotteleer de tekst sfeervol aan. Heks Wormpa staat zoals eerder Heks Kweetetal en Heks Valsefie met haar 307 bladzijden garant voor een hele tijd pretentieloos

9.00 €

Kastje 13 (111)

Kastje 13 (111)
R.L Stine

Luke ondervindt op zijn eerste schooldag als brugklasser al meteen de nodige pech. Als je zo bijgelovig bent als Luke en dan ook nog nr. 13 als kastje krijgt toegewezen, dan kun je je voorstellen dat het een angstige tijd wordt voor hem. Op een dag vindt hij gelukkig een schedeltje dat een ommekeer in zijn leven is. Vanaf dit moment heeft hij geluk maar is hij ook in de ban van een mysterieuze meester....Spannend verhaal met griezelige passages voor lezers vanaf 12 jaar. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm zodat je lekker kunt meegriezelen. Vlot leesbaar, goed vertaald en gericht op de doelgroep. De kaft geeft de inhoud van het boek weer, rustige bladspiegel. Tweede deel uit een nieuwe serie van de bestseller-auteur, waarin minder geweld voorkomt dan in sommige van de andere reeksen (zoals bijv. Fear Street) en meer griezelelementen.

4.00 €

Party time (39)

Party time (39)
Hetty van Aar

Als Yelien in het plaatselijke krantje de aankondiging ziet staan voor een disco is ze door het dolle heen. Daar wil ze meteen met haar vriendinnen naartoe. De vijf meisjes kijken heel erg uit naar het feest, maar dan krijgt Yelien van haar ouders te horen dat ze niet mag gaan. Eline mag wel, en dat vindt ze oneerlijk. Zo oneerlijk dat de anders oh zo verantwoordelijke Yelien haar ouders vertelt dat ze die avond bij Eline gaat logeren en stiekem meegaat naar het feestje. Maar dan loopt het helemaal fout

7.00 €

Raspoetin (248)

Raspoetin (248)
Guy Didelez

De historische figuur Raspoetin leeft voort in een houten pop. Wie hem in zijn bezit heeft, wordt bezeten door Raspoetin. Dat overkomt Peter, net als eens zijn vader. Bram, Sofie en Bert doen onderzoek en willen maar een ding: de vernietiging van de pop Raspoetin. De pop komt steeds in andere handen en zo is het ene verhaal het vervolg op het andere. Het geheel wordt chronologisch verteld. Het vertelperspectief, de hij-vorm, ligt bij Bram. Alle hierboven genoemde personages zijn genuanceerd uitgewerkt. De boefjes als Chief, Spider en Bull zijn zwart-wit, zoals de namen al aangeven. De stijl is verhalend met veel bijvoegelijke naamwoorden die de spanning oproepen en versterken. Dialogen onderstrepen de levendigheid. Het schoolleven geeft veel identificatiemogelijkheid. Deze uitgave bevat twee verhalen in keerdruk. 'Raspoetin' (1988) begint aan de voorkant, 'Raspoetin duikt weer op' (1998) aan de achterkant. De auteur schrijft kinder- en jeugdboeken, toneel, scenario's en hoorspelen. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

Redding in de ruimte (895)

Redding in de ruimte (895)
Knister

Lilly wil graag een heksensprong naar de maan maken. Tot haar verbazing is ze niet de enige op de maan. Ze komt ruimtewezens van de planeet GroeneorG tegen, die haar hulp nodig hebben. Dit deel wijkt niet af van de stijl van eerdere boeken over heksje Lilly. De tekst is op helder wit papier gedrukt met karikaturale illustraties eromheen die in grijstinten zijn ingekleurd en vol sterretjes en hartjes die speels over de bladzijden zijn verdeeld. Na een korte introductie van de hoofdpersoon wordt het verhaal in vier hoofdstukken verteld. Overzichtelijke bladspiegel met ruime interlinie, groot lettertype. het bevat behoorlijk wat pittige woorden als 'waarschuwingssignaal', 'planetarium' en 'astronautenuitrusting'. Voorzien van een leeslint met daaraan een poppetje (Lilly). Achterin een tweetal galactische ruimtetrucs. Gezellig kinderboek met wensvervullend einde. Vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

S.O.S manege in nood

S.O.S manege in nood
Hetty van Aar

Ellen en haar vier vriendinnen vormen samen een meidengroep met de naam ‘Yιιιk’. Ze maken van alles met elkaar mee, en worden daarbij vaak dwarsgezeten door een ander meisje, Charlotte. Als Bart, de broer van Ellen, op studiereis gaat, gaan de vriendinnen in zijn plaats helpen op manege Het Hoefijzer. Ze genieten erg van het werk en van de paarden, maar ze komen erachter dat het slecht gaat met de manege. Daarom organiseren ze een open dag om ervoor te zorgen dat de manege meer bekendheid krijgt. Dit vijfde deel in de serie 'For girls only!'* is echt een vervolg op het vierde deel. De zoen van Yelien en Emiel (vriendje van Ellen) waarmee deel vier eindigde, vormt het begin van dit verhaal. Elk deel van de serie heeft een andere van de vriendinnen als hoofdpersoon. De karakters hebben weinig eigens. Het is een lekker, ongecompliceerd verhaal voor jonge meiden. Het eind is onaf, maar daarmee word je als lezer nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg. Bij de serie hoort een website met dagboekfragmenten en tips voor girls: www.for-girls-only.be. Gebonden heruitgave met nieuw omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

Sebastiaan duister (483

Sebastiaan duister (483
Philip Caveney

Sebastiaan (17) is een halfbloed elfenman, een zoon van een elfenmoeder en een mensenvader; hij trekt met zijn eeuwig mopperende buffaloop* Max op reis naar het verre Keladon om daar de job van hofnar te pakken te krijgen. Helaas ontbreekt het Sebastiaan aan komisch talent, iets waar Max hem maar al te graag aan herinnert. Onderweg ontmoeten ze de kleine krachtige krijger Cornelius die hen bijstaat in de vele gevaarlijke avonturen en bloederige gevechten. Wanneer ze de mooie prinses Karijn redden, hangt er ook romantiek in de lucht. Een grappig, emotioneel en fantasierijk verhaal vol vaart, met verrassende wendingen en bizarre figuren. De personages zijn grondig uitgewerkt; vooral buffaloop Max zorgt met zijn droge humor voor de komische noot. De soms sarcastische toon zal vooral de oudere lezers aanspreken. Jeugddebuut van de Engelse auteur die vroeger in de muziek- en theaterwereld werkte en al enkele thrillers voor volwassenen (niet in het Nederlands vertaald) schreef. In de vertaling blijft de rijke taal goed overeind. Eerste deel van een trilogie over Sebastiaan Duister. Vanaf ca. 12 jaar of om voor te lezen aan jongere kinderen.

5.00 €

Yoko je koelste vriend ooit (3)

Yoko je koelste vriend ooit (3)
Knister

Sinds de dood van haar vader ligt Pia (11) met zichzelf en haar omgeving overhoop. Daar komt verandering in als Yoko in haar leven verschijnt. Deze kleine yeti is door een jager meegenomen uit de Himalaya. Hij wil het zeldzame dier, dat wat wegheeft van een hond, aan een dierentuin verkopen. Yoko weet te ontsnappen en verstopt zich in Pia's boomhut. Pia houdt zijn aanwezigheid geheim, maar omdat zowel de handelaar als de directeur van de dierentuin de yeti in hun bezit willen krijgen, valt dat nog niet mee. Het verhaal is in Duitsland verfilmd; het boek bevat twee katernen met foto's (stills) uit deze film*. Daarnaast bevat het boek illustraties in zwart-wit die wat kinderachtig zijn voor de doelgroep, en is een aantal pagina's versierd met figuurtjes in de marges. Een aardig avonturenverhaal, dat veel kinderen zal aanspreken. Van de schrijver van de boeken over Heksje Lilly. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

ai ai kapitein griezellige zeeverhalen (211)

ai ai kapitein griezellige zeeverhalen (211)
Paul van Loon

e leden van het G(riezel)G(enootschap), Van Loon, Bertin, Van Ede, Rooijers, Teng, Weijters, Van Waarsenburg en Van Kerkwijk zijn in Hoek van Holland aan boord gegaan om over te steken naar Engeland, waar de eeuwlijkse bijeenkomst van alle Europese griezelgenootschappen gehouden wordt. Via de GehAd (=geheime adviseur) krijgen ze de opdracht ieder een griezelverhaal te bedenken voor hun buitenlandse vrienden. De acht leden vertellen ieder een zeer spannend griezelzeeverhaal. De verhalen worden door Van Ede aan elkaar gepraat en uiteindelijk blijkt dat ze zelf op de Demeter zitten, de schuit waarop Dracula zonder bemanning naar Engeland voer. Dit boek sluit qua titel en onderwerp aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2002. Daarbij komt het thema griezelen waarvoor men de boeken niet aangesleept krijgt. Alle griezelfans vanaf ca. 10 jaar zullen genieten van dit boek. Zelfs de illustratrice die heeft gezorgd voor zwartwittekeningen en de aantrekkelijke omslag in kleur, wordt in het verhaal opgenomen. Ook geschikt als voorleesboek voor de genoemde doelgroep.

5.00 €

ai ai, kapitein, heksen, duivels en andere geesten (899)

ai ai, kapitein, heksen, duivels en andere geesten (899)
Jo Briels

Seppe is een van de kwelgeesten die de ondergrond van Antwerpen bevolkten.

5.00 €

bekijk het maar (603)

bekijk het maar (603)
Jeff Kinney

Bram Botermans vindt zichzelf echt perfect en is hij overtuigd van zijn kwaliteiten. Zijn vader wil een echte vent van hem maken, daarom moet Bram op een dag als keeper meedoen aan een voetbalwedstrijd. Zijn vader is onaangenaam verrast wanneer Bram rustend op het veld de tegenstander laat scoren. Zijn ouders zijn het zat en willen hem tot overmaat van ramp naar zomertrainingskamp sturen. Hilarisch boek vol droge humor die erg aanstekelijk is. Met name de stripachtige illustraties versterken de humoristische sfeer. Komisch zijn de vele situaties waarin Bram terecht komt. Zo verliest hij zijn onderbroek met insigne, wat vervolgens wordt omgeroepen via de omroepinstallatie en zit hij afgebeeld naast het doel terwijl de tegenstander scoort. Ook dit derde deel uit de serie 'Het leven van een loser'* is geschreven in eenvoudige stijl, in een 'handschriftlettertype' op lijntjespapier, om het nog meer op een dagboek te laten lijken. Het laat zich in combinatie met de illustraties prima lezen. Ook zeer geschikt voor kinderen die niet van lezen houden. Op het groene omslag een zelfportret van Bram in zijn onderbroek die erg schrikt. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

crescendo (83)

crescendo (83)
Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

9.00 €

dagblind, nachtblind (904)

Guy Didelez

In dit boek met twee covers volgen we de bloedstollende avonturen van Lisa, Axel en Jonas.In Dagblind beginnen ze met een grafologieclubje. Leuk, tot ze plots een eigenaardige boodschap vinden die in eentypisch moordenaarshandschrift is geschreven.In Nachtblind ontwerpt Jonas een reeks tekeningen voor toekomstvoorspellende kaarten. Hij stuurt ze een na een naar de twee anderen die er teksten bij schrijven. Maar dan stelt Lisa vast dat de kaart die ze krijgt toegestuurd keer op keer betrekking heeft op haar eigen leven. En er zijn ook heel slechte tarotkaarten: de Duivel, de Gehangene, de Dood... Wat zal er gebeuren als Jonas haar een van die kaarten toestuurt?

6.00 €

de akelige babysitter (596)

de akelige babysitter (596)
Francesca Simon

De vier verhalen in deze bundel gaan over machtsstrijd. Stoute Hendrik met zijn boosaardig karakter zorgt dat hij altijd zijn zin krijgt. Niemand, zelfs volwassenen, kan tegen hem op. Hij houdt nooit rekening met andermans gevoelens. Gelukkig geven de vele kleine ongekaderde en enkele paginagrote gekaderde inkttekeningen de wederzijdse emoties goed weer. Met duidelijke, stevige lijnen en zwarte of grijze accenten zijn de gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen (vaak bovenlichamen) zeer illustratief. De kleine tekeningen zijn naast of tussen de tekstregels geplaatst, waardoor tekst en illustraties een geheel vormen. Met cursieve letters worden soms woorden benadrukt. De schreeuwen en gillen staan vaak in hoofdletters. De veelvuldig gebruikte alliteratie bij namen, zoals luie Lies, kan storend werken. Hendrik is een jongetje dat geen enkele ouder zichzelf toewenst, misschien zelfs niet in een boek, maar waarvan veel kinderen kunnen genieten. De gevoelens (in woord en beeld), waarmee hij zijn daden valideert, en zijn vastberadenheid, maken hem, ondanks het treiteren, toch tot een boosaardige held. Vanaf ca. 7 jaar.

10.00 €

de beha boomhut (635)

de beha boomhut (635)
Marc de Bel

De Boeboeks (een wesp-achtige fantasiebeestensoort) beleven diverse avonturen in het bos. In hun strijd tegen de mensen en vooral de stroper Spuiter maken ze heel wat mee. Een gevonden beha wordt tot een boomhut gemaakt en van daaruit komen Pit en Puf achter de noeste plannen van de stroper. De dieren sluiten samen een pact (lijkt op de dieren van het Duitenbos wat dat aangaat) en overwinnen op deze manier de mens. Het verhaal staat bol van dubbelzinnige en seksuele toespelingen hetgeen mateloos verveelt. Sommige kinderen vinden dit soort melige verhalen erg leuk maar de quasi-humor haalt het niet bij echte humor. Het taalgebruik is bij tijd en wijle behoorlijk grof van aard. Voor liefhebbers van een niemendalletje zal dit verhaal best te pruimen zijn maar kinderen die iets meer literatuur gewend zijn, zullen dit niet waarderen. De omslag toont de beha met daarin een bed waarin de twee Boeboekkinderen verstopt zitten. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

de bliksemdief (314)

de bliksemdief (314)
Rick Riordan

Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer... Een dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus.

6.00 €

de erfenis van thuban (662)

de erfenis van thuban (662)
Licia Troisi

Weeskind Sofia heeft via overerving de dertigduizend jaar oude opperdraak Thuban in haar lichaam. Ze zal de strijd tegen de wyvern moeten leiden met zijn hulp. Maar voor ze zover is, moet ze nog veel leren - en zichzelf en haar angsten overwinnen. De jonge schrijfster Licia Troisi (1980) is de meest succesvolle fantasyauteur van Italie, bekend van 'De kronieken van de Verrezen Wereld'. Dit is het eerste deel van een vijfdelige serie over het Drakenmeisje. Klassieke fantasy met een vleugje 19e-eeuwse sciencefiction, die zich afspeelt op onze wereld. Origineel gegeven: geen draken naast, maar in de mensen. Verfrissend om eindelijk een meisje in de hoofdrol te zien. Sofia's twijfels maken haar personage geloofwaardig. Ze is een antiheldin die verandert in een heldin. Goede opbouw en spanningsboog. Beeldend geschreven met overtuigende sfeertekening. Emoties worden soms overdreven beschreven met mankgaande vergelijkingen, maar er is wel een goed evenwicht tussen beschrijving, actie, emotie en dialoog. Minpunt: de vertaling doet heel Vlaams aan. Maar wie daaroverheen kan lezen, kan veel plezier beleven aan dit meeslepende verhaal. Vanaf ca. 14 jaar.

10.00 €

de erfgenamen (185)

de erfgenamen (185)
Pierre Grimbert

Pierre Grimbert wordt al jarenlang gezien als de grootste fantasy-ster van Frankrijk. En nu begint hij met Het Geheim van Ji ook de rest van Europa te veroveren. Van de vierdelige reeks werden inmiddels al meer dan 400.000 exemplaren verkocht. De Verbroken Belofte is het tweede deel.Op de hielen gezeten door de Zόu, besluiten de erfgenamen achter de geheimzinnige vijand aan te gaan die deze moordenaars aanstuurt. Het lijkt hun enige kans om het geheim van Ji te ontrafelen, maar hun zoektocht naar de mysterieuze man levert alleen maar meer raadsels op. Een eeuwenoud dagboek biedt wellicht de antwoorden die ze zoeken. De erfgenamen zullen alles op alles moeten zetten om het boek te vinden en te voorkomen dat het grootste geheim van de wereld verloren gaat. Zelfs als dat betekent dat ze de hulp van een god moeten inschakelen.

9.00 €

de g van geluk (885)

de g van geluk (885)
Hetty van Aar

de g van geluk

5.00 €

de geheime steen (578)

de geheime steen (578)
Guillaume Prevost

Een oud boek, een vreemde steen en een verborgen kamer...Tien dagen geleden verdween Sam Faulkners vader.Tien minuten geleden ontdekte Sam een verborgen kamer.Vijf minuten geleden zag hij een boek over het kasteel van Dracula.Twee minuten geleden vond hij de manier om door de tijd te reizen.En nu begint het avontuur…De veertienjarige Sam heeft al dagen niks meer van zijn vader gehoord en het begint er steeds meer op te lijken dat hij spoorloos verdwenen is. Als Sam wanhopig op zoek gaat naar een aanwijzing, ontdekt hij bij de winkel van zijn vader een verborgen kamer, een oud rood boek en een vreemde, bewerkte steen. Als Sam de steen aanraakt, wordt hij plotseling eeuwen terug in de tijd geslingerd: hij komt terecht op een eilandje dat bedreigd wordt door de Vikingen... Zonder het te weten is Sam begonnen aan een buitengewone en uiterst gevaarlijke reis.

7.00 €

de grot van merlijn (230)

de grot van merlijn (230)
Luc Descamps

De bijna 14-jarige Harry de Wilde (ik-figuur), leerling van een bijzondere Engelse kostschool, kan zich door middel van berekeningen met zogenaamde donkere getallen verplaatsen in de tijd. Als hij zich verplaatst naar een middeleeuws kasteel maakt hij kennis met de legendarische tovenaar Merlijn en ontdekt hij nog meer over de donkere getallen. Dit derde deel uit de tot nu toe vijfdelige serie is een vervolg op 'De donkere getallen' en 'Gevangen in de tijd'*, maar is wel afzonderlijk te lezen, al blijft de achtergrond van de donkere getallen onduidelijk. Overduidelijk geinspireerd door de Harry (zelfde voornaam) Potterverhalen, maar de karakters van deze reeks zijn een stuk minder uitgewerkt. Een spannend verhaal voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool die van fantasieverhalen houden. Het verhaal is minder geheimzinnig en griezelig dan de omslagillustratie met een duistere, angstaanjagende leermeester die je recht aankijkt, doet vermoeden. Er is vooral veel actie. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

de grote gemene dealer (700)

de grote gemene dealer (700)
Marc de Bel

Miete wil dolgraag samen met haar drie Peppelvrienden haar verjaardag in de boomhut vieren. Dus gaat ze weer even in Kruisem bij tante Pretselder logeren. Het feestje is leuk, maar er hangt toch een donkere schaduw overheen. Broes moet, om thuis de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, de hele vakantie komkommers plukken en kan dus niet meer naar de boomhut komen. En zonder Broes is het maar half zo leuk, vinden Miete, Senne en Mathias. Dus besluit het drietal om de handen uit de mouwen te steken en wat klusjes te doen om Broes te helpen. Veel leveren die karweitjes echter niet op. Maar wie het Kleine niet eert... Tot ze opeens in het bos op het Grote botsen: een sporttas vol geld! Een fantastische vondst, maar ook de start van een superspannend, keel-dichtschroevend en nekhaartjes-overeind-zettend verhaal.

8.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 13 |