Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

De poorten van de onderwereld

De poorten van de onderwereld
Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Sam Sykes

Drie miljoen jaar geleden stortte een meteoriet neer op aarde. Uit het mysterieuze sterrenhof ontstond een diepblauwe kristallen steen. Honderdduizenden jaren later wordt de steen ontdekt door een Neanderthalmeisje - en geeft haar de kracht haar dromen te volgen. Van generatie op generatie reist het magische flonkerende kristal over de hele wereld en verandert de levens van hen die ermee in aanraking komen. Van de Afrikaanse savannen naar het oude Jordanië en de eerste christenen in Rome, tot Engeland in de Middeleeuwen, via Duitsland en het Caribische gebied naar de pioniers van het Amerikaanse wilde westen. Door vele landen, handen en tijden heen beïnvloedt de kosmische steen het levenslot van alle vrouwen die hem dragen. Begeleid u het kristal der dromen op zijn reis en zie hoe de geschiedenis van de mensheid zich ontvouwt.

9.00 €

de bronnen van het kwaad

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Markus Heitz

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. De volkeren van Ulldart huiveren. De eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar geleden voltrok, is nog lang niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.Om de dood van Lodrik te wreken, grijpen zijn onderdanen naar de wapenen. Niemand vermoedt dat de heerser van Tarpol door zijn op macht beluste kinderen werd geofferd. De grootheidswaan van, bijvoorbeeld, de jonge Govan kent geen grenzen. Dan doet plotseling het gerucht de ronde dat Lodrik nog leeft!Intussen maakt de jeugdige Loran zich op om samen met zijn geheime bondgenoten tegen de horden van de Boze op te trekken.Govan, daarentegen, spant zich tot het uiterste in om de profetie van de Donkere Tijd uit te laten komen en Ulldart voorgoed aan het kwaad over te leveren.Zal de voorspelling van de monnik van weleer dan toch werkelijkheid worden? Zijn alle offers vergeefs geweest?

12.00 €

de grote jacht hc

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Robert Jordan

Rad des Tijds Boek 2 De Grote Jacht De hoorn van Valere is een legendarisch artefact dat naar verluidt de helden van weleer kan oproepen. Om die reden wordt elke honderd jaar de Grote Jacht op de Hoorn aangekondigd. Elke nieuwe jacht leidt onveranderlijk tot nieuwe avonturen die door de barden worden bezongen. Maar dit keer verloopt alles anders. De Hoorn is gevonden en dat feit zorgt voor veel onrust want de Hoorn verkeert nu in handen van het Kwaad.

9.00 €

de orde van het zwaard

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Markus Heitz

Bij de voorspelling dat de Donkere Tijd zal terugkeren huiveren de volkeren van Ulldart. De herinnering aan de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar geleden voltrok, is nog lang niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de hele wereld. Nu Lodrik de heerser van Tarpol is, rust er een zware taak op zijn jeugdige schouders. De edelen en grootgrondbezitters verzetten zich hevig tegen de hervormingen die hij per se wil doorvoeren. Daar komt nog bij dat Lodrik, volgens het testament van zijn vader, zal moeten trouwen met zijn nicht Aljascha, die hij niet vertrouwt, maar voor wie hij toch iets voelt.

12.00 €

de stad van de wind (178)

Boeken voor de jeugd +10 » P.D Baccalario

Vier tieners met onvermoede krachten ontmoeten elkaar voor de derde keer, nu in Parijs. Ze zoeken een oplossing voor een raadsel, waarbij tollen die over een houten kaart draaien de kinderen de weg wijzen naar een volgend stuk van die oplossing. Het lijkt of de wereld in gevaar is, maar echt helder wordt dat niet. Wel wordt de lezer duidelijk dat op de achtergrond een groepje van meer dan honderdjarigen bezig is de gebeurtenissen te sturen, en dat er ergens op de wereld nog een geheimzinnige figuur bezig is hen koste wat kost te dwarsbomen. De overige personages zijn opvallend excentriek, de locaties in de stad spelen weer een wezenlijke rol en de functie van de vier elementen wordt steeds duidelijker. De vorige delen van 'Century'* moeten gelezen zijn om de gebeurtenissen te kunnen plaatsen. Voor veel onbeantwoorde vragen zijn we aangewezen op het laatste deel. Mooi uitgevoerd boek, verzorgd binnenwerk, ongenummerd middenkatern met een soort plakboek van de plekken die een rol spelen. Vignetten en geheimzinnige tekens op elke bladzij. Vele open plekken en snelle perspectiefwisselingen staan de lezer die op zoek is naar actie niet in de weg. Bij zorgvuldige lezing gaan de overspannen beeldspraak en de soms slordige vertaling irriteren. Uitnodigend omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

in de spotlights (620 )

Boeken voor de jeugd +10 » Rachel Renée Russell

Een maand uit het dagboek van de 14-jarige Nikki, een dramaqueen, die het gevoel heeft dat de hele wereld tegen haar is. In het bijzonder de bloedmooie MacKenzie, aartsvijand nr 1, die er alles aan doet om haar status als beursscholiere bekend te maken en haar koste wat kost belachelijk te maken en af te laten gaan. Derde deel uit serie 'Dagboek van een muts'* waarin Nikki alles doet om de talentenshow van school te winnen om zo haar schoolgeld te betalen, de aandacht van Brandon te krijgen en eindelijk eens populair te zijn. Vlot leesbaar, met soms een moeilijk woord (potentieel), typisch meidenboek. Veel sms-taal (OMG, BFF), smileys en penillustraties in zwart-wit (meisjes met wespentailles, grote ogen en lang golvend haar), om extra nadruk te leggen op een voorval of gedachte. Gedrukt in de vorm van aantekeningen in een schrift. Doet heel erg denken aan 'Dagboek van een loser' met dien verstande dat de hoofdpersoon nu een meisje is. Beslist een boek dat verslonden wordt door meiden vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

.het veulentje

Kinderboeken » Samson en Gert

mooi kinderboek

2.00 €

10 griezelverhalen piet piraat

Kinderboeken » Piet Piraat

mooi kinderboek

4.00 €

3 delig verzamelbox licia troisi de kronieken van de verrezen wereld

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Licia Troisi

de kronieken van de verrezen wereld3delen

30.00 €

50 verhaaltjes voor het slapengaan piet piraat 3 (528)

Kinderboeken » Piet Piraat

mooi kinderboek

2.50 €

Ain, de dood van de halfling

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Atalanta Nehmoura

Eerste deel van de fantasyreeks De kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Eens regeerden zeven wijze magiërs de aarde, totdat zij een deur openden naar een andere wereld en zo de Duistere binnenlieten. In hun laatste poging te ontsnappen aan het kwaad slaagden ze er in een weg te vinden naar hun uiteindelijke bevrijding. Die weg werd beschreven door Ulriach, in zijn boek vol vreemde gedichten en is de leidraad voor de Ene, die de Zeven zal bevrijden. Arktrans, kroonprins van Silkon is nog jong als zijn vader wordt vermoord door de duistere magiër Dask Nemroth. Hij vlucht en gaat op zoek naar zijn moeder die hem onder mysterieuze omstandigheden verliet. Door een bijna fatale ontmoeting met twee wraaklustige elfen, komt hij niet alleen achter zijn afkomst, als de halfling Aïn, maar ook achter de voorspellingen van Ulriach en het gedicht van de Zeven. Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lot al eeuwen geleden in de kronieken is beschreven. Onderwezen in de krijgskunst van de strijdlustige Askara’s begint Aïn aan de lotsbestemming van de Ene. Aardige debuutroman. Met overzichtskaart en lijst van karakters in het boek. Kleine druk.

8.00 €

Alex en de schat van dondercruyt (330)

Boeken voor de Jeugd » Arienne kress

Alex, die met haar oom boven een winkel woont, heeft helemaal geen zin in het nieuwe schooljaar, totdat ze erachter komt dat ze een nieuwe leraar zal hebben. Hij blijkt af te stammen van een beroemde piraat. Algauw duiken er snode figuren op die op zoek zijn naar een fabelachtige familieschat. Alex gaat op zoek naar de schatkaart en komt in een doldwaas avontuur terecht.

6.00 €

Ark angel (779)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De 14-jarige Alex Rider wordt ontvoerd uit het ziekenhuis door een bende eco-terroristen, die het eigenlijk op miljardairszoon Paul Drevin hebben gemunt. Pauls vader is hem zo dankbaar dat hij Alex aanbiedt om te delen in zijn weelde en zijn zoon gezelschap te houden. Alex krijgt hierdoor de kans om een door Pauls vader gefinancierde lancering van een ruimteveer bij te wonen. Maar hij komt er ook achter wie er werkelijk schuil gaat achter deze bikkelharde en misdadige man. Alex belandt in een levensgevaarlijke situatie waarbij het ruimteveer 'De Aartsengel' een groot deel van Washington dreigt te verwoesten. Spannend boek dat boeit van begin tot eind vanwege de vele cliffhangers en de prettig leesbare stijl, waarbij de gebeurtenissen naadloos in elkaar overvloeien. Soms zijn de ontsnappingsmanoeuvres van Alex a la James Bond, wat ongeloofwaardig. Voorkennis van de vorige vijf delen van de serie is niet vereist al wordt er soms wel naar verwezen. Herdruk naar aanleiding van de op stapel staande verfilmingen van de verhalen over Alex Rider met nieuw serie-omslag. De verhaallijn van deze herdruk is onveranderd, de tekst is wel opnieuw geredigeerd. Het uit 21 hoofdstukken bestaande boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

Bezems en pentagrammen

Boeken over Magische toepassingen » Minerva

Hebben heksen en hekserij je altijd al gefascineerd of heb je altijd al een heks willen worden? Dan heb je het juiste boek in handen. In dit boek beschrijft de auteur op boeiende en eenvoudige wijze wat hekserij inhoudt, hoe je zelf een heks kunt worden, wat heksen doen en wat ze niet doen. Hekserij (of 'wicca') is een moderne natuurreligie, waarin een Godin en een God worden vereerd. Behalve een religie is hekserij ook een levensstijl. Hekserij leert je om goed voor de natuur te zorgen en om jezelf en anderen te helpen. Heksen zijn geen griezelige oude vrouwtjes met een haakneus, een punthoed en een bezem, maar vrouwen en mannen die - net als jij en ik - naar school of naar hun werk gaan, in de stad wonen, uitgaan en hun rekeningen moeten betalen. Momenteel staat hekserij nogal in de belangstelling en is het een onderwerp voor tv-series, kranten en tijdschriften. Steeds meer jonge mensen voelen de aantrekkingskracht van het mystieke, het magische, en het spirituele. In dit boek krijg je antwoord op de vragen 'hoe word je een heks?', 'hoe voer je rituelen uit?', 'hoe vier je een heksenfeest?' en nog veel meer. Omdat jonge mensen zelden worden toegelaten in een heksenkring, is dit boek gericht op de individuele, alleen werkende beginnende heks. Je vindt in dit boek oefeningen en tips die je kunnen helpen om je weg binnen hekserij te vinden. Je leert zonder veel moeite (magische) kruiden te gebruiken, de toekomst te voorspellen, je eigen heksengereedschap te maken en met magie te werken. Kortom, dit boek is een handboek voor jonge heksen (en natuurlijk ook voor de ouder

8.00 €

Brisingr

Engelse boeken » Christopher Paolini

Oaths sworn.. loyalties tested.. forces collide..It's been only months since Eragon first uttered "brisingr," the ancient language term for fire. Since then, he's not only learned to create magic with words-he's been challenged to his very core. Following the colossal battle against the Empire's warriors on the Burning Plains, Eragon and his dragon, Saphira, have narrowly escaped with their lives. Still, there is more adventure at hand for the Rider and his dragon, as Eragon finds himself bound by a tangle of promises he may not be able to keep.

7.00 €

De dertien heiligen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Michael Scott

Dertien artefacten, relieken die de sleutel vormen van een tweeduizend jaar oud geheim. Veilig opgeborgen. Ver van elkaar vandaan. Zijn ze ooit gewrocht om onze wereld te beschermen? Of leiden ze tot haar ondergang?DE DERTIEN HEILIGEN ( belettering van omslag, bescheiden)Al tientallen jaren zijn deze artefacten, de Heiligen genoemd, in handen van de Beschermheren, zowel mannen als vrouwen, die onwetend zijn van elkaars bestaan. Maar wie beschermt de Beschermheren zelf, nu ze één voor één op een brute manier worden vermoord? Judith Walker bijvoorbeeld, die net voor ze haar laatste adem uitblaast de buitenstaander Sarah Miller overhaalt haar artefact, het overblijfsel van een gebroken zwaard, door te geven aan haar neef Owen.Sarah en Owen, tot elkaar veroordeeld, proberen hun tegenstanders - de sadistische Duistere Man en zijn beeldschone maar valse maîtresse - voor te blijven en hun toekomstige slachtoffers te waarschuwen. Tijdens dit kat-en-muisspel ontdekken Sarah en Owen dat het zwaard wel eens het voorwerp zou kunnen zijn dat de deur dichthoudt tussen deze wereld en... een verschrikking die elk voorstellingsvermogen te boven gaat.

7.00 €

De groene parel

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Jack Vance

Het tweede volumineuze boek in een cyclus. Lyonesse is (was) een koninkrijk van de Oude Eilanden (nu verzonken onder de Atlantische Oceaan) waar magie en tovenarij als wetenschap beoefend en gebruikt werden. Dit boek verhaalt de verdere avonturen van Aillas, zijn zoon Dhrun (zie Lyonesse, Boek 1: De tuin van Suldrun, a.i. 95-44-273-1) en andere personages, belaagd door heerszuchtige koningen en sinistere tovenaars, waarbij dan nog een gevaarlijke groene parel een onvoorziene bedreiging vormt. Vance tekent een wereld vol magie, weifelend tussen het sprookjesachtige en het griezelverhaal: een wereld met eigen gebruiken en vol met demonen en halflingen, tussen mens en magisch wezen. Een samenvatting is ondoenlijk (elk boek heeft ettelijke aanhangsels, die best nodig zijn, want soms vergeet men wel eens wie nu wel wie is). Het is een vlot en ontspannend fantastisch avontuur, geschreven in een luchtige stijl en erg genietbaar, vol aktie en intriges en met de nodige aandacht voor de menselijke emoties. Afzonderlijk leesbaar. Zie voor het vervolg de a.i.'s van deze week.

10.00 €

De kristallen ster

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Vonda N McIntyre

Prinses Leia, Chewbacta en R2-D2 doen op hun tocht langs enkele werelden van de Nieuwe Republiek de planeet Munto Codru aan. Tot Leia's ontzetting worden haar kinderen - Jacen, Jaina en Anakin - van de planeet ontvoerd. De machthebbers op Munto Codru doen hier aanvankelijk nogal luchtig over. Het zou gaan om een zogenaamde coup-ontvoering, een traditionele manier om aandacht te vragen voor problemen. Leia besluit de zaken echter niet af te wachten en gaat samen met R2-D2 en Chewbacca op zoek naar haar kinderen.Han Solo, niet op de hoogte van de kidnapping, is ondertussen' samen met Luke Skywalker en C-3P0 naar het afgelegen ruimtestation Crseih afgereisd. daartoe aangezet door een mysterieus bericht dat verband houdt met een verdwenen Jedi.Intussen is de machtige Sith Lord Hethrir bezig met het trainen van een legertje jonge kinderen met Jedi-gaven. Zijn doel is niets minder dan het laten herrijzen van het Rijk...

10.00 €

De magie van toverspreuken

Boeken over Magische toepassingen » Vicky Gabriel

In dit boek leest u alles over het ontstaan en de werking van toverspreuken. Welke voorwaarden zijn nodig om magie te kunnen gebruiken? Welke spreuken en instrumenten hebt u nodig en hoe worden ze gebruikt? Met de nodige kennis over de geschiedenis en betekenis van magische rituelen haalt u de magiër in uzelf naar boven. Ontdek uw eigen magische krachten en geef uw leven een positieve wending! Lees in detail hoe u een magisch ritueel voorbereidt en ontdek welke spreuken invloed hebben op:* liefde en relaties* geld en succes* genezing* bescherming tegen het kwaadLeer tenslotte zelf nieuwe spreuken en rituelen ontwikkelen en geef uw leven een positieve draai met uw persoonlijke magie!

8.00 €

De opkomst van negen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Pittacus Lore

Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer… Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper.Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken. Nummer Twee in Engeland. En Nummer Drie in Kenia. Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes. Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen. Ze willen ons vernietigen. Ze komen steeds dichterbij.Wij zijn klaar om te vechten.

8.00 €

De piraten zijn terug (667)

Boeken voor de Jeugd » Harmen van straaten

Jesse en Fleur vinden in hun nieuwe huis en koffer met piratenkleren en een schatkaart. Door middel van een spiegel en een spreuk komen ze op een piratenschip terecht, waar ze middenin een avontuur met een schat belanden. Hoewel de titel het wel doet vermoeden, is dit boek het geen vervolg op een eerder verschenen boek 'Piraten!'*. Een verhaal in drie hoofdstukken, waartussen een sprong in de tijd en de plaats gemaakt wordt. De teksten zijn op AVI-niveau 3 (AVI-nieuw M4) geschreven met korte zinnen en veel dialogen; ruime marges, een ruime interlinie en een schreefloos lettertype zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Tussen de teksten zijn vele illustraties opgenomen die een goed beeld van het verhaal geven. Ze zijn met zwarte pen getekend en met aquarelverf ingekleurd. Het verhaal heeft niet veel om het lijf: de piraten zijn karikaturen, net als de kinderen, waarbij het draait om het goede en het kwade. Een eenvoudig avontuur, bestemd voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar die het lezen willen oefenen.

5.00 €

De rebelse prins (740)

Boeken voor de Jeugd » Celine Kiernan

De rebelse prins is het derde deel van de Moorehawke-trilogie. De romanreeks, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.De koningszonen Razi en Alberon zijn na jaren van oorlog weer met elkaar verenigd. Het duurt echter niet lang tot ze, door hun verschillende karakters, met elkaar in conflict komen. Alberon wil het koninkrijk beschermen met macht en kracht, terwijl Razi kiest voor diplomatie en rede. Wynter Moorehawke is beschermvrouwe van het koninkrijk en adviseur van Alberon. Hoewel ze het niet eens is met zijn gewelddadige ideeën, is ze genoodzaakt Alberons kant te kiezen. Maar dan blijkt Alberon steun te krijgen van de Loups-Garous, de beruchte wolven. Hoe kan Wynter de rechterhand van Alberon blijven als hij samenwerkt met de stam die het leven van Christopher, haar grote liefde, in een hel veranderde?In de drie delen van de Moorehawke-trilogie is Wynter gegroeid van een afhankelijk, jong meisje tot een zelfbewuste, intelligente vrouw die blijkt geeft van veel inzicht. Deze eigenschappen heeft ze hard nodig om zichzelf, haar vrienden en haar koninkrijk te redden.De rebelse prins is een levendige vertelling die de lezer vanaf het allereerste moment grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde. De personages zijn met zo'n nauwkeurigheid en met zo'n sympathie beschreven dat ze in het hoofd van de lezer blijven hangen tot het laatste hoofdstuk is uitgelezen.

7.00 €

De sleutel van de alchemist (311)

Boeken voor de jeugd +10 » Cristina Brambilla

De 13-jarige Lucilla verhuist met haar vader naar Venetie, waar ze bij een oude man en zijn tweelingzuster in huis komen wonen. Lucilla is veel alleen, maar gelukkig ontfermt de oude vrouw Ruth zich over haar. Lucilla's vader heeft een bijzondere assistent: het tot leven gewekte stenen beeld van een fabeldier, dat net als de vader op zoek is naar de sleutel van de alchemist, waaraan bijzondere toverkrachten worden toegedicht. Als op een dag Lucilla's vader verdwijnt, raakt het meisje betrokken bij een felle strijd om het bezit van de sleutel. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen; het wordt beurtelings verteld door het beeld (ik-vorm) en vanuit Lucilla (zij-vorm). Er worden veel verhaallijnen uitgezet, die niet allemaal even goed worden uitgewerkt. Er komen daarnaast nog veel moeilijke woorden en begrippen aan de orde, die niet altijd uit de context kunnen worden verklaard. De opmaak en interpunctie vertonen bijzonder veel fouten. Voor liefhebbers van avontuur met een vleugje mysterie. Vanaf ca. 11 jaar

6.00 €

De wensspreuk (465)

Boeken voor de Jeugd » Chris Colfer

De tweeling Alexandra en Koen krijgt van hun oma een sprookjesboek: Toverland. Als het boek tot leven komt, worden de kinderen een magische wereld ingezogen waarin zij allerlei bekende sprookjesfiguren ontmoeten. Waar de klassieke sprookjes eindigen bij 'zij leefden nog lang en gelukkig', gaat dit boek verder en is het zeker even wennen om Roodkapje op de versiertoer en een van misdaden verdachte Goudhaartje tegen te komen. De populaire acteur/zanger Chris Colfer uit de hitserie 'Glee' had al vanaf zijn jeugd de wens schrijver te worden. Dit debuut werd uitstekend ontvangen en kwam op nummer 1 van de New York Times bestsellerlijst binnen. Ongetwijfeld heeft hij dit deels te danken aan zijn populariteit, maar de auteur bewijst met dit boek wel degelijk over schrijftalent te beschikken. Een vlot leesbaar verhaal in simpel taalgebruik dat door herhalingen en soms overdreven veel uitleg onnodig lang is geworden. De plot en de moderne mix van de klassieke sprookjes maken het echter een boek dat zeker een bijdrage kan leveren aan een groter leesplezier van kinderen vanaf ca. 9 jaar.

15.00 €

Droom van de stier

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Manda Scott

'Een krachtige roman over liefde, verraad, wijsheid en waar heldendom.' - Jean M. Auel
'Scott schrijft overtuigend en subtiel over de Romeinse overheersing, haar personages hebben diepte, de plot is feilloos en origineel.' -The Times
'Luister naar me. Ik ben Luain mac Calma, eens van Hibernië, nu Oudste van Mona, raadgever van de Boudica, Brenger van de Overwinning, en ik ben hier om jullie de geschiedenis van je volk te leren. Hier, vannacht, bij dit vuur, zullen jullie leren wat eerder is geweest. Dit is wie jullie waren; als we winnen, is dit wat jullie weer kunnen zijn.'
Engeland zucht onder de Romeinse overheersing, maar ondanks de zware tol die moet worden betaald is er nog hoop. Een jonge vrouw van koninklijken bloede is uitgegroeid tot hét symbool van de vrijheidsstrijd. Breaca is haar naam en zij heeft de titel Boudica gekregen, 'Zij die de overwinning brengt'. Boudica leidt haar volk in de opstand tegen de Romeinen en komt daarbij tegenover de bruut Julius Valerius te staan. Droom van de stier is het tweede deel in de epische romanserie over de historische figuur Boudica. Met veel gevoel voor detail brengt Manda Scott een wereld tot leven vol mystieke rituelen, wrede goden, oppermachtige druïden, meedogenloze strijd en tragische liefde.
Manda Scott werkte zo'n vijftien jaar als dierenarts aan de universiteit van Glasgow voordat ze zich fulltime op het schrijven stortte. Na eerst enkele thrillers te hebben geschreven, brak ze wereldwijd door met haar cyclus over de historische figuur Boudica. Manda Scott werd genomineerd voor de Orange Prize en de Edgar Award en ontving de Arts Council of England Prize for Literature. Ze woont met haar echtgenoot in Shropshire.

12.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 55 |