Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Terry Brooks

dansen met de demon (734)

Terry Brooks

Tess Freemark heeft de gave die ze van haar moeder heeft overgeërfd: ze kan de Vreters zien, demonen die leven van negatieve emoties. Negatieve emoties zijn er genoeg in het stadje Hopewell dat onder een sociaal arbeidsconflict gebukt gaat. Een demon van hoge status ziet hierdoor zijn kans om vrij te komen. Als hij zijn doel bereikt, zal de wereld in eeuwige angst en pijn worden gedompeld, maar Tess probeert hem tegen te houden. Ze krijgt hulp van de manke Ross, een 'Ridder van het Woord'. Maar is Ross wel degene voor wie hij zich uitgeeft? Terry Brooks heeft zich met zijn Shannara-cyclus opgewerkt tot één van de populairste fantasyschrijvers van deze tijd. 'Dansen met de demon' is het eerste deel van een nieuwe reeks. In een aantal vorige reeksen toonde Brooks zich als een nogal humoristisch schrijver, maar hier is hij teruggekeerd naar de 'ernstige' fantasy, hoewel enkele karakters, zoals het aardmannetje Twik, nog een komische rol vervullen. 'Dansen met de demon' is nogal zwaarwichtig, iets vlakker van stijl dan we van Brooks verwachten, maar heeft een sterke vaart en een goede plot. Vakkundige fantasy voor een breed publiek. Normale druk.(Biblion recensie, Bob van Laerhoven.)

8.00 €

de elfenstenen van shannara (995)

Terry Brooks

De Elfenboom Ellcrys houdt de Demonen tegen die het Mensenras bedreigen. Maar hij is stervende. De druide Allanon zorgt ervoor dat Wil Ohmsford en het elfenmeisje Amberle de kans krijgen om een zaadje van de boom naar het Bloedvuur te brengen, waar het versneld zal uitgroeien tot een nieuwe boom. De Demonen, onder de leiding van de afschrikwekkende Maaier, willen dat verhinderen... Terry Brooks heeft in de USA veel succes met de Shannara-serie, waarvan ook 'Het zwaard van Shannara'* verscheen. Dit boek is daarop een vervolg. Alle elementen voor vlot leesbare fantasy zijn voorhanden: magie, een hoop interessante wezens, een ingewikkelde intrige, Brooks' stijl is af en toe te plechtstatig, maar het moet gezegd dat het boek de ouderwetse charme van een goed verteld verhaal bezit. Vrij kleine druk.

25.00 €

duistere geest van shannara (955)

Terry Brooks

Brooks is geen onbekende in de fantasywereld. Met zijn Shannaraboeken heeft hij een parallel universum geschapen vol tovenaars, monsters en helden. Dit nieuwe verhaal is direct als stripverhaal uitgegeven. De jonge tovenaar Jair Ohmsford weet een duistere perkamentrol te vernietigen, maar betaalt daar een hoge prijs voor. Om te ontsnappen gebruikt hij magie die hem transformeert in de overleden 'wapenmeester' Gareth Jax. Na dit incident belooft hij zijn zus nooit meer magie te gebruiken. Maar als het lot van de wereld op het spel staat, wat moet je dan? De enge 'Crotonheks' staat op het punt een druidekasteel op te roepen uit een andere dimensie. Jair zal toch weer magie moeten gebruiken, wil hij dit verhinderen. Het verhaal is kort en simpel en mist een hoop zijwegen en bijpersonages die fantasy soms zo leuk maken. Bovendien ontbreken de paginalange beschrijvingen van een exotische wereld, omdat het als strip is getekend. Meestal zijn fantasy-verstrippingen niet geslaagd, omdat veel van de charme van de wereld verloren gaat en dat is ook hier het geval. Bovendien is het getekend door een tekenaar die maar net boven de middelmaat uitstijgt, is het in zwart-wit en bijzonder lelijk geletterd door een computer

10.00 €

het wenslied van shannara (997)

Terry Brooks

De Ildatch, de bron van het kwaad, is opnieuw actief en de mensheid is in gevaar. Alleen Brin met haar elfenlied kan het gevaar stoppen. Samen met Allanon reist zij naar de Ildatch. Zij weet echter niet dat deze queeste tegelijkertijd de vervulling is van haar gevaarlijke bestemming. Dit is het derde deel van de 'Shannara'-serie van Terry Brooks (1944) die met deze fantasy-reeks vooral in de USA en Canada veel succes had. Klassieke, spannende, hier en daar wat hoogdravende fantasy met een kleurrijke mengeling van mensen en allerlei wezens. Voor een breed publiek. Vrij kleine druk.

15.00 €

het zwaard van shannara (996)

Terry Brooks

Dit fantasy-epos met klassieke allures speelt zich af in een door oorlogen vernietigde Aarde. Gnomen, dwergen, trollen en andere fabelwezens leven voortaan in de openbaarheid samen met de mens. Shea Ohmsford, half mens half elf, leeft vredig in het afgelegen Lommerdal totdat de vreemdeling Allanon opduikt en Shea onthult dat het nakende onheil dat opnieuw dreigt, enkel kan worden afgeslagen door een afstammeling van de Elfenkoning Jerle Shannara, de Elfenkoning, die diens zwaard hanteert... Dit is een herdruk van het eerste deel van de Shannara-serie dat in 1978 voor het eerst in het Nederlands verscheen. Alle ingredienten van de fantasy zijn erin vertegenwoordigd. Het verhaal is ingewikkeld en kleurrijk en richt zich met zijn barokke taalgebruik tot de fantasy-fan. De kaart vooraan in het boek is geen overbodige luxe. Vrij kleine druk, volle bladspiegel.

12.00 €

ridder van het woord (991)

Terry Brooks

John Ross, de Ridder van het Woord, die tegen de demonen en de Vreters van de Leegte strijdt, is uitgeput en wil zijn eed aan de Edelvrouw breken. Hij wil weer gewoon leven en niet steeds geconfronteerd worden met de demonen die zich op Aarde bevinden en met de veeleisende magie die hij in zijn toverstaf draagt. In werkelijkheid wordt hij door de Leegte misleid en kan alleen Tess Freemark, wier vader zelf een demon was, hem redden in zijn strijd tegen de Wisselaar, een bijzonder geslepen demon. Brooks is een bekend en veelgelezen fantasy-schrijver die met de Shannara-reeksen en de eerdere, humoristische serie "Het magisch koninkrijk" een breed publiek veroverde. In dit tweede deel van "Krachten van het kwaad" is hij nogal zwaar op de hand en begint het clichématige door te wegen, ondanks enkele aardige personages en een paar vondsten die van originaliteit getuigen. Zeker niet zijn beste werk, maar de vele Brooks-fans zullen het zich waarschijnlijk niet aan het hart laten komen. Normale druk.

6.00 €

vuur van de engelen (990)

Terry Brooks

De Ridder van het Woord John Ross, de laatste hoop van de mensheid tegen de in het geheim opererende maar steeds machtiger wordende Demonen, wordt geplaagd door visioenen waarin duidelijk wordt dat hij in de toekomst de mensheid zal verraden. Opgejaagd door de oeroude demon Findo Gask, keert hij terug naar het stadje Hopewell waar hij de Zwerfmorf zoekt, die hem de kracht moet schenken om het Kwaad te verslaan. Maar wie zal eerst zijn, de demon of hij? Dit is het derde deel in de cyclus 'De krachten van het kwaad'. Brooks is duidelijk steeds meer op effect uit. De delen worden harder en spannender, maar ook slordiger van stijl. De gimmick begint de overhand te krijgen. In zijn meer humoristische reeksen zoals 'Het magisch koninkrijk', die in de Lage Landen erg populair was, voelde veelschrijver Brooks, die ook meewerkte aan Star Wars, zich duidelijk beter thuis. Voor fantasy-liefhebbers die houden van een zwierig, spannend verhaal. Normale druk

7.00 €
 
Paginas: | 1 |