Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Terry Brooks

de eerste koning van shannara (664)

Terry Brooks

Na de Grote Oorlogen, die het gebruik van magie verboden hebben gemaakt, leert de druīde Brona zwarte magie kennen en vormt zich om tot de Tovervorst, die met zijn gevolg van trollen en Schedeldragers oprukt uit het Noordland om de Vier Landen te veroveren. De druīden van Paranor kunnen hem niet tegenhouden: zij hebben de magie afgezworen. Alleen de verstoten druīde Bremen kan dat, maar daarvoor moet hij de magische Zwarte Elfensteen zien te bemachtigen. En dat kan hij niet alleen. De Amerikaanse auteur Terry Brooks heeft met de Shannara-sage en met de meer humoristisch getinte reeks "Het magisch koninkrijk" een solide reputatie opgebouwd in de Nederlandstalige fantasy-wereld. Deze inleiding op de eerder gepubliceerde saga is boeiend en inventief geschreven, zoals we van Brooks gewend zijn, maar het zwakke punt blijft de stijl die geen ruimte voor interpretatie overlaat. Degelijke fantasy met een hoog vertelritme voor een breed, geīnteresseerd publiek. Normale druk.

25.00 €

de kollos van shannara (80)

Terry Brooks

Na aankomst in Kastellaber wordt Loper gevangengenomen door een geheimzinnig wezen, Antrax. Ontsnappen lijkt onmogelijk. De rest van het gezelschap is intussen verspreid geraakt over het hele schiereiland en wordt achtervolgd door diverse, angstaanjagende tegenstanders. Enkelen ontdekken een nieuwe waarheid over zichzelf. Zo ontdekt Bek Rowe dat hij de broer is van hun tegenstander, de Ilseheks. Zal deze wetenschap hen helpen? Dit boek is deel twee in de trilogie waarvan 'De heks van Shannara' (2001)* het eerste deel was, en is niet afzonderlijk te lezen. Deze trilogie volgt op eerdere, razend populaire, boeken over de wereld van Shannara (alle in het Nederlands vertaald). Brooks volgt de vaste patronen van het fantasygenre: diverse personen (van verschillende rassen) komen bijeen om een queeste te ondernemen, die niet allen zullen overleven. Toch is hij beter dan de meeste Tolkien-klonen. Hij legt erg de nadruk op de psychologie van de verschillende hoofdpersonen en minder op hun magische vermogens, en hij tovert net genoeg onverwachte zaken uit zijn schrijvershoed om het spannend te houden. Kleine druk.

10.00 €

duistere geest van shannara (955)

Terry Brooks

Brooks is geen onbekende in de fantasywereld. Met zijn Shannaraboeken heeft hij een parallel universum geschapen vol tovenaars, monsters en helden. Dit nieuwe verhaal is direct als stripverhaal uitgegeven. De jonge tovenaar Jair Ohmsford weet een duistere perkamentrol te vernietigen, maar betaalt daar een hoge prijs voor. Om te ontsnappen gebruikt hij magie die hem transformeert in de overleden 'wapenmeester' Gareth Jax. Na dit incident belooft hij zijn zus nooit meer magie te gebruiken. Maar als het lot van de wereld op het spel staat, wat moet je dan? De enge 'Crotonheks' staat op het punt een druidekasteel op te roepen uit een andere dimensie. Jair zal toch weer magie moeten gebruiken, wil hij dit verhinderen. Het verhaal is kort en simpel en mist een hoop zijwegen en bijpersonages die fantasy soms zo leuk maken. Bovendien ontbreken de paginalange beschrijvingen van een exotische wereld, omdat het als strip is getekend. Meestal zijn fantasy-verstrippingen niet geslaagd, omdat veel van de charme van de wereld verloren gaat en dat is ook hier het geval. Bovendien is het getekend door een tekenaar die maar net boven de middelmaat uitstijgt, is het in zwart-wit en bijzonder lelijk geletterd door een computer

10.00 €

vluchtelingen van shannara (887)

Terry Brooks

Het afsluitende boek van de trilogie 'De geboorte van Shannara' die begon met 'Kinderen van Armageddon' (2007) en vervolgde met 'De elfen van Cintra' (2008). Aangevoerd door de jongen Havik tracht een groep elfen en kinderen naar het noorden te vluchten om een vrijhaven te vinden bij de Koning van de Zilverrivier. De opzet van de serie is een intrigerende mix tussen Tolkieniaanse epische fantasy en post-apocalyptische sciencefiction. Waren de eerste twee boeken onderhoudend, in het afsluitende deel is de vaart eruit. Er zijn weinig spanningsbogen, confrontaties worden nauwelijke uitgewerkt, de 'slechteriken' zijn uiterst incompetent. Het plot is weinig consistent; te veel gebeurt zonder reden of rationalisatie. Het boek komt gehaast en onvolmaakt over alsof een te krappe deadline gehaald moest worden. De beloofde koppeling tussen de twee populaire series van Brooks ('Shannarah' en 'De krachten van het kwaad') komt niet uit de verf. Zelfs voor Brooks-fans is dit een teleurstellend boek. Paperback, normale druk.

15.00 €
Paginas: | 1 |