Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: George R.R Martin

bloed en goud (994)

George R.R Martin

De tweede band (eerste band: 'Staal en sneeuw'*) van het bijzonder spannende derde deel 'Een storm van zwaarden' van de heroische fantasycyclus 'Een lied van ijs en vuur'. De burgeroorlog tussen de Starks en de Lannisters na de dood van koning Robert zet zich voort. De strijd om de macht is op zijn hevigst. Twee belangrijke huwelijken moeten de banden verstevigen, doch beide bruiloften eindigen 's avonds dramatisch. Tyrion Lannister, de Kobold, wordt als schuldige aangewezen en ter dood veroordeeld. Zijn vrouw Sansa is de enige die hem kan vrijpleiten, maar ze is spoorloos verdwenen. Ondertussen staat Jon Sneeuw voor een moeilijke keus bij de Muur. Voor het goed volgen van het verhaal is kennis van de voorgaande delen noodzakelijk. Kleine druk.

10.00 €

de fevre dream (929)

George R.R Martin

De Fevre Dream van George R.R. Martin - de auteur van het bestsellende fantasy-epos Het Lied van IJs en Vuur, waarop de HBO-televisieserie Game of Thrones is gebaseerd - is een van zijn zeldzame uitstapjes buiten het fantasy-genre. Een vampierroman zoals je die nog nooit hebt gelezen.Winter 1857. Abner Marsh heeft grote moeite werk te vinden als kapitein van een rivierstomer op de Mississippi. Als een rijke aristocraat hem onverwacht een lucratief aanbod doet, is Abner meteen op zijn hoede.De reden? De spookachtig bleke Joshua York met zijn kille blik gaat er volledig aan voorbij dat Abners vloot op één boot na compleet is vergaan tijdens een ongewoon strenge winter. Het laat hem bovendien onverschillig dat hij zijn investering de komende tien jaar niet zal terugverdienen. Wat dan wel zijn redenen zijn om de gevaarlijke Mississippi op te gaan, vertelt hij niet - en de enige voorwaarde die hij stelt, is dat Marsh zijn afwijkende gedrag zonder vragen te stellen accepteert, hoe bizar, willekeurig of bevreemdend dat gedrag ook mag zijn.Abner gaat aarzelend akkoord, misschien tegen beter weten in. Pas tijdens de eerste reis met de Fevre Dream dringt het langzaam maar zeker tot hem door dat hij een overeenkomst is aangegaan waarvan de afloop heel onzeker is.'Dit boek kan zich meten met Anne Rice' Dagboek van een onsterfelijke. Dit is revolutionair werk.'

9.00 €

het tanende licht (650)

het tanende licht (650)
George R.R Martin

George R.R. Martin, bekend van de fantasy-serie 'Een lied van ijs en vuur'. Deze roman is ruim dertig jaar oud en in die tijd heeft Martin zich ontwikkeld tot een groot schrijver. Zijn vaardigheden in het scheppen van werelden is zijn forte en dat toont ook deze roman al aan. Een stervende wereld, met van elke grote menselijke cultuur een verloren stad, wentelend door een kleurrijk universum... De vrijbuiter Dirk, moe van het leven, wordt door een oude liefde naar de stervende planeet Worlorn geroepen. Een eenzame en fascinerende setting. Maar de bezoekers van deze wereld zijn minder fascinerend. Het liefdesverhaaltje rond de twee hoofdpersonen is slap, de personen zelf saai. De bijpersonages zijn interessanter en de manier waarop hun specifieke cultuur wordt geintroduceerd, verraadt de hand van de jonge meester. Interessant is de manier waarop de visie van hoofdpersoon Dirk, gedeprimeerde vrijbuiter, beinvloed wordt door deze, van eer en vrouwenhaat doordrenkte, cultuur. Desondanks is dit boek interessanter om te zien waar het allemaal mee begon dan vanwege het verhaal. Het merkwaardig einde doet bijna vermoeden dat meer had moeten volgen. Adequate vertaling. Kleine druk.

7.00 €

oude vetes, nieuwe strijd (987)

George R.R Martin

Het zesde deel uit de serie 'Game of thrones', over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het boek speelt zich af in dezelfde periode als het vijfde boek 'Een feestmaal voor kraaien'*, maar wordt ditmaal verteld vanuit het perspectief van personages die in dat boek niet of nauwelijks voorkwamen. We volgen onder andere de belevenissen van Tyrion, Daenerys en Jon. Daenerys heerst als laatste telg van het huis Targaryan, maar er zijn verschillende belagers die het op haar troon hebben gemunt. Er wordt veel gekonkeld en gemanipuleerd en het verhaal kent zoals gewoonlijk weer een aantal zeer onverwachte wendingen. Een aanrader voor iedereen die van originele fantasy houdt. Met uitgebreide appendices over de verschillende koninkrijken en families. Kleine druk; voorin enkele kaartjes.

12.00 €

staal en sneeuw (371)

George R.R Martin

Een storm van zwaarden' is het begin van het derde deel uit de vierdelige fantasy-serie 'Een lied van ijs en vuur'. Vanwege de enorme omvang van het origineel is de Nederlandse vertaling van deel 3 in twee stukken gehakt. De intrigerende geschiedenis van de zeven rivaliserende koninkrijken ontvouwt zich verder. De oorlog tussen het Hart van Vuur (het licht) en de Ziel van IJs (de duisternis) woedt hevig, de koninkrijken zijn verdeeld door bloedveten. Het psychologisch inzicht in de karakters van de broers Jaime 'de koningsmoordenaar' en Tyrion 'de kobold' Lannistar wordt verdiept, de verloren gewaande Arya Stark stort zich in wilde avonturen en Sansa Stark wordt uitgehuwelijkt aan een zeer onverwachte bruidegom. Kleine druk.

10.00 €
 
Paginas: | 1 |