Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Dan Simmons

Olympos (930)

Dan Simmons

Gadegeslagen door hightech Olympische goden wordt de Trojaanse oorlog opnieuw uitgevochten totdat er strijd uitbreekt tussen zowel de goden onderling als tussen 'nieuwe' mensen en de goden. De tussenkomst van observerende ruimtewezens creeert kansen voor een nieuwe maatschappij. Zelfstandig vervolg op 'Ilium' (2005)*. Intrige op vier niveaus, waarbij een consequent volgehouden vermenging van godenwereld, aspecten uit Homerus' Ilias, een laagtechnische idealistische Aarde-maatschappij en ingrijpen van observerende hoogtechnische ruimtewezens de vele bladzijden tellende verhaalontwikkeling vol actie voortstuwt naar een hoopvolle maatschappijontwikkeling. Dit gaat gepaard met veel strijdgewoel. De verteltrant is vrij afstandelijk, behalve in de episodes met echte mensen, waardoor de kleurrijke hoofdpersonen warmbloedig overkomen. Kennis van mythologie, antieke geschiedenis en Shakespeare vergroot bij de lezer de waardering voor en herkenning van geestige en inventieve vondsten in de verwikkelingen. Het taalgebruik is fantasievol en passend bij de verschillende sferen, maar stelt vrij hoge eisen. Smalle bindmarge. De schrijver is een gelauwerd (sf)auteur. Vrij kleine druk.

10.00 €

de ondergang van hyperion (951)

Dan Simmons

In het eerste deel van Hyperion, a.i. 91-07-258-1, bereikten de pelgrims, onder leiding van kolonel Fedmahn Kassad, de Tijdtombes. Terwijl de pelgrims in dit tweede deel de Tombes proberen te openen, barst in het heelal de beslissende strijd tussen de Hegemonie van de Mensheid en de gemuteerde Ousters los, terwijl de Technokern, het computerras, toekijkt. Dan Simmons kreeg de Hugo Award, de hoogste onderscheiding in SF-kringen, voor zijn Hyperion-epos. Dit tweede deel doet in niets onder voor het eerste, hoewel het razend moeilijk moet zijn geweest om alle verhaallijnen een bevredigende ontknoping te geven. Dan Simmons is daar op bewonderenswaardige manier in geslaagd: zijn universum houdt steek en wordt gedragen door een scherpzinnige verbeeldingskracht en een stijl die hier en daar wat breedlopig is maar uitstekende beelden gebruikt. 'De ondergang van Hyperion' is net als het eerste deel geen leesvoer, maar een SF-roman die stof tot nadenken biedt. Prima vertaling.

8.00 €

endymion (525)

Dan Simmons

Op Hyperion worden de Tijdtombes weer actief en de Pax, het alomvattende rijk van het Vaticaan, stuurt een grote troepenmacht om het meisje Aenea, die voorbestemd is om de macht van de Kerk omver te werpen, te arresteren. Raul Endymion krijgt de opdracht om haar te redden, wat hem lukt dankzij de hulp van de mysterieuze Shrike. Priester-commandant De Soya zet samen met zijn troepen de achtervolging in en dan volgt, met behulp van de farcasterportalen, een reis door diverse werelden. Deze portalen waren gebouwd door de TechnoKern, die voor de Ondergang door de Hyperion-pelgrims zou zijn vernietigd. De Soya ontdekt dat er nog een gevaarlijker vijand is dan die hij volgt, één die zelfs sterker is dan de Shrike en die uit een totaal onverwachte hoek komt. Een zeer spannend verhaal van de meermalen bekroonde auteur en tevens het langverwachte vervolg op 'De ondergang van Hyperion', waarvan lezing noodzakelijk is voor dit verhaal. Complexe (religieuze) maatschappijen en werelden, beeldend en wervelend beschreven. Space opera en fantasy in één. Lichte gelijkenis met Asimov's Foundation-universum. Absoluut een topboe

9.00 €

ilium (1010)

Dan Simmons

Taking the events and characters of the Iliad as his jumping- off point, Dan Simmons has created an epic of time travel and savage warfare. Travellers from 40,000 years in the future return to Homer's Greece and rewrite history forever, their technology impacting on the population in a godlike fashion. This is broad scope space opera rich in classical and literary allusion, from one of the key figures in 1990s world SF. Ilium marks a return to the genre for one of its greats.

8.00 €

ilium (982)

Dan Simmons

Vanaf Olympos op Mars observeren en beinvloeden hightech Griekse goden de Trojaanse Oorlog op Aarde. Ilias-deskundige Hockenberry ziet toe op het verloop van de oorlog. Maar de muze die hij dient, heeft een nieuwe opdracht voor hem, afkomstig van Afrodite. Hockenberry moet Olympos infiltreren en de godin Athene vernietigen. Op een sterk veranderde Aarde zijn de Trojaanse beelden entertainment. Maar het leven hier is niet genoeg voor Harman, de laatst overgebleven avonturier, die droomt van het verleden en van ontsnapping aan zijn eigen bestaan. Ook robots uit de verre ruimte bemoeien zich met de gebeurtenissen. Dit avontuurlijke sciencefiction-epos heeft drie samenkomende verhaallijnen die helder, met vele cliffhangers, worden uitgewerkt. Er komen aan de geschiedenis ontleende verhaalelementen in voor (Ilias van Homerus, het werk van Shakespeare en Proust etc.). Met een veelheid aan kleurrijke personages en beeldend taalgebruik. Eerste deel van een epos waarvan het nog te verschijnen 'Olympos' het tweede deel is. Er is sprake van dat beide delen verfilmd zullen worden. De Amerikaanse sf-, fantasy- en horrorauteur (1948) ontving reeds vele prijzen, onder meer een Hugo Award voor 'Hyperion', het eerste deel van een vierdelige cyclus. www.dansimmons.com. Normale druk.

12.00 €
 
Paginas: | 1 |