Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Annie m.g Schmidt

allemaal sprookjes (862

Annie m.g Schmidt

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. En net als alle goede sprookjes zijn ze om voor lezen of om zelf te lezen. Voor alle leeftijden. Met tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten en natuurlijk Fiep Westendorp.

12.00 

een visje bij de thee (1028)

Annie m.g Schmidt

Een bloemlezing uit de kinderversjes- en verhalen uit het werk van de schrijfster. Hieronder is een niet eerder gepubliceerd verhaal, dat overigens niet het sterkste in de bundel is. Het boek is rijk geillustreerd met zwart-witte tekeningen door bekende Schmidt-tekenaars, bv. W. Bijmoer, J. Dalenoord, F. Westendorp en vele anderen. In het boek zijn vele bekenden terug te vinden; anderen worden gemist, (bv. Jip en Janneke; Minoes). Niet volledig. Niettemin is het zeker een warm aan te bevelen bundel geworden. De inhoudsopgave bevat ook de herkomst van het gekozen materiaal, met het jaar van uitgave. Eveneens wordt een - niet volledig-overzicht van haar werk vermeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

5.00 

het beertje pippeloentje (1153)

Annie m.g Schmidt

Twaalf speelse versjes over voor kleuters herkenbare belevenissen van het beertje Pippeloentje. Het beertje wordt twaalf keer door het taaltoverstokje van de auteur opgeroepen. De illustraties in deze gebonden uitgave zijn een royale plaats toebedeeld. De taal is levendig en lenig, speels van klank, vol herhalingseffecten - precies op maat voor het oor van het kind. De teksten zijn gezet in een goed leesbare letter. De kleurrijke schilderingen beslaan 1/2 tot 2/ij pagina, sluiten goed aan bij de tekst en hinderen de fantasie niet, in tegendeel zelfs, zij zullen deze eerder in gang zetten.

6.00 

otje (1046)

Annie m.g Schmidt

In ruim veertig korte hoofdstukken, die elk met een of meer kleurige en goed passende tekeningen geillustreerd zijn, beschrijft Annie M.G. Schmidt de omzwervingen van het meisje Otje en haar vader Tos, de kok. Omdat Tos geen papieren heeft, maar wel geplaagd wordt door tomeloze driftbuien, kan hij nergens een vaste baan krijgen en worden hij en Otje steeds weggejaagd. Ze zijn gedwongen een zwervend bestaan te leiden, dat hen niet alleen langs allerlei plaatsen voert, maar ook in contact brengt met verschillende dieren. Door de goede verstandhouding die Otje met vogels, honden, muizen en katten heeft, lukt het om - met een gezamenlijke inspanning - het zwerversavontuur tot een goed en voor ieder bevredigend einde te brengen. De goed geschreven tekst, die door de karakteristieke tekeningen van Fiep Westendorp ondersteund wordt, maakt dit boek tot een plezierig leesavontuur. Verzorgde gebonden uitgave, gedrukt op stevig wit papier waarop de kleurige illustraties goed tot hun recht komen. In 1981 werd het boek met de 'Gouden Griffel' bekroond. Zie ook www.otje.net. Voorlezen is al mogelijk vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

5.00 

pluk van de petteflet (1015)

Annie m.g Schmidt

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. De vormgeving van de illustraties ondersteunt de fantasiewereld, maar geeft ook een duidelijk beeld van de realiteit. De tekeningen zijn uitgevoerd in mooie, harmonieuze kleuren. Herdruk, uitgebreid met tekeningen die Fiep Westendorp in 1982 en 1983 maakte voor het kleuterblad 'Bobo'. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

8.00 
 
Paginas: | 1 |