Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Annie m.g Schmidt

Tot hier toe (80)

Annie m.g Schmidt

Onder de met de nodige ironie aan I Samuël 7:12 ontleende titel is de verzamelde poëzie voor volwassenen van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) bijeengebracht. Introductie behoeft dit werk niet. Wie zoals zij coupletten weet te schrijven als het volgende: 'Die arme Lucie Dagobert, /haar derde man leek op een hert, /zij liet hem in de zee duwen /en was opnieuw een weduwe.' (uit 'Lucie Dagobert'), staat op eenzame hoogte. Terecht hebben de samenstellers geen onderscheid gemaakt tussen gedichten en liedjes, maar alles in min of meer chronologische volgorde gezet. Ofschoon in deze verzamelbundel ook "Het hele schaap Veronica" is opgenomen (om de vele uitsluitend voor volwassenen begrijpelijke toespelingen), is hij niet bedoeld voor jeugdige lezers. Goedkope, ongewijzigde herdruk.

8.00 €

allemaal sprookjes (862

Annie m.g Schmidt

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf – je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. En net als alle goede sprookjes zijn ze om voor lezen of om zelf te lezen. Voor alle leeftijden. Met tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten en natuurlijk Fiep Westendorp.

12.00 €

de sterfelijke vampier (1052)

Annie m.g Schmidt

In dit vierde niet eerder vertaalde deel van 'De vampierkronieken' besluit de vampier Lestat, die een cultheld werd na het verschijnen van het eerste deel dat verfilmd werd onder de titel 'Interview with a vampire', twee dagen van lichaam te ruilen met een rasbedrieger, een sterveling die ook over bepaalde krachten beschikt. Dit levert pijnlijke, moeilijke, maar ook humoristische momenten op en Lestat ervaart hoe bijzonder het is om overdag in het zonlicht te leven. Alleen de terugkeer in zijn eigen lichaam stuit op moeilijkheden. De schrijfster slaagt erin om het werkelijke en het bovennatuurlijke om te vormen tot een spannend, romantisch en erotisch getint verhaal. Haar taal is beeldend, maar ook erg breedsprakig en er zijn bladzijden vol zwaarwichtige dialogen o.a. over God, de duivel, de liefde en het leven. Liefhebbers van Rice zullen ook dit deel waarin veel teruggegrepen wordt op voorgaande delen, weer geestdriftig ontvangen. Kleine druk.

5.00 €

het grote annie m.g Schmidt voorleesboek (1235)

Annie m.g Schmidt

Verhalen over onder meer Jip en Janneke, Abeltje, Wiplala, Tante Patent, Minoes, Pluk, Otje, Floddertje, Ibbeltje, juffrouw Knoops en de Diepvriesdames, en versjes als 'Waar de koning trek in had', 'De mislukte fee', 'Het hele schaap Veronica', 'Ik ben lekker stout', 'De Heks van Sier-kon-fleks', 'Slordige Saartje', 'Pietertje Pluim' en nog veel meer staan in deze bloemlezing uit het werk van Annie M.G. Schmidt voor kinderen. Thematisch ingedeeld waardoor verrassende verbanden opduiken zoals die tussen De lange familie Pijpestang en het paard Langhors uit Pluk. Zo ook is Minoes te vinden naast De koning die bang was voor k... , en staat het verhaal over Jip en Janneke in de dierentuin tussen de versjes over de giraf van Dikkertje Dap en zebra Flopje. Goede wijn behoeft geen krans: dit is een heerlijk voorleesboek, dat laat zien hoeveel moois Annie M.G. Schmidt, behalve Pluk en Jip en Janneke die bijna iedereen wel kent, heeft geschreven. Iets te zeuren moet er altijd zijn, dus vooruit: waarom geen versje opgenomen over Beertje Pippeloentje? Aantrekkelijk uitgevoerd en prachtig geillustreerd met tekeningen in zwart-wit en kleur van diverse illustratoren. Met register.

7.00 €

jip en janneke spelen samen (120)

Annie m.g Schmidt

Jip en Janneke willen touwtje springen. Janneke kan het heel goed, maar als Jip het wil proberen, valt hij. Hij geeft Janneke de schuld, ze krijgen ruzie maar komen er gelukkig uit. Startverhaal in deze bundel met 12 korte verhalen, geselecteerd uit verschillende bundels, waarin spelen centraal staat: blindemannetje, waterpistool, poppenwas, steppen etc. Iedereen kent deze heerlijke, eenvoudige maar o zo herkenbare verhaaltjes die steeds twee naast elkaar liggende bladzijden in beslag nemen. Eronder prachtige kleurenillustraties van Fiep Westendorp, die oorspronkelijk zijn verschenen in het kleuterblad Bobo in de periode 1977-1980. Een boek dat niet verder aangeprezen hoeft te worden, dat velen al bekoord heeft en dat nieuwe luisteraars en lezers weer zal bekoren. Prachtig verzorgde uitgave in prentenboekformaat. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

7.00 €

misschien wel echt gebeurd (1044)

Annie m.g Schmidt

Annie M.G.Schmidt heeft in de laatste fase van haar leven zelf nog bepaald welke 43 verhalen en sprookjes in dit mooi uitgevoerde boek zouden worden opgenomen. Men treft er veel bekend werk aan (Spikkeltje, Kroezebetje) maar ook enkele onbekende verhalen b.v. uit Het Parool (1949 + 1960). In haar zo eigen stijl, met veel humor en origineel, eigentijds taalgebruik kan men (voor)lezen over koningen en prinsen, sprekende dieren en vreemde juffrouwen. De meeste verhalen zijn kort: 2 - 3 blz., behalve "Uit met juffrouw Koops" dat 20 blz. telt. Veel bekende Nederlandse illustratoren o.a. Fiep Westendorp, Peter Vos, Max Velthuijs, Dick Bruna en Margriet Heymans hebben met kleurige illustraties bijgedragen aan dit uitstekend bruikbare, prachtig vormgegeven voorleesboek voor, om met Annie Schmidt te spreken, kinderen van 8 tot 80. Maar vanaf vier jaar zullen de kinderen er ook al van kunnen genieten.

6.00 €

pluk van de petteflet (1015)

Annie m.g Schmidt

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. De vormgeving van de illustraties ondersteunt de fantasiewereld, maar geeft ook een duidelijk beeld van de realiteit. De tekeningen zijn uitgevoerd in mooie, harmonieuze kleuren. Herdruk, uitgebreid met tekeningen die Fiep Westendorp in 1982 en 1983 maakte voor het kleuterblad 'Bobo'. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

ziezo (962)

Annie m.g Schmidt

Driehonderdzevenenveertig kinderversjes bevat 'Ziezo', de inventaris van een rijk-geďnspireerd leven. Al bladerend in de royale uitgave blijkt hoezeer de versjes van Annie M.G. Schmidt gemeengoed, nee beter nog, cultuurgoed zijn geworden. Behalve de inhoud van de versjesbundels die tussen 1950 en 1960 verschenen, bevat het boek ook versjes uit de t.v.-serie 'Ja zuster nee zuster', uit de schoolboekjesserie 'Waaidorp' plus nog eens dertig versjes die niet eerder in boekvorm verschenen. Velen zullen de gedichtjes associëren met de tekeningen van Fiep Westendorp. Het is dan ook wel boeiend om haar manier van illustreren te vergelijken met die van Wim Bijmoer, Jenny Dalenoord, Carl Hollander, Jan Jutte, Mance Post, The Tjong Khing en Peter Vos van wie ook tekeningen in 'Ziezo' zijn opgenomen. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave per bundel in chronologische volgorde en van een register op titel en eerste regel van de versjes. Langs verschillende kanten toegankelijk dus. Een 'must' voor gezinnen, bibliotheken, scholen, kortom, voor iedereen.

10.00 €
Paginas: | 1 |