Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Cornelia Funce

Thomas en de laatste draken (1045)

Cornelia Funce

Als hun schuilplaats ontdekt wordt door de mensen, gaat Long, een zilveren draak, op zoek naar de Zoom van de hemel, een plek waar draken ongestoord leven. Hij krijgt hulp van de kobold Zwavelkopje en het mensenkind Thomas. Aan de hand van een kaart maken zij een spannende reis waarbij zij hulp krijgen van diverse anderen, zoals een professor en een zeeslang. Maar er is ook een spion onder hen. Hun leven is voortdurend in gevaar door een achtervolging van een gouden, zeer bloeddorstige draak die het op alle draken gemunt heeft. Heerlijk lezend sprookjesachtig verhaal vol avonturen. Door de korte hoofdstukken, de makkelijk identificatie met de hoofdpersonen (sprookjesachtige wezens), de vele spannende avonturen en het eenvoudige taalgebruik zullen kinderen, ondanks de dikte (ruim 400 blz), het boek nauwelijks weg kunnen leggen. Ieder hoofdstuk begint met een getekend miniatuurtje met een afbeelding van de kern van het hoofdstuk. Ook tussen de teksten door staan soms zwartwittekeningen. Op de voorkaft vliegt Long het avontuur tegemoet. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 

de spokenjagers (1021)

Cornelia Funce

Het spookt in de kelder van de 9-jarige Tom en zijn familie. Niemand gelooft Tom, behalve zijn oma. Zij brengt hem in contact met haar vriendin Hedwig Kummelsap. Hedwig weet heel veel over spoken. Ze helpt Tom het MES (Matig Eng Spook) uit zijn kelder te verjagen. Maar het spook, Hugo geheten, blijkt door een veel enger spook, een VES (Vreselijk Eng Spook), uit zijn huis verdreven te zijn. Waar moet hij nu heen? Zou Hedwig Kummelsap hem ook kunnen helpen het VES te verjagen? Eerste deel uit de serie 'De spokenjagers'*. Leuk en spannend verhaal in mooie taal met af en toe vrij lange zinnen. De spoken spreken in een leuk dialect: 'Hoe heut joi dan?' of 'Jouhouw hois bevahalt me!' Met veel aantrekkelijke kleurenillustraties in allerlei formaten. Om elke hoofdstuktitel is een MES afgebeeld. De schutbladen tonen een donker kerkhof met allerlei kleine witte spoken. Achterin staat een lijst van afkortingen uit het grote spokenboek van Hedwig Kummelsap. Hierin staat een aantal moeilijke woorden, en slechts een paar van de afkortingen komen in het verhaal voor. Met nieuwe omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 

levende schaduwen (112)

Cornelia Funce

Jacob Reckless (25) kan vanuit onze wereld in een spiegelwereld stappen; een wereld vol sprookjes en fantasiefiguren in het decor van het 19-eeuwse Europa. Hier is Jacob vervloekt door de zwarte fee en nu heeft hij een mot op zijn borst. Deze zal hem zes keer bijten, waarna Jacob sterft. Hij wil de vloek opheffen. Als laatste redmiddel wil hij de magische kruisboog gebruiken van Guismund, een Heksenslachter die al 300 jaar dood is. Samen met zijn vriendin Vos zoekt Jacob de hand, het hoofd en het hart van Guismund. Een gevaarlijke zoektocht vol avonturen volgt. Maar ook de goyl Nerron zoekt de kruisboog en de tijd dringt, want de mot bijt geregeld. De Duitse auteur en Zilveren Griffel-winnaar woont in de VS. De plot is samen met Lionel Wigram (de producer van de Harry Potter-films) geschreven. De hoofdstukillustraties zijn getekend door Funcke. Het spannende verhaal zit vol sprookjeselementen zoals Blauwbaard en Sneeuwwitje. Dit tweede deel van de Reckless-serie is een fijn leesbaar boek met beeldend taalgebruik, dat zelfstandig gelezen kan worden van het eerste deel* en een afgerond einde heeft. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 
 
Paginas: | 1 |