Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Anne Rice

dagboek van een onsterfelijke (55)

dagboek van een onsterfelijke (55)
Anne Rice

Een jongeman interviewt de vampier Louis, die hem over zijn leven vertelt dat nu al twee eeuwen duurt. Louis is vampier geworden door een beet van Lestat, de eigenlijke hoofdpersoon van de roman. De intrige draait om de ruzie tussen Louis en Lestat om de vrouwelijke vampier Claudia. Naast griezelliteratuur hebben we hier tegelijk te maken met een historische roman, omdat een groot deel zich afspeelt in het New Orleans van de 19e eeuw. Het is ook een heel erotische roman: de seksuele ondertoon die alle vampierverhalen kenmerkt, is hier veel explicieter dan gewoonlijk. De roman is destijds in de V.S. een echt 'cult'-boek geweest, compleet met fanclubs, vervolgen, toneelbewerkingen, posters, en wat dies meer zij. In de griezelliteratuur geldt hij nu reeds als min of meer klassiek. Kleine druk.

5.00 

de heksenmeester (152)

de heksenmeester (152)
Anne Rice

Derde niet afzonderlijk te lezen deel van Anne Rice's kronieken over de Mayfair-clan, een incestueuze 'witte' heksenfamilie uit New Orleans, oorspronkelijk afkomstig uit de Schotse Hooglanden. De eerste twee delen beschreven de strijd van de Mayfair heksen met het kwaadaardige superwezen Lasher. In dit deel staat een ander lid van dat mysterieuze supermensenras centraal, de vredelievende speelgoedmagnaat Ash die al decennia boven in een wolkenkrabber in New York woont. Een corrupt lid van de Talamasca, een orde van geleerden die bovennatuurlijke zaken bestudeert, blijkt duistere plannen te hebben op het gebied van genetische manipulatie. Rowan Mayfair en echtgenoot Michael Curry onderzoeken de zaak en krijgen daarbij hulp van Ash. Dit verhaal zit ingebed in allerlei andere verwikkelingen in o.a. de Mayfair-familie. Een met veel fantasie geschreven, gecompliceerd, spannend en beklemmend gothic horrorverhaal met een flinke dosis erotiek dat zich beurtelings afspeelt in New York, Louisiana, Schotland en Londen. Rice's vampier/heksenromans hebben een cultstatus en miljoenen fans over de hele wereld. De Mayfair heksenkronieken zijn al een aantal jaren oud, maar nu voor het eerst vertaald. www.annerice.com. Gebonden, kleine druk.

15.00 

de mayfair heks (426)

de mayfair heks (426)
Anne Rice

Vampier Louis de Pointe du Lac's geweten knaagt: door zijn toedoen werd het vampiermeisje Claudia vernietigd ('Interview with the vampire') en nu voelt hij de niet aflatende drang haar weer tot leven te wekken. Vampier David gaat op Louis' verzoek te rade bij de sensuele jonge heks Merrick Mayfair en raakt vervolgens geheel in haar ban. Maar tot ongenoegen van David worden Louis en Merrick verliefd op elkaar. Uiteindelijk loopt de situatie zo uit de hand dat de machtige vampier Lestat hulp moet bieden. In 'De Mayfair heks' voert Anne Rice drie van haar meest populaire figuren op, Louis, Claudia en Lestat, en laat ze haar beroemde 'The chronicles of the vampires' samensmelten met haar romanserie over de Mayfair Heksen (tot nog toe niet vertaald). Zo blaast ze beide series nieuw leven in. Rice beschikt over een onuitputtelijke, macabere fantasie en is een meester in het oproepen van een duistere en dreigende sfeer. Zo ook in dit spannende, erotische horrorverhaal. 'Interview with the vampire' werd een cultboek/-film en ook haar andere vampier- en heksenromans hebben miljoenen fans over de hele wereld. www.annerice.com. Kleine druk.

15.00 

de mummie of ramses de gedoemde (149)

de mummie of ramses de gedoemde (149)
Anne Rice

De mummie van farao Ramses de Grote komt tot leven en gaat op zoek naar zijn verloren geliefde Cleopatra in het Londen van begin 1900, met duistere gevolgen voor een egyptoloog en zijn omgeving. Fantasierijke vermenging van historie en verbeelding levert een originele, licht erotische roman op. Na een vrij traag begin krijgt het verhaal vaart en spanning. Goede karaktertekeningen van ongewone personages, passend in de vertelde tijd; aardige verhaalwendingen maar een wat geexalteerd, hoewel beeldend, taalgebruik. Levendige tekening van Edwardiaans Londen en Eygpte (Alexandrie, Luxor) in de betere kringen. Zorgvuldige vertaling. Voorplat: oog in windsels. Eerder werk: verfilmde bestseller 'Interview with the Vampire'* en 'Pandora' **. Onderhavig boek is geen vampierverhaal. Kleine druk.(Biblion recensie, A. van den Berg-Brandt)

5.00 

de sterfelijke vampier (153)

de sterfelijke vampier (153)
Anne Rice

In dit vierde niet eerder vertaalde deel van 'De vampierkronieken' besluit de vampier Lestat, die een cultheld werd na het verschijnen van het eerste deel dat verfilmd werd onder de titel 'Interview with a vampire', twee dagen van lichaam te ruilen met een rasbedrieger, een sterveling die ook over bepaalde krachten beschikt. Dit levert pijnlijke, moeilijke, maar ook humoristische momenten op en Lestat ervaart hoe bijzonder het is om overdag in het zonlicht te leven. Alleen de terugkeer in zijn eigen lichaam stuit op moeilijkheden. De schrijfster slaagt erin om het werkelijke en het bovennatuurlijke om te vormen tot een spannend, romantisch en erotisch getint verhaal. Haar taal is beeldend, maar ook erg breedsprakig en er zijn bladzijden vol zwaarwichtige dialogen o.a. over God, de duivel, de liefde en het leven. Liefhebbers van Rice zullen ook dit deel waarin veel teruggegrepen wordt op voorgaande delen, weer geestdriftig ontvangen. Kleine druk.

6.00 

het heksenuur (291)

het heksenuur (291)
Anne Rice

In de archieven van een geheim genootschap dat paranormale activiteiten bestudeert, bevindt zich een familiekroniek van heksen, vanaf de eerste heksenverbranding in Schotland tot aan vandaag. Een buitenstaander ontrafelt daaruit het familiegeheim ten koste van zichzelf. Ambitieuze, doorgecomponeerde roman van ruim duizend dichtbedrukte bladzijden, waarin zich het levensverhaal van generaties heksen geloofwaardig ontvouwt. Door de omvang blijft de beschrijving van gebeurtenissen summier, maar door de meeslepende stijl en de boeiende karaktertekening van een veelheid aan personages - de twee goed uitgewerkte hoofdpersonen zijn de bindende factor - blijft de spanning gehandhaafd. De doordachte woordkeus is eenvoudiger en daardoor hedendaagser dan in eerder werk. Opnieuw levendige tekening van couleur locale, nu modern New Orleans. Zorgvuldige vertaling. Gebonden, kleine druk.

291.00 

mijn naam is lestat (145)

mijn naam is lestat (145)
Anne Rice

Deel 2 van de Vampierkronieken. In dit min of meer afzonderlijk leesbare tweede deel komt Lestat weer tot leven, leest het vorige boek en besluit zijn eigen levensgeschiedenis te vertellen. Deze beslaat enkele eeuwen. Ooit was hij een edelman in het 18e eeuwse Frankrijk, nu is hij de demonische zanger van een populaire rock-groep. Door de eeuwen heen blijft hij zoeken naar het mysterie van het vampirisme, waarvan hij ten slotte de oorsprongen vindt in de ruines van het oude Egypte. De roman is, evenals zijn voorganger, nu al een klassiek werk uit de griezelliteratuur. De hele trilogie wordt beschouwd als het beste op dit gebied sinds Stokers 'Dracula' van 1897. Kleine druk.

5.00 

moeder aller zielen (745)

moeder aller zielen (745)
Anne Rice

De vampier Lestat - dit is het derde boek in de reeks, na 'De vampier vertelt' en 'Mijn naam is Lestat' - is machtiger dan alle andere vampiers die nog over de aarde rondzwerven. Hij is een wereldberoemde popster, maar in zijn liedjes verraadt hij voor de goede verstaander allerlei vampiergeheimen. En hij maakt de moeder van alle vampiers wakker, een Egyptische, die al duizenden jaren sluimerde. Ook wekt hij de gruwelijke legende van de roodharige tweeling tot nieuw leven. Er gebeuren vreselijke dingen in vampierland. En dan zal Lestat een concert geven, dat geen enkele vampier wil missen. Een fascinerend verhaal, waarvan de inhoud niet kort is samen te vatten. Verschillende hoofdpersonen komen een voor een aan bod en al die verhaallijnen komen samen in een fraaie climax. Virtuoos geschreven (en vertaald), origineel en spannend amusement. Gebonden, kleine druk.

5.00 
Paginas: | 1 |