Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Anthony Horowitz

William S (103)

Anthony Horowitz

Martin Holland, jeugdvriend van William Shakespeare, krijgt bericht van diens dood. Hij is vermoord in Los Angeles, waar hij als scenarioschrijver woonde en werkte. Martin wordt door Shakespeares vrouw, Anne Hathaway, gevraagd het lijk van haar man te gaan halen en naar Stratford-upon-Avon terug te brengen. In Los Angeles krijgt hij aanwijzingen dat er meer achter de moord zit dan zo maar een inbreker, maar noch de politie, noch vrienden en bekenden geven hem steun bij zijn onderzoek. De schrijver, bekend van zijn jeugdboeken en tv-scenario's, heeft met zijn eerste roman voor volwassenen een komisch, origineel en knap boek geschreven. Shakespeare in de moderne tijd, filmbewerking (of verkrachting) van zijn toneelstukken, zijn mysterieuze Dark Lady en zijn Handsome Young Man, zijn jeugd in Stratford, zijn scheiding van Anne Hathaway, de dood van zijn zoon, alle bekende feiten uit zijn leven hebben een plaats gekregen in dit verrukkelijke boek. Enige kennis van Shakespeare is wel nodig om het op waarde te kunnen schatten. Normale druk.

9.00 €

de dag van de draak (133)

Anthony Horowitz

Will Tyler, een geadopteerde Vietnamese wees, is een van de 'Vijf' die gezamenlijk de macht van de Ouden, die de aarde weer in hun duistere nacht proberen te krijgen, kunnen keren. Hij wordt naar Hong-Kong (waar de ouden een sterke machtsbasis hebben) gelokt en gevangen gehouden om Martin, de leider van de Vijf, in de val te lokken. Will kan het weer beinvloeden en o.a. met behulp van een taifoen die hij oproept, slagen hij en Martin erin te ontsnappen. Fantasy-verhaal waarin de bovennatuurlijkheden cq. onwaarschijnlijkheden, matig gebruikt worden. Het verhaal en de gebeurtenissen blijven daardoor redelijk overtuigend en mogelijk. Af en toe lichte humor, geen sexisme of racisme, slechts been beperkte rol voor een meisje, wel enig licht cynisme en er vallen ook wat slachtoffers. Binnen het genre duidelijk boven de middelmaat. Vierde boek uit de Pentagram serie, zie ook: 'Kernenergie voor de duivel ', 'De nacht van de schorpioen' en 'De zilveren Citadel'. Vanaf ca. 13 jaar. Omslagillustratie van Tony Ross.

15.00 €

de zilveren citadel (115)

Anthony Horowitz

Een veertienjarige gedachtenlezende tweeling raakt betrokken bij allerlei sinistere zaken. Eerst lijkt alles te draaien om een gigantisch drugsimperium maar ten slotte blijkt het probleem de eeuwige strijd tussen goed en kwaad te zijn. De duivel himself is de strijd aangegaan en met behulp van tijdreizen, strijders met reptielkoppen en de bekende zwarte ruiters met gloeiende oranje ogen wordt een spannend geheel beschreven waarbij het goede lijkt te overwinnen. Af en toe doet een en ander denker aan Stephen King die in dit genre een absolute topper is. Een spannend, griezelig fantasy-verhaal vol met bizarre zaken maar vooral goed geschreven aktie. Min of meer een open einde. Verzorgde uitgave met een griezelig omslag van Tony Ross. Vanaf ca. 13 jaar.

9.00 €

meer angst (718)

meer angst (718)
Anthony Horowitz

Het boek bevat vier zelfstandige verhalen. Ze beginnen ieder in een normale situatie. Hoofdrolspeler is steeds een kind met de leeftijd van de doelgroep waardoor de lezers zich gemakkelijk vereenzelvigen met de hoofdpersoon en als het ware in het verhaal worden getrokken. De schrijver heeft een zeer boeiende spannende verteltrant waardoor je het verhaal uit wilt lezen. De verhalen hebben bijna een happy-end maar op de laatste pagina draait het plot 180 graden om en is het eind min of meer open en altijd angstig/beklemmend. Van de doelgroep wordt wel enige afstand verwacht en gecreëerd door gebruikmaking van humor in het verhaal. De schrijver is specialist in griezelverhalen: 'Meer angst' is zijn achttiende boek en een vervolg op 'Angst'. De cover van het boek is gifgroen en voorzien van een snelle pentekening van een angstig kind met grote ogen. De titel is geschreven met grote letters - dat versterkt de sfeer. Vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, T.M. van den Akker.)

5.00 €

necropolis (1071)

Anthony Horowitz

De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen de mensheid vernietigen. Vijf tieners hebben de macht om hen tegen te houden. De Engelse Scarlett Adams is een van hen, maar weet niets van haar gave. Het is aan Matt en zijn vrienden om haar te vinden voordat de Ouden dat doen. Vierde deel in de (inmiddels vijfdelige) serie ‘De kracht van Vijf’, niet goed los van de andere boeken uit de reeks te lezen. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. In minder deskundige handen hadden de shockeffecten, vertragingen en perspectiefwisselingen ergernis kunnen wekken, nu zorgen ze voor een bloedspannende roman, waarin zelfs de ‘goeden’ niet te vertrouwen lijken te zijn. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong, die door een dodelijke ziekte in een Necropolis verandert, wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal vertragen. Plaatselijke legenden, tempels en misdaadorganisaties spelen er zelfs een essentiële rol in. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

nightrise (752)

Anthony Horowitz

Jamie en Scott Tyler zijn bijzondere tweelingen; ze kunnen elkaars gedachten lezen en hebben een act die ze dagelijks showen. Na een van hun optredens wordt Scott ontvoerd door de mysterieuze Nightrise organisatie. Jamie blijft alleen achter en wordt van moord beschuldigd. Tijdens zijn zoektocht naar zijn broer komt hij in een streng bewaakte gevangenis terecht die een poort blijkt te zijn naar het verleden. Zo vindt Jamie de andere poortwachters, ziet hij hoe Raven's Gate gemaakt wordt en vecht hij mee in het allereerste gevecht van de poortwachters tegen de Ouden.Met Nightrise brengt Anthony Horowitz ons weer terug naar de eeuwenoude strijd tussen Goed en Kwaad. Vijf jongeren die onze laatste hoop zijn tegen de krachten van de Ouden die de mensheid willen uitroeien. Vijf jongeren die elkaar nog niet allemaal kennen en bij elkaar gebracht moeten worden vanuit alle hoeken van de wereld. Vijf jongeren die allemaal als taak hebben de poorten te bewaken.

9.00 €
Paginas: | 1 |