Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Boeken voor de Jeugd

Alex en de schat van dondercruyt (330)

Boeken voor de Jeugd » Arienne kress

Alex, die met haar oom boven een winkel woont, heeft helemaal geen zin in het nieuwe schooljaar, totdat ze erachter komt dat ze een nieuwe leraar zal hebben. Hij blijkt af te stammen van een beroemde piraat. Algauw duiken er snode figuren op die op zoek zijn naar een fabelachtige familieschat. Alex gaat op zoek naar de schatkaart en komt in een doldwaas avontuur terecht.

6.00 €

Ark angel (779)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De 14-jarige Alex Rider wordt ontvoerd uit het ziekenhuis door een bende eco-terroristen, die het eigenlijk op miljardairszoon Paul Drevin hebben gemunt. Pauls vader is hem zo dankbaar dat hij Alex aanbiedt om te delen in zijn weelde en zijn zoon gezelschap te houden. Alex krijgt hierdoor de kans om een door Pauls vader gefinancierde lancering van een ruimteveer bij te wonen. Maar hij komt er ook achter wie er werkelijk schuil gaat achter deze bikkelharde en misdadige man. Alex belandt in een levensgevaarlijke situatie waarbij het ruimteveer 'De Aartsengel' een groot deel van Washington dreigt te verwoesten. Spannend boek dat boeit van begin tot eind vanwege de vele cliffhangers en de prettig leesbare stijl, waarbij de gebeurtenissen naadloos in elkaar overvloeien. Soms zijn de ontsnappingsmanoeuvres van Alex a la James Bond, wat ongeloofwaardig. Voorkennis van de vorige vijf delen van de serie is niet vereist al wordt er soms wel naar verwezen. Herdruk naar aanleiding van de op stapel staande verfilmingen van de verhalen over Alex Rider met nieuw serie-omslag. De verhaallijn van deze herdruk is onveranderd, de tekst is wel opnieuw geredigeerd. Het uit 21 hoofdstukken bestaande boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

De piraten zijn terug (667)

Boeken voor de Jeugd » Harmen van straaten

Jesse en Fleur vinden in hun nieuwe huis en koffer met piratenkleren en een schatkaart. Door middel van een spiegel en een spreuk komen ze op een piratenschip terecht, waar ze middenin een avontuur met een schat belanden. Hoewel de titel het wel doet vermoeden, is dit boek het geen vervolg op een eerder verschenen boek 'Piraten!'*. Een verhaal in drie hoofdstukken, waartussen een sprong in de tijd en de plaats gemaakt wordt. De teksten zijn op AVI-niveau 3 (AVI-nieuw M4) geschreven met korte zinnen en veel dialogen; ruime marges, een ruime interlinie en een schreefloos lettertype zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Tussen de teksten zijn vele illustraties opgenomen die een goed beeld van het verhaal geven. Ze zijn met zwarte pen getekend en met aquarelverf ingekleurd. Het verhaal heeft niet veel om het lijf: de piraten zijn karikaturen, net als de kinderen, waarbij het draait om het goede en het kwade. Een eenvoudig avontuur, bestemd voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar die het lezen willen oefenen.

5.00 €

De rebelse prins (740)

Boeken voor de Jeugd » Celine Kiernan

De rebelse prins is het derde deel van de Moorehawke-trilogie. De romanreeks, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.De koningszonen Razi en Alberon zijn na jaren van oorlog weer met elkaar verenigd. Het duurt echter niet lang tot ze, door hun verschillende karakters, met elkaar in conflict komen. Alberon wil het koninkrijk beschermen met macht en kracht, terwijl Razi kiest voor diplomatie en rede. Wynter Moorehawke is beschermvrouwe van het koninkrijk en adviseur van Alberon. Hoewel ze het niet eens is met zijn gewelddadige idee๋n, is ze genoodzaakt Alberons kant te kiezen. Maar dan blijkt Alberon steun te krijgen van de Loups-Garous, de beruchte wolven. Hoe kan Wynter de rechterhand van Alberon blijven als hij samenwerkt met de stam die het leven van Christopher, haar grote liefde, in een hel veranderde?In de drie delen van de Moorehawke-trilogie is Wynter gegroeid van een afhankelijk, jong meisje tot een zelfbewuste, intelligente vrouw die blijkt geeft van veel inzicht. Deze eigenschappen heeft ze hard nodig om zichzelf, haar vrienden en haar koninkrijk te redden.De rebelse prins is een levendige vertelling die de lezer vanaf het allereerste moment grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde. De personages zijn met zo'n nauwkeurigheid en met zo'n sympathie beschreven dat ze in het hoofd van de lezer blijven hangen tot het laatste hoofdstuk is uitgelezen.

7.00 €

De wensspreuk (465)

Boeken voor de Jeugd » Chris Colfer

De tweeling Alexandra en Koen krijgt van hun oma een sprookjesboek: Toverland. Als het boek tot leven komt, worden de kinderen een magische wereld ingezogen waarin zij allerlei bekende sprookjesfiguren ontmoeten. Waar de klassieke sprookjes eindigen bij 'zij leefden nog lang en gelukkig', gaat dit boek verder en is het zeker even wennen om Roodkapje op de versiertoer en een van misdaden verdachte Goudhaartje tegen te komen. De populaire acteur/zanger Chris Colfer uit de hitserie 'Glee' had al vanaf zijn jeugd de wens schrijver te worden. Dit debuut werd uitstekend ontvangen en kwam op nummer 1 van de New York Times bestsellerlijst binnen. Ongetwijfeld heeft hij dit deels te danken aan zijn populariteit, maar de auteur bewijst met dit boek wel degelijk over schrijftalent te beschikken. Een vlot leesbaar verhaal in simpel taalgebruik dat door herhalingen en soms overdreven veel uitleg onnodig lang is geworden. De plot en de moderne mix van de klassieke sprookjes maken het echter een boek dat zeker een bijdrage kan leveren aan een groter leesplezier van kinderen vanaf ca. 9 jaar.

15.00 €

Evil Star (639)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

DE KRACHT VAN VIJFNa zijn onthullende ervaringen bij Raven's Gate denkt de veertienja-rige Matt Freeman dat het gevecht met het Kwade voorbij is. Toch duikt hij vrij snel in een nieuw, afschuwelijk avontuur als hij ontdekt dat er een tweede poort bestaat. Matt en zijn vriend Richard reizen naar Peru, waar ze aanwijzingen volgen naar de co๖rdinaten van de tweede poort. Hierbij worden ze geassisteerd door een geheime organisatie, bekend als Nexus. Maar er is een verrader in Nexus ...Evil Star is het tweede deel in de bovennatuurlijke serie De Kracht van Vijf.De internationale pers over Raven's Gate, het eerste deel in de serie:'Niemand doet het beter dan Horowitz. Het bewijs is deze heerlijk afschuwelijk spannende bovennatuurlijke triller.' - PUBLISHING NEWS'Horowitz introduceert een sinister, bovennatuurlijk element waardoor Matt moet worstelen met demonen, duivelaanbidders, mensenoffers en andere gruwelijkheden.' - THE GUARDIAN'Aangrijpend, vol suspens en kronkelend als een Alpenpas. Matt Freemans avonturen overstijgen zelfs die van de fantastische Alex Rider.' - David Robinson, THE SCOTSMANMatt Freeman is een van de vijf kinderen die is uitverkoren om de terugkeer van de 'Ouden', boosaardige bovennatuurlijke wezens, te verhinderen. In het voorgaande deel ('Raven's Gate'*) is hem dat gelukt, maar Matts avonturen zijn niet ten einde. Ditmaal wordt hij naar Peru gestuurd, om daar samen met Pedro, de tweede van 'De Vijf', te voorkomen dat de duivelse zakenman Salamanda de poort naar het rijk van de Ouden opent. De auteur is internationaal vermaard om zijn horror- en avonturenboeken voor jongeren. Ook deze roman is weer spannend van begin tot eind, al is het thema (doodgewone jongen moet de wereld redden) natuurlijk niet erg origineel. Het is aan de spanningsopbouw goed te merken dat de auteur ervaring als scriptschrijver heeft. Door de aandacht voor de colour locale van Engeland en Peru krijg je het gevoel midden in het verhaal te staan. De auteur gebruikt bestaande mythen en locaties (o.a. Incasteden en de Nazcawoestijn) en geeft er vervolgens zijn eigen draai aan. Wie wel van James Bond met een snufje mystiek en mysterie houdt, zal deze jeugdroman niet kunnen weerstaan. Vanaf ca. 12 jaar.Andrea Oostdijk

8.00 €

Het infernaat (511)

Boeken voor de Jeugd » Guy Didelez

Deborah is een onmogelijk kind: niet alleen is ze koppig en onhandelbaar, ze heeft ook een ontspoorde fantasie. Aldus haar ouders die hun dochter in Pauperzele op internaat willen. Maar Deborah verzet zich daar met hand en tand tegen. Al gauw blijkt dat de kinderen er worden geterroriseerd door halvegare paters. E้n van hen is vanaf 1 september zelfs met niets anders bezig dan met Het Schoolfeest
.
Deborah weet dus verdomd goed waarom ze niet naar dat infernaat van Pauperzele wil...

6.00 €

Het wolfsmasker

Boeken voor de Jeugd » Waldtraut Lewin

Eerste boek uit een 6-delige serie over de Wolfsbende. Dit deel vormt een proloog, waarin de achtergrond van de hoofdpersoon Hendrik duidelijk wordt. Hendrik ontsnapt uit het klooster waar hij gedwongen tot monnik wordt opgeleid. Daarna ontsnapt hij ternauwernood aan de dood vanwege een valse beschuldiging van moord. Hij leert Walther van de Vogelweide kennen en gaat als wolfsman rondreizen. Het geheel is geschreven in korte hoofdstukken. Technisch zowel als inhoudelijk is het taalgebruik afgestemd op ervaren lezers vanaf 11 jaar; geen historiserende taal. De hoofdpersoon is volgens het achterplat 11 jaar; in het verhaal lijkt hij eerder 14 jaar of ouder. In dit deel is nog geen sprake van de Wolfsbende. Buiten het in bruintinten uitgevoerde voorplat van Hendrik met wolfsmasker zijn er geen illustraties. Een prettig lezend, meeslepend en spannend boek dat doet uitzien naar de vervolgdelen.

4.00 €

Schaduwen van de dood (738)

Boeken voor de Jeugd » Celine Kiernan

Schaduwen van de dood is het tweede deel van de Moorehawke-trilogie. De roman, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.De 15-jarige Wynter Moorehawke reist helemaal alleen door de bergen, waar het wemelt van de spionnen, wolven en bandieten. Wynter is beschermvrouwe van het koninkrijk en op zoek naar de gevluchte prins Alberon. Ze is vastbesloten de rebellerende prins tevinden en de breuk tussen de koning en zijn wettige erfgenaam te herstellen. Maar veel vijanden van het koninkrijk liggen op de loer. En Wynter twijfelt zelfs aan de goede bedoelingen van Alberon, die een bijeenkomst met tegenstanders van het koninkrijk heeft belegd. Wynter is dolgelukkig als ze haar vrienden Razi en Christopher opnieuw ontmoet. Maar waar vrienden komen, volgen ook vijanden en Wynter komt oog in oog te staan met de beruchte wolven, de Loups-Garous. De drie vrienden zoeken hun toevlucht bij de rondtrekkende Merronen. Maar die hebben partij gekozen voor Shirken, de vrouw wier levensdoel het is dit volk van de aardbodem te laten verdwijnen. Wat steekt er achter dit complot, en welke rol speelt Alberon hierin?Schaduwen van de dood is een levendige vertelling die de lezer vanaf het allereerste moment grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde. De personages zijn met zo'n nauwkeurigheid en met zo'n sympathie beschreven dat ze in het hoofd van de lezer blijven hangen tot het laatste hoofdstuk is uitgelezen

7.00 €

achter de hoge bergen

Boeken voor de Jeugd » Erin Hunter

Ijsberen Kallik en Taqqiq, zwarte beer Lusa, grizzlybeer Toklo en Ujurak, die van gedaante kan veranderen, geloven dat het berenparadijs de eindbestemming is van hun queeste. Maar het pad ernaartoe is gevaarlijk. De Rokende bergen zijn verraderlijk en de obstakels blijven opduiken. Het lijkt er steeds meer op dat de beren, ook al reizen ze samen, toch elk hun eigen ster moeten volgen. Zullen ze kunnen samenblijven? Ze zullen al hun wilskracht moeten gebruiken om hun bestemming te bereiken. En is die bestemming dan wel een eindpunt, of eerder een nieuw begin?

7.00 €

adelaarsspel (33)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Op vakantie in Zuid-Frankrijk bij zijn vriendin Sabina Pleasure en haar ouders, kan Alex Rider, M16-spion tegen-wil-en-dank, zich eindelijk weer eens gewoon een jongen van veertien voelen. Totdat hij door een plotselinge, genadeloze aanslag op de mensen bij wie hij te gast is, met ้้n klap wordt teruggeworpen in de wereld van geweld en geheimen - maar dit keer wil M16 er niets mee te maken hebben. Zeker niet als Alex vertelt wie erbij betrokken kan zijn: Damian Cray - popster, voorvechter van mensenrechten en de drijvende kracht achter Spellenslag, een gloednieuw spelsysteem.

6.00 €

arcta de bergreus (727)

Boeken voor de Jeugd » Adam Blade

Koning Hugo en zijn adviseur tovenaar Aduro hebben Tom uitgekozen om het koninkrijk Avantia te redden van monsters die onder de kwade betovering van de zwarte tovenaar Malvel staan en het land vernietigen. Tom en zijn vriendinnetje Elenna gaan samen met hun paard Storm, wolf Zilver en een magisch schild, zwaard en kaart op weg en beleven een tocht vol ontberingen. Elenna is heel vaak bang, maar Tom overwint steeds zijn angst. Derde deel van de serie 'Monsterjacht'*. Dit clichematige verhaaltje met zwart-witillustraties die soms wat houterig zijn, is erg voorspelbaar. In het verhaal wordt al aangekondigd dat in het volgende verhaaltje weer een monster verslagen moet worden en dat er in de voorafgaande deeltjes al twee monsters verslagen zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

5.00 €

bewaker van herinneringen (666)

Boeken voor de Jeugd » Lois Lowry

The Giver is een van de klassiekers van de 20ste eeuwDe maatschappij waarin Jonas opgroeit, lijkt perfect. Er is geen oorlog of pijn. Iedereen krijgt een duidelijke taak en er hoeven geen keuzes te worden gemaakt. Wanneer Jonas twaalf is, wordt hij uitverkoren. Jonas wordt Bewaker van Herinneringen: hij ziet toe op het geheugen van de samenleving. Hij wordt door de Gever ingewijd in de geheimen van anderen. Zo ontdekt hij stap voor stap de verschrikkelijke waarheid over de maatschappij waarin hij leeft. En een weg terug is er niet

7.00 €

bibi's droom (641)

Boeken voor de Jeugd » Ada Ooms

In het vijfde deel van de serie 'Klas van 25'* waarin steeds een andere klasgenoot centraal staat, gaat het om Bibi. Ze heeft paranormale gaven en vindt het maar lastig dat ze gevoelens van anderen bemerkt; ze wordt angstig van verschijningen als ze wil gaan slapen. Ze ziet aura's, maar begrijpt ze niet en ze voorziet ongeluk en ziekte, maar kan er niets mee. Het wordt langzamerhand duidelijk bij haar ouders en de meester dat Bibi zelfs 'genezende handen' heeft. Realistisch verhaal met een eigentijdse sfeer van een groep 8 in een dorpse omgeving, geschreven in toegankelijke tegenwoordige tijd met veel dialoog. Duidelijke bladspiegel, verdeling in twaalf hoofdstukken. Ondanks een enkele verwijzing naar andere delen kunnen de verhalen los van elkaar gelezen worden. Voor zo'n serie over een schoolklas tot nu toe een redelijke aanwinst. Het aantrekkelijke, kleurige omslag zal vooral meisjes vanaf ca. 9 jaar aanspreken.

7.00 €

bisjou (324)

Boeken voor de Jeugd » Guy Didelez

Sander leest in de krant dat in de villabuurt een bende inbrekers actief is. Zijn vriendin Alien woont in de buurt. Als zij bij het achtervolgen van hun ontsnapte jonge kat in het huis van de buren terechtkomen, is daar net de bende actief. Vlot, soms humoristisch geschreven avonturenverhaal over Sander en zijn vriendin Alien. De karaktertekening is oppervlakkig. Sander en Alien zijn verliefd, zoenen heel wat af, maar het wordt niet invoelend beschreven. In het verhaal zijn mails over en weer van Sander en Alien weergegeven. Ze bellen niet, omdat hun vriendschap geheim moet blijven. Het taalgebruik is niet altijd even fraai en er staan ook enkele taalfouten in de tekst. De stripachtige zwart-witillustraties laten zien wat er in de tekst staat. Het katje Bisjou staat bij elk genummerd hoofdstuk afgebeeld. Vierde deel uit de serie 'Sander & Alien'*, maar het is goed afzonderlijk te lezen. Wel wordt regelmatig naar andere delen verwezen. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

blijf met je poten van mijn goud af (785)

Boeken voor de Jeugd » Oscar tortuga

Ook in het keizerrijk van Kattenklauw heerst crisis en moet er bezuinigd worden. Dus wanneer er een mysterieuze alchemist komt met een machine die goud kan maken, wordt hij met open armen ontvangen. Keizer Kattenklauw denkt schatrijk te kunnen worden met deze milieuvervuilende machine. Tweeling Glitter en Bitter ziet al snel dat de alchemist goud van de katten af wil troggelen. Er is sprake van bedrog. Ze schakelen Geronimo Stilton in. Vierde verhaal van de kat Oscar Tortuga*. Heerlijk wensvervullend verhaal dat bol staat van de leuke woordgrapjes. Het is verdeeld in 29 hoofdstukken en valt op door de vele kleurrijke illustraties en vrolijke lay-out met meerdere lettertypes en hoofdstukken met feiten. De illustraties passen bij de sfeer van het verhaal en geven het een extra dimensie. Op het omslag staan de keizer, Tersilla zijn hebberige dochter en haar tweelingbroertjes die verlekkert kijken naar het goud op de grond. Boek kan los van de andere delen gelezen worden, maar het is leuker wanneer je al bekend bent met de wereld van Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

blinker de bakfietsbioscoop (130 )

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Blinkeer geniet met zijn vrienden Jonas, Steef, Mats en met zijn jond Sadee van een zalige vakantie. Ze trekken vaak haar het Kasteelpark, waar ze feestjes bouwen in het boswachtershuisje en stiekem een duik nemen in de vijver. Ze hebben het druk, want het dorpsfeest is in aantocht, de toneelrepetities zijn volop bezig, en Blinker broedt op een briljant idee voor een uitvinderswedstrijd. Een aantal geheimzinnige gebeurtenissen en de motorbende "The Red Vampires' brengen de rustige vakantie aardig in versnelling...

7.00 €

blinker en de bakfietsbioscoop (691)

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Blinker is de hoofdpersoon in dit verhaal met verschillende intriges: hij wint de tweede prijs in een uitvinderswedstrijd; hij speelt een belangrijke rol in een toneelstuk; hij lost, samen met een vriendinnetje, de geheimzinnige verdwijning van enkele honden op; hij en zijn vrienden leveren regelmatig strijd met een groepje oudere jongens, waarbij een zwakbegaafde jongen een rol speelt. De scenes volgen elkaar snel op; kinderen en volwassenen zijn daarbij voortdurend bezig elkaar voor de gek te houden of komische situaties te creeren. Hierdoor leest het verhaal vlot, maar de ietwat chaotische structuur maakt het moeilijk verbanden te leggen. Diepgang of karaktertekening ontbreekt. De leeftijdsaanduiding op de band is 11 jaar, maar door de aard van de gebeurtenissen is het boek ook voor jongere lezers bruikbaar. Deze druk is voorzien van nieuwe, subtielere zwartwitillustraties van Harmen van Straaten; eveneens nieuwe omslagillustratie in kleur.

6.00 €

blinker en de blixvaten (780)

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Blinker moet zonder zijn vriendin Nelle met de familie mee op vakantie. Zijn vader heeft een baantje als strandwacht. Na een reddingsoperatie wordt zijn vader gezien als held, maar door het vinden van een vat met giftig afval beleeft niet alleen zijn vader, maar ook Blinker een beangstigend avontuur. Het verhaal is verdeeld in hoofdstukken die in chronologische tijdsvolgorde op verschillende locaties plaatsvinden. Boven elk hoofdstuk staat plaats en tijd van actie. De tekst is geschreven in gemakkelijk leesbare taal. Vierde deel in de 'Blinker'-reeks. Het boek is ook verfilmd*. Met enkele paginagrote wat donkere zwart-witillustraties. Een spannend boek voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.

15.00 €

bolbliksem (719)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Alex Rider is veertien jaar. Door de onverwachte dood van zijn oom en voogd staat hij plots alleen in de wereld. Met de vaststelling dat oom Ian door moord om het leven is gekomen, begint een heel spannend geschreven spionageroman. Een geniale schurk wil aan alle Engelse scholen een computer, type 'Bolbliksem', cadeau doen, maar dit zou wel eens de dood van miljoenen mensen kunnen betekenen. Bloedstollende situaties, speciale effecten, nuchtere en inventieve personages, die regelmatig doen denken aan James Bond

5.00 €

boys 13 + de complete raadgever

Boeken voor de Jeugd » Marc Aumont & Yves De Ridder

Naslagwerk en raadgever voor tienerjongens met een scala aan onderwerpen die interessant zijn voor deze leeftijdsgroep, zoals dansen, dood, geld, liefde, mode, seks en verveling. In alfabetische volgorde komen 156 onderwerpen aan de orde die elk een of twee pagina's in beslag nemen. De opzet is overzichtelijk. Ieder onderwerp begint met een beknopte inleiding, gevolgd door korte - getitelde - tekstblokken met feiten, uitleg, achtergronden en advies. De auteur probeert het vertekende beeld dat door de media als realiteit uitgedragen wordt - zoals stereotypering van vrouwen en mannen, verheerlijking van geweld - te ontzenuwen en te vervangen door een ruimere visie. Gekleurde kaders met specifieke informatie, interne verwijzingen naar verwante trefwoorden en nuttige adressen vullen de teksten aan, evenals grappige en heldere cartoonachtige kleurenillustraties. Het boek heeft een handig snelzoeksysteem en besluit met een lijst nuttige adressen. Inclusief bladwijzer, verantwoording voor de ouders en zes pagina's voor eigen notities. In dezelfde opzet verscheen 'Girls 13+'* van Sonia Feertchak. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

cayo esquelito (721)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Anthony Horowitz
Cayo Esquelito
Alex Rider, veertien jaar en spion
Mijnheer Crawley is de man die de administratie verzorgt bij de geheime dienst MI6. Hierdoor kent hij de veertienjarige Alex Rider, die al enkele klusjes heeft opgeknapt voor de dienst. Crawley zit ook in het bestuur van de All England Tennis Club, die jaarlijks instaan voor het tennistoernooi van Wimbledon. Crawley vraagt hem als persoonlijke dienst eens een oogje in het zeil te houden op het toernooi, want een recente inbraak heeft hem aan het denken gezet. Alex aanvaardt de opdacht en wordt ingezet als ballenjongen. Langzaam ontdekt hij het mysterie achter de inbraak en dat brengt hem in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten. Die staan hem naar het leven en het is pas wanneer hij een nieuwe opdracht voor MI6 wil opknappen, dat de aanslagen op zijn leven ophouden. Maar Alex weet nog niet wat hem te wachten staat...
ISBN 90 5016 373 4
NUR 284
Omslag Marcel Rouffa
Vertaling: Annemarie van Ewyck
Pag. ฑ 248 pagina’s gebonden
Prijs 16,95 €
Vanaf 13 jaar

6.00 €

cindy (673)

Boeken voor de Jeugd » Sarra Manning

Cindy (16) ontvlucht haar ouderlijk huis in New York en vestigt zich in Londen met het voornemen modeontwerpster te worden. Ze woont samen met een paar modellen met vergelijkbare puberkuren. Cindy is echter beroemd om haar rol in de reallifesoap 'At home with the Careless' en daar ontleent zij rechten aan, thuis en op haar werk. Haar stagebegeleider Alfie is te netjes en te streng. Haar leven draait een kwartslag als haar vader een overdosis neemt. Wat te doen? Een chronologisch verteld verhaal; deel vier uit de serie 'Supermodels'*. Niets wordt overgeslagen en dat betekent een duizelingwekkende hoeveelheid details. Pas halverwegen krijg je er vat op. Cindy wordt genuanceerd weergegeven. Alfie ook. De anderen zijn stereotiepe pubers. Modern taalgebruik, en toch beschouwend, met weinig dialoog. De context is Engels en Amerikaans; er is weinig of geen relatie met de Nederlandse cultuur. Een onverwachte mengeling van bekend en onbekend en daardoor interessant. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

crocodile tears

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

In India wordt een aanslag gepleegd op een kerncentrale waarbij veel doden vallen. De organisatie 'First Aid' biedt direct hulp aan. De 14-jarige Alex Rider is in Schotland waar hij Oud en Nieuw viert. Hij ontmoet daar Desmond McCain, die de oprichter van 'First Aid' is. Ook duikt de journalist Harry Bulman op, die het verleden van Alex als jeugdspion/agent bekend wil maken. Alex roept de hulp en bescherming van MI6 in en dan raakt hij verstrikt in allerlei spannende avonturen. Achtste, zelfstandig te lezen, deel uit de serie rondom de avonturen van Alex Rider na 'Snakehead'*. Alle boeken zijn enigszins volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Alex komt in aanraking met gevaarlijke personages (die vaak karikaturaal worden neergezet) en rolt dan van het ene in het andere avontuur, waarbij het toeval vaak een grote rol speelt en bepaalde passages ongeloofwaardig overkomen. De spanning in dit vlotgeschreven verhaal wordt opgebouwd door veel cliffhangers te gebruiken. Voor de echte liefhebber van spionageverhalen vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

de aanval van de krekelwroeters

Boeken voor de Jeugd » Geronimo Stilton

Ratstad is door een onverwachte stroomstoring volledig in duisternis gehuld. De Superhelden haasten zich om de noodsituatie op te lossen, maar dit keer krijgen ze te maken met een wel heel bizarre tegenstander: een leger van krekels; kleine gravende insecten die de elektriciteitsdraden van de stad oppeuzelen. Is dit de zoveelste streek van de Bende van Ratstad? Of is er een nieuwe vijand die het tegen de Superhelden durft op te nemen?

5.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 19 |