Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: J.K Rowling

harry potter en de geheime kamer hc (1052)

harry potter en de geheime kamer hc (1052)
J.K Rowling

Het tweede boek over Harry Potter en zijn Hocus-Pocus avonturen. (Zie voor "Harry Potter en de steen der wijzen" a.i. 98-44-171-X). Harry heeft een hele nare vakantie bij tante en oom Duffeling achter de rug en keert terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus om daar aan het tweede leerjaar te beginnen. Het valt al niet mee om daar te komen; gelukkig hebben Harry en zijn vriend Ron een oude, blauwe, vliegende auto tot hun beschikking. Ook op school blijkt al snel dat dit schooljaar geen rustig schooljaar zal worden. Zo ontdekt Harry het heel bijzondere dagboek van Vilijn, overleeft hij verschillende aanslagen en gaat hij op zoek naar de persoon achter de geheimzinnige stem. Wederom een spannend, sprookjesachtig, speels en avontuurlijk boek, dat van het begin tot het eind boeit. Het verhaal is afzonderijk van het eerste deel te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.(Biblion recensie, Rineke van Teeseling.)

8.00 

harry potter en de gevangene van azkaban (1072)

harry potter en de gevangene van azkaban (1072)
J.K Rowling

Harry is een weesjongen van ca. 13 jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Want van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht gerfd. Daarom zit hij ook op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Eenmaal terug op school blijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Ondanks z'n toverkracht en toverkunsten ontsnapt hij met moeite aan grote gevaren en veel verraad. Maar vooral door de steun van zijn vrienden Ron en Hermione wordt het kwaad overwonnen en blijkt z'n vijand een vriend. Dit is het vervolg op 'Harry Potter & de steen der wijzen* en 'Harry Potter & de geheime kamer**, waarvan wereldwijd meer dan 31 miljoen exemplaren werden verkocht en die beide diverse prijzen kregen. Dat verdient ook dit derde deel, dat een plezier om te lezen is voor jongeren vanaf ca. 11 jaar (n voor volwassenen). Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avonturen, die met heel veel humor verteld worden. Een boek om in n adem uit te lezen. Op het omslag een jongen die zich krampachtig vastklampt aan de hals van een roofvogelpaard dat door de lucht vliegt.

5.00 

harry potter en de vuurbeker (1081)

harry potter en de vuurbeker (1081)
J.K Rowling

Harry, leerling aan Zweinsteins tovenaarsschool, popelt om aan zijn vierde jaar te beginnen. Hij brengt de zomervakantie door bij zijn oersaaie oom en tante en springt een gat in de lucht als de ouders van schoolvriend Ron hem uitnodigen mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal. Na de finale blijkt dat de zwarte tovenaar Voldemort, die Harry's ouders heeft gedood, hem nog steeds in zijn macht wil krijgen. Op school blijkt Harry's naam op mysterieuze wijze te zijn toegevoegd aan de deelnemers aan het Toverschool Toernooi. Dit vierde Harry Potter-boek* bewijst opnieuw dat Rowling een rasvertelster is. Met veel subtiele humor vertelt ze met vaart voor tieners n speelse volwassenen het kostelijke, goed opgebouwde verhaal, waarin ook veel actueels verwerkt is, dat blijft boeien. Met aantrekkelijk, sprookjesachtige omslagillustratie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 
 
Paginas: | 1 |