Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Roald Dhal

de reuzenperzik (448)

de reuzenperzik (448)
Roald Dhal

Aan James Henry Trotters gelukkige jeugd komt abrupt een einde wanneer zijn beide ouders door een neushoorn worden opgegeten. Voortaan nemen de gruwelijke tante Spijker en tante Spons de zorg op zich voor de jongen, die echter moet werken tot hij er bijna bij neervalt. Een zakje toverkracht biedt uitkomst. Wanneer het valt bij de perzikboom, begint de groei van een reusachtige perzik, zo groot als een huis. In deze perzik reist James naar New York. Absurde, speelse maar vooral spannende 'reis' door het onbewuste van een mensenkind waar gevoelens als angst, eenzaamheid en jaloezie huizen. Dahl geeft deze, soms lastige, impulsen de zachtheid mee van de humor. Hij benadrukt de nietigheid van de mens, maar juist ook zijn grootsheid in het vermogen om te 'groeien' en dus 'verandering' te kunnen brengen. Herdruk met een nieuw serie-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

het beste van roald dahl (712)

het beste van roald dahl (712)
Roald Dhal

Deze twee wereldberoemde verhalenbundels ('Kiss Kiss' en 'Someone like you') verschenen in één bundel kort voor Dahls overlijden. Ook na vele malen herlezen zorgen deze bizarre, gruwelijke, vermakelijke en sardonische verhalen waarin volwassenen dikwijls op subtiele wijze wraak op elkaar nemen, voor veel leesplezier. De vertaling van Else Hoog is uitstekend. De inmiddels klassiek geworden vertaalblunder van H. Edinga die in het verhaal 'Genesis en catastrofe' (1e dr. 'Een blijvertje') het plot al in de eerste zin verried, is door haar hersteld. Smalle marge.(Biblion recensie, Ankie Uitentuis-Gnodde.)

8.00 €

leorg idur (1143)

leorg idur (1143)
Roald Dhal

De gepensioneerde meneer Hoppe is al jaren verliefd op zijn buurvrouw. Deze buurvrouw heeft maar een liefde, namelijk haar schilpad Rudi die ze zo vertroetelt dat meneer Hoppe er jaloers op wordt. Door slimme trucs uit te halen met haar schilpad, weet meneer Hoppe haar uiteindelijk toch voor zich te winnen en krijgt de lezer een echt happy end voorgeschoteld. Door het directe taalgebruik en de geestige karaktertekening van de lieve, bezorgde buurvrouw en de verlegen maar volhardende meneer Hoppe is het een amusant verhaal geworden. De dynamische, humoristische zwart-witte pentekeningen van Quentin Blake dragen daar in grote mate aan bij. Misschien niet Dahls meest verrassende of spannende boek, maar wel een heerlijk fantasieverhaal dat deze keer ook wat jongere kinderen zal aanspreken. Paperback met een iets aangepast omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

matilda (848)

matilda (848)
Roald Dhal

Matilda is een hoogbegaafd kind van ruim vijf jaar. Ze kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was en lezen met drie jaar. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk, al is haar juf, juffrouw Engel, heel lief. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan juffrouw Engel. Ze houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Een van de bekendste boeken van de populaire Engelse auteur, dat ook succesvol is verfilmd. Korte getitelde hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. Met de prachtige tekeningen van Quentin Blake. Heruitgave in groot formaat, daardoor ook ruimere bladspiegel. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €
Paginas: | 1 |