Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Patrick Lagrou

griezels op school (461)

Patrick Lagrou

Op Brams school heerst een zeer strenge discipline. Voor het minste vergrijp word je al met vijf bladzijden strafwerk naar huis gestuurd. Als er dan een nieuwe leerling in zijn klas komt, die wel raad weet met de strenge leerkracht, sluit Bram snel vriendschap. Een voor een moeten de leraren van de school zich ziek melden en worden ze vervangen door nieuwe leerkrachten die veel minder streng zijn. Het lijkt een feest te worden op school, totdat Bram erachter komt dat de nieuwe leraren en zijn klasgenoot een kwaadaardig verbond hebben gesloten, waarvan de leerlingen het slachtoffer zullen worden. Gelukkig is er dan nog Brams opa, die altijd spannende verhalen over zijn avontuurlijke leven weet te vertellen, maar op zijn oude dag ook wel eens de kluts kwijt is. Door zijn ingrijpen weet hij op het laatste moment het onheil te keren. De verrassing in het boek is het gevaar dat in de personen van de nieuwe docenten onzichtbaar op de kinderen loert. De ontknoping in het bos zorgt voor een flinke dosis spanning. Korte hoofdstukken voorzien van een vignet, enkele zwart-wittekeningen. Het omslag toont vier griezelige figuren op een open plek in het bos. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

het beest van de canigou (1181)

Patrick Lagrou

Op een afgelegen boerderijcamping in de Pyreneeën gaan de Belgische Stefan en de Nederlandse Petra dagelijks samen op pad. Ze ontdekken niet alleen een geheime grot maar ook een vreemd bloeddorstig wezen dat elke nacht dierlijke slachtoffers maakt. Uiteindelijk blijkt het de oom van Stefan te zijn. Deze heeft op de heenreis een verongelukte gangster proberen te reanimeren. Diens geest heeft echter bezit genomen van het lichaam van de oom. Dankzij de campingbeheerder loopt alles goed af voor iedereen. Een mengeling van komische vakantieperikelen en spannende avonturen tegen de achtergrond van een woest landschap rond de berg de Canigou met een mythisch verleden. Boeiende verteltrant. De korte zinnen verhogen de leesbaarheid. De moeder van Stefan is clichématig het storende, remmende element. Het vampirisme zal bij sommige lezers vragen oproepen. Temeer omdat het 'slachtoffer' een onschuldige, boekenvretende oom is. Bevat enkele paginagrote, matige zwart-witillustraties evenals een kaart van de omgeving. De kaak op de omslag suggereert ten onrechte (door het gebruikte perspectief) dat het afkomstig zou zijn van een wezen van prehistorische formaat. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

het geheim van de grote kronometer (28)

Patrick Lagrou

Tillo vindt een wonderlijk horloge met slechts een wijzer; een kronometer. Als hij op een knopje drukt, (b)lijkt de wereld stil te staan. Later hoort hij, dat hij hierdoor belandt in de 'Tussentijd'; in de wereld en de tijd van demonen en elfen, een wereld die voor mensen alleen in dromen en fantasie bestaat. Tillo krijgt van de elfenkoningin de moeilijke opdracht de Elfenheuvel te redden van bouw- en graafmachines. In eerste instantie lijkt de kronometer voor Tillo leuk speelgoed, maar later bezorgt het kleinood hem ook angstige en spannende momenten. Er is gebruik gemaakt van een duidelijke letter en het verhaal is voorzien van 'cartoonachtige' zwart-witillustraties die goed aansluiten bij de tekst. Het taalgebruik is eigentijds en benadert de kinderen met spanning en humor. Achterin het boek is uitgebreide infomatie te vinden over andere boeken die van deze schrijver verschenen zijn (11 p.). Lay-out en inhoud maken het boek makkelijk leesbaar, en het zal door kinderen ook zeker ervaren worden als een leuk, maar ook 'spannend' boek dat in korte tijd kan worden uitgelezen. Clichematige omslagtekeningn in kleur van een bange jongen met drie vleermuisachtige gedaanten boven zijn hoofd. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

in de klauwen van de duivel (1061)

Patrick Lagrou

De zeventienjarige Stefanie zit in zak en as: ze wacht op een Zwitsers treinstation op haar vriend Jurgen om samen op vakantie te gaan. Jurgen echter werkt voor haar nietsontziende vader en deze laat hem niet gaan. Op het station ontmoet ze jongeren van de 'Kinderen van het Licht'. De gevoelige en naar warmte hunkerende Stefanie is een gemakkelijke prooi voor deze New Age-achtige beweging en binnen korte tijd geeft ze zich geheel over aan hun rituelen en visies op een betere wereld. Jurgen, die ook bij deze sekte belandt, weet te vluchten en samen met Stefanie's ouders en een sektekenner 'ontvoeren' en 'deprogrammeren' ze de gehersenspoelde Stefanie. Reeel overkomend verhaal waarin gewezen wordt op het levensdreigende gevaar jezelf te verliezen binnen een sekte wanneer deze op een onjuiste manier gebruik maakt van diverse therapievormen. De epiloog bevat een schokkend krantenbericht en adressen van hulpinstanties. Op de voor- en achterkant van de donkere kaft staan twee illustraties die kenmerkend zijn voor Stefanies leven. Het geheel is toegankelijk geschreven vanuit de twee hoofdpersonen en zal, mede door het eigentijdse onderwerp, een grote groep jongeren vanaf ca. 14 jaar aanspreken.

5.00 €
Paginas: | 1 |