Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Patrick Lagrou

het geheim van de grote kronometer (28)

het geheim van de grote kronometer (28)
Patrick Lagrou

Tillo vindt een wonderlijk horloge met slechts een wijzer; een kronometer. Als hij op een knopje drukt, (b)lijkt de wereld stil te staan. Later hoort hij, dat hij hierdoor belandt in de 'Tussentijd'; in de wereld en de tijd van demonen en elfen, een wereld die voor mensen alleen in dromen en fantasie bestaat. Tillo krijgt van de elfenkoningin de moeilijke opdracht de Elfenheuvel te redden van bouw- en graafmachines. In eerste instantie lijkt de kronometer voor Tillo leuk speelgoed, maar later bezorgt het kleinood hem ook angstige en spannende momenten. Er is gebruik gemaakt van een duidelijke letter en het verhaal is voorzien van 'cartoonachtige' zwart-witillustraties die goed aansluiten bij de tekst. Het taalgebruik is eigentijds en benadert de kinderen met spanning en humor. Achterin het boek is uitgebreide infomatie te vinden over andere boeken die van deze schrijver verschenen zijn (11 p.). Lay-out en inhoud maken het boek makkelijk leesbaar, en het zal door kinderen ook zeker ervaren worden als een leuk, maar ook 'spannend' boek dat in korte tijd kan worden uitgelezen. Clichematige omslagtekeningn in kleur van een bange jongen met drie vleermuisachtige gedaanten boven zijn hoofd. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

in de klauwen van de duivel (1061)

Patrick Lagrou

De zeventienjarige Stefanie zit in zak en as: ze wacht op een Zwitsers treinstation op haar vriend Jurgen om samen op vakantie te gaan. Jurgen echter werkt voor haar nietsontziende vader en deze laat hem niet gaan. Op het station ontmoet ze jongeren van de 'Kinderen van het Licht'. De gevoelige en naar warmte hunkerende Stefanie is een gemakkelijke prooi voor deze New Age-achtige beweging en binnen korte tijd geeft ze zich geheel over aan hun rituelen en visies op een betere wereld. Jurgen, die ook bij deze sekte belandt, weet te vluchten en samen met Stefanie's ouders en een sektekenner 'ontvoeren' en 'deprogrammeren' ze de gehersenspoelde Stefanie. Reeel overkomend verhaal waarin gewezen wordt op het levensdreigende gevaar jezelf te verliezen binnen een sekte wanneer deze op een onjuiste manier gebruik maakt van diverse therapievormen. De epiloog bevat een schokkend krantenbericht en adressen van hulpinstanties. Op de voor- en achterkant van de donkere kaft staan twee illustraties die kenmerkend zijn voor Stefanies leven. Het geheel is toegankelijk geschreven vanuit de twee hoofdpersonen en zal, mede door het eigentijdse onderwerp, een grote groep jongeren vanaf ca. 14 jaar aanspreken.

5.00 €

milans groote oorlog (1043-

Patrick Lagrou

De betovergrootvader van Milan (10) is in 1914 als soldaat gesneuveld in de West-Vlaamse Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog, oftewel de Groote Oorlog. Daarom laten Milans opa en oma hem alle plekken zien, die aan de ‘Slag om de IJzer’ herinneren. Dit houdt Milan zo bezig, dat hij (in zijn droom) midden in de oorlog belandt. Daar wordt hij ‘herkend’ als de jongste broer van zijn betovergrootvader, die hij nog kan ontmoeten voordat deze omkomt. Terug in het heden kan Milan exact traceren, waar zijn betovergrootvader begraven ligt. Vanuit het 'oog' van Milan (omslagillustratie) wordt een, aan authentieke militaire bronnen ontleend, reëel beeld geschetst van de woedende oorlog. De droom als middel om terug te gaan naar een andere tijd is acceptabel, daar Milans lijfelijke ervaringen het inleven versterken. De tijdspanne in de droom is wel groot en sommige zaken, zoals het door Milan als bewijs meegebrachte zakhorloge, wel erg toevallig. Geschreven in korte zinnen met dialogen, in korte, genummerde hoofdstukken. Uitgebreid gedocumenteerd met foto’s van cruciale plekken toen en nu (door de auteur opnieuw gefotografeerd) en routekaarten. De bijbehorende website www.milansgrooteoorlog.be bevat veel achtergrondinformatie. Vanaf ca. 10 jaar

7.00 €
 
Paginas: | 1 |