Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Dirk Bracke

Hendriks kruistocht (t1114)

Dirk Bracke

Hendrik is twaalf als hij in 1096 meegaat op kruistocht met zijn familie. Het leven onderweg is zwaar en vol tegenslagen en de tocht duurt jaren. De predikers met woorden vol passie en vuur over God halen de kruisvaarders keer op keer over door te gaan als de moed hen in de schoenen is gezonken. Maar als ze eindelijk het beloofde land bereiken, weet Hendrik niet zeker of dit het allemaal wel waard is. Er zijn meer verhaallijnen. De kruistocht wordt volgens de traditionele opvattingen weergegeven; ondanks de meest gruwelijke moordpartijen en ontberingen blijft het vertrouwen in God overeind. De enige relativering komt van de vriend van de hoofdpersoon, Dries, die zich vooral tegen de machthebbers richt. Het ideaalbeeld van de vrouw wordt gekoppeld aan haar devotie. Met inachtneming van het perspectief van de hoofdpersoon in zijn eigen tijd vindt er nauwelijks relativering van de rol van de islam plaats. Het avontuurlijke verhaal, verteld vanuit het perspectief van Hendrik, leest gemakkelijk. Volledige en herziene editie van 'God wil het'*. Vanaf ca. 11 jaar. Mede naar gegevens van

7.00 €

IQ 140 (523)

Dirk Bracke

Een IQ van 140? Klinkt heerlijk, zal je denken, maar niet iedereen denkt er zo over.Lauren is hoogbegaafd en zit twee jaar voor op de middelbare school. Ze voelt zich een buitenbeentje in de klasgroep. Evelien is de enige met wie ze graag optrekt en aan wie ze alles kan vertellen.Op het schoolbal leert ze de hoogbegaafde Jonathan kennen, op wie ze meteen verliefd wordt. Ook Jonathan is niet populair in zijn klas en hij zou liever een lager IQ en meer vrienden hebben. Een pijnlijke gebeurtenis op het galabal verstoort hun prille romance.

5.00 €

buitenbeen (225)

Dirk Bracke

Delphine is een vrolijk meisje van 15 jaar die in een rolstoel zit,Ze had toen ze geboren werd een hersenbloeding, dus sinds haar geboorte zit ze in een rolstoel, ze is een tweeling, haar tweelingzus zit niet in een rolstoel zij is een gezond meisje die volleybal speelt en veel hangt bij haar vrienden.Delphine voelt zich soms geremd omdat ze niet alles kan, maar ze wil wel graag meedoen met haar leeftijdsgenoten, ze wil dezelfde dingen doen als haar tweelingzus eva dus gaan ze met Z´n 2en naar de fuif (een feest in het dorp) daar voelt ze zich heel eenzaam, ze kan niet dansen en wil het liefst naar huis nadat een groepje jongens een grapje om haar maken en moeten lachen. Maar bij dat groepje lachende jongens stond ook nog een jongen met zijn handen in de zakken die niet lachte, een tijdje later wil Delphine drinken halen maar ze werd door een paar dansende jongens omvergelopen, en toen kwam diezelfde jongen die niet lachte kwam bij haar en hielp haar overeind, Delphine en de jongen die Robin heet maakten kennis, en tot haar verbazing merkt ze dat Robin zijn handen steeds verstopt omdat hij geen vingers heeft, alleen stompjes. Ze raken in gesprek en het klikt tussen hen. Ze maken een afspraakje en redden zich beiden prima, Ondertussen heeft Delphine een mail gekregen over een filmrol. Ze voelt zich vereerd en droomt over een carrière als actrice, tot ze hoort dat een meisje die ook in Eva in haar volleybal club zit ook een mail kreeg, dus ze dacht dat ze die filmrol toch niet zou krijgen, zij zit immers in een rolstoel, en dat andere meisje is sportief en gezond. Maar ze bleef contact houden, totdat ze zich moest uitkleden voor de webcam als auditie, want dat wilde de regisseur zien, dus ze deed dat want het ging wel om een carrière als actrice, maar toen kwam haar vader plotseling binnen, en schrok dat Delphine in haar naakte borsten voor de webcam zat, en haar ouders lichten onmiddellijk de politie in. En de man wordt opgepakt hij wou achteraf alleen maar seks met Delphine.

5.00 €

een lege brug (1038)

Dirk Bracke

Deze jeugdroman speelt in de amorele jongerencultuur en bevat een controversieel onderwerp: een 15-jarige jongen probeert een liefdesrelatie aan te knopen met een autistisch meisje. Bij hem gaat het vooral om het aanzien en de status die een mooie vriendin biedt. Gaandeweg komt de hoofdpersoon en met hem de lezer erachter wat zo'n contactstoornis inhoudt en waar het stereotiepe en dwangmatige gedrag van Paulien zich in uit. Terloops blijkt dat ook de groepsleider van het dagcentrum misbruik maakt van de situatie. De hoofdpersoon zelf legt nogal wisselende morele oordelen aan de dag, waardoor hij als verhaalfiguur niet consistent overkomt en als zodanig ook niet als identificerende verhaalfiguur voor de lezer kan fungeren. Wel biedt de roman eenvoudige informatie over autistisch gedrag die achteloos en vanzelfsprekend wordt geplaatst in de geseksualiseerde jongerencultuur. Mooi omslag met een functioneel kleurloos meisjesgezicht dat moeilijk kijkt. Mooi uitgegeven. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €
Paginas: | 1 |