Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Marc de bel

de tovertatoe van de kaka-ketoe (1083)

Marc de bel

De vader van Tomas is op reis; hij mist de verhaaltjes die papa hem iedere avond vertelt. Omdat zijn moeder zwanger is en weinig tijd voor hem heeft, speelt hij iedere avond in de garage met zijn zelfgemaakte boot, de Abazaba. Hij is dan kapitein Cacao. In dit deel van de serie 'De fantastische avonturen van kapitein Cacao' beleeft Tomas zijn fantasie-avonturen op het eiland van de Gele Drommels. Hij ontdekt dat de Magische Kei zijn kracht kwijt is. De steen wordt naar de wijze Kaka-ketoe gebracht die de kei weer oplaadt door deze op zijn buik-tatoeage te leggen. Het korte verhaal wordt ondersteund door bijna surrealistische prenten die (meestal bladvullend) verschillende technieken combineren. De tekst is gedrukt op witte gedeeltes en varieert in grootte, hetgeen soms storend werkt en het geheel een rommelig aanzien geeft. Bedoeld voor kinderen met een levendige fantasie die de allesbehalve gewone namen moeten kunnen uitspreken. Vanaf ca. 8 jaar. Mede naar gegevens van

8.00 €

epinona (1085)

Marc de bel

';Zo, nu ziet iedereen dat jullie slavinnen zijn';, grijnslachte Gorkos toen hij ook mij helemaal kaal had geknipt. Hij gaf de schaar terug aan Euberos. ';Waar liggen jouw kapmantels?'; ';In het schuurtje hiernaast. Je hebt keuze genoeg. Crassus, de Romeinse handelaar, is zijn bestelling nog niet komen ophalen. Er schijnen wat problemen te zijn bij onze zuiderburen.'; ';Hoezo?'; ';De Helveten zijn, op zoek naar een nieuwe woonplaats, het gebied van de Haeduers binnengevallen.'; Gorkos zette grote ogen op. ';Maar de Romeinen hebben hen teruggedreven.';De jaren vijftig voor Christus. Epinona groeit samen met haar moeder en broer Brent op in het land van de Eburonen. Ze is goede maatjes met Timon, met wie ze later zal trouwen. Maar bij een aanval van de Atuatuken, een naburige stam, worden zij en haar moeder gevangengenomen en als slaven meegevoerd naar de Rotsburcht. Daar leert ze Boyan kennen. Intussen komt het Romeinse leger, dat moordend en rovend naar het noorden van Galli๋ oprukt, steeds dichterbij. Ook de eens zo trotse Rotsburcht wordt met de grond gelijkgemaak

9.00 €

halfbakken hendrik (1138)

Marc de bel

Troet (een koe) vertelt een verhaal over de boerderij van biologische boer Tonus. Tonus verdient te weinig geld en moet misschien de boerderij verkopen aan bio-industrieboer Mutz. Troet helpt ook stier Hendrik die graag wil vliegen. Kunnen ze Tonus helpen? Het spannende en grappige verhaal bevat veel Vlaamse woorden zoals: amai, petanque en welgekomen. Ook worden er verbasterde spreekwoorden gebruikt.: op de poot helpen, dat geef ik je op een blaadje. Dit en het gebruik van veel moeilijke woorden (meesmuilen, jolijt, kriepen) bemoeilijkt het lezen. Het verhaal is in vlotte stijl geschreven en bevat veel dialogen. De vele goed uitgewerkte personages hebben herkenbare namen: Donkie de ezel, Bokke de geit, dhr. Poenders en mevr. Cluys. Het boek bevat een aantal karikaturale gedetailleerde, vaak paginagrote illustraties. Sommige daarvan zijn in kleur. Derde, zelfstandig te lezen, boek uit de Troet-reeks*. De auteur is een bekende Vlaamse jeugdboekenschrijver. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

het ei-land van de zeeminmeer (1018)

Marc de bel

De vader van Tomas is op zakenreis. Tomas mist zijn verhaaltjes. Mama vertelt geen verhaaltjes, die heeft het te druk met haar alsmaar dikker wordende buik. Dus trekt Tomas elke avond naar de garage en vaart met zijn Abazababoot de zee op. Samen met zijn scheepmaatje Koala beleeft hij de meest fantastische avonturen.De vader van Tomas is op zakenreis. Tomas mist zijn verhaaltjes. Mama vertelt geen verhaaltjes, die heeft het te druk met haar alsmaar dikker wordende buik. Dus trekt Tomas elke avond naar de garage en vaart met zijn Abazababoot de zee op. Samen met zijn scheepmaatje Koala beleeft hij de meest fantastische avonturen.

7.00 €

president big en de drie wolfjes (1134)

Marc de bel

In deze dierenfabel wordt het verhaal van 'De Wolf en de drie Biggetjes' omgekeerd. Wanneer drie wolven een heerlijk plekje gevonden hebben om te leven, wordt het leven hen ondraaglijk gemaakt door de milieuverontreinigende varkens. De milieuverontreiniging wordt wel aangekaart, maar een oplossing voor het probleem wordt niet gezocht en niet gevonden. De tekeningen zijn erg sprekend (de wat sullige wolven, de enorme president Pig). Ze zijn meestal verdeeld over 2 bladzijden met blokken tekst ertussen. De tekst is eenvoudig; korte zinnen. Het boek begint met het gedicht 'Het dal der plichten' van Nescio. De betekenis hiervan zal kinderen ontgaan. Vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

soezie boebie (180)

Marc de bel

Zelfstandig te lezen derde deel over Piepel en Soeza, broer en zus Boeboek, groene wat op muizen lijkende diertjes. Na een popconcert van de ratten op de vuilnisbelt wil Soeza (de echte naam van Soezie) ook naar de gevaarlijke stad om te zingen. Ze wordt meegelokt door een pillendealende, valse kater, die zich uitgeeft voor de vegetarische, altijd naar talent op zoek zijnde eigenaar van de Bombo-club. Na spannende avonturen komt Soeza weer thuis. Trendy verhaal met een wat karikaturaal beeld van de popwereld: drank, drugs en groupies. In populaire (jongeren)taal wordt er, zeker niet rolbevestigend, ingespeeld op maatschappelijke ontwikkelingen. Aangevuld met een twintigtal zwart-witte tekeningen. Roze band met een kolderieke tekening. Het lijkt allemaal een beetje "overdone", maar veel kinderen vanaf ca. 10 jaar zullen er wel plezier aan beleven. Met CD met Boeboekliedjes.(Biblion recensie, Ineke Kop Jansen.)

6.00 €
Paginas: | 1 |