Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Marc de bel

epinona (1085)

Marc de bel

';Zo, nu ziet iedereen dat jullie slavinnen zijn';, grijnslachte Gorkos toen hij ook mij helemaal kaal had geknipt. Hij gaf de schaar terug aan Euberos. ';Waar liggen jouw kapmantels?'; ';In het schuurtje hiernaast. Je hebt keuze genoeg. Crassus, de Romeinse handelaar, is zijn bestelling nog niet komen ophalen. Er schijnen wat problemen te zijn bij onze zuiderburen.'; ';Hoezo?'; ';De Helveten zijn, op zoek naar een nieuwe woonplaats, het gebied van de Haeduers binnengevallen.'; Gorkos zette grote ogen op. ';Maar de Romeinen hebben hen teruggedreven.';De jaren vijftig voor Christus. Epinona groeit samen met haar moeder en broer Brent op in het land van de Eburonen. Ze is goede maatjes met Timon, met wie ze later zal trouwen. Maar bij een aanval van de Atuatuken, een naburige stam, worden zij en haar moeder gevangengenomen en als slaven meegevoerd naar de Rotsburcht. Daar leert ze Boyan kennen. Intussen komt het Romeinse leger, dat moordend en rovend naar het noorden van Galli๋ oprukt, steeds dichterbij. Ook de eens zo trotse Rotsburcht wordt met de grond gelijkgemaak

9.00 €

het blik van de belgica (402)

Marc de bel

Alexander Duberrie wint een tekenwedstrijd van Greenpeace en mag met een cruiseschip mee naar Antarctica. Zijn oom Trotter blijkt de ideale reisgezel te zijn. Het wordt een boeiende, maar ook spannende reis, zeker als ze tijdens een tocht met schurken te maken krijgen die hen achterlaten op de ijsvlakte. Oom Trotter is de optimistische levensgenieter, Alexander de eerder introverte, wat eenzame tiener die tijdens de hachelijke tocht over het ijs ook de eerste kriebels in de buik voelt voor Line. Dit fantasieverhaal is opgehangen aan de expeditie van de Belgica (1897-1899) die als eerste overwinterde in het pakijs. Veel info over het Zuidpoolgebied zit goed verweven in de authentieke negentiende-eeuwse dagboekfragmenten van matroos Jan van Mirlo, in het reisverslag van Alexander en de beeldende beschrijvingen van milieu, dieren, weersomstandigheden en landschap. De verslagen hebben een eigen lettertype. Het verhaal komt wat traag op gang, maar wint aan vaart en spanning. Derde, los te lezen, deel van 'Trotter'-serie na 'Het ei van oom Trotter' (1987) en 'De kracht van Ajajatsoe' (1989)*. De eerdere delen zijn niet los te lezen. Een fantasierijk-informatief verhaal met een visuele schrijfstijl, humor en vlotte dialogen voor lezers vanaf ca. 10 jaar

8.00 €

het ei van oom trotter (1240)

Marc de bel

Het ei van oom Trotter is een krokodillenei. Als het uitkomt betekent dat het begin van vriendschap en avonturen met de krokodillenbaby en het begin van een gelukkiger leven voor Alexander. Als je gepest wordt op school, slechts negatieve aandacht van je ouders krijgt en ook je liefste opa is overleden, ben je als 9-jarige eenzaam en ongelukkig. Fantasie en realiteit lopen door elkaar. Realiteit is het leven van Alexander; de oplossing voor zijn problemen is puur fantasie: een sprekende krokodil. Alexander is het enige karakter dat de lezer goed leert kennen. Sommige situaties (b.v. het slaan met latjes op school) zijn niet meer van deze tijd. Enkele spitsvondigheden omtrent de krokodil doen sterk denken aan het prentenboek 'Krokodil, krokodil' van P. Nickl. Een verhaal met vaart dat boeit en makkelijk te lezen is. Deze druk bevat nieuwe zwartwitillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

15.00 €

het superkinddrankje (1028)

Marc de bel

Omdat hun ouders een weekje naar de Ardennen gaan, mogen Timmy en Hanne opnieuw bij oom Harry gaan logeren. Oom Harry is een wat rare man, die zichzelf eigenlijk een superdetective vindt, maar omdat dat allemaal niet zo goed lukt, werkt hij momenteel als nachtwaker in een warenhuis. Als er in een korte tijd diverse kinderen 'verdwijnen' kan oom Harry het toch niet laten, om - samen met Hanne en Timmy - opnieuw te gaan speurneuzen. De hoofdpersonen hebben al in een eerder boek ('De Knetterkwabmachine'*) avonturen met elkaar beleefd; op het voorste schutblad worden de belangrijktste personages eerst even voorgesteld. De paginagrote, sfeervolle illustraties zijn uitgevoerd in grijstinten en sluiten goed aan bij de tekst. De getekende personen ogen een beetje als stripfiguren. Het verhaal kent spannende momenten, maar is ook met humor geschreven, waardoor het erg gemakkelijk leest. Een leuk boek dat door kinderen vanaf ca. 9 jaar waarschijnlijk in een keer uitgelezen wordt.

5.00 €

president big en de drie wolfjes (1134)

Marc de bel

In deze dierenfabel wordt het verhaal van 'De Wolf en de drie Biggetjes' omgekeerd. Wanneer drie wolven een heerlijk plekje gevonden hebben om te leven, wordt het leven hen ondraaglijk gemaakt door de milieuverontreinigende varkens. De milieuverontreiniging wordt wel aangekaart, maar een oplossing voor het probleem wordt niet gezocht en niet gevonden. De tekeningen zijn erg sprekend (de wat sullige wolven, de enorme president Pig). Ze zijn meestal verdeeld over 2 bladzijden met blokken tekst ertussen. De tekst is eenvoudig; korte zinnen. Het boek begint met het gedicht 'Het dal der plichten' van Nescio. De betekenis hiervan zal kinderen ontgaan. Vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

soezie boebie (180)

Marc de bel

Zelfstandig te lezen derde deel over Piepel en Soeza, broer en zus Boeboek, groene wat op muizen lijkende diertjes. Na een popconcert van de ratten op de vuilnisbelt wil Soeza (de echte naam van Soezie) ook naar de gevaarlijke stad om te zingen. Ze wordt meegelokt door een pillendealende, valse kater, die zich uitgeeft voor de vegetarische, altijd naar talent op zoek zijnde eigenaar van de Bombo-club. Na spannende avonturen komt Soeza weer thuis. Trendy verhaal met een wat karikaturaal beeld van de popwereld: drank, drugs en groupies. In populaire (jongeren)taal wordt er, zeker niet rolbevestigend, ingespeeld op maatschappelijke ontwikkelingen. Aangevuld met een twintigtal zwart-witte tekeningen. Roze band met een kolderieke tekening. Het lijkt allemaal een beetje "overdone", maar veel kinderen vanaf ca. 10 jaar zullen er wel plezier aan beleven. Met CD met Boeboekliedjes.(Biblion recensie, Ineke Kop Jansen.)

6.00 €
Paginas: | 1 |