Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Daisy Meadows

britt het topaaselfje (909)

britt het topaaselfje (909)
Daisy Meadows

De gemene koning Winter heeft de zeven toveredelstenen gestolen uit de tiara van de koningin van Elfenland. In dit vierde deeltje uit de serie 'De Juweelelfjes'* gaan de vriendinnen Sanne en Eva naar een verkleedwinkel. Er gebeuren allemaal rare dingen. Zou de verdwenen topaas in de winkel zijn? Een simpel, braaf verhaaltje met korte zinnen, veel dialoog, grote letter met schreef, leestekens en een vrij volle, maar overzichtelijke bladspiegel met weinig marge. De (soms over twee bladzijden doorlopende) zwart-witte pentekeningen zijn eenvoudig. Voorin het boekje staat een plattegrond en een toverspreuk op rijm. Op het groene omslag een gekleurde tekening van het topaasdelfje, met neerdwarrelende oranje topazen en glitters. Vanaf ca. 7 jaar.

2.50 

het groene elfje (1067)

het groene elfje (1067)
Daisy Meadows

Dit boekje bevat een soort raamvertelling waarin twee meisjes een avontuur beleven tijdens een picknick. De vriendinnetjes Sanne en Eva hebben een geheim. Zij moeten in een geheime tuin op zoek naar Noa, het groene elfje. Noa is een van de zeven Regenboogelfjes die door koning Winter uit Elfenland zijn verjaagd. Drie van haar elfenzusjes zijn al weer thuis 'in de pot-aan-het-eind-van-de-regenboog' en wachten op haar. De overige drie zusjes moeten ook nog worden bevrijd. In dit deeltje wordt niet verteld wie de meisjes die geheime informatie en opdracht heeft gegeven. Noa betovert de meisjes ook tot elfjes zodat ze onvindbaar zijn voor de aardmannetjes. Gelukkig worden ze daarna door allerlei dieren geholpen. Hoe de meisjes weer tot normaal formaat worden teruggetoverd, wordt niet vermeld. Voor in het boekje is een overzichtskaart opgenomen van het 'Toverregen Eiland' en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is verwoord. Bevat eenvoudige tekeningen in Oost-Indische inkt. Bombastisch taalgebruik. Voor een goed begrip verdient het aanbeveling de boekjes op volgorde te lezen. Wensvervullende, ongeloofwaardig verhaal over een sprookjeswereld voor romantische meisjes vanaf ca. 7,5 jaar. Aantrekkelijk omslag. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

5.00 

sofie het saffierelfje (1072)

sofie het saffierelfje (1072)
Daisy Meadows

De gemene koning Winter heeft de zeven toveredelstenen gestolen uit de tiara van de koningin van Elfenland. In dit zesde deeltje uit de serie 'De Juweelelfjes'* gaan de vriendinnen Sanne en Eva winkelen. Ze komen bij een mooie fontein. Kinderen bij de fontein doen een wens en die gaat in vervulling. Zou er een edelsteen van een van de elfjes in de buurt zijn? Een simpel, braaf verhaaltje met korte zinnen, veel dialoog, grote letter met schreef, leestekens en een vrij volle, maar overzichtelijke bladspiegel met weinig marge. De (soms over twee bladzijden doorlopende) zwart-witte pentekeningen zijn eenvoudig. Voorin het boekje staat een plattegrond en een toverspreuk op rijm. Op het oranje omslag staat een gekleurde tekening van het saffierelfje, met neerdwarrelende blauwe glitters en saffieren. Vanaf ca. 7 jaar.

2.50 
 
Paginas: | 1 |