Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Daisy Meadows

amber het oranje elfje (374)

amber het oranje elfje (374)
Daisy Meadows

Twee vriendinnen, die hun vakantie doorbrengen op Toverregen Eiland, ontdekken al snel dat het echt een toverplek is. Zij hebben Anna, het rode elfje, beloofd te helpen zoeken naar haar zusjes, die door de vloek van koning Winter verdwenen zijn. In dit seriedeel vinden zij Amber, het oranje elfje, verstopt in een grote schelp. De auteur laat zich voor haar boeken inspireren door de elfenfiguurtjes, die haar moeder als pottenbakster op het eiland Wight maakte. Het resultaat is een zoetig verhaal in 6 hoofdstukken, makkelijk leesbaar door het gebruik van korte zinnen en veel dialogen. De vlakke, schetsmatige illustraties in zwart-wit staan op bijna elke pagina tussen de tekst. Het boekje is gedrukt in twee lettertypes: een grote, duidelijke letter en een versierde 'feest'-letter voor de hoofdstuktitels, de plattegrond van het eiland en het gedicht waarin de vloek van koning Winter is verwoord. Boven- en onderaan de bladzijden zijn extra versieringen aangebracht. Het clichematige verhaal is ondanks allerlei toverelementen en bedreigingen in de vorm van aardmannen niet echt spannend. Voor 7 jaar en ouder. Aantrekkelijk omslag met glinsterende oranje sterretjes. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

3.00 

anna het rode elfje (317)

anna het rode elfje (317)
Daisy Meadows

Sanne en Eva zijn met vakantie op Toverregen Eiland. Als ze het eiland gaan verkennen, vinden ze een oude, zwarte pot die omgekeerd in het gras ligt. Binnenin klinkt een zacht getik. Als ze de pot omdraaien, komt er een verdrietig elfje tevoorschijn. Huilend vertelt het elfje dat ze haar zes zusjes is kwijtgeraakt na het Midzomerfeest. Sanne en Eva beloven haar de zusjes te gaan zoeken omdat ze dat zelf niet kan door de vloek van koning Winter. Einde van het verhaal. Tijdens die zoektocht gebeuren er allerlei sprookjesachtige, nogal ingewikkelde dingen. De meisjes worden met rode poederstof bestrooid waardoor ze even klein worden als de elfjes. Koning Winter speelt een rol en een kikker brengt hen een zilveren tasje met toverspullen. Voorin het boekje een plattegrond van Toverregen Eiland en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is uitgesproken. Op elke dubbele pagina staan een of meer zwartwittekeningen van matige kwaliteit. Aantrekkelijke omslag met glinsterende rode sterretjes. Vanaf ca. 7 jaar. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*

2.50 

het groene elfje (1067)

het groene elfje (1067)
Daisy Meadows

Dit boekje bevat een soort raamvertelling waarin twee meisjes een avontuur beleven tijdens een picknick. De vriendinnetjes Sanne en Eva hebben een geheim. Zij moeten in een geheime tuin op zoek naar Noa, het groene elfje. Noa is een van de zeven Regenboogelfjes die door koning Winter uit Elfenland zijn verjaagd. Drie van haar elfenzusjes zijn al weer thuis 'in de pot-aan-het-eind-van-de-regenboog' en wachten op haar. De overige drie zusjes moeten ook nog worden bevrijd. In dit deeltje wordt niet verteld wie de meisjes die geheime informatie en opdracht heeft gegeven. Noa betovert de meisjes ook tot elfjes zodat ze onvindbaar zijn voor de aardmannetjes. Gelukkig worden ze daarna door allerlei dieren geholpen. Hoe de meisjes weer tot normaal formaat worden teruggetoverd, wordt niet vermeld. Voor in het boekje is een overzichtskaart opgenomen van het 'Toverregen Eiland' en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is verwoord. Bevat eenvoudige tekeningen in Oost-Indische inkt. Bombastisch taalgebruik. Voor een goed begrip verdient het aanbeveling de boekjes op volgorde te lezen. Wensvervullende, ongeloofwaardig verhaal over een sprookjeswereld voor romantische meisjes vanaf ca. 7,5 jaar. Aantrekkelijk omslag. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

5.00 

luna het paarse elfje (962)

luna het paarse elfje (962)
Daisy Meadows

Koning Winter heeft een vloek uitgesproken over de Regenboogelfjes waardoor ze naar Toverregen Eiland verbannen zijn en alle kleur uit Elfenland verdwenen is. Eva en Sanne hebben al zes elfjes gevonden en slagen erin het zevende elfje, Luna, te bevrijden. Luna maakt Koning Winter onschadelijk. De kleur keert weer terug in Elfenland en koning Winter belooft de Regenboogelfjes voortaan met rust te laten. Popperige, houterige zwart-witte pentekeningen die aansluiten bij de tekst. Dat de kleur terugkeert in Elfenland zie je nergens terug in de illustraties. Op elke pagina boven- en onderaan hetzelfde bloemenrandje als versiering. Met een plattegrond van Toverregen Eiland. Eenvoudig taalgebruik, korte zinnen. Hoofdstukindeling met titels in sierletters. Kleurige omslagillustratie van Luna. Grote letter. Stevig bindwerk, harde kaft. Langdradig kneuterig fantasieverhaaltje voor 7 jaar en ouder.

3.00 

roos het robijnelfje (230)

roos het robijnelfje (230)
Daisy Meadows

Een boek uit de serie 'De Juweelelfjes'*, waarin Roos, het robijnelfje, haar toverkracht niet meer kan opladen, nu de robijn verdwenen is door de gemene koning Winter en zijn aardmannetjes. Sanne en Eva helpen de robijn te vinden. Er wordt aan het begin van het verhaal verteld wat er in de vorige delen, die overigens niet genoemd worden, is gebeurd. Toch houdt de lezers steeds het gevoel dat hij informatie mist: wie zijn Sanne en Eva, wie is koning Oberon en zijn vrouw, wie is koning Winter en waarom wil hij de toverjuwelen hebben? De teksten zijn in een houterige stijl geschreve'; ze bevatten veel bijvoegelijke naamwoorden en woorden die niet door kinderen gebruikt worden (tiara, miezeren, haar stem stierf weg). Met een aantal zwart-witpentekeningen. Voor in het boekje een plattegrond en een toverspreuk op rijm. Op het lichtblauwe omslag een gekleurde tekening van het robijnelfje met neerdwarrelende rode robijntjes en glitters.Voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

2.50 
 
Paginas: | 1 |