Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Luc Descamps

aanvallen ridders (407)

Luc Descamps

Een verhaal over middeleeuwse ridders met gekke namen (Jolan Squire, Thomas Marningdew, Eric Wormhole), vol flauwe moppen (‘beleg, dit is iets wat je op je boterham doet’), naïviteiten (‘Ridders worden geregeld hopeloos verliefd’ (p. 108) en onhandige formuleringen (‘Het is weinig ridderlijk om u te laten gaan in scheldwoorden’). De wetenswaardigheden over de ridderwereld zijn elders beter en nauwkeuriger te lezen.

6.00 €

gewoon anders (1070)

Luc Descamps

Samuel is zestien en zwaar autistisch. Hij spreekt niet en vermijdt elke vorm van contact. Wanneer Rani zijn nieuwe buurmeisje wordt, verandert er echter iets. Rani kan prachtig zingen. Met de klank van haar stem bereikt ze iets waar anderen niet in slagen: ze komt binnen in Samuels stille wereld.

20.00 €

kleuren (72)

Luc Descamps

(Huids)kleur vormt de rode draad in de twee verhaallijnen die parallel aan elkaar lopen in dit boek. Aan de ene kant verzwijgt de 14-jarige Steven dat hij verliefd is op het Marokkaanse meisje Amina vanwege de racistische ideeen van zijn vader. Aan de andere kant vecht in het computerspel van Steven de virtuele, blanke Kamak telkens weer voor zijn leven als gevangengehouden gladiator in een wereld van enkel mensen met een paarse huidskleur. Steven krijgt het aan de stok met Amina's broer. Als uitgerekend haar vader de zwaargewonde jongen tijdig redt, moet Stevens vader zijn ideeen bijstellen en is er een toekomst voor het verliefde stel. Beeldende schrijfstijl met oog voor detail en aandacht voor de gedachte- en gevoelswereld van de twee tieners en de volwassen Kamak. Zo moet laatstgenoemde telkens weer ongewild doden om te overleven, hetgeen een enorme innerlijke strijd oplevert. Een helder verhaal waarin Steven het virtuele plot steeds meer als realiteit ervaart. Vele identificatiemogelijkheden. Het nieuwe omslag bevat een gefotografeerd portret van een warmlachend meisje. Boeiend geheel met spannende ontwikkelingen. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

niya (993)

Luc Descamps

Niya betekent in de Lakotataal ademen. En daar gaat het om in dit verhaal. Het indiaanse jongetje, Kleine Bever, wordt in zijn doen en laten gehinderd door gebrek aan lucht t.g.v. astma waardoor hij door zijn leeftijdgenoten wordt buitengesloten en zijn omgeving denkt dat hij nooit een goede krijger kan worden. Door een visioen krijgt de medicijnman wel vertrouwen in Kleine Bever en stuurt hem uit op een eenzame zoektocht naar zijn totem waardoor hij bij de krijgers zal horen. Ondanks zijn astma volbrengt hij de tocht dankzij zijn vindingrijkheid en doorzettingsvermogen en de hulp van een adelaar. Door een te zijn met de natuur leert hij zijn adem te beheersen. Echter beheersing van astma is niet alleen een kwestie van wilskracht en de geest zoals dit verhaal lijkt te suggereren; medicijnen zijn ook nodig. Waardevol is dat het verhaal geschreven is met begrip voor kinderen in ademnood. Door het spannende, vlot geschreven indianenverhaal wordt aandacht gevraagd voor de sociale gevolgen van astma. Korte hoofdstukken, een aantal zwartwitillustraties. Met kort voorwoord en verklarende woordenlijst. Voor 10 jaar en ouder.

5.00 €

tovenaars aanvallen (786)

Luc Descamps

Ambrosius heeft als hoofdtovenaar in het slot van koning Leodegrance heel wat te stellen met prinses Heidrun. Het 17-jarige meisje heeft altijd wat te klagen over haar uiterlijk en daar moet Ambrosius door middel van zijn toverkunst volgens haar iets aan veranderen. Gelukkig kan de hoofdtovenaar, samen met zijn leerling Gawain, vertrekken naar de Grote Bijeenkomst, waar zal worden uitgemaakt wie zich gedurende zeven jaar de beste tovenaar van het land mag noemen. Dit prettig geschreven boekje bevat eigenlijk twee verhalen. Het eerste speelt zich af op het kasteel, waar Ambrosius tegen zijn zin moet opdraven voor de prinses. Het tweede verhaal gaat om de Grote Bijeenkomst. In het boek is ook informatie opgenomen over het werk van dokters in de middeleeuwen, bv. over het gebruik van bloedzuigers en kruiden. Om onverklaarbare redenen zijn sommige zinnen vet afgedrukt. Tal van zwart-witillustraties vullen de tekst aan. In de serie 'Aanvallen!' verschenen eerder de boeken 'Gladiatoren' en 'Ridders'*. Een grappig, lekker geschreven boek dat soms doet denken aan series als 'De grijze jager' en dat beslist aantrekkelijk zal zijn voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €
 
Paginas: | 1 |