Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Jack Vance

Madouc

Madouc
Jack Vance

Lyonesse is een koninkrijk in een ver, fantastisch verleden, toen onze wereld nog bevolkt was met magiers, elfen, reusachtige menseneters en dergelijke. Madouc is een 9-jarige prinses, die op zoek gaat naar haar stamboom. Ze ontdekt dat ze een wisselkind is dat in de plaats van de ware troonopvolger gelegd werd. Zij begint een speurtocht naar haar ware vader en de knaap wiens plaats ze innam, vergezeld door een stalknecht die de Heilige Graal wil vinden en een gnoom. De fantastische en komisch/macabere avonturen van het drietal worden afgewisseld met de hofintriges en een oorlog tussen drie koninkrijken. Vance tekent een erg gedetailleerde wereld met veel actie en vooral veel humor via de grillige Madouc en laat alles goed eindigen voor de 'goeden'. Derde deel van een trilogie, maar Vance verschaft in de tekst voldoende informatie zodat het boek op zichzelf leesbaar is. Zie voor deel I 'De tuin van Suldrun' a.i. 95-44-273-1 en voor deel II 'De Groene Parel' de a.i.'s van deze week.

8.00 €

Station Araminta (394)

Station Araminta (394)
Jack Vance

Op Station Araminta, een enclave van vijftienduizend hectare op de planeet Cadwal, besturen zes Families het natuurreservaat, dat vrijwel de hele planeet omvat. De status van Cadwal als natuurreservaat werd door de stichters van Araminta van vastgelegd in het Manifest, teneinde de flora en fauna te behoeden voor toekomstige exploitatie door de mens. In het Manifest bevinden zich de regels die het leven op Cadwal bepalen. Glawen Glattuc, van Huis Clattuc, staat aan de vooravond van zijn zestiende verjaardag, de dag dat iedere jongeling officieel intrede doet in een van het Huizen. Het is de dag waarop Glawen zijn status-indexnummer verneemt, een nummer dat zal bepalen of hij opgenomen zal worden door de familie, of als buitenstaander door het leven zal moeten gaan, een afgang met betrekking tot zijn status. Enkele maanden nadat Glawen in Huis Clattuc is opgenomen en in dienst is getreden van Bureau B, verantwoordelijke voor de beveiliging van de planeet, verdwijnt de beeldschone Sessil Eerste deel van een trilogie over de planeet Cadwal, die gekoloniseerd is door de Aarde. Zoals vrijwel altijd bij deze schrijver is het een mengeling van sciencefiction en fantasy (sprookjesachtige literatuur). Het verhaal is een breed uitgesponnen beschrijving van allerlei gebeurtenissen die zich afspelen lang na de oorspronkelijke kolonisatie en is een zuiver avonturenverhaal met sprookjesachtige trekken. De achtergrond is sciencefiction, niet alleen vanwege de situering op een vreemde planeet, maar ook door de talloze voetnoten die informatie verschaffen over geschiedenis, zeden, taal, economie etc. van Cadwal.

9.00 €

de groene parel (341)

de groene parel (341)
Jack Vance

Na de val van Kasteel Tintzin Fyral wordt Faude Carfilhiot opgeknoopt en zijn lijk verbrand. Maar uit de brandstapel ontsnapt een smerige groene walm, de kwaadaardige essentie van de heks Desmeď. De wind voert de walm mee naar zee, waar deze zich met het zeeschuim vermengt en samenbalt tot een groene parel die wordt opgeslokt door een bot. Wanneer de bot wordt gevangen door een arme visser blijkt al gauw dat de parel ieder die hem aanraakt aantast met hebzucht en uiteindelijk zijn eigenaar in het verderf stort. Terwijl de parel van hand tot hand gaat, poogt koning Aillas in Noord-Ulfland de invasie van de Ska tot staan te brengen, en laaien de ambities van koning Casmir om koning van de Oude Eilanden te worden weer fel op. Aan Casmir's gemoedsrust knaagt de profetie van de magische spiegel Persilian dat niet hijzelf maar de eerstgeborene van de prinses Suldrun op de troon Evandig zal komen te zitten. Casmir zal dan ook alles in het werk stellen om Glyneth en prins Dhrun te vinden, en schuwt daarbij niet om de hulp in te roepen van onfrisse figuren als Visbhume, een tovenaarsdiscipel zonder scrupules.

12.00 €

de oude aarde (342)

de oude aarde (342)
Jack Vance

Tweede deel van een geplande trilogie over de planeet Cadwal, die gekoloniseerd is door de Aarde. Zoals vrijwel altijd bij deze schrijver is het een mengeling van science fiction en fantasy (sprookjesachtige literatuur). Het verhaal is een breed uitgesponnen beschrijving van allerlei gebeurtenissen die zich afspelen lang na de oorspronkelijke kolonisatie en is een zuiver avonturenverhaal met sprookjesachtige trekken. De achtergrond is science fiction, niet alleen vanwege de situering op een vreemde planeet, maar ook door informatie over geschiedenis, zeden, taal, economie etc. van Cadwal. De auteur heeft a.h.w. een patent op dit soort romans, die altijd spannend en inventief zijn, en hij is dan zowel in Amerika als in Nederland buitengewoon populair. In dit deel dreigt Cadwal zijn status als interstellair natuurreservaat te verliezen als bepaalde invloedrijke personen zich er willen vestigen. De uitgebreide intrige beschrijft hoe de beheerders van het reservaat trachten deze bedreiging af te wenden. Normale druk. Vervolg op 'Station Aramint

15.00 €

de tuin van suldrun (946)

de tuin van suldrun (946)
Jack Vance

Het eerste boek van de driedelige cyclus Lyonesse, een koninkrijk op een van de Oude Eilanden, gelegen tegenover het Oude Gallie (de eilanden zijn nu in de Atlantische Oceaan verzonken) in een tijdperk dat zowel exotisch als middeleeuws overkomt. Een zuiver fantasy-avontuur, de kroniek van een machtsstrijd tussen koningen en veroveraars, echte magiers en diverse grappige of griezelige schepsels. De start ligt bij het ongewenste prinsesje Suldrun, die een wereldvreemde beeldschone vrouw wordt, bemind door Aillas in 'de tuin van Suldrun', waaruit een zoon, Dhrun, voortkomt. Een episch avontuur met degelijk getekende personages, konflikten die vaak Arthuriaans aandoen, wat humor en ook griezeltoestandjes die heel specifiek aan C.A. Smith herinneren. Kompleet met kaart, geschiedkundige background, voetnoten en aanhangsels plus een epiloog die opsomt wat men in de komende boeken mag verwachten.

8.00 €

madouc (339)

madouc (339)
Jack Vance

Lyonesse is een koninkrijk in een ver, fantastisch verleden, toen onze wereld nog bevolkt was met magiers, elfen, reusachtige menseneters en dergelijke. Madouc is een 9-jarige prinses, die op zoek gaat naar haar stamboom. Ze ontdekt dat ze een wisselkind is dat in de plaats van de ware troonopvolger gelegd werd. Zij begint een speurtocht naar haar ware vader en de knaap wiens plaats ze innam, vergezeld door een stalknecht die de Heilige Graal wil vinden en een gnoom. De fantastische en komisch/macabere avonturen van het drietal worden afgewisseld met de hofintriges en een oorlog tussen drie koninkrijken. Vance tekent een erg gedetailleerde wereld met veel actie en vooral veel humor via de grillige Madouc en laat alles goed eindigen voor de 'goeden'. Derde deel van een trilogie, maar Vance verschaft in de tekst voldoende informatie zodat het boek op zichzelf leesbaar i

9.00 €
Paginas: | 1 |