Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Erin Hunter

de duisternis valt (945)

Erin Hunter

Derde deel uit de 'Survivor dogs'*-serie. De twee roedels, de Aangelijnde Honden en de Wilde Honden, moeten zich verenigen om te kunnen overleven na de Grote Grom. Alpha neemt de leiding maar voelt zich bedreigd door Lucky, een Eenzame Hond. Hij grijpt dan ook zijn kans en verbant Lucky bij de eerste de beste gelegenheid uit de Troep. Terug naar de langbenen blijkt geen oplossing - Lucky probeert dan toch maar een goed Troeplid te worden. Maar als drie pups van de Wilde Honden met hem meekomen, dient een nieuwe strijd zich aan… In dit vlot leesbare verhaal doet de hondenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Het schrijverscollectief richt zich na de Warrior Cats (katten) en de Seekers (beren) op honden – wederom met veel kennis van zaken, maar ook met een gevoel van ‘herhaling en voorspelbaarheid’. Dit zal de lezende hondenliefhebber echter niet tegenhouden: smullen maar en wachten op de volgende uitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

de verlaten stad (1164)

Erin Hunter

Lucky is een goudkleurige straathond met een uitstekend overlevingsinstinct. Hij is een eenzaat die de straten afdweilt op zoek naar iets eetbaars en die rekent op zijn instincten om de dag door te komen. Andere honden leven in roedels, maar Lucky mist de dagen met zijn soortgenoten niet, hij wil alleen zijn.Maar dan komt de Grote Grom. De aarde splijt open, het Vanghuis stort in. En alle langbenen zijn verdwenen...Nu zit Lucky vast in een vreemde en desolate wereld zonder eten, met vuil water en vijanden om elke hoek. Hij ontmoet andere honden die achtergelaten zijn, waaronder Bella, een Aangelijnde Hond. Afhankelijk zijn van andere honden - en dat die honden ook op hem rekenen - brengt ook nieuwe gevaren met zich mee waarop Lucky niet voorbereid is, maar alleen overleven is geen optie. Kan Lucky ooit echt een Troephond worden?

7.00 €

maannacht (951)

Erin Hunter

Het spannende verhaal neemt lezers mee op de tocht van zes jonge krijgerkatten, die door de Sterrenclan (overleden voorouders die de huidige kattenclans begeleiden tijdens moeilijke levensopdrachten) zijn uitgekozen om de nieuwe profetie te vernemen: de kattenclans moeten samenwerken en een eenheid worden, om op die wijze de steeds groeiende macht van de tweebeners het hoofd te kunnen bieden en niet ten onder te gaan aan voedselgebrek en hongerdood. Tijdens hun tocht maken de jonge krijgers kennis met een onbekende kattenstam (bergbewoners), die bedreigd wordt door Scherptand, een bergleeuw. De nieuwe stam ziet in de zilvergrijze Stormvacht de redder in nood... Wederom een meeslepende vertelling over onzekerheid, samen optrekken, leiderschap en eenzaamheid, zorgzaamheid, vriendschap, aarzeling en trouw. Het verhaal zuigt de allengs meer geïntrigeerde lezer naar binnen. Het gedrag van de kattenclans lijkt op het gedrag van mensen, op menselijke twijfels bij ondernemingen. Tegelijkertijd wordt lezers die houden van spanning en fantasy een levensecht verhaal gepresenteerd. Tweede deel in de reeks 'Warrior Cats - De nieuwe profetie'*. Vanaf ca. 11 jaar.

9.00 €

middernacht (423)

Erin Hunter

Na aankomst in Kastellaber wordt Loper gevangengenomen door een geheimzinnig wezen, Antrax. Ontsnappen lijkt onmogelijk. De rest van het gezelschap is intussen verspreid geraakt over het hele schiereiland en wordt achtervolgd door diverse, angstaanjagende tegenstanders. Enkelen ontdekken een nieuwe waarheid over zichzelf. Zo ontdekt Bek Rowe dat hij de broer is van hun tegenstander, de Ilseheks. Zal deze wetenschap hen helpen? Dit boek is deel twee in de trilogie waarvan 'De heks van Shannara' (2001)* het eerste deel was, en is niet afzonderlijk te lezen. Deze trilogie volgt op eerdere, razend populaire, boeken over de wereld van Shannara (alle in het Nederlands vertaald). Brooks volgt de vaste patronen van het fantasygenre: diverse personen (van verschillende rassen) komen bijeen om een queeste te ondernemen, die niet allen zullen overleven. Toch is hij beter dan de meeste Tolkien-klonen. Hij legt erg de nadruk op de psychologie van de verschillende hoofdpersonen en minder op hun magische vermogens, en hij tovert net genoeg onverwachte zaken uit zijn schrijvershoed om het spannend te houden. Kleine druk.

10.00 €

schetsboek Warrior cats (303)

Erin Hunter

Droomde je er altijd al van om je favoriete krijgskatten uit de WarriorCats-serie tot leven te wekken? Het kan eindelijk! Met dit boek leer je stap voor stap hoe je een tekening van een kat opbouwt, hoe hun hoofd en lijf in elkaar zitten en hoe je verschillende houdingen kunt weergeven. Per hoofdstuk leer je de basis, waarna je zelf kan experimenteren met vorm en houding.

6.00 €

sterrenlicht ((1168)

Erin Hunter

Een nieuwe plek om te wonen en te leven is na een lange, spannende tocht bereikt. Er is plaats voor alle vier de Clans en al gauw verdwijnt het gevoel van samen één clan zijn dat er tijdens de tocht was. Iedere clan leeft weer op zijn eigen plek, met zijn eigen leider en zijn eigen territorium. En dat is niet voor iedereen even gemakkelijk – vooral niet voor Braamklauw, Mistvoet, Kwiklicht, Taanpels en Kraaiveder. Als Langster sterft en Eensnor aanwijst als zijn opvolger, in plaats van Modderklauw die als commandant de beoogde opvolger was, ontstaan er nog meer spanningen. Loofpoot krijgt bericht van de Sterrenclan en volgt, samen met Vosstaart, de beek die vol sterrenlicht is. Ze vinden een nieuwe Maansteenplek, de Maanpoel, waarmee bevestigd wordt dat ook de Sterrenclan tevreden is met de nieuwe woonplek. Maar waarom wil Kwiklicht niets meer van Braamklauw weten? En is Havikwind écht betrouwbaar? Vierde boek van de tweede serie van Warrior Cats over de bekende kattenclans. In dit wederom vlot en knap geschreven verhaal doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

vuur aan de hemel (1104)

Erin Hunter

Kallik, Toklo en Lusa staan samen met Ujurak aan de rand van het zee-ijs, onder het prachtige Noorderlicht. Het land is hier ten einde, maar de reis van de beren is nog lang niet afgelopen. Nu moeten ze hun vertrouwen in de poten van Kallik leggen.Het leven op het ijs is moeilijker dan de beren zich hadden voorgesteld. Terwijl Kallik worstelt met haar poolberen-roots, is de witte vlakte voor Toklo volslagen onbekend terrein en wordt Lusa zwakker met de dag.Zwarte en bruine beren horen niet thuis op het ijs…Moeten ze terugkeren?Of is het daarvoor al te laat?

7.00 €
 
Paginas: | 1 |