Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Larry Niven

bouwers van ringwereld (949)

Larry Niven

Na 20 jaar keren de onderzoekers van een expeditie naar een volkomen kunstmatige planeet terug om de instabiel geworden Ringwereld van de ondergang te redden.

10.00 

de weg van voorland (986)

Larry Niven

Jeremy doodt uit zelfverdediging een bediende van de Karavaan die de spekkels aanvoert voor het levensonderhoud van de bewoners van Spiraalstad en de Weg. Hij vlucht en gaat de Weg volgen die over de planeet Voorland is gebrand door het kolonistenschip Cavorite van de Aarde, waarmee het contact sinds 250 jaar verloren is gegaan. Hij trouwt, vestigt zich in een dorpje maar sluit zich aan bij een Karavaan als kok om achter het geheim van de Karavanen, de Weg en de muiterij onder de eerste kolonistenschepen te komen. Gaandeweg komt hij via een strafkolonie die spekkels produceert naar Voorlandstad (Terminus), terwijl hij onderweg steeds van identiteit moet wisselen om niet ontdekt te worden. Hij trouwt opnieuw, werkt 27 jaar als kok in een restaurant totdat zijn vrouw na een ongeluk in 2739 moet worden opgenomen in het ziekenhuis van Voorlandstad. Pas dan krijgt hij antwoord op zijn vragen... Een roman die zich nu eens niet binnen Niven's Bekende Ruimte afspeelt, maar geheel op zichzelf staat. Centraal staat de ontwikkeling van Jeremy's karakter die diep wordt uitgewerkt evenals die van de overige hoofdrolspelers. Zoals we van Niven mogen verwachten, een sluitend ecologisch en maatschappelijk systeem. Zeer de moeite waard. Normale druk.

8.00 

ringwereld (88)

Larry Niven

De meeste werken van deze schrijver spelen zich af in dezelfde verzonnen toekomst (het heelal van Poppenspelers, Mensen, Kzinti e.d.) en ook de intriges ervan hebben meestal met elkaar te maken. Deze roman is een vervolg op 'Naar het hart van de melkweg', waarin verteld werd waarom de Poppenspelers de Melkweg ontvluchten. Een achtergebleven Poppelspeler gaat nu met twee Mensen en een Kzin de 'ringwereld' verkennen, zeker het merkwaardigste objekt van het hele heelal. Dit levert een erg spannend verhaal op, maar nog belangrijker is dat we allerlei nieuwe informatie krijgen over Nivens merkwaardige wereld. De roman, waarvan het einde duidelijk een vervolg suggereert, ontving terecht zowel de Hugo als de Nebula Award. Zie voor het vervolg "Bouwers van Ringwereld" de a.i.'s van deze week en voor het derde deel "Beschermers van Ringwereld"

15.00 
 
Paginas: | 1 |