Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Robin hobb

de verhalen (954)

de verhalen (954)
Robin hobb

Een sublieme verhalenbundel die onder meer nieuwe feiten onthult over de wereld van De Boeken van de Zieners en De Kronieken van de Wilde Regenlanden. Onder haar eigen naam, Megan Lindholm, liet ze al zien hoe goed ze schreef voor ze onder het pseudoniem Robin Hobb wereldfaam vergaarde. Een greep uit de onderwerpen in deze bundel: bovennatuurlijke wezens, zwervers met een groot geheim en... dodelijke katten. De gevarieerde onderwerpkeuze geeft aan hoe hoog en breed het doek is waarop Megan Lindholm en haar alter ego Robin Hobb hun verhalen penselen.

15.00 

moordenaar des konings (605)

moordenaar des konings (605)
Robin hobb

Fitz, de jonge bastaard van Ziener-koning Vlijm de Listige, verbergt zich na de bijna fataal afgelopen eerste opdracht van de koning in het Bergrijk, maar hij mist zijn geliefde Mollie en weet dat hij zijn bestemming aan het hof niet kan ontkomen. Maar wanneer hij terugkeert naar de Hertenhorst, wordt hij ondanks zijn magische vermogen opnieuw blootgesteld aan dodelijke intriges van de koninklijke familie, die hem als een ongewenste indringer beschouwt. En in het rijk zelf groeien de tegenstellingen. Dit tweede deel van de reeks 'De boeken van de zieners' van de Californische schrijfster Megan Lindholm die het pseudoniem Robin Hobb gebruikt (als hommage aan Tolkien), borduurt verder op het eerste deel, 'Leerling en meester'*. Met dezelfde gepassioneerde gedetailleerdheid ontvouwt Hobb een wereld die ondanks alle magie plausibel lijkt. Een overtuigend fantasy-boek dat net als het eerste deel iets te wijdlopig en hier en daar uitleggerig is, maar met personages die tenminste diepgang - en tegenstellingen! - bezitten. Het betere werk in het genre. Kleine druk.

18.00 

vermogen en wijsheid (457)

vermogen en wijsheid (457)
Robin hobb

FitzChevalric was op het einde van het tweede boek van 'De boeken van de zieners' gestorven, maar hij is opgestaan uit de dood en wil nu zijn nieuwe bestaan anders beleven dan het vorige. Prins Veritas laat hem echter niet veel tijd en ontbiedt hem in zijn Bergrijk waar hij op zoek is naar de Ouderlingen, die ooit beloofd hebben om in tijden van nood de Zes Hertogdommen te helpen. De nood is hoog: niet alleen vallen Rode Kapers de kusten aan, maar Veritas' boosaardige broer Prins Regaal wil zijn onrechtmatige heerschappij over de Zes Hertogdommen koste wat kost behouden. Om alle gevaren te weerstaan, moet Fitz tot het uiterste van zijn Vermogen en Wijsheid gaan en zichzelf opofferen. Dit derde deel, met zijn melancholisch slot, brengt alle draden van de twee vorige boeken samen en biedt een overdonderende, zij het wat ingewikkelde inkijk op de filosofieen rond magie die Robin Hobb (pseudoniem van schrijfster Megan Lindholm) tijdens haar cyclus heeft ontwikkeld. Fantasy die zich op een hoger peil verheft dan het gemiddelde, maar lang niet gemakkelijk is te volgen. Voor fantasy-liefhebbers die een vleugje literaire waarde niet versmaden. Kleine druk.

50.00 
 
Paginas: | 1 |