Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Cate Tiernan

3 x wicca omnibus 1

3 x wicca omnibus 1
Cate Tiernan

Omnibus met de eerste drie titels uit de 'Wicca'-serie. In 'Boek der schaduwen' raakt Morgan (ik-figuur) gefascineerd door de nieuwe jongen op haar school, Cal. Hij is knap en mysterieus en doet aan wicca. Morgan ontdekt ook bij zichzelf magische gaven. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling die Morgan doormaakt. De andere karakters blijven vlakker. Als Cal aan het woord komt, is dit vooral om uitleg te geven over wicca. Door deze passages lijkt het boek bij tijd en wijle meer op een voorlichtings- of promotiecampagne voor wicca dan een roman. Dit eerste deel is vooral een inleiding op de serie. Het tweede boek, 'De heksenkring', is veel spannender. Morgan blijkt een bloedheks te zijn, een kind van machtige heksen van een oude clan. De spanning wordt opgeroepen door de onheilspellende fragmenten uit het dagboek van Morgans echte moeder en de strijd om de mooie Cal tussen Morgan en haar voormalige vriendin Bree. Morgan wordt zich in 'Heksenbloed' steeds bewuster van haar magische vermogens. Vanwege de alledaagse setting is het voor de lezer soms moeilijk onvoorwaardelijk in alle tovenarij te geloven. Sterk is dat de schrijfster de duidelijke scheidslijn tussen goed en kwaad steeds meer laat vervagen. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

3 x wicca omnibus 2

3 x wicca omnibus 2
Cate Tiernan

Omnibus met titels vier t/m zes uit de 'Wicca'-serie*. In 'Zwarte magie' staat Morgans wereld op zijn kop. Ze heeft vreselijke dingen over haar vriend Cal en zijn moeder Selene gehoord en weet niet zeker of ze hen nog wel kan vertrouwen. Bovendien is ze schuldig aan de dood van de heks Hunter. In dit vierde deel van de Wicca-reeks breekt de auteur moedig met het verwachtingspatroon van de lezer, wat ongewoon is in fantasy-boeken. Na het verraad van haar vriend Cal en zijn moeder Selene moet Morgan (ik-figuur) in 'Ontwaken' haar leven weer oppakken. Nu dreigt er ook van een andere kant gevaar: iemand heeft zwarte krachten opgeroepen. Hunter, Cals halfbroer, maakt jacht op de dader. In dit vijfde deel uit de Wicca-reeks wordt de verhaallijn van de hele serie gedeeltelijk onderbroken. In 'Behekst' wordt de jonge heks Morgan verscheurd tussen haar nieuwe liefde Hunter en haar oude liefde Cal die op magische wijze terugkeert in haar leven. Ook is er de dreiging van de zwarte magie van Cals moeder, de slechte Selene. De zwarte kant van Wicca speelt een grote rol, vooral in de dagboekfragmenten van Selene. Meer informatie over de reeks is te vinden op "www.uitgeverij-m.nl" en "www.wicca.nl". Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

afrekening (776)

afrekening (776)
Cate Tiernan

Ergens moeten mensen zijn die mij begrijpen en die de raadsels uit het verleden kunnen verklaren. Ik ben van ver gekomen om hen te zoeken. Maar in plaats van kennis of begrip ontmoet ik slechts gevaar, vijandigheid en angst...

10.00 €

boek der schaduwen (587)

boek der schaduwen (587)
Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me wat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

5.00 €

conflict (919)

conflict (919)
Cate Tiernan

Er gebeuren angstaanjagende dingen. Iemands magie wordt gemanipuleerd, op een heel gewelddadige manier. Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo. Ik heb mezelf wel degelijk onder controle. Maar hoe bewijs ik dat vóór het te laat is?

8.00 €

eclips (1079)

eclips (1079)
Cate Tiernan

Alles lijkt zo vreemd, zo duister om me heen. Ik ben niet wie ik dacht dat ik was. Er nadert onheil... dat weet ik nu. Alles wat ik over mijn familie dacht te weten is een leugen. Ik kan dit tegenhouden. Maar ik kan het niet alleen. Hoe kan ik leven met deze wetenschap? Ik heb hulp nodig... Ik heb hulp nodig...

10.00 €

erfgoed (910)

erfgoed (910)
Cate Tiernan

Nog altijd geen vaste grond onder mijn voeten. Ik dacht dat ik de waarheid over mezelf nu wel kende. Maar alles wat ik tot nog toe heb geleerd, zijn leugens gebleken. Ik zal alles doen wat nodig is, want ik moet het weten. Ik wil er bijna alles voor opgeven. Ik moet weten wie of wat ik ben.

7.00 €

lotsbestemming (912)

lotsbestemming (912)
Cate Tiernan

Ik dacht dat het ergste achter me lag. Mijn carrière als Zoeker is voorbij. Maar er hangt me iets boven het hoofd... iets uit het verleden. De weg die ik moet gaan is onzeker. Ik dank de Godin dat ik Hunter heb. Maar Morgan zal altijd naast me staan... Samen kunnen we iedere vijand aan. Ik moet mijn toekomst alleen onder ogen zien.

8.00 €

nachtkind (610)

nachtkind (610)
Cate Tiernan

Maak kennis met Moira Byrne, dochter van een wonderkind net als haar leven op instorten staat. Twintig jaar geleden verscheen Morgan Rowlands ten tonele. Zij was de machtigste jonge bloedheks die men in generaties had gezien. Haar dochter, de vijftien jaar oude Moira, weet dat er in haar moeders verleden meer aan de hand was dan ze haar hebben verteld. En de geheimen die Morgan in haar hart bewaart kunnen Moira's wereld volkomen verwoesten. Als Moira twee pijnlijke feiten over haar familie te weten komt, begint ze de puzzel in elkaar te passen - en ze beseft dat iemand die haar zeer na staat in groot gevaar verkeert. Een ongewone familie. Een eindeloze strijd. Een nieuw begin.

6.00 €

noodkreet (365)

noodkreet (365)
Cate Tiernan

oodkreet, het zevende deel van de wicca serie zit weer vol actie. Als Morgan samen met haar vrienden naar New York gaat – voor antwoorden, maar ook als een soort kleine vakantie – loopt ze meer tegen het lijf dan het horloge waar ze naar op zoek was. Ze komt achter nieuwe geheimen, vermogens en komt oog in oog met een duistere macht.Aan de ene kant vond ik het heel tof dat alle belangrijke personages even uit hun gewoonlijke omgeving werden getrokken, om zo een grote stad te ervaren. Aan de andere kant vond ik het weinig toevoegen; ik voelde niks van de sfeer van New York terug; het drukke.. het stadse.. het had net zo goed elke andere willekeurige stad kunnen zijn. Het enige doel was dat ze via deze weg in aanraking konden komen met nieuwe heksen die al dan niet iets goeds of slechts in hun zin hadden. Maar ik vergeef het Tiernan hoor, want het is verder weer een heerlijk boek.In dit boek heeft Morgan last van (voorspellende dromen), die de dreiging die gaat komen kenbaar maakt. Dit is een slimme manier, maar aan de andere kant komt het behoorlijk uit te lucht vallen. Dit heeft natuurlijk deels te maken met het feit dat alle delen slechts 200 pagina’s bevatten, waardoor er weinig sprake is van aanlooptijd en je als lezer maar meteen moet wennen aan nieuwe vaardigheden of gebeurtenissen. Het maakt het verhaal – net als de vorige zes delen – ontzettend vlot, maar soms mis ik een stukje fundering. Het gaat bij Morgan net de hard om echt geloofwaardig te blijven.Wat ik heel erg tof blijf vinden is de dagboek stukjes tussendoor. In elk deel komt een ander persoon uit het verleden aan bod, waardoor je steeds meer van Morgan’s achtergrond te weten komt. Zowel personages als het algehele verhaal krijgen hierdoor toch net wat meer body.

8.00 €

oorsprong (671)

oorsprong (671)
Cate Tiernan

Mijn naam is Rose MacEwan. Het is het jaar 1682. Het zijn moeilijke tijden voor een heks. En nog moeilijker als je een Wodebayne bent. Nu ik mijn zielsverwant heb gevonden, zoel ik me bijna veilig. Ik doe er alles voor om hem te houden. Wee de heks die tussen mij en mijn grote liefde komt.

6.00 €

zoeker (366)

zoeker (366)
Cate Tiernan

Ik houd van Morgan. Zij is mijn zielsverwant. Maar ik moet mijn ouders zoeken. Nu heb ik de informatie en die lijkt veelbelovend. Ik kom in de buurt, dat voel ik. Maar wat zal ik aantreffen... en kan ik dat dragen?

5.00 €
Paginas: | 1 |