Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Thea Stilton

de choco cup (306)

Thea Stilton

De Thea Sisters, bestaande uit Thea Stilton (zus van Geronimo) en haar vijf muizenvriendinnen, reizen dit keer af naar Ecuador. Paulina heeft namelijk ontdekt dat haar oude vriend Antonio daar zijn droom heeft gerealiseerd en een chocoladefabriek is begonnen. Antonio nodigt de Thea Sisters uit voor een bezoek aan zijn succesvolle fabriek. Dan blijkt dat iemand probeert te voorkomen dat Choco Loco de felbegeerde jaarlijkse Choco Cup wint. De Thea Sisters zijn vastbesloten de saboteur te ontmaskeren, en leren tegelijkertijd van alles over chocolade. Twintigste deel van de Thea Sisters. Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde. Voorin een karakterbeschrijving van de zes vriendinnen. Achterin en tussendoor heldere informatie over chocolade en enkele weetjes over Ecuador. Vervolgens een aantal quizvragen, puzzel en recepten met chocolade. Voorlezen aan met name meiden vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de heks van eb en vloed (127)

Thea Stilton

Eerste deel in de serie 'Heksen van Fantasia' die als vervolg is bedoeld van de succesvolle zesdelige reeks 'De prinsessen van Fantasia'. De vrede in het Grote Rijk, die na de overwinning op de Oude Koning en de Prins zonder Naam is ingetreden, blijkt van korte duur. Als de vijf prinsessen van de Wijze Koning de voortekenen van een groot naderend gevaar waarnemen komen ze bij elkaar en besluiten ze hun vader op te zoeken. Die moet hen een lang verzwegen geheim vertellen waarna zijn dochters op pad gaan om te strijden tegen de Grauwe Heksen en hun trawanten. Gemakkelijk leesbaar fantasy-avontuur met een voorspelbare en oppervlakkige verhaallijn. De schrijfstijl is simpel, het taalgebruik soms archaïsch en de dialogen weinig levensecht. Veel aandacht gaat uit naar het uiterlijk van het boek. Een voor- en nawoord, versierde hoekranden en schutbladen, veel sprookjesachtige illustraties, een miniposter aan de binnenkant van het losse stofomslag en een kleurenkatern op glossy papier in het midden met een 'Heksenboek' geven het dunne verhaal nog wat vorm. Ook zonder voorkennis van de eerdere serie te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

de heks van vuur en vlam (130)

Thea Stilton

Nadat in 'De Heks van Eb en Vloed'*, het eerste deel van deze serie, de Heks van Eb en Vloed is verslagen, moet nu de strijd worden aangebonden met Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam, een van de andere zeven Grauwe Heksen die het Grote Rijk aan hun magie willen onderwerpen. Pyrea steekt het Weelderige Woud waar prinses Yara woont in brand, terwijl elders de aanval wordt ingezet door serpentdraken. Deze aanslagen kunnen nog worden afgeweerd, maar de bewoners van het Grote Rijk zijn daarmee bepaald nog niet van Pyrea af. Ook in dit deel van de eposachtige serie 'De heksen van Fantasia' wemelt het van de gewichtige namen en wordt er veel opgezwollen taal gebruikt. De feitelijke inhoud is echter nogal mager. Het verhaal is niet vrij van uitleggerij en stereotiepe reacties. Hier en daar zijn wat losse elementen geleend uit andere succesverhalen, zoals de versteende wezens uit de serie de Kronieken van Narnia. Opnieuw is veel aandacht besteed aan de vorm van het boek dat, mede door de aanwezige romantiek, zeker aantrekkelijk zal zijn voor de belangrijkste doelgroep: minder leesgrage meisjes. Herdruk in paperback. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

de schaduw prinses (1124)

Thea Stilton

Prinses Diamante leidt een rustig leventje in kasteel Terraronda in het ondergrondse hart van het Rijk van het Verzonken Land. Maar de Prins zonder Naam staat op het punt om het complete Lied van de Slaap in zijn bezit te krijgen, waarvan de laatste strofe in het rijk van Diamante wordt bewaard. Dit vijfde deel van de serie 'Prinsessen van Fantasia'* kent een heel korte inleiding over wat er in eerdere delen is gebeurd, maar met de eigen schare fans is meer wellicht niet nodig. Het verhaal kent geen enkele diepgang, maar is sprookjesachtig met alle voor de doelgroep voorspelbare ingrediënten als mooie prinsen/prinsessen, geheimzinnige tovenaars, het kwaad, magie, sprekende dieren en liefde. Het taalgebruik (veel dialoog) is eenvoudig, maar af en toe enigszins plechtstatig. Het heeft een fraaie vormgeving met versierde bladranden, aantrekkelijk omslag, plattegronden op de schutbladen en statische illustraties die wat Japans tekenfilmachtig aandoen, alles in de bruine tint (zandkleur) van het lettertype. In het midden zit een katern met informatie over prinses Diamante. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

het betoverde meer (1102)

Thea Stilton

Eerste deel van de nieuwe serie 'De zeven rozen' over de Thea Sisters, vijf muizenvriendinnen die na hun examenweek de auteur Thea Stilton gaan helpen bij haar gevaarlijke missie in de fantasiewereld Erin (Ierland). Het gaat niet goed in Erin en bovendien wordt Nina, een bevriende onderzoekster, vermist. In korte hoofdstukken zijn de avonturen te volgen. Op elke pagina worden zinnen of woorden in een origineel, gekleurd lettertype weergegeven, waardoor ze worden uitgelicht of over de pagina dansen. Daarnaast verbeelden paginagrote prenten het verhaal of dan weer stripachtige tekeningen met bijbehorend tekstblokje. Zo nu en dan worden aan de zijkant van de bladzijde moeilijke begrippen verklaard. Achterin staan, in het 'Dagboek van de Wereld van Erin', recepten, spelletjes en tips die meisjes zullen aanspreken. Populaire maar verzorgde uitgave, ook geschikt voor kinderen die moeilijk lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €
 
Paginas: | 1 |