Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Julie Kagawa

de ijzerkoning (1034)

Julie Kagawa

Op de zestiende verjaardag van Meghan (ik-figuur) blijkt haar broertje verwisseld te zijn voor een elfenkind. Zij wil hem terugvinden en met hulp van haar beschermer Puck gaat ze naar de fantasiewereld Nimmernimmer. In Zomerland, bekend uit het toneelstuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare, ontmoet ze koning Oberon die haar iets ongelooflijks vertelt. De zoektocht naar Meghans broer is een groot en ongewis avontuur vol gevaar. Ze krijgt hulp van de aantrekkelijke prins Ash. Als uit een grote hoed verschijnt het ene fantasiewezen na het andere; van de filmfiguurtjes Gremlins tot aan klassiekers als trollen en draken. De wezens hebben een ding gemeen: scherpe tanden, want het devies in Nimmernimmer is eten of gegeten worden. Het verhaal is een pleidooi voor de fantasie zoals Grimalkin de kat zegt: 'Stervelingen verliezen hun geloof in alles behalve de wetenschap'. Door computerspelletjes geloven mensen niet meer in monsters of magie. Dit debuut is het eerste boek uit de serie 'The Iron Fey'* die uit vier delen zal bestaan. Geschikt voor fantasyliefhebbers die van overvloedig veel afwisseling houden. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 

de verloren prins (147)

Julie Kagawa

Mijn naam is Ethan Chase.En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen.Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nooit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is.Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden - helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt...Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt...

6.00 

onsterfelijk (657)

Julie Kagawa

Blood of Eden Deel 1 Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven. De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale en zr menselijke Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is? Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden...

8.00 

pupil (862)

Julie Kagawa

De jonge drakin Ember (16) uit Talon begint aan de tweede fase van haar opleiding: in haar menselijke gedaante opgaan in de mensenwereld. Al snel wordt Ember verliefd op een mensenjongen. Ember weet niet dat hij deel uitmaakt van een orde die alle draken wil uitroeien. Daarnaast maakt Ember kennis met een drakenrebel die het strenge regime van Talon is ontvlucht. Door deze ontmoetingen begint Ember te twijfelen aan haar opleiding en de onverbiddelijke wetten van Talon. Een spannend fantasyverhaal over een opstandige, nieuwsgierige jonge drakin die op zoek is naar haar identiteit en de waarden en normen waar ze voor wil staan. Het verhaal sluit af met een pittige cliffhanger. Verschillende personages vertellen in de ik-vorm het verhaal. Kagawa schreef eerder twee young-adultseries: 'The Iron Fey' en 'Blood of Eden'. Beiden waren internationaal zeer succesvol. Dit boek is het eerste deel van de 'Talon Saga'. Een echte pageturner vol actie, geheimen en romantiek. Vanwege de grote rol die de verboden menselijke liefde speelt, ook leuk voor meiden die weinig fantasy lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 

rebel (113)

Julie Kagawa

Met hulp van drakenrebel Riley is het 16-jarige drakenjong Ember het meedogenloze regime van Talon ontvlucht. Embers tweelingbroer Dante is het regime wel trouw gebleven. Onder zijn leiding wordt een sluw plan beraamd om Ember terug te halen naar Talon. Ondertussen is Ember vastbesloten om haar menselijke vriend Garret te redden uit zijn dodencel. Garret, voorheen een verwoed drakendoder, heeft zijn orde verraden door vriendschap te sluiten met Ember en haar leven te redden. Weet Ember uit handen van Talon te blijven en zal het haar lukken om Garret te bevrijden? Een spannend fantasyverhaal boordevol actie over een temperamentvol drakenmeisje dat vecht voor haar idealen. Het verhaal is vanuit verschillende personages in de ik-vorm geschreven. In dit tweede deel van de 'Talon Saga'* wordt aanzienlijk meer gevochten. Daarnaast is er meer aandacht voor Embers verwarde gevoelens: naast haar vurige, instinctieve verlangen naar Riley voelt ze ook verliefdheid voor Garret. Eerder schreef Kagawa de bestsellerseries 'The Iron Fey' en 'Blood of Eden'. Een pittige pageturner. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 
 
Paginas: | 1 |