Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Paul van Loon

bang voor vampiers (586)

Paul van Loon

Rik leest een boek over vampiers. Zijn jongere broer Gijs wil het ook graag 'lezen'. Maar dat mag niet van Rik omdat hij Gijs te klein vindt voor enge verhalen. Samen met zijn vriend Kees verzint Gijs een plan: Rik krijgt die avond bezoek van twee vampiers. Een eenvoudig, maar spannend griezelverhaal voor iets gevorderde lezers. Het verhaal is opgedeeld in getitelde hoofdstukken. Elke zin begint op een nieuwe regel. Het lettertype met schreef is duidelijk, in een donkergrijze kleur gedrukt. Bijna elke bladzijde is geïllustreerd met een kleurenillustraties in krijt en verf en heeft een aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 7 jaar.

7.00 €

griezellige feestdagen (245)

Paul van Loon

Een achttal schrijvers heeft zich verenigd in het Griezelgenootschap. In de proloog geven zij enige informatie (o.a. de statuten) over hun vereniging. Daarna volgen negen verhalen van de verschillende leden, met een gemeenschappelijk thema, nl. de feestdagen in december. In sommige verhalen hebben deze feestdagen een duidelijke functie, bij andere is dit minder duidelijk en komt het geforceerd over. Alle verhalen zijn vlot geschreven, het taalgebruik is goed afgestemd op kinderen vanaf ca. 10 jaar. Deze leeftijdsgroep zal de meeste verhalen ook emotioneel goed kunnen verwerken. De porties griezelen zijn goed gedoseerd, zodat de liefhebbers van dit genre kunnen genieten. De kleine zwart-wittekeningen zijn eenvoudig en weinig uitgewerkt. Zij voegen niets toe aan de beoogde spanning. Deze hedendaagse griezelsprookjes zullen de sfeer rondom de feestdagen tot griezelige hoogte brengen. Deze 'invulling' van kerstviering zal niet door iedereen gewaardeerd worden.

5.00 €

griezellige schooldagen (365)

Paul van Loon

Opnieuw een bundel griezelverhalen van het GG, het Griezelgenootschap, bestaande uit acht Nederlandse auteurs. De leden schrijven ieder, in opdracht van de GehAd, Geheim Adviseur, een schoolverhaal. Via een inleiding leert de lezer het genootschap kennen. Werkelijkheid en fictie zijn op geloofwaardige manier met elkaar verweven. De hoofdpersonages, basisschoolkinderen, ontsnappen ternauwernood aan allerlei gevaarlijke figuren. Zo experimenteert een schoolhoofd met kinderhersenen, veranderen een conciërge en een schooljuf in vampiers en blijken klasgenootjes rare neigingen te hebben. De gedetailleerde beschrijvingen, het populaire woordgebruik en de weergave van gedachten en gevoelens van de slachtoffers vergroten de identificatiemogelijkheden Spannende verteltrant. Begrijpelijke taal. De kleine zwart-witillustraties verlevendigen het geheel. Het fladderzetsel verhoogt de leesbaarheid. Gepaste omslag. Voor niet te gevoelige lezers vanaf ca. tien jaar. Godsdienstige groeperingen kunnen bezwaar hebben tegen het indringende verhaal over een tegenkerk met een zwarte engel aan het hoofd. Bevat informatie over de auteurs.(Biblion recensie, Gonny Smeulders-Veltman)

6.00 €

paniek in de leeuwenkuil (946)

Paul van Loon

In de Leeuwenkuil is altijd avontuur. Daniel en Suzina weten er alles van. Hun geheime boomhut ligt midden in de Zoo. Daniel heeft een pechdag.Hij staat op de Dodenlijst van meester XZ. Spreekbeurt!En als hij thuiskomt ontdekt hij iets vreselijks: een inbraak in de Leeuwenkuil. Overal bloedrode spetters. Daniel en Suzina verdenken elke bezoeker, vooral de geheimzinnige Pelikaanman. Maar ook pestkop Bufo kan de dader zijn. Of de Kinderwagenman. Of... Intussen kijkt iedereen vol spanning uit naar de komst van de nieuwe olifant.

5.00 €
Paginas: | 1 |