Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Paul van Loon

De griezelbus (438)

Paul van Loon

Een groepje kinderen dwaalt na schooltijd rond op een autosloperij en betreedt nieuwsgierig een vreemd uitziende 'griezelbus', waarna hun angstige avonturen beginnen. De bus komt tot leven, een stem begint te spreken en ze worden, of ze willen of niet, vergast op een aaneenschakeling van bizarre griezelverhalen, die aan elkaar worden gesproken door een gastheer. Ook klinkt er regelmatig actuele spookreclame door de luidsprekers. De verhalen in deze raamvertelling zijn verrassend en origineel van inhoud; veel griezelelementen komen aan de orde zoals weerwolven, dracula's en geesten. Het boek is geschreven in een levendige, populaire stijl; een aantal geestige zwart-witte/donkergrijze tekeningen in gemengde techniek in combinatie met een ruime druk maken het tot een prettig leesbare uitgave. Het boek is uitstekend los te lezen van de inmiddels zeven andere delen over de griezelbus. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 

de griezelbus 0 (1190)

de griezelbus 0 (1190)
Paul van Loon

In dit boek onthult de beroemde P. Onnoval hoe hij schrijver van de griezelbus is geworden. Als kind werd hij gepest op school en mishandeld door zijn pleegouders. Zijn dromen waren nachtmerries. Op zijn veertiende ontmoet hij Ferluci. Deze schaduwman heeft plannen met de jonge schrijver. Onnoval verandert voor het eerst in een weerwolf en neemt wraak op drie klasgenootjes en zijn pleegouders. Vanaf dat moment leeft hij vanuit de Andere Werkelijkheid, waar de ondoden verblijven. Net als in de andere delen van de griezelbus is er sprake van een raamvertelling met uitstapjes naar de Andere Werkelijkheid. In dit geval gaat het om 'flash backs' van de schrijver, die hij steeds duidelijk inleidt (bijv. "Je kijkt nu naar de andere werkelijkheid. De keukendeur gaat open en een jongen van veertien jaar komt binnen." p. 35). De nuchtere beschrijving van zombies, weerwolven, skeletten en klopgeesten maken het griezelen minder angstaanjagend. Ook de taalgrapjes zorgen voor de nodige ontlading. Bovendien voegt de schrijver met zijn spel van werkelijkheid en verbeelding iets toe aan de beleving van de lezer. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 

de griezelbus 1 (477)

Paul van Loon

Binnen het kader van het verhaal over een voorlezende schrijver wordt een aantal griezelverhalen gepresenteerd. Daarbij zijn voorwerpen als een bakje kattegras, een taart, een stoel e.d. het aanknopingspunt voor de verhalen. De schoolklas die ze aanhoort, is door de schrijver uitgenodigd een avondlijk ritje in diens griezelbus te maken. Aan het slot blijkt, dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt en zorgt het kleine meisje Liselore met de inhoud van haar handtasje voor een oplossing. Spannende verhalen voor kinderen met sterke zenuwen die graag griezelen. Met name de structuur waarin de verhalen zijn gegoten en die een eigen spanning oproept, maakt van het geheel een hechte eenheid. Daardoor wordt ook het raamverhaal griezelig echt. Bevat paginagrote, zwart-witte illustraties in een gecombineerde techniek. Vanaf ca. 9 jaar.

5.00 

de griezelbus 3 !1117)

Paul van Loon

Drie jongens en een meisje sluipen weg van de groep waarmee zij een bezoek aan het Autotron brengen en komen terecht in de Griezelbus. Door de speciale helmen die zij op moeten zetten, beleven zij in de Andere Werkelijkheid adembenemende griezelavonturen. Wat zij niet weten is dat hun leven op het spel staat. In dit handzame boek worden in vlot leesbare taal de meeslepende verhalen van de Griezelbus verteld. De lezer wordt op boeiende wijze meegevoerd in de meest absurde belevenissen. Steeds een andere inzittende van de Griezelbus wordt door de schrijver uitgekozen om hoofdpersoon in zijn volgende griezelverhaal te zijn. De spanning wordt in ieder verhaal knap opgebouwd. De verschillende karakters zijn goed uitgewerkt en er is sprake van een duidelijke plot. Overzichtelijke inhoudsopgave voorin, achterin een brief van de schrijver aan de lezers en uitgebreide informatie van de schrijver over zichzelf, dit deel van de Griezelbus en over andere, eerder verschenen boeken uit de griezelbibliotheek. Een achttal paginagrote zwart-wittekeningen die goed bij de tekst passen. Op de voorkant een tekening in kleur van een gedeelte van de Griezelbus. Vanaf ca. 10 jaar

7.00 

de griezelbus 5 (1189)

Paul van Loon

P. Onnoval zit opgesloten in een computer. Om terug naar de werkelijkheid te kunnen keren, moet hij van Ferluci zes kinderzielen bezorgen op zijn vakantieadres. Om die kinderzielen te kunnen vangen moet hij die kinderen eerst in zijn ban krijgen; dat lukt telkens via een computer. Beentjes en Onnoval brengen met de Griezelbus de zieltjes naar Ferluci. Maar dan gebeurt er iets vreemds. Onnoval ontdekt de liefde, maar dat wekt de verschrikkelijke woede van Ferluci op. Zullen de kinderen en Onnoval de woede van Ferluci kunnen weerstaan?

6.00 
 
Paginas: | 1 |