Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Tais Teng

Voorbij de zerken (1033)

Tais Teng

Drie groepen bewaarders, die van Tiamats Oog, van het Boek en van de Fluit zijn elkaars vijanden. Samen vormen ze een soort godsdienstige sekte met een hogepriester aan het hoofd. De leden van de drie groepen hebben allemaal een specifieke bijzondere eigenschap wat hen onderscheidt van gewone mensen. Ina, een van de bewaarders met het Talent tot stelen, moet voor de hogepriester het Boek zien te bemachtigen. Alles wat iemand erin schrijft, wordt bewaarheid. Het lukt haar om het boek te pakken te krijgen, maar als in een onbewaakt ogenblik een klein jongetje erin schrijft "De zon gaat uit", betekent dat het einde van de wereld. Spannend, nogal ingewikkeld, fantasierijk verhaal in goede stijl geschreven, waarin jongens en meisjes een gelijkwaardige rol spelen. Doordat het verhaal zich in de werkelijkheid, gewoon in Nederland, afspeelt, blijft het contact met de realiteit bestaan. De omslagtekening in donkere kleuren is van matige kwaliteit. Vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, Edda Rekers-Hazelhoff.)

5.00 

dode ogen (950)

Tais Teng

Dode ogen, een fantastisch boek van de schrijver Tais Teng.Het verhaal is duidelijk begrijpelijk geschreven ondanks de vele flashbacks die beschreven worden omdat het leven van de hoofdpersoon soms over wordt genomen door een keizer die 2000 jaar geleden heeft geleefd.Het verhaal is pakkend geschreven, je wilt weten hoe het verder gaat, daardoor heb je het boek snel uit.Er zat mijns inziens 1 minder leuke passage in het boek: die waarin de keizer bezit had genomen van het lichaam van de hoofdspersoon en deze op dat moment een reusachtige rat in de gracht zag zwemmen.Ik kon dit deel niet vertalen naar de werkelijkheid! De leukste passage was die, waarin beschreven werd hoe de keizeer bezit probeerde te nemen van het lichaam van de hoofdpersoon; erg beeldend omschreven!

8.00 

klauwen van ijs (346)

Tais Teng

Een belangrijke demon, de Heer van het IJs, zint op een manier om terug te komen naar de landen onder de zon. Door op roekeloze wijze om te gaan met toverspreuken geven drie meisjes hem de kans los te breken uit zijn gevangenis en te gaan naar de landen onder de zon. Een wat rommelig, in eenvoudig Nederlands geschreven verhaal. Spanning wordt afgewisseld met ontspanning en op het eind komt alles goed. De ruime bladspiegel nodigt uit tot lezen. De zwart-wit potloodtekeningen zijn enigszins schetsmatig neergezet en spreken niet echt tot de verbeelding. Deze uitgave is bedoeld voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

7.00 

langs de duisternis (938)

Tais Teng

De griezelklas, die bestaat uit 9 Zeer Bijzondere Kinderen en een normale meester, gaan een dag op schoolreis met een busje. Dat dit geen gewoon uitje wordt is al snel duidelijk, want aan leerzame schoolreisjes hebben ze allemaal een hekel. Het gezelschap bestaat o.a. uit 2 vampierzusjes, een heksje, een dwerg en een levende mummie die hun mannetje staan als ze door een toverspreuk terecht komen in het Andere Land dat geregeerd wordt door de Heer met de Tienduizend ogen. Een sterke fantasie, vindingrijke snufjes en de aantrekkingskracht van magische elementen zijn de basisgegevens van waaruit de schrijver zijn verhalen opbouwt. Teng is ook lid van het Griezelgenootschap, een groepje schrijvers dat griezelboeken schrijft. Gelukkig is de humor sterk aanwezig en dit maakt het angstaanjagende minder dreigend. Ruime marges, nogal donkere tekeningen. Gekleurd omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 
Paginas: | 1 |