Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Rex stone

in de klauwen van de pterosaurus (1131)

Rex stone

De vrienden Jasper en Tom gaan in de dinowereld op zoek naar het grootste vliegende reptiel ooit: de quetzalcoatlus. Al snel ontmoeten ze de kleine wannanosaurus Wanno die met hen meegaat. Wanneer ze een enorme pterosaurus tegenkomen denkt deze dat Wanno een van haar kinderen is en neemt hem mee. De jongens zetten de achtervolging in. Vierde deel in de serie 'De dinobaai'*. Fantasieloos verhaal, vol opgeklopte actie, dat geen moment echt spannend wordt. Wel bijzonder is de fantasiewereld waarin de jongens zich storten tijdens hun zoektocht naar de grote dinosaurus. Aan het begin van het zes hoofdstukken tellende boekje worden de hoofdrolspelers voorgesteld. De zwart-witte penillustraties zijn wisselend van grootte, passen bij de sfeer van het verhaal en staan op nagenoeg elke pagina. Achterin is een overzichtskaart opgenomen van de reis en een woordenlijst. Voorkennis van vorige delen is gewenst. Op het spannende omslag wordt Wanno door de grote dinosaurus meegenomen. Voor dinoliefhebbers vanaf ca. 8 jaar.

6.00 

jacht op de velociraptor (1132)

Rex stone

Jasper en Tom gaan op krabbenjacht in hun geheime dinowereld. Ze stuiten daarbij op een gevaarlijke velociraptor, die de zakcomputer steelt waarmee Jasper altijd nuttige informatie over dinosaurussen kan vinden. Uiteindelijk bereiken ze na het passeren van geisers de grot van de velociraptor. Die laat zich de computer niet zomaar ontfutselen. Vijfde deel uit de serie 'De Dino Baai'*, waarin de vrienden Jasper en Tom avonturen beleven met dinosaurussen. Dit avontuur wordt verteld in bijna vijftig pagina's, verdeeld over zes hoofdstukken. Het is een vlot verteld, spannend verhaal, met veel dialogen. Hoewel dit vooral een avontuurlijk verhaal is, geeft de auteur en passant informatie over typen dinosaurussen. Dit kan de lezer stimuleren zijn informatieve boek over dinosaurussen er naast te houden of naar zo'n boek op zoek te gaan. Met op elke twee pagina's zwart-witte illustraties die de belangrijkste gebeurtenissen uit het verhaal uitbeelden. Met een plattegrond van de mensen- en de dinowereld en een woordenlijst. Verhaal dat appelleert aan de interesse van veel jongens in dinosaurussen en aan die van biologen in de dop. Vanaf ca. 8 jaar.

6.00 

op de vlucht voor de t-rex

Rex stone

De twee vrienden Jasper en Tom ontdekken in de Dinosaurusbaai een grot, waardoor ze in het geheime land en de tijd van de dinosaurussen terechtkomen. Daar beleven ze een avontuur met grote en kleine dinosaurussen, maar ook met een bloeddorstige T-Rex. Eerste boek uit de serie 'De dinobaai'* over deze twee jongens en de dinosaurussen. De tekst is geschreven met veel dialogen en bevat uiteraard veel lastige woorden die bij dinosaurussen passen. Op iedere pagina staan illustraties in allerlei formaten; getekend met pen en zwart-wit afgedrukt. In de tekst zijn ook andere lettertypes opgenomen om te laten zien wat op het scherm van de fossielenzoeker te lezen is. Het boek begint met een beschrijving van de hoofdpersonen en een kaartje van de omgeving en eindigt met een kaartje van de route die de jongens gevolgd hebben en een verklarende woordenlijst. Een niet bijzonder avontuur voor de liefhebbers van dinosaurussen, vanaf ca. 8 jaar.

4.00 
 
Paginas: | 1 |