Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Bjorn van den Eynde

de bende van goudslang (1150)

Bjorn van den Eynde

De vader van Mila wordt beschuldigd van het vergiftigen van een collega tijdens een toneelstuk. Mila besluit zich met de hulp van een nieuw meisje op school aan te sluiten bij de bende van de Goudslang om de moord op te lossen. Daarvoor neemt ze veel risico en zelfs afscheid van de popgroep de Ghost Rockers. Eenvoudig en met vaart geschreven verhaal zonder enige diepgang, maar met veel dialoog. Het verhaal is ongeloofwaardig: het hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en springt van de hak op de tak. Gebeurtenissen worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Bevat veel Vlaamse woorden en uitdrukkingen, als "op café'. Het is geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen vervolg op 'De Medici Moord'*, waarbij het wel onhandig is dat er geen enkele inleiding of samenvatting van de voorgaande delen is opgenomen. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

de medici moord (1151)

Bjorn van den Eynde

De vader van Mila is voortvluchtig. Hij heeft stiekem contact met Mila en beweert dat hij ten onrechte is beschuldigd van moord. Wanneer blijkt dat het slachtoffer de moeder van Mila's klasgenoot Brandon is, zijn Mila en Brandon vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Geholpen door hun vrienden van de popgroep Ghost Rockers gaan de twee op onderzoek uit. Een spannend, toegankelijk verhaal over de Ghost Rockers die via hun liedjes aanwijzingen doorkrijgen van geesten. Het taalgebruik is eenvoudig, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van dialogen. De tekst is Vlaams, we lezen zinnen als: "(hij) zat neer in een oude, versleten zetel' of "ze moest proberen los te geraken'. Het verhaal leest vlot en heeft zeer veel vaart. Wellicht iets té veel vaart: zowel gebeurtenissen als personages worden weinig uitgewerkt. Geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de hoofdpersonages. Gebaseerd op een televisieserie die zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen vijfde deel uit de serie 'Ghost Rockers'* met open einde. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

de vier sleutels (1147)

Bjorn van den Eynde

De tv-serie 'Ghost rockers'* van Studio 100, over een succesvolle tienerband, heeft een spin-off gekregen in de vorm van makkelijk leesbare boekjes. In korte zinnen en met veel dialoog wordt een spannend verhaal verteld, waarin ook een vleugje romantiek verwerkt is. Bovendien hebben de Ghost Rockers een lijntje naar de andere dimensie: in het verleden is de rockband Freebirds bij een autocrash verongelukt en de veroorzakers daarvan zijn nooit bestraft. Ook de rockers worden bedreigd, maar via de hulp van boven en hun eigen doorzettingsvermogen overwinnen ze. Eind goed, al goed. Verwacht geen ingewikkelde gedachtekronkels of moeilijke gesprekken, maar een jongere die niet zo vaak leest en die houdt van een spannend rechttoe-rechtaan verhaal, zal dit boekje zeker waarderen. Met foto’s uit de tv-serie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

het zwarte oog (1148)

Bjorn van den Eynde

Wanneer de bandleden van de succesvolle popgroep Ghost Rockers een vreemde afscheidsbrief van hun gitarist Jonas ontvangen, staan ze voor een raadsel. Jonas zou de band nooit zomaar verlaten. Al snel komen de Ghost Rockers erachter dat Jonas ontvoerd is. De bandleden zijn vastbesloten hun vriend weer te vinden. Een spannend verhaal over een tienerband die op zoek gaat naar hun verdwenen bandlid. Het is geschreven door een Vlaamse auteur en dat is duidelijk terug te zien in zinnen als 'We geven er een lap op' of 'Dat is heel straf'. Het verhaal is weinig geloofwaardig: het hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en springt van de hak op de tak. Gebeurtenissen worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Ook tekstueel is dit boek geen hoogvlieger. Het verhaal is geïllustreerd met paginagrote, wat nonchalant ogende kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen derde deel*. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €
Paginas: | 1 |