Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Knister

heksje lilly de grote drakenproef (1172)

Knister

Hektor heeft het heel druk. Hij moet straks de grote drakenproef afleggen. Anders krijgt hij geen vliegbewijs. Lilly wil hem helpen, maar heksen worden niet binnengelaten in de drakenburcht. Na een korte introductie van de hoofdpersoon volgen vier hoofdstukken en ter afsluiting twee 'listige drakenproeftrucs'. Gebruik van samengestelde zinnen en alinea's. Prettig leesbaar, schreefloos lettertype met royale interlinie. Vlot geschreven verhaal met bijpassende luchtige zwart-wittekeningen en sterren langs en tussen de tekst. Vijfde deel in de serie 'Heksje Lilly'*, voor wat oudere kinderen. Stevige uitgave met vrolijk hologram in kleur van Lilly en draakje Hektor op het omslag. Herkenbaar uiterlijk, vooral ook door leeslint waaraan een poppetje van Lilly hangt. Vanaf ca. 7,5 jaar.

10.00 

heksje lilly de reis naar mandolan (522)

Knister

Lilly lijkt een gewoon kind, maar ze heeft iets ongewoons: een echt toverboek. Op een dag ontvangt ze een bijzondere brief uit een ver exotisch land met een speciaal aan superheks Lilly gericht verzoek te komen helpen. Nieuw avontuur in de Heksje Lilly-serie, waarin Lilly weer samenwerkt met het vliegdraakje Hektor. Spannend en vlot geschreven verhaal in zeven getitelde hoofdstukken met bijpassende luchtige zwart-wittekeningen en sterren langs de tekst. Begrijpelijk taalgebruik; veel enkelvoudige, maar ook samengestelde zinnen. Duidelijk leesbaar schreefloos lettertype met royale interlinie. De auteur heeft meerdere boeken over Heksje Lilly geschreven, enkele delen voor 7-jarigen en enkele delen voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Omslag met illustratie van Lilly op een olifant. Eerder als filmeditie verschenen*. Ontspannen leesplezier voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

8.00 

heksje lilly spookt er op los (1118)

Knister

Lilly is het bekende heksje dat kan toveren dankzij een toverboek dat zij gevonden heeft. Met haar leuke moeder en haar grappige kleine broertje probeert iedereen elkaar aan het schrikken te maken, ook door enge verhalen over spoken te vertellen. Spel en echte tovenarij wisselen elkaar af, waardoor er een paniekerig sfeertje ontstaat, nog versterkt door de vele gekleurde stripachtige tekeningen met verschrikte gezichten, rondvliegende voorwerpen en sterretjes. Achtste deel in de serie over Heksje Lilly. Duidelijke tekst met veel dialoog en hoofdstukken van verschillende lengte, AVI-E4. Wel aardig, niet zo origineel en vooral de zoveelste variatie op het hetzelfde thema, maar het boek zal ongetwijfeld gemakkelijk zijn weg vinden naar kinderen. Stevig uitgegeven leesboekje met een vrolijk omslag en een aantrekkelijk leeslint met het plastic poppetje Lilly eraan. Vanaf ca. 7,5 jaar.

4.00 

het raadsel van de mummie (1118)

Knister

Op een leuke manier, via de gipsarm van haar broertje, wordt Lilly warm gemaakt voor de geschiedenis van de mummies. Lilly mag met haar klas naar een tentoonstelling over de opgraving van een mummie. Als zij horen dat de mummie op een rare plaats is gevonden, neemt Lilly via een toverspreuk een kijkje in het Egypte tijdens de opgraving. De klas krijgt een spannende rondleiding in het museum, waardoor de nieuwsgierigheid van de lezer wordt gewekt. De schreefloze letter, de grote afstand tussen de regels en de eenvoudige zinnen maken het verhaal makkelijk leesbaar. De kritische lezer zal wellicht moeite hebben met de manier waarop Lilly de geschiedenis naar haar hand zet, maar het levert wel een spannend verhaal op. Vlotte zwart-wittekeningen ondersteunen het verhaal. Als extraatje hangt er als bladwijzer een klein poppetje van Lilly tussen de bladen van het boek. Er is een aanwijzing hoe je een goochel-mummiekist kunt maken en een voorbeeld voor een hierogliefen geheimschrift. Deel van een serie over Heksje Lilly*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

5.00 
Paginas: | 1 |