Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Terry Pratchett

berevaar (294)

Terry Pratchett

Suzan van Stoo Hielet, gouvernante van Twijna en Gimbert, moet voor zonsopkomst de Berevaar, een soort vermomde kerstman, gevonden hebben, anders vergaat de wereld. Ze wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt en geholpen door monsters, mythische droomfiguren en andere vreemde types. Het verhaal is een adembenemend, hilarisch samenspel, een soort kruising tussen Dickens en Monthy Python, parodierend op fantasy en griezelverhalen. Dit boek is een van de vele die de auteur geschreven heeft over de Schijfwereld, een platte wereld, waarin magie werkt en die bevolkt wordt door de meest bizarre mensen en andere wezens. Wie snel ingevoerd wil raken in deze wonderlijke wereld, raadplege de 'The Discworld companion' (1994, samengesteld door Pratchett en Stephen Briggs). Kleine druk.

6.00 €

de dief van tijd (231)

Terry Pratchett

Lou-Tzi heeft geen tijd, want hij moet de tijd op gang houden. Iemand is bezig een volkomen nauwkeurige klok te bouwen - en als die af is komt de tijd tot stilstand. Het wordt een race tegen de, nou ja, de tijd, over talloze hindernissen. Tijd is een schaars goed, en moet dus netjes worden ingedeeld. Op de Schijfwereld is dat een klus voor de Monniken der Geschiedenis, die tijd opslaan en wegpompen van waar hij toch maar verspild wordt (zoals onder water - wat moet een schelvis nou met al die tijd) naar steden zoals Ankh-Meurbork, waar altijd te weinig tijd is. Als vanouds in de originele vertaling van Venugopalan Ittekot Met vele helden en schurken, maar ook Keesie, de vijfde ruiter van de apocalyps (die eruit stapte voor ze beroemd werden), een niet eens zo verschrikkelijke sneeuwman en niet te vergeten: Ootje Nack.

6.00 €

de waarheid (785)

Terry Pratchett

Willem van der Woord komt als schrijver in aanraking met een dwergendrukpers en al gauw ontstaat 'Het Ankh-Meurborks Nieuwsblad'. Hij begint berichtjes van vreemdgevormde groente op te nemen en al snel stijgt de oplage. Tevens krijgt hij een vampier als fotograaf die steeds tot stof vervalt als hij een foto met flitslicht maakt. Willems grootste kans begint met de mysterieuze aanslag die de Patricier gepleegd zou hebben op zijn secretaris. Tijdens zijn onderzoek komt hij in aanraking met de criminele Nieuwe Firma. Via zijn geheime en anonieme bron Diep Bot krijgt hij aanwijzingen over de zaak. Tevens komt hij in conflict met de Wacht die op zijn eigen manier de zaak onderzoekt. Een goed beschreven persiflage over het ontstaan van de dag- en weekbladen en de (onderzoeks)journalistiek in het algemeen. Vele figuren uit de eerdere Schijnwereldromans komen langs, maar ook een aantal nieuwe wordt geintroduceerd. Kleine druk.

5.00 €

houzee (457)

Terry Pratchett

In het water tussen de staatjes Ankh-Meurbork en Klatsch verschijnt plotseling een eiland. Beide staatjes claimen het eiland, er ontstaan etnische spanningen en het conflict escaleert. De Stadswacht van Ankh-Meurbork met Commandeur Douwe Flinx aan het hoofd moet dit tot nu toe onbekende probleem, dat oorlog heet, snel zien op te lossen, maar een echt leger ontbreekt... Dit 21ste deel in de beroemde 'Schijfwereldreeks' van de humoristische fantasy-auteur Terry Pratchett en het vierde over de Stadswacht van Ankh-Meurbork, is weer een doldwaas fantasy-avontuur met veel actie, grappen en woordspelingen. De Schijfwereld is plat, zwerft door de ruimte en wordt bevolkt door onder anderen mensen, halfdoden, weerwolven, trollen, dwergen en andere merkwaardige figuren, en Pratchett laat er, altijd met een vette knipoog naar gebeurtenissen in onze wereld, de meest fantastische dingen gebeuren. Terry Pratchett wordt alom geprezen voor zijn humoristische fantasy-boeken en heeft met zijn 'Discworld' een enorme schare fans in binnen- en buitenland opgebouwd. Voor meer informatie http://www.us.lspace.org. Kleine druk.

5.00 €

maskerade (278)

Terry Pratchett

Perdita X (pseudoniem van Angnes Neter) wordt ingehuurd door de Opera van Ankh-Meurbork om als zangstem te dienen voor Christine, een sopraan zonder talent. Al gauw komt ze erachter dat er een geheimzinnig Spook links en rechts mensen vermoordt en de voorstellingen volgt vanuit Loge Acht. Opoe Wedersmeer en Ootje Nack, de twee heksen uit Lankhr, gaan naar Ankh-Meurbork om een royalty-zaak af te wikkelen en raken betrokken bij het mysterie van het Spook van de Opera en de grote, rondzwaaiende kroonluchter. Het eindigt zoals elke opera eindigt: 'It's not over till the fat lady sings'. Gebaseerd op Gaston Leroux's uit 1911 stammende 'Le fantôme de l' opéra' met vele, humoristische verwijzingen hiernaar en de operawereld. Gastoptredens van figuren uit Pratchett's andere romans (de Dood, de Wacht van Ankh-Meurbork). Dit afzonderlijk te lezen deel uit de Schijfwereld-serie is niet het beste daarvan, maar voor de echte liefhebber onmisbaar. De beginner kan beter een ander deel uit de reeks lezen om niet teleurgesteld te worden. Het omslag toont een tekening van Enrico Basilica op een toneel met masker. Normale druk.

5.00 €

schijfwereld omnibus 4 (303)

Terry Pratchett

Een bundeling van drie eerder afzondelijk verschenen delen uit de befaamde "Schijfwereld"-serie van Terry Pratchett. In "Rollende prenten" ontstaat een doorgang vanuit de Schijfwereld naar een ander universum; daardoor komt de geest van Hollywood en brengt een nieuw begonnen filmindustrie menig hoofd op hol. In "Maaierstijd" verhuurt de Dood zich als knecht op een afgelegen boerderij en lopen daardoor leven en sterven in de wereld in het honderd. Een drietal heksen in "Heksen in de lucht" zit een andere heks dwars, die sprookjes waar wil maken: alle mensen in haar rijk worden gelukkig, of ze dat willen of niet! De vertaler slaagt erin de vele woordspelingen uit het Engelse origineel gaaf in het Nederlands over te brengen. Pratchett is er met deze humoristische sciencefictioncyclus in geslaagd, een grote schare fans aan zich te binden. Voor deze omnibus kan een omvangrijk lezerspubliek worden verwacht. Vrij kleine druk.

8.00 €

snuff (264)

Terry Pratchett

- Bestselling, fedora-sporting, multi award-winning Knight of the Realm, creator of worlds and one of the most popular British authors on the planet, Terry Pratchett is not so much a writer as a one-man publishing phenomenon who has single-handedly re-shaped the world of fantasy fiction... satirised everything from religion to Hollywood, been adapted for stage and screen and proven beyond all doubt that a wizard's staff does indeed have a knob on the end. --SFX Bestselling, fedora-sporting, multi award-winning Knight of the Realm, creator of worlds and one of the most popular British authors on the planet, Terry Pratchett is not so much a writer as a one-man publishing phenomenon who has single-handedly re-shaped the world of fantasy fiction... satirised everything from religion to Hollywood, been adapted for stage and screen and proven beyond all doubt that a wizard's staff does indeed have a knob on the end.

5.00 €
 
Paginas: | 1 |