Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Boeken voor de Jeugd - Antohy Horowitz

Ark angel (779)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De 14-jarige Alex Rider wordt ontvoerd uit het ziekenhuis door een bende eco-terroristen, die het eigenlijk op miljardairszoon Paul Drevin hebben gemunt. Pauls vader is hem zo dankbaar dat hij Alex aanbiedt om te delen in zijn weelde en zijn zoon gezelschap te houden. Alex krijgt hierdoor de kans om een door Pauls vader gefinancierde lancering van een ruimteveer bij te wonen. Maar hij komt er ook achter wie er werkelijk schuil gaat achter deze bikkelharde en misdadige man. Alex belandt in een levensgevaarlijke situatie waarbij het ruimteveer 'De Aartsengel' een groot deel van Washington dreigt te verwoesten. Spannend boek dat boeit van begin tot eind vanwege de vele cliffhangers en de prettig leesbare stijl, waarbij de gebeurtenissen naadloos in elkaar overvloeien. Soms zijn de ontsnappingsmanoeuvres van Alex a la James Bond, wat ongeloofwaardig. Voorkennis van de vorige vijf delen van de serie is niet vereist al wordt er soms wel naar verwezen. Herdruk naar aanleiding van de op stapel staande verfilmingen van de verhalen over Alex Rider met nieuw serie-omslag. De verhaallijn van deze herdruk is onveranderd, de tekst is wel opnieuw geredigeerd. Het uit 21 hoofdstukken bestaande boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

Evil Star (639)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

DE KRACHT VAN VIJFNa zijn onthullende ervaringen bij Raven's Gate denkt de veertienja-rige Matt Freeman dat het gevecht met het Kwade voorbij is. Toch duikt hij vrij snel in een nieuw, afschuwelijk avontuur als hij ontdekt dat er een tweede poort bestaat. Matt en zijn vriend Richard reizen naar Peru, waar ze aanwijzingen volgen naar de coördinaten van de tweede poort. Hierbij worden ze geassisteerd door een geheime organisatie, bekend als Nexus. Maar er is een verrader in Nexus ...Evil Star is het tweede deel in de bovennatuurlijke serie De Kracht van Vijf.De internationale pers over Raven's Gate, het eerste deel in de serie:'Niemand doet het beter dan Horowitz. Het bewijs is deze heerlijk afschuwelijk spannende bovennatuurlijke triller.' - PUBLISHING NEWS'Horowitz introduceert een sinister, bovennatuurlijk element waardoor Matt moet worstelen met demonen, duivelaanbidders, mensenoffers en andere gruwelijkheden.' - THE GUARDIAN'Aangrijpend, vol suspens en kronkelend als een Alpenpas. Matt Freemans avonturen overstijgen zelfs die van de fantastische Alex Rider.' - David Robinson, THE SCOTSMANMatt Freeman is een van de vijf kinderen die is uitverkoren om de terugkeer van de 'Ouden', boosaardige bovennatuurlijke wezens, te verhinderen. In het voorgaande deel ('Raven's Gate'*) is hem dat gelukt, maar Matts avonturen zijn niet ten einde. Ditmaal wordt hij naar Peru gestuurd, om daar samen met Pedro, de tweede van 'De Vijf', te voorkomen dat de duivelse zakenman Salamanda de poort naar het rijk van de Ouden opent. De auteur is internationaal vermaard om zijn horror- en avonturenboeken voor jongeren. Ook deze roman is weer spannend van begin tot eind, al is het thema (doodgewone jongen moet de wereld redden) natuurlijk niet erg origineel. Het is aan de spanningsopbouw goed te merken dat de auteur ervaring als scriptschrijver heeft. Door de aandacht voor de colour locale van Engeland en Peru krijg je het gevoel midden in het verhaal te staan. De auteur gebruikt bestaande mythen en locaties (o.a. Incasteden en de Nazcawoestijn) en geeft er vervolgens zijn eigen draai aan. Wie wel van James Bond met een snufje mystiek en mysterie houdt, zal deze jeugdroman niet kunnen weerstaan. Vanaf ca. 12 jaar.Andrea Oostdijk

8.00 €

adelaarsspel (33)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Op vakantie in Zuid-Frankrijk bij zijn vriendin Sabina Pleasure en haar ouders, kan Alex Rider, M16-spion tegen-wil-en-dank, zich eindelijk weer eens gewoon een jongen van veertien voelen. Totdat hij door een plotselinge, genadeloze aanslag op de mensen bij wie hij te gast is, met één klap wordt teruggeworpen in de wereld van geweld en geheimen - maar dit keer wil M16 er niets mee te maken hebben. Zeker niet als Alex vertelt wie erbij betrokken kan zijn: Damian Cray - popster, voorvechter van mensenrechten en de drijvende kracht achter Spellenslag, een gloednieuw spelsysteem.

6.00 €

bolbliksem (719)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Alex Rider is veertien jaar. Door de onverwachte dood van zijn oom en voogd staat hij plots alleen in de wereld. Met de vaststelling dat oom Ian door moord om het leven is gekomen, begint een heel spannend geschreven spionageroman. Een geniale schurk wil aan alle Engelse scholen een computer, type 'Bolbliksem', cadeau doen, maar dit zou wel eens de dood van miljoenen mensen kunnen betekenen. Bloedstollende situaties, speciale effecten, nuchtere en inventieve personages, die regelmatig doen denken aan James Bond

5.00 €

cayo esquelito (721)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Anthony Horowitz
Cayo Esquelito
Alex Rider, veertien jaar en spion
Mijnheer Crawley is de man die de administratie verzorgt bij de geheime dienst MI6. Hierdoor kent hij de veertienjarige Alex Rider, die al enkele klusjes heeft opgeknapt voor de dienst. Crawley zit ook in het bestuur van de All England Tennis Club, die jaarlijks instaan voor het tennistoernooi van Wimbledon. Crawley vraagt hem als persoonlijke dienst eens een oogje in het zeil te houden op het toernooi, want een recente inbraak heeft hem aan het denken gezet. Alex aanvaardt de opdacht en wordt ingezet als ballenjongen. Langzaam ontdekt hij het mysterie achter de inbraak en dat brengt hem in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten. Die staan hem naar het leven en het is pas wanneer hij een nieuwe opdracht voor MI6 wil opknappen, dat de aanslagen op zijn leven ophouden. Maar Alex weet nog niet wat hem te wachten staat...
ISBN 90 5016 373 4
NUR 284
Omslag Marcel Rouffa
Vertaling: Annemarie van Ewyck
Pag. ± 248 pagina’s gebonden
Prijs 16,95 €
Vanaf 13 jaar

6.00 €

crocodile tears

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

In India wordt een aanslag gepleegd op een kerncentrale waarbij veel doden vallen. De organisatie 'First Aid' biedt direct hulp aan. De 14-jarige Alex Rider is in Schotland waar hij Oud en Nieuw viert. Hij ontmoet daar Desmond McCain, die de oprichter van 'First Aid' is. Ook duikt de journalist Harry Bulman op, die het verleden van Alex als jeugdspion/agent bekend wil maken. Alex roept de hulp en bescherming van MI6 in en dan raakt hij verstrikt in allerlei spannende avonturen. Achtste, zelfstandig te lezen, deel uit de serie rondom de avonturen van Alex Rider na 'Snakehead'*. Alle boeken zijn enigszins volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Alex komt in aanraking met gevaarlijke personages (die vaak karikaturaal worden neergezet) en rolt dan van het ene in het andere avontuur, waarbij het toeval vaak een grote rol speelt en bepaalde passages ongeloofwaardig overkomen. De spanning in dit vlotgeschreven verhaal wordt opgebouwd door veel cliffhangers te gebruiken. Voor de echte liefhebber van spionageverhalen vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

de honden van aktaioon (276)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Zestien van de vele Griekse mythen en sagen zijn door de schrijver eigentijds bewerkt. Zo is in 'de doos van Pandorra', sprake van genenmanipulatie. Enkele zijn zéér bekend ('het oordeel van Paris', de verhalen over Troje), andere onbekend (zoals 'het magische bed van Procrustes'). Sommige bekende verhalen (Midas, Herakles) ontbreken. De verhalen kunnen apart gelezen worden, mede omdat in ieder verhaal de Goden met naam en toenaam worden genoemd. Titelverhaal en inhoudsopgave staan achterin en er is géén voorwoord. De korte verhalen, gemiddeld zeven bladzijden, worden boeiend en duidelijk verteld, al is enige voorkennis van de Griekse cultuur en godenwereld gewenst. Ieder verhaal begint met een kleine zwart-witte tekening. De verhalen zelf worden verduidelijkt door grotere pentekeningen. Door zowel het onderwerp, als Griekse namen en bedoeling geschikt voor ca. 13 jaar en ouder.

6.00 €

de overstap (705)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Als het miljonairszoontje Tad eens niet zijn zin krijgt, wenst hij dat hij iemand anders is. Reeds de volgende dag wordt de overstap gemaakt en ontwaakt hij als de armoedige Bob, zoon van kermisklanten. Hij wordt gedwongen tot misdaad en in de onderwereld ondervindt hij aan den lijve dat zijn ouders op een criminele manier hun geld verdienen. Na een ontvoering, achtervolging, moord en doodslag wordt hij weer Tad, een andere nu die zijn ouders niet meer nodig heeft. Spannend verhaal met vaart en humor geschreven in makkelijk te begrijpen taal. Het boek is niet geïllustreerd; omslag van Tony Ross. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

eagle strike (761)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Alex Rider, een 14-jarige jongen die vaker spionageopdrachten heeft uitgevoerd voor de Britse geheime dienst MI6, komt dit keer toevallig in een avontuur terecht. Via een aanslag op zijn vriendinnetjes vader komt hij in aanraking met een Russische crimineel en diens opdrachtgever, de wereldberoemde popzanger en voorvechter van mensen- en dierenrechten, Damian Cray. Deze wil de wereld vrijmaken van alle drugs met behulp van Amerikaanse kernwapens. In dit spannende verhaal ontsnapt Alex Rider, net als zijn vriendinnetje, meermalen op het nippertje aan de dood. Het verhaal wordt met veel vaart en oog voor details verteld. Er wordt echter vaak gebruikgemaakt van 'Mission Impossible'-achtige toestanden en oplossingen, waardoor het avontuur soms wat ongeloofwaardig wordt. De thrillerauteur, bekend van vele titels, heeft met deze uitgave wederom een vlot lopend verhaal aan de serie over Alex Rider* toegevoegd. Het eerste verhaal, 'Stormbreaker', is verfilmd (okt. 2006). Eerder uitgegeven als 'Adelaarsspel'. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

nightrise (174)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Jamie en Scott zijn een tweeling met bijzondere gaven: ze kunnen gedachten lezen. Om deze reden wordt Scott ontvoerd door de Nightrise-organisatie, die de terugkeer van de Ouden op aarde voorbereidt. Jamie weet te ontsnappen en gaat op zoek naar zijn broer. Dit derde deel uit de serie 'De Kracht van Vijf'*: de avonturen van vijf jongeren die als enigen de Ouden kunnen verslaan, is apart van de andere delen uit de reeks te lezen. Ook dit boek is weer spannend van begin tot eind. Het decor is ditmaal het hedendaagse Amerika, hoewel hoofdpersoon Jamie ook een uitstapje maakt naar een nachtmerrieachtig verleden, waarin hij tegenover het monsterlijke leger van de Ouden komt te staan. Dit fragment heeft een heel andere sfeer dan de rest van het boek: eerder heroische fantasy dan een snelle, vernuftige jeugdthriller. Ondanks het bovennatuurlijke element blijft het boek erg geloofwaardig. Matt, de hoofdpersoon van de vorige boeken, figureert in dit deel. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

oblivion (629)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Dit is het vijfde en laatste deel in de serie ‘De Kracht van Vijf’, een serie dystopische verhalen over vijf kinderen die moeten voorkomen dat de 10.000 jaar geleden opgesloten Ouden de aarde definitief verwoesten. Zij zijn de reïncarnaties van de kinderen die destijds verantwoordelijk waren voor de opsluiting. In dit slotdeel zijn zij, tien jaar later, verspreid over de hele wereld. Omdat de aarde nu bijna is verwoest, is het van levensbelang dat zij zich herenigen. De laatste strijd vindt plaats in Oblivion op Antarctica. De auteur trekt in deze fictieve wereld een parallel met de huidige wereld vol geweld, klimaatvervuiling en rampen. Hij verpakt zijn boodschap in een spannend en filmisch geschreven verhaal boordevol actie. De eerste vier delen verschenen tussen 1988 en 1991 oorspronkelijk in de ‘Pentagram’-serie. De auteur herschreef deze, maar aan een slotdeel kwam hij niet toe. Met bijbehorende (Engelstalige) website: powerof5.co.uk. Kennis van de eerder verschenen delen is noodzakelijk om dit deel te kunnen begrijpen. Ook in het Engels aangeboden*. Vanaf ca. 13 jaar.

15.00 €

point blanc (63)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De moord op een belangrijke multimiljonair en die op een hooggeplaatste Russische generaal zijn voor de Britse geheime dienst aanleiding om een onderzoek in te stellen. Beide slachtoffers hebben een zoon op een exclusieve kostschool in de Franse Alpen. De 14-jarige scholier Alex Rider krijgt opdracht te infiltreren in die kostschool om een internationaal complot te ontraadselen. Tweede verhaal in de serie 'Alex Rider'*, met vaart en humor geschreven, zeer spannende avonturenverhalen met James Bondachtige trekjes. De spanning in deze thriller voor tieners is vanaf het begin goed opgebouwd. De stijl is volwassen, ironisch. De karaktertekening is genuanceerd en geeft enkele mogelijkheden tot identificatie. De Engelse auteur heeft een hele reeks van dit soort boeken op zijn naam staan; daarnaast heeft hij vele sagen en mythen uit de hele wereld herverteld. Het eerste verhaal, 'Stormbreaker', is verfilmd in 2006. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

publiek vijand nummer twee (468)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Er valt heel wat te lachen in 'De Malteser erfenis, Publieke vijand nummer twee' en 'De jongen die te veel wist', de drie boeken die Horrowitz schreef rond de 13 jarige Nick Diamant, een regelrechte ramp voor elke crimineel die zijn pad kruist. En dat zijn er nogal wat, want zijn oudere broer Tim, die op zijn 30e zijn veters nog niet kan strikken en bang is in het donker, heeft het onzalige idee gehad een privé-detectivebureau te beginnen, zeer tot nadeel van zijn spaarzame klanten en, dank zij Nick ook van degenen die hen belagen. Met elementen die zijn ontleend aan het werk van Hammett en consorten schreef Horrowitz een paar heerlijke persiflages op het genre waarin het er behoorlijk stevig aan toe gaat. Er gaat heel wat rook in vlammen op, inclusief boeven, maar in de beste traditie van het stripverhaal verschijnen die, als mummies verpakt in meters verband en gaas, een paar bladzijden verder alweer in beeld

6.00 €

Ravenpoort hc (278)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Matt is wees en groeit op bij zijn tante. Wegens crimineel gedrag wordt hij opgenomen in een pleegzorgtraject, wat hem naar Yorkshire voert. Al snel raakt hij betrokken bij een wereldwijde samenzwering. Zijn lot ligt in handen van magische krachten. Dit is het eerste deel in de serie ‘De kracht van Vijf´

6.00 €

angst (281)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Bundel griezelverhalen waarbij het angstaanjagende in heel gewone dagelijkse dingen zit verscholen: een bad waarin de dochter des huizes dreigt te verdrinken, een fotocamera waarmee dodelijke foto's worden gemaakt, een computer die de toekomst voorspelt, een landschap waarin een chagrijnige stadsjongen hopeloos vastloopt, enz. Aardige verhalen die nieuwsgierig maken naar de afloop. Jammer dat het taalgebruik soms wat kinderlijk is. Bovendien zijn de grapjes wel wat puberaal en zijn sommige scènes nogal banaal opgeschreven. De auteur kan zich echter goed verplaatsen in het kind waarvoor hij schrijft en een weinig kritische lezer zal zich zeker met de verhalen amuseren. De titel dekt goed de inhoud van het boek waarbij met succes naar een grotere diversiteit in verhalen is gestreefd. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

bangelijk (647)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De ik-figuur gaat met zijn oom en tante mee naar Barbados. Eigenlijk wilde tante dat niet hebben 'vanwege haar plannen'. Als de oom beetje bij beetje verbrandt, ondanks al zijn anti-verbrandingszalfjes, begint de ik-figuur argwaan te krijgen. Uiteindelijk overlijdt de oom en wordt tante heel vrolijk. Alle stukjes van het verhaal vallen dan in elkaar. Openingsverhaal in deze verhalenbundel met totaal 7 griezelverhalen. Ieder verhaal lijkt heel normaal te verlopen maar krijgt een verrassend slot. Het taalgebruik is eenvoudig. De verhalen zullen de doelgroep, griezelfanaten vanaf 10 jaar zeker aanspreken. Op de kaft van dit eenvoudig uitgevoerde boek staat een zwarte kat met een vampierachtige schaduw. Van dezelfde auteur verschenen al heel veel griezelboeken.

7.00 €

daar ga je frederick k bower (115)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De 12-jarige Frederick weet van verveling niet wat hij moet doen. Zijn ouders zijn overleden en hij heeft van hen een groot fortuin geërfd. Hij neemt een chauffeur die in de misdadigerswereld goed bekend is en omringt zich met twee persoonlijke assistenten Slime en Ball. Zijn enige plezier bestaat uit het uithalen van rotstreken. Door geheime informatie maakt hij een plan waarbij een volkomen onschuldige jongen - net zo oud als hij - betrokken raakt. Er ontstaat een spannend, levensgevaarlijk avontuur dat nog maar net goed afloopt. Fantasierijk, absurd verhaal waarin allerlei mogelijke dingen gebeuren. Af en toe doet het wat denken aan Roald Dahl maar het mist diens speciale sfeer en humor. De stijl is goed, enigszins "volwassen" maar plezierig voor geoefende lezers. Voor kinderen met fantasie (vanaf 11 jaar) biedt dit boek veel bizarre situaties en grappige wendingen en bovendien een verrassende ontknoping.

5.00 €

de dag van de draak (563)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Will Tyler, een geadopteerde Vietnamese wees, is een van de 'Vijf' die gezamenlijk de macht van de Ouden, die de aarde weer in hun duistere nacht proberen te krijgen, kunnen keren. Hij wordt naar Hong-Kong (waar de ouden een sterke machtsbasis hebben) gelokt en gevangen gehouden om Martin, de leider van de Vijf, in de val te lokken. Will kan het weer beinvloeden en o.a. met behulp van een taifoen die hij oproept, slagen hij en Martin erin te ontsnappen. Fantasy-verhaal waarin de bovennatuurlijkheden cq. onwaarschijnlijkheden, matig gebruikt worden. Het verhaal en de gebeurtenissen blijven daardoor redelijk overtuigend en mogelijk. Af en toe lichte humor, geen sexisme of racisme, slechts been beperkte rol voor een meisje, wel enig licht cynisme en er vallen ook wat slachtoffers. Binnen het genre duidelijk boven de middelmaat. Vierde boek uit de Pentagram serie, zie ook: 'Kernenergie voor de duivel ', 'De nacht van de schorpioen' en 'De zilveren Citadel'. Vanaf ca. 13 jaar. Omslagillustratie van Tony Ross.

6.00 €

de jongen die te veel wist (628)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Tim Diamant...Dat waren de laatste woorden die Jack McGuffin van zijn leven te lezen kreeg. Maar goed, als er twee Nederlandse huurmoordenaars achter je aan zitten met een dolk en een pistool, en allebei voor jou bedoeld, dan heb je niet echt de tijd om nog aan een pocketje te beginnen... Het begon in de lange hete zomer van '89. Ik wist het toen nog niet, maar die zomer zou voor mij een stuk langer en heter uitpakken dan voor de meeste mensen. Het was de eerste dinsdag in juni. Ik herinner me die dag zo goed, omdat het mijn beurt was om het eten klaar te maken, en ik daarbij tot de ontdekking kwam dat er geen eten klaar te maken viel. En ik had mijn best gedaan. Ik had een dienblad

6.00 €

de jongen die te veel wist (652)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Van de AVRO-televisieserie 'South by Southeast', in 1991 uitgezonden, zou dit verhaal bekend kunnen zijn. 'South by Southeast' zijn de laatste woorden, die een geheimagent stamelt alvorens hij aan zijn verwondingen bezwijkt. Met deze en nog enkele summiere aanwijzingen proberen de twee gebroeders Diamant de huurmoordenaar op te sporen, om hem van nog meer snode plannen te weerhouden. Allerlei verwikkelingen voeren hen van Londen naar Amsterdam. Het verhaal staat bol van allerlei geestigheden, waarvoor je, in de stemming moet zijn. Enkele gewelddadige scènes zijn acceptabel in deze detective, die liefhebbers vanaf ca. 10 jaar zal aanspreken doordat het ik-verhaal geschreven is vanuit de 14-jarige Nick Diamant, die weliswaar de jongste maar zeker niet de domste is van het tweetal privé-detectives. Goed geschreven en spannend deel uit een serie, waarvan andere titels zijn: 'Malteser erfenis' en 'Publieke vijand nummer twee'.

7.00 €

de malteser erfenis (372)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Twee jeugdige detectives krijgen van een dwerg een envelop in bewaring. Als de dwerg vermoord wordt blijkt de envelop een doosje chocolaatjes te bevatten. Toch zit de hele onderwereld achter deze lekkernij aan, omdat het de sleutel vormt tot een miljoenenschat. Beide broers beleven hachelijke avonturen om uiteindelijk naast de schat te grijpen. Spannend verhaal waarin het vele gangstergeweld (bomaanslag, moord, lijken in beton, ontvoering) zo humoristisch beschreven wordt dat je er alleen maar om kunt lachen. Alles wat fout kan gaan gaat fout, en alles wat verkeerd geïnterpreteerd kan worden wordt dan ook verkeer geïnterpreteerd. Omdat de humor de loop van dit verfrissende verhaal niet in de weg zit, ontstaat er een verhaal dat de doelgroep, kinderen vanaf ± 10 jaar, in één ruk uit zullen willen lezen. Dit goed verzorgde boek is een aanwinst voor deze leeftijdscategorie. De bizarre ontwikkelingen doen denken aan de verhalen van Roald Dahl.

5.00 €

de malteser erfenis hc (273)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Twee jeugdige detectives krijgen van een dwerg een envelop in bewaring. Als de dwerg vermoord wordt blijkt de envelop een doosje chocolaatjes te bevatten. Toch zit de hele onderwereld achter deze lekkernij aan, omdat het de sleutel vormt tot een miljoenenschat. Beide broers beleven hachelijke avonturen om uiteindelijk naast de schat te grijpen. Spannend verhaal waarin het vele gangstergeweld (bomaanslag, moord, lijken in beton, ontvoering) zo humoristisch beschreven wordt dat je er alleen maar om kunt lachen. Alles wat fout kan gaan gaat fout, en alles wat verkeerd geïnterpreteerd kan worden wordt dan ook verkeer geïnterpreteerd. Omdat de humor de loop van dit verfrissende verhaal niet in de weg zit, ontstaat er een verhaal dat de doelgroep, kinderen vanaf ± 10 jaar, in één ruk uit zullen willen lezen. Dit goed verzorgde boek is een aanwinst voor deze leeftijdscategorie. De bizarre ontwikkelingen doen denken aan de verhalen van Roald Dahl.

6.00 €

de overstap hc (720)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Als het miljonairszoontje Tad eens niet zijn zin krijgt, wenst hij dat hij iemand anders is. Reeds de volgende dag wordt de overstap gemaakt en ontwaakt hij als de armoedige Bob, zoon van kermisklanten. Hij wordt gedwongen tot misdaad en in de onderwereld ondervindt hij aan den lijve dat zijn ouders op een criminele manier hun geld verdienen. Na een ontvoering, achtervolging, moord en doodslag wordt hij weer Tad, een andere nu die zijn ouders niet meer nodig heeft. Spannend verhaal met vaart en humor geschreven in makkelijk te begrijpen taal. Het boek is niet geïllustreerd; omslag van Tony Ross. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

het oma complot (648)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

De ouders van Joe Morgan zijn rijk en hebben niet veel aandacht voor hun zoon, die doodsbang is voor zijn oma met haar misselijke streken. Haar hoogtepunt moet de 'ontvoering' van Joe worden naar een bijeenkomst waar de 'Gouden Grootjes' worden uitgereikt voor de misselijkste oude-damesstreek. Joe wordt op onverwachte wijze gered. Uiteindelijk vlucht hij met zijn ouders, die nu meer liefde en begrip tonen, naar Australie. De vliegreis is het eerste hoofdstuk van het boek, waardoor de goede afloop (gelukkig) al vaststaat. Humoristisch griezelverhaal met onverwachte wendingen. Overzichtelijke lay-out, indeling in hoofdstukken. Gekleurd omslag met een illustratie van oma die een angstaanjagende krokodil als schaduw heeft van Tony Ross. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

kernenergie voor de duivel (467)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Dertienjarige Martin verliest door een ongeluk beide ouders. Een oude vrouw uit Yorkshire adopteert hem. Op haar verwaarloosde boerderij en rondom het dorp gebeuren de meest vreemde en beangstigende dingen. Een verlaten kerncentrale in een mysterieus bos vormt de plek waar de bewoners de heksen sabbath vieren, met als doel de oude machten (geesten) weer op te roepen via de kernkrachten van de centrale. Een fantasieverhaal, vlot geschreven en goed vertaald, vol gruwelijke gebeurtenissen, die onwezenlijk zijn, maar zeer spannend. De uitgave is goed verzorgd; omslagillustratie van Tony Ross. Vanaf ca. 13 jaar.

5.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 |