Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Jonas Boets

jacht op de dronendieven (1046)

Jonas Boets

De 14-jarige Dean is de jongste dj die mag optreden op Partyland, het beste dancefestival ter wereld. Zijn oudere broer Donald, "zelfverklaard manager', Jimmy (zijn beveiliger) en juf Viola, die hem als hij niet optreedt privéles geeft, begeleiden hem. Er vliegt een drone boven het festivalterrein en die wordt bestuurd vanuit een centraal punt. Dean merkt dat iemand de drone gebruikt om ongemerkt twee mannen met een sporttas op het terrein te laten komen. Zij zijn uit op het geld dat in de kluis ligt. Zeer vlot leesbaar verhaal, waarbij het vooral om de spanning draait tijdens het achtervolgen van de dieven. Het verhaal is enigszins voorspelbaar en de personages worden niet echt uitgewerkt. De spanning wordt wel goed opgebouwd. In het verhaal speelt de muziek die de dj (en zijn broer Donald die de kans grijpt om ook te draaien) een grote rol. Achter in het boek staat de playlist (van de muziek die Dean heeft gedraaid) en op de schutbladen citaten uit die muziek. Eerste deel van een serie rondom DJ Dean. Gewoon een lekker leesboek. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

sam smith (743)

Jonas Boets

'Sam Smith is niet zomaar een boek. Het is mijn eigen wereldje dat ik heb gecre d.' Jonas BoetsSam Smith is een grijze muis,er gebeurt echt niets in zijn jonge leven: niets slechts,maar ook niets goeds.Wanneer hij op een dag de kans krijgt om zijn bestaan in te ruilen voor een leven op een geheime spionnenschool, grijpt hij die met beide handen. Hij komt terecht in een omgeving waar bommen ontmantelen, achtervolgingen en gokspelen dagelijkse kost zijn. Alles gaat goed, tot hij een vreemde opdracht krijgt van zijn leraar December.Sam raakt verstrikt in een ingewikkelde ontvoeringszaak en probeert samen met zijn vriendin Daphn it te pluizen hoe de vork in de steel zit.Zijn debuut als jeugdauteur werd meteen een success. Intussen bouwt Jonas Boets (1981) met Sam Smith een spannende reeks uit over een jongen die zijn saaie bestaan opgeeft om spion te worden. Jonas is germanist en geeft les.Zijn vrije tijd gaat op aan schrijven,voetballen en muziek.De pers over zijn werk:

8.00 €

sam smith en operatie zwarte regen (145)

Jonas Boets

Het vierde* deel over Sam Smith die De School volgt, waar hij opgeleid wordt tot spion. Aangezien in het derde deel De School in Engeland is afgebrand, zitten de leerlingspionnen nu in Amerika. Tijdens een uitstapje worden alle studenten ontvoerd naar een trainingskamp in Costa Rica door de gangster Tommieboy Hops en Emma Block, die ook al in eerdere boeken voorkwamen. In het kamp midden in de jungle worden de studenten gehersenspoeld, getraind en geprogrammeerd om meedogenloze moordenaars te worden. Een spannend verhaal dat in de verte gelijkenissen heeft met de verhalen over Harry Potter. Het is ook als losstaand verhaal te volgen zonder de andere boeken te kennen. De tekst is in een vlotte stijl geschreven. Het boek bevat geen illustraties en heeft een ruime overzichtelijke bladspiegel (ruime interlinie, duidelijke letter, ruime marges). Het omslag heeft een volwassen uitstraling. Een boek uit een serie met een spannend verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

5.00 €

spion ontvoerd (631

Jonas Boets

De Engelse jongen Sam Smith belandt op een internaat voor aanstaande geheim agenten. Zowel een speurtocht naar de ontvoerde zoon van een leraar als de wedstrijd tegen de CIA-school brengt hij tot een goed einde. Eerste deel uit de serie 'Sam Smith' met een nieuwe omslagillustratie. In zijn opzet is dit verhaal opzichtig epigonistisch. De schrijver meent een aardig boek te maken door de Harry Potter-tovenaars te vervangen door spionnen. In talloze opzichten aapt hij Rowling na. Alleen vergeet hij de verrassende wendingen en de originaliteit. De vele grappen zijn doorgaans flauw, de taal is verre van foutloos. Het overvloedig hoofdlettergebruik in de hoofdstuktitels is bepaald aanstellerig en geeft het boek een schijn van gewicht, een beter verhaal waardig. Heel matig maakwerk van de jonge auteur (1981), die eerder twee boekjes voor beginnende lezers schreef. Vanaf ca. 11 jaar.

5.00 €
Paginas: | 1 |