Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Jonas Boets

Sam smith en de dragons (111)

Jonas Boets

Een tweetal bendes (maffiaclans) terroriseert de stad Antwerpen. Sam - afgestudeerd spion - infiltreert namens de gemeente in een van de bendes: De Dragons. Hij komt in een wespennest van list en bedrog en ontdekt dat in de hoogste gemeentelijke kringen rondom het burgemeesterschap een spel gespeeld wordt, vuil spel. Vijfde deel uit de serie rondom het hoofdpersonage Sam Smith. Overzichtelijke lay-out met ruime interlinie. Korte zinnen met veel dialoog. Aantal cursief gedrukte flashbacks blikken terug naar zijn opleidingsinstituut. Het perspectief ligt afwisselend bij Sam en het politieonderzoek. Stilistisch niet bijzonder, enkele kromme zinnen ('Dat ziet er geen goedkoop ding uit') in spreektaal, waarbij de Vlaamse afkomst (schepenen, de koerier is ze kwijtgespeeld) zich niet verloochent. Wijdlopig verteld, het verhaal is dichtgeschreven; er wordt te veel uitgelegd. Een bondigere schrijfwijze had de spankracht verhoogd, maar door de talrijke actiemomenten bezit het toch voldoende vaart/spanning om door te willen lezen. Dit spionageverhaal, deel vijf in een serie, is afzonderlijk te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.

5.00 

sam smith en de wraak van carolina (147)

Jonas Boets

Sam en Daphne lijken van een vakantie te genieten op een cruiseschip naar Brazilie. In werkelijkheid zijn ze op weg naar een nieuwe opdracht voor de Engelse geheime dienst. Ze moeten een andere geheim agent bijstaan, die in een zwaar bewaakte gevangenis de gevaarlijke gangster Caroline Moss in de gaten houdt. Er wordt gevreesd dat ze uit zal breken. Dan wordt plotseling het cruiseschip gekaapt. Dit blijkt het begin te zijn van een nieuw avontuur. In dit zesde deel van de reeks over Sam Smith* wordt de lezer meegezogen in een spannend avontuur. De boeken zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Ondanks het feit dat er geen flashbacks of vooruitblikken gebruikt worden, blijf je als lezer nieuwsgierig. Wel wordt er gebruikgemaakt van perspectiefwisseling. De geheim agenten beschikken over allerlei James Bondsnufjes en dat maakt het voor jonge lezers extra leuk. Het boek doet erg denken aan de Alex Riderserie van Horowitz, hoewel daarin meer gebruik wordt gemaakt van moderne spionagemiddelen. Ook aan (melige) humor ontbreekt het niet. Prima geschikt voor de jeugd vanaf ca. 11 jaar.

5.00 

sam smith en het duivelskruid (1122)

Jonas Boets

Sam Smith zit in het derde jaar van de Britse spionnenschool. Toevallig komt hij de kamer van directeur Autumn binnen als deze is vergiftigd. Hij is in coma en er moet een tegengif gevonden worden om hem te redden. Even later wordt er ook op mevrouw August, een van de leerkrachten, een aanslag gepleegd en weer is Sam in de buurt. Hij wordt verdacht door de twee geheim agenten die de zaak onderzoeken. Deze twee figuren richten meer kwaad aan door hun kille en logische benadering van de zaak. Vergeleken met de boeken van Anthony Horowitz is dit een vrij slap aftreksel van diens komische spionageboeken. Sfeertekening ontbreekt en de karakters zijn vlak en zonder individuele trekjes. Het verhaal leeft dus niet en moet het van de 'leukigheid' hebben: alle docenten zijn bijvoorbeeld naar de maanden vernoemd. Spanning is nauwelijks aanwezig en de spionnenschool krijgt geen moment het realiteitsgehalte van de tovenaarsschool van Harry Potter. Vanaf ca. 11 jaar. Het omslag heeft een volwassen uitstraling.

5.00 

sam smith en operatie zwarte regen (1149)

Jonas Boets

Het vierde* deel over Sam Smith die De School volgt, waar hij opgeleid wordt tot spion. Aangezien in het derde deel De School in Engeland is afgebrand, zitten de leerlingspionnen nu in Amerika. Tijdens een uitstapje worden alle studenten ontvoerd naar een trainingskamp in Costa Rica door de gangster Tommieboy Hops en Emma Block, die ook al in eerdere boeken voorkwamen. In het kamp midden in de jungle worden de studenten gehersenspoeld, getraind en geprogrammeerd om meedogenloze moordenaars te worden. Een spannend verhaal dat in de verte gelijkenissen heeft met de verhalen over Harry Potter. Het is ook als losstaand verhaal te volgen zonder de andere boeken te kennen. De tekst is in een vlotte stijl geschreven. Het boek bevat geen illustraties en heeft een ruime overzichtelijke bladspiegel (ruime interlinie, duidelijke letter, ruime marges). Het omslag heeft een volwassen uitstraling. Een boek uit een serie met een spannend verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

5.00 
Paginas: | 1 |