Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Christopher Pike

de dubbelgangers (940

Christopher Pike

Watch, Adam, Cindy en Sally wonen in een vreemd dorpje Spookermonde genaamd. Wanneer je namelijk 'het geheime pad' volgt kom je in een andere wereld terecht, waarin je jezelf tegenkomt. Deze persoon, die jouw dubbelganger is, heeft al het slechte in zich. In deze absurde wereld beleven de hoofdpersonen een aantal avonturen. Avonturen waarin het goede tegenover het kwade wordt geplaatst. Voor lezers tussen tien t/m twaalf jaar is dit een vlot leesbaar boek. Ze zullen kunnen genieten van een stukje spanning, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Illustraties ontbreken in dit boek geheel. Vanaf ca. 10 jaar.

12.00 €

de strekenkat (583)

Christopher Pike

Wanneer een zwarte kat het pad van Adam en zijn vrienden kruist, gebeuren er vreemde dingen. Redelijk spannend, losstaand te lezen, verhaal uit de serie 'Spookermonde'. Evenals in de andere delen verwijst Spookermonde naar een stadje waar veel enge en onwaarschijnlijke dingen gebeuren. Fantasie en realiteit lopen door elkaar en in eerste instantie heb je het idee dat het allemaal echt kan gebeuren. Regelmatig wordt er teruggegrepen naar eerdere verhalen zonder dat dit echter storend is. Vlot taalgebruik met soms redelijk moeilijke begrippen (dat is ook wat Hitler tegen de Polen zei). Duidelijke bladspiegel. Lekker leesboek voor de jeugd van tien jaar en ouder.(Biblion recensie, Didi Klijnsma-de Boer.)

6.00 €

de wenssteen (930)

Christopher Pike

Dit is het negende deel in de serie over vier kinderen uit Spookermonde van deze Amerikaanse auteur. Sally, Cindy, Adam en Watch vinden een mysterieuze steen die een wenssteen blijkt te zijn. Een robotachtige man komt evenwel hun schuld vereffenen. Als ze niet kunnen betalen, flitst hij de meisjes naar de slavenplaneet Amacron 37. Adam en Watch kunnen hem uitschakelen maar ze gaan de meisjes achterna om ze te redden. In een tocht langs de melkwegstelsels moeten ze een spannende strijd voeren tegen de meedogenloze Kasters, symbool van het georganiseerde kwaad. De meisjes laten zich ondertussen niet lijdzaam gevangen zetten. De onvermijdelijke goede afloop houdt toch nog verrassingen in. De kinderen zetten zich met gevaar voor eigen leven spontaan in voor de goede zaak. De psychologische typering is beperkt en de moraal is nadrukkelijk aanwezig. Het verhaal dat zich vooral op actie en verrassende wendingen richt, leest gemakkelijk door de vlotte dialogen. Tienplussers die van Star Trek-toestanden houden, komen hier aan hun trekken.

8.00 €

heksenwraak (937)

Christopher Pike

Adam en Watch willen een bezoek brengen aan Ann Templeton, de machtigste inwoonster van Spookermonde, om uit te vinden of ze echt een heks is én om te kijken of ze Watch's slechte ogen zou kunnen genezen. Uiteindelijk gaan Sally en Cindy met hen mee, alhoewel ze er erg op tegen zijn. Wat volgt is een avontuurlijke tocht door een spookkasteel, compleet met plotseling dichtslaande deuren, verdwijnende gangen, reuzenspinnen ("zo groot als een vet schaap") en een trollenvolk. Ze ontmoeten zelfs de dochter van 'de heks'! Door de nuchtere opmerkingen, lakonieke houding en droge (flauwe) humor van de hoofdrolspelers loopt de spanning niet te hoog op. Bovendien heeft ook dit verhaal een 'happy ending'. Zesde deel in een serie makkelijk weglezende griezelverhalen - zonder illustraties en in een Amerikaanse setting - die los van elkaar gelezen kunnen worden, alhoewel er wel naar vorige avonturen verwezen wordt. Eerder verschenen 'Het Geheime Pad', 'De Jammergeest', 'De Duistere Grot, 'Vreemd volk' en 'Het IJsvolk'. Gezien de griezelmanie geschikt voor een brede lezersgroep vanaf ca. 10 jaar.

4.00 €

het kleine volkje (954)

Christopher Pike

Vier vrienden worden tijdens een picknick beroofd van hun fietsen en van hun horloge. Er blijken kabouters in het bos te zijn. Al zoekend ontmoeten ze Pan, de gevallen koning die half bok, half mens is. Samen proberen ze de nare tovenaar Klandor terug te pakken met zijn eigen listige streken. De harde kaft vertoont een angstaanjagende cover. Het boek is een deel van een serie die gaat over vreemde, soms zelfs bovennatuurlijke verschijnselen. Het boek is vlot leesbaar. Het groepje van vier vrienden is onverschrokken en slaat zich door de grootste problemen. De meisjes Cindy en Sally bekvechten continu en Watch is het genie van de club. Moraal: - gokken haalt het slechtste in mensen boven; ze verliezen hun verstand; - de bedrieger wordt bedrogen. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €
 
Paginas: | 1 |