Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Weis & Hickman

bron van duisternis (188)

Weis & Hickman

'Bron van Duisternis' is het eerste deel van de fantasy-trilogie 'De verheven steen' van het bekende duo Weis & Hickman en is geent op het fantasy-rollenspel 'Sovereign Stone' van Larry Elmore. De fantasy-wereld 'Loerem' wordt geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. In deze wereld vol dwergen, elfen, magiers, orken en mensen wordt de jonge Gareth ranseljongen van de koppige en wrede prins Dagnarus, tweede troonopvolger van Loerem. Gareth krijgt de klappen voor de straf die de prins wel verdient, maar niet krijgt. Dagnarus wil per se koning worden en voert de trouwe Gareth mee op het pad van de zwarte magie, de verschrikkelijke duisternis in. Een spannend en meeslepend fantasy-avontuur van het team Weis en Hickman dat zijn sporen in de fantasy-wereld reeds verdiende met bekende series als 'Poort des doods', 'De roos van de Profeet' en 'DoodsZwaard'. Dit eerste deel werd in fantasy-kringen goed ontvangen. Een aan deze trilogie verbonden 'Sovereign Stone' fantasy-rollenspel is in de maak. Zie www.sovstone.com. Kleine druk.

8.00 €

de erfenis van het doodszwaard (198)

Weis & Hickman

Het tweede boek over Vlad Taltos na 'Huise Jhereg' (2005)*. Als oosterling (lees: mens) in een keizerrijk vol langlevende, op mensen neerkijkende wezens, heeft hij zich een plaatsje veroverd als maffiabaas. Met een select groepje vertrouwelingen bestuurt hij een wijk met louche handel. Dat brengt hem in conflict met een van de grotere bazen. Als blijkt dat ook dat conflict maar een dekmantel is voor iets veel groters, is hij zijn leven niet zeker. Het verhaal is moeilijk geschreven. Zeker als je het eerste deel niet kent, mis je de achtergronden en blijft het geheel nogal oppervlakkig. Er zijn voldoende plotwendingen om het verhaal verrassend te houden, maar doordat deze soms erg plotseling komen en vergezocht lijken, wordt het verhaal wat ongeloofwaardig. Toch heeft het verhaal ook zijn charme. Als script voor een spannende actiefilm zou het zeker niet misstaan en de ik-vorm maakt het verhaal persoonlijker en geeft ruimte voor een verfrissende zelfspot. En dat maakt de 240 bladzijden toch goed te lezen. Vrij kleine druk.

7.00 €

drakevleugel (276)

Weis & Hickman

Dit is het eerste boek van een 7-delig fantasy-epos over een wereld die door magie in vier werelden gesplitst is: de wereld van hemel, steen, vuur en zee. Wezens die het Labyrint (een zelfstandig denkende gevangenis) overleven kunnen via de Poort des Doods deze werelden betreden. De Wereld van Arianus (Hemel) bestaat uit drie rijken van in lagen onder elkaar zwevende eilanden, resp. bevolkt door elfen, dwergen en mensen (koninkrijken die elkaar bestrijden). Hugh de Hand, een huurmoordenaar, wordt valselijk van moord beschuldigd en aanvaardt (om aan executie te ontsnappen) een opdracht van de koning om diens zoon (een 10-jarige knaap) te vermoorden. Dit is één schakel in een ingewikkeld politiek komplot waarvan de elfen de schuld moeten krijgen zodat een oorlog tegen hen begonnen kan worden. Natuurlijk zit er véél meer achter. Een complex boek in een semi-feodale wereld met magie, vliegende draken, heel wat actie en humor, maar dat soms wat te lang uitgesponnen werd. Toch vlot leesbaar.

7.00 €

elfenster (519)

Weis & Hickman

Deel 2 van een 7-delig fantasy-epos; de delen zijn afzonderlijk leesbaar maar door de ingewikkelde plot is het het beste ze in volgorde te lezen. In een ver verleden hebben tovenaars met grote wetenschappelijke kennis, de Sartanan, de wereld vernietigd en vier nieuwe werelden geschapen: lucht, steen, vuur en zee. De Sartanen zijn verdwenen maar hun vroegere vijanden die ze ooit opgesloten hadden in het Labyrint kunnen nu via de Poort des Doods die vier werelden betreden en beïnvloeden. Dit boek is het relaas van de wereld van vuur, Pryan: een oerwoudwereld met mensen en elfen die hoog in de bomen huizen, en dwergen beneden. Zoals de vorige is ook deze wereld in oorlog en dreigt zichzelf totaal te vernietigen als de drie leidende rassen niet tot samenwerking komen. Een vlot fantasy-avontuur vol actie en ook humor, uiterst gedetailleerd uitgewerkt, inclusief nawoord over runen, magie en zelfs liedteksten en muziek. Uiteraard stelt het boek meer vragen over de Sartanen dan er beantwoord worden.

7.00 €

wachters van de leegte (189)

Weis & Hickman

Dit is het tweede deel van de fantasy-trilogie 'De verheven steen' (geent op het fantasy-rollenspel 'Sovereign Stone' van Larry Elmore) van het bekende duo Weis & Hickman. 'De verheven steen' speelt zich af in de fantasy-wereld Loerem, een wereld vol dwergen, elfen, magiers, orken en mensen, geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. Er zijn twee eeuwen voorbijgegaan sinds de gebeurtenissen uit het eerste deel ('Bron van duisternis', 2000*). Ridder Gustav vindt het verloren gewaande vierde deel van de Verheven Steen (dat aan de mensen toebehoort), maar moet zijn vondst met de dood bekopen. De jonge Jessan en Bashae moeten het magische kleinood nu naar de elfen brengen en beginnen daarmee een gevaarlijke en duistere queeste. Weis & Hickman verdienden hun sporen in de fantasy-wereld reeds met bekende series als 'Poort des doods', 'De roos van de Profeet' en 'DoodsZwaard'. Ook deze trilogie is een spannend, origineel en goed uitgewerkt verhaal, waaraan bovendien een fantasy-rollenspel verbonden is. Zie www.sovstone.com. Vrij kleine druk.

6.00 €
 
Paginas: | 1 |