Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Lincoln Peirce

Niek de groot brokkenpiloot (595)

Lincoln Peirce

Nieks leraren zijn vaak boos op hem vanwege zijn slordigheid, brutaliteit, ongedurigheid en onbeholpenheid. Hij lijkt te lijden aan een zeer ernstige vorm van ADHD. Hij ziet school als noodzakelijk kwaad. Niek wordt gevolgd tijdens een schooldag, getekend door rampzalige slapsticksituaties met leraren en klasgenoten. Niek meent echter veel talenten te hebben en voorbestemd te zijn voor heldendom, waarin hij iedereen met records zal overtreffen. Maar of dat hem gaat lukken? De auteur, cartoonist van origine, maakte van dit kloeke en kolderieke boek over de ingebeelde pechvogel een mengsel van tekst en honderden zwarte, getekende cartoons. Die zijn onverbrekelijk met de tekst verbonden en bepalen begrip, plezier en voortgang van het verhaal in hoge mate. De cartoons staan los of ingekaderd en onderbreken steeds de tekst. Ze vormen vaak ballonstrips met zeer diverse lettertypen in velerlei afmetingen. Dat alles geeft het boek al op de eerste blik een uitnodigend karakter, wat het ook voor kinderen die minder graag lezen aantrekkelijk maakt. Je zult onontkoombaar zelf moeten lezen, kijken en combineren want voorlezen is onmogelijk. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 

lekker bezig (1116)

Lincoln Peirce

Derde zelfstandig te lezen deel uit de humoristische serie* over het zeer ongedurige jongetje Niek de Groot. Niek moet nogal vaak nablijven op school. Daardoor komt hij deze keer te laat bij de scouting en mist hij de installatie van het nieuw lid Arthur. Arthur is Nieks tegenpool. Arthur is rustig, in alles perfect en juist door zijn spraakgebrek extra charmant. De scouting houdt een inzamelingsactie voor nieuw kampeermateriaal. Degene die hiervoor de meeste pretplaatjes verkoopt, krijgt als hoofdprijs een bijzonder skateboard. Arthur heeft originele ideen waarmee hij veel verkoopt, maar Niek wil koste wat kost Arthur verslaan en het skateboard winnen, en dat zorgt voor de nodige hilarische situaties. De tekst wordt afgewisseld met heel veel grappige, cartoonachtige, zwarte pentekeningen, die onlosmakelijk verbonden zijn met de tekst. De tekst in de cartoons en tekstballonnen is veelal gedrukt in hoofdletters. Dit bemoeilijkt het lezen enigszins. Een grappig en spannend verhaal, dat door de vormgeving heel geschikt is voor kinderen die niet zo van lezen houden. Vanaf ca. 9 jaa

9.00 

niek de groot gaat uit zijn dak (1122)

Lincoln Peirce

Niek wordt door directeur Nichols gevraagd om een nieuwe leerling wegwijs te maken. Als Niek Deuteronium Puffelmans III ontmoet, heeft hij het gevoel dat hij hem ergens van kent. Hij is niet bepaald een "coole dude', maar toch zijn dingen die ze allebei leuk vinden. Voor de wedstrijd ter ere van het honderdjarig bestaan van de school zitten ze in hetzelfde team. Kunnen ze de wedstrijd winnen? Dan herinnert Niek zich ineens waar hij Deuteronium van kent en beleeft hij een dramatische flashback! Zevende, zelfstandig te lezen deel, na "Niek de groot in topvorm'*, uit de serie humoristische verhalen over Niek de Groot. Het wordt door Niek in de ik-vorm verteld, afwisselend in tekst en beeld. Het beeld bestaat uit n of meer stripachtige tekeningen, los of in kadertjes. Ze vormen een essentieel onderdeel van de vertelling. Hiermee wordt ook het humoristische en slapstickachtige karakter van de gebeurtenissen of gedachten benadrukt. Het verhaal is creatief vertaald. De opzet lijkt erg op "Het leven van een loser' en "Dagboek van een muts', maar is voor een iets jongere doelgroep. Een humoristisch en aantrekkelijk verhaal, dat door de vormgeving ook heel geschikt is voor kinderen die niet zo van lezen houden. Vanaf ca. 9 jaar.

9.00 
 
Paginas: | 1 |