Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Kerstin Gier

Robijnrood (1127)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) woont met haar familie bij haar grootmoeder, oudtante, tante en haar nichtje Charlotte, die het 'tijdreisgen' draagt. Groot is de consternatie als niet Charlotte, maar Gwendolyn als gendraagster in andere tijden belandt, samen met de arrogante Gideon. Het 'nu' mengt met het 'toen' met o.a. mobieltjes en woordkeus: 'het zou toch een eitje zijn geweest'. Veel over kleding (je kunt met zo'n hoepelrok niet naar de wc), informatie over Londen en geschiedenis. Snelle, oppervlakkige, spannende James Bond-achtige gebeurtenissen in de ik-vorm verteld. Ingewikkelde chronologie en familieverbanden. Geen verklarende lijst van begrippen (elapseren, Wachters, adepten, Binnenkring enz.). Doel van de missie is onbekend, alleen dat 'de bloedcirkel gesloten moet worden'. Vijftien hoofdstukken met cryptische spreuken en stambomen. Proloog, epiloog met open einde, overzicht van belangrijke personen. Gebonden uitgave met leeslint, roze omslag, zwarte silhouetten en randversiering. Eerste deel van een trilogie. Vanaf ca. 14 jaar.

9.00 

Smaragdgroen (1126)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) heeft liefdesverdriet, want Gideon heeft haar afgewezen. Gelukkig heeft ze afleiding, doordat ze de chronograaf vindt die door haar opa is verstopt. Nu kan ze zonder hulp van de Wachters terugreizen in de tijd om opa's hulp te vragen. Samen met hem en haar vriendin Leslie wil ze het geheim van de Wachters ontrafelen en doet ze een schokkende ontdekking. De dialogen zijn snel en komisch door de gedachten van Gwendolyn die daarin zijn verwerkt en het relativerende commentaar van Xemerius, de geest waarmee zij kan praten. De gesprekken met de aristocratische volwassenen bevatten ouderwetse of verheven woorden. Dit stoort niet en begrip hiervan is niet altijd nodig. Soms leidt het tot grappige spraakverwarring, bijvoorbeeld als de opa van Gwendolyn haar bakvis noemt en zij denkt dat ze een gebakken visje krijgt. In tegenstelling tot de vlotte dialogen is de plot minder sterk. De spanningsboog wordt regelmatig goed opgebouwd, maar afgebroken door te snelle oplossingen. Wederom fraai vormgegeven. Het rondt de trilogie 'Eindeloos verliefd'* duidelijk af. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 

saffierblauw (1130)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) begint te ervaren wat tijdreizen inhoudt. Om te voorkomen dat ze ongecontroleerd door de tijd schiet, 'elapseert' ze. Ze gaat dan terug in de tijd, maar blijft in de kelder van een eeuwenoud huis in Londen. Soms reist de aantrekkelijke Gideon met haar mee. Ze is verliefd op hem maar twijfelt aan zijn oprechtheid. Samen moeten ze in het verleden een opdracht vervullen om de wereld te redden. Gwendolyn moet daarom veel over de achttiende eeuw leren. Naast de lessen die ze volgt, krijgt ze hulp van Xemerius, een geest die steeds op humoristische wijze commentaar geeft. Dit vervolg op 'Robijnrood'* maakt deel uit van de internationale bestseller-trilogie 'Eindeloos verliefd'. Het boek is zelfstandig te lezen en begint met een introductie van het voorgaande. Tussen de proloog en epiloog staan twaalf hoofdstukken, afgewisseld met logboeknotities en met citaten van beroemdheden. De bladspiegel is ruim en de tekst leest vlot. Na het open einde staat een getallencode. De sleutel om die te breken is in het verhaal verwerkt. Achterin staat een overzicht van belangrijke personen. Verzorgde uitgave met blauw leeslint en aantrekkelijk blauw omslag met zwarte silhouetten. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 
 
Paginas: | 1 |