Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Thomas Brezina

Devliegtuiggeest (1144)

Thomas Brezina

In dit derde deel uit de serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'* gaat het Tiger-Team op zoek naar het geheim van het mysterieus groen verlichte vliegtuigje dat onheilspellend boven het zwarte meer vliegt. Is het de vliegtuiggeest die ongeluk over het dorp brengt, zoals de bewoners zeggen? Het ontrafelen van het geheim blijkt levensgevaarlijk te zijn. Een spannend verhaal waarin de lezer het vierde lid van het Tiger-Team is. Het verhaal begint gelijk in volle vaart; het wordt niet opgebouwd. Met behulp van een decoder, die is bijgevoegd, speurt de lezer mee naar de oplossing door de vragen aan het eind van elk hoofdstuk te ontcijferen. Dit interactieve element zorgt ervoor dat de lezer betrokken en alert blijft. Halverwege is er een aantal vragen kort na elkaar en dat haalt de vaart en spanning enigszins uit het verhaal. Voorin worden de leden van het Tiger-Team voorgesteld en achterin staan tips en oefeningen om een betere speurder te worden. De oefeningen vormen een verhaal op zich. Eerder verschenen delen: 'De dondertempel' en 'Het paardenspook'**. Vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €

de dondertempel (529)

Thomas Brezina

Bij toeval stuit het Tiger-Team op een schatkaart. Al snel komen er kapers op de kust, maar zij weten zelf het geheim te ontrafelen. Door gebruik te maken van hun sterke kanten zijn zij gevaarlijke misdadigers te slim af, waarbij een aankomend journalist een handje helpt. Het eerste vertaalde deel van de serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team' die oorspronkelijk 55 delen omvat, over twee jongens en een meisje die het Tiger-Team vormen. De lezer wordt gevraagd zich bij hen aan te sluiten. Aan een leeslint is de 'Tiger-Team decoder' bevestigd, waarmee de lezer antwoord kan vinden op vragen die in code gesteld worden. Hij wordt zo actief bij het verhaal betrokken. Voor in het boek worden de Tiger Team leden geintroduceerd, achterin staan tips en oefeningen (voor speurders). Ook vind je daar beknopte info over de schrijver, die al meer dan vierhonderd boeken op zijn naam heeft staan. Rijk geillustreerd met zwart-witte pen/computertekeningen - de illustratrice maakt ook strips. Ruime bladspiegel, getitelde hoofdstukken. Avonturenverhaal met detective-element. Vanaf ca. 9 jaar

7.00 €

de helse helikopter (695)

Thomas Brezina

Birgit, Luuk en Patrick vormen samen het Tiger-Team. In dit zevende deel van de los te lezen serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'* mag het Tiger-Team mee met Patricks vader naar New York. Patrick heeft het idee dat hij achtervolgd wordt. Als ze in Central Park zijn, wordt Patrick met behulp van een zwarte helikopter ontvoerd. Birgit en Luuk ontdekken daarna dat Patrick heel veel lijkt op een jonge steracteur uit de musical Zorro Junior. Dan ontwikkelt zich in sneltreinvaart een avontuur waarbij de lezer als een soort vierde detective meehelpt met het oplossen van de ontvoering. Daarvoor wordt aan een lint een decoder meegeleverd, die gebruikt moet worden bij de beantwoording van vragen na elk hoofdstuk. Deze decoder maakt het boek voor kinderen aantrekkelijk, en de lezer blijft betrokken, maar het verhaal stelt verder weinig voor: oppervlakkig, voorspelbaar en de hoofdpersonen blijven stereotiep. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Voorzien van veel computergeanimeerde tekeningen in zwart/grijs/wit. Omslagtekening met serie-uitstraling. Voor in het boek een korte introductie van de Tiger-Teamleden; achterin achttien pagina's tips en oefeningen, met o.a. informatie over New York en taal. Eenvoudig verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de robotridders (194)

Thomas Brezina

Het Tiger-Team, bestaande uit Luuk, Birgit en Patrick, wordt in een vreemde brief gevraagd naar Londen te komen. Daar blijkt de robotontwerper die de brief schreef, onder druk van een bende, robots zo te maken dat ze niet opvallen tijdens een tentoonstelling van kostbaarheden. Zou het Tiger-Team een misdaad kunnen voorkomen? Vierde deel in de serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'*. De lezer krijgt een d´ecoder´ bij het boek om te zien of het eigen speurwerk past bij de aanwijzingen die het team al had gevonden. Stereotiepe hoofdpersonen, geen diepgang of ontwikkeling. Voorspelbare acties. Wensvervullend verhaal: helden winnen altijd. Kortom een hapklare brok lectuur. Ietwat schematische tekeningen in vele grijstinten. Eenvoudige omslagtekening. Vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €
Paginas: | 1 |