Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Markus Heitz

bedrieglijke vrede (881)

Markus Heitz

Door de nederlaag van de aanhangers van de donkere god Tzulan is de voorspelling van de terugkeer van de Donkere Tijd voorlopig teruggedrongen. Maar heerser Lodrik moet alweer met nieuwe moeilijkheden afrekenen: zijn ex-vrouw Aljascha sluit een verbond met de aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te heroveren. Ondertussen groeit haar zoon Vahidin op tot een machtige magier terwijl in Borasgotan verrassend de jonge Raspot Putjomkin tot koning wordt gekroond, een truc van de geraffineerde Fjanski die de onervaren vorst als stropop wil gebruiken. Intussen houden de aanhangers van Tzulan stand op een aantal eilanden en verzamelen krachten om opnieuw toe te slaan. Eerste deel van een trilogie die start na de populaire reeks 'De donkere tijd'. De machtsstrijd waarin Lodrik verwikkeld is, wordt in meer verhaallijnen gestalte gegeven; Heitz verweeft ze handig. De grens tussen goed en kwaad, het hoofdthema van de cyclus, wordt erg vaag. De Duitse bestsellerauteur Heitz, die met 'De dwergen'-boeken miljoenen exemplaren verkocht en tweemaal de Deutscher Phantastik Preis ontving, mikt vooral op spanning. Zijn stijl is functioneel, maar niet erg subtiel. Voor fantasylezers die houden van ingewikkelde verhaallijnen, talloze personages en spanning. Kleine druk.

7.00 €

mar

Markus Heitz

oen: 1764. Frankrijk. De bevolking van de Gévaudan (Z.O.-Frankrijk) leefdt in angst omdat haar kinderen worden opgejaagd en vermoord. Wat is het voor verschrikkelijk Beest, dat geen jager kan vinden? De koning zet een torenhoge beloning op de kop vanhet Beest, zelfs het Vaticaan bemoeit zich ermee. Onder de verschillende mannen die gedreven jacht maken op de onbekende verschrikking, treffen we de wildschut Jean Chastel, een man die een duister geheim met zich meedraagt. Hij beseft niet dat hij slechts een spio is in een spel dat tweehonderd jaar later nog niet is uitgespeeld. Nu... Voor de buitenwereld is Eric von Kastell een gevierd kunstenaar die naam en faam vergaart met ziujn duistere, soms zelfs wrede, expressionistische schilderijen. De buitenwereld weet echter niet dat von Kastell de beelden opdoet tijdens zijn jacht op weerwolven en andere moordende gedaantewisselaars. Als de vader van Eric tijdens een van deze jachten wordt gedood, pikt de kunstenaar het spoor op van een soort naar wie zijn voorouders al jaren op zoek zijn: de afstammelingen van het Beest dat in de achttiende eeuw een ware terreur uitoefende onder de bevolking van de Gévaudan.

8.00 €

wereld in vlammen (942)

Markus Heitz

In het laatste deel van De Donkere Tijd werden de legerscharen van Govan vernietigend verslagen, de aanhangers van Tzulan gaven zich gewonnen. Op het nippertje werd de terugkeer van de Donkere Tijd voorkomen. Maar, nog voor de vrede goed en wel een feit is, nog voor in Ulldart aan de wederopbouw van stad en dorp is begonnen, doemt aan de horizon nieuw onheil op.Zo keert de voormalige vorstin van Tersion terug uit ballingschap en doet een greep naar de macht. Duikt er aan de westkust van het continent een vloot van oorlogsschepen op die de strijd aan lijkt te willen binden met het Kensustriaanse leger. En ontsnapt Norina, de heerseres van Tarpol, ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Lodrik beseft dan pas hoeveel Norina voor hem betekent. Maar dit inzicht komt te laat. Norina wordt opnieuw in een val gelokt.Markus Heitz is onbetwist de populairste Europese fantasy-auteur van deze tijd. Van zijn boeken - onder meer De Dwergen - werden in Europa meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

10.00 €
 
Paginas: | 1 |