Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: David Zindell

het negende koninkrijk (295)

David Zindell

Het Negende Koninkrijk' is het eerste deel van de 'Ea cyclus', een nieuwe fantasy-cyclus van David Zindell. De 'Ea cyclus' speelt zich af in een oude (middeleeuws aandoende) beschaving waar chaos en oorlog heersen. Bovendien is er de dreiging van de Gevallen Engel Morjin, die op zoek is naar de Lichtsteen om daarmee de Duistere Aartsengel Angra Mainyu te bevrijden. Die bevrijding zou het einde van Ea betekenen. In dit deel gaan zeven gezellen, prins Valashu Elahad met zijn magische zwaard Alkadur en zijn vrienden, op zoek naar de verloren gegane Lichtsteen die, als hij in goede handen valt, Ea zouden kunnen redden. De gezellen moeten hiervoor naar de duistere landen van Morjin reizen en ontmoeten vele gevaren op hun weg. Een boeiend en vrij spannend, vrij goed geschreven maar niet erg origineel fantasyverhaal dat sterke associaties met Tolkiens 'Lord of the Rings' en het Koning Arthur-verhaal oproept. Zindell is de auteur van de fantasy/sfroman 'Neverness' (vertaald als 'Nimmermeer' ) waar hij de (nooit vertaalde) vervolgtrilogie 'A Requiem for Homo Sapiens' achteraanschreef. Zijn eerste twee romans werden genomineerd voor de Arthur C. Clarke Award. Meer informatie: http://hometown.aol.com/pylebc/zindell.htm. Kleine druk, paperback.

6.00 €

het zilveren zwaard (296)

David Zindell

Het zilveren zwaard' ('The silver sword') is het tweede deel in 'The lightstone', het eerste boek van de 'Ea cyclus'. 'The lightstone' werd gesplitst in twee delen, waarvan het eerste deel 'Het Negende Koninkrijk' ('Ninth Kingdom') reeds eerder verscheen. Het tweede boek in de 'Ea cyclus' is 'The red dragon' getiteld (vermoedelijke verschijningsdatum augustus 2003). Het fantasyverhaal is gezet in een oude (middeleeuws aandoende) beschaving waar chaos en oorlog heersen. Bovendien is er de dreiging van Morjin, de Gevallen Engel, die op zoek is naar de Lichtsteen om daarmee zijn meester, de Aartsengel Angra Mainyu, te bevrijden. Die bevrijding zou het einde van Ea betekenen. Zeven gezellen, prins Valashu Elahad met zijn magische zwaard Alkadur en zijn vrienden, gaan op een gevaarlijke en onzekere reis om de verloren gegane Lichtsteen te zoeken, die, als hij in goede handen valt, Ea zouden kunnen redden. Een boeiend en spannend, vrij goed geschreven fantasyverhaal dat sterke associaties met Tolkiens 'Lord of the Rings' en het Koning Arthur-verhaal oproept. David Zindell (1952) is de auteur van de fantasy/sfroman 'Nimmermeer' ('Neverness'). Zijn eerste twee romans werden genomineerd voor de Arthur C. Clarke Award. http://hometown.aol.com/pylebc/zindell.htm. Kleine druk.

6.00 €

nimmermeer (537)

David Zindell

Nimmermeer, de 'Onwerkelijke Stad', bevindt zich op een ijsplaneet; het verhaal speelt zich af in een heel verre toekomst, 3000 jaar na de stichting van Nimmermeer. Het universum (het 'Veelal') wordt verkend door de Orde der Piloten, gevestigd in Nimmermeer. Een van hen brengt een boodschap uit de Galaktische Kern: de mensheid moet het mysterie van het leven zelf ontsluieren, dat in het eigen verleden ligt. De jonge piloot Mallory begint een queeste naar de geheimen van de wezens die ooit het intelligent leven schiepen in het Veelal, de Ieldra. De zaak is dringend want een epidemie van exploderende sterren bedreigt de mensheid. Een groots opgezet science-fictionavontuur, geschreven met veel fantasie en ideeënrijkdom, en heel positief ingesteld over het lot en de toekomst van de mensheid. Barok en pulp (in de traditie van de 'sense of wonder' van de vroege SF) neemt de lezer erbij; heel vlot leesbaar en boeiend. Normale druk

5.00 €
 
Paginas: | 1 |