Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Greg Keyes

dochter van de rivier (492)

Greg Keyes

Deze fantasy-roman speelt in een denkbeeldige gebied, waarin het wemelt van natuurgoden, geesten en demonen. Een belangrijke godheid is de gepersonifieerde Rivier. De in de stad woonachtige prinses Hezhi komt in opstand tegen haar omgeving. Zij gaat op zoek naar steeds verdwijnende kinderen uit de koninklijke familie, zoals haar neef D'en. Tegelijkertijd onderneemt de andere hoofdpersoon, Perkar, een avontuurlijke reis. Steeds meer blijkt dat hij ten opzichte van Hezhi, ofschoon het lange tijd om twee afzonderlijke vertellingen lijkt te gaan, een opdracht heeft. De schrijver, een Amerikaanse antropoloog die met dit werk debuteert als fantasy-auteur, heeft rijkelijk geput uit zijn kennis van de indiaanse mythologie. De roman is bestemd voor de liefhebbers van dit genre en voor allen voor wie de relatie mens-natuur, een belangrijk thema van dit verhaal, centraal staat.

5.00 Ä

hemelse wiskunde (256)

Greg Keyes

Nadat een geheim wapen - een gestuurde komeet - Engeland en Frankrijk heeft verwoest, zijn niet alleen de machtsverhoudingen in Europa verstoord, maar ook die in hun Amerikaanse koloniŽn. Deze sturen daarom een vloot uit om te onderzoeken wat er is gebeurd; zij zenden een vertegenwoordiger van de Indianenvolken mee, Rode Schoen. Drie mensen bezitten de kennis van etherische wezens, zeg engelen, die het geheime wapen mogelijk maakte; Rode Schoen kent deze wezens vanuit de overleveringen van zijn stam, de Choctaw. Na de ramp zoeken de geleerde Newton en zijn leerling Ben Franklin hun toevlucht in Praag, waar hun 'beschermheer' probeert hun de kennis van het vreselijke wapen te ontfutselen. Tsaar Peter de Grote heeft op zijn beurt de Franse natuurkundige Adrienne in zijn macht gekregen. De jonge Ben wordt steeds meer de held van het verhaal: hij voelt zich schuldig en probeert uit alle macht om een volgende ramp te voorkomen. Wat hij aan kennis nog te kort komt, maakt hij goed door zijn vindingrijkheid. Uiteindelijk brengen 'hun' koningen hen naar VenetiŽ, waar zij hun krachten moeten meten.. Een bijzonder spannend boek, een van de betere historische sciencefiction! Normale druk.

9.00 Ä

het nieuwe imperium (610)

Greg Keyes

Een komeet heeft Engeland vernietigd en de politieke machtsverhoudingen elders in de wereld ontwricht. Drie mensen bezitten de kennis van de etherische wezens, zeg engelen, die dit mogelijk maakte. Een van hen, de Franse natuurkundige Adrienne, ontwikkelt met hun hulp nog meer angstaanjagende wapens voor Rusland. De twee anderen, Ben Franklin en de indiaan Rode Schoen, gaan het gevecht aan met de engelen en hun helpers. Het strijdtoneel verplaatst zich naar de Verenigde Staten, waar de Engelse koning, gesteund door engelen en Russische wapens, de macht over zijn kolonien komt opeisen. In Rusland doorziet Adrienne tenslotte wat het uiteindelijke doel van de engelen is: de totale vernietiging van de mensheid. Zij ontvlucht Rusland en gaat op zoek naar het geheime Zonnekind, een belangrijke pion in het spel van de engelen. Ook Rode Schoen gaat op zoek naar dit Zonnekind. De drie hoofdfiguren hebben elkaar aan het eind van dit boek nog steeds niet ontmoet. Ik neem aan, dat er nog een deel volgt, hoewel de de serie als trilogie wordt gepresenteerd. Nog wel spannend, maar erg chaotisch. Duidelijke druk.

5.00 Ä

het wapen van newton (255)

Greg Keyes

Door middel van een aetherschreiber waarmee mensen elkaar over oceanen heen berichten kunnen sturen, raken drie heel verschillende mensen met elkaar in contact: een jonge drukkersgezel uit Boston, de beroemde geleerde Newton uit Londen en een vrouw te Versailles, die lid is van de Academie der Wetenschappen. Zij zijn zo gefascineerd door de natuurwetenschap dat zij in eerste instantie niet doorzien hoe hun talenten worden gebruikt voor een gruwelijk wapen. Lodewijk de Veertiende, bijna onsterfelijk gemaakt door 'de engel die koningen beschermt', droomt ervan zijn vijand Engeland voor eens en altijd te verslaan. De Zonnekoning krijgt zijn kans wanneer een wraakzuchtige ex-collega van Newton hem het ultieme wapen aanbiedt: een formule waarmee de baan van een komeet zo wordt omgebogen dat Engeland van de aardbodem wordt geveegd. De schrijver speelt met historische feiten en natuurwetenschappelijke theorieŽn. Men raakt ervan doordrongen dat men eigenlijk net zo weinig begrijpt van de werking van ijskast, radio of radioactiviteit als de personen uit deze roman... Hoewel men deze dagelijks gebruikt. Een bijzonder spannend boek! Normale druk.

5.00 Ä
Paginas: | 1 |