Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) - Pittacus Lore

De opkomst van negen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Pittacus Lore

Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer… Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper.Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken. Nummer Twee in Engeland. En Nummer Drie in Kenia. Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes. Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen. Ze willen ons vernietigen. Ze komen steeds dichterbij.Wij zijn klaar om te vechten.

8.00 €

de kracht van zes

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Pittacus Lore

Matt heeft altijd geweten dat hij bovennatuurlijke krachten bezat. Hij groeide op in een pleeggezin en wordt naar Yorkshire gestuurd om te rehabiliteren. In Yorkshire belandt hij middenin de meest sinistere gebeurtenissen. Matt trekt op onderzoek uit en ontdekt een gruwelijk geheim – acht wachters beschermen de wereld tegen de duivelse Ouden, die eeuwen geleden door vijf kinderen verbannen warden. Maar

8.00 €

i am number four

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Pittacus Lore

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we bestaan echt.Ons plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om gezamenlijk te vechten. Maar zij wisten ons te vinden. Nu zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je ons nooit zou zoeken. We gaan op in de massa. We zijn jullie buren, vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het weten.Ik ben nummer vier (I am number four) is een razendspannend science-fiction verhaal, dat zijn kracht vooral ontleent aan het feit dat het tegen het werkelijke aan schurkt. Het is altijd bizar om te lezen over mensachtigen die superkrachten blijken te bezitten, temeer omdat je zo nu en dan berichten oppikt in de media waarvan je denkt ‘dat kán toch niet?’. Zou het dan echt zo zijn?Het boek zit vol spanning en verrassende wendingen. Het verhaal draait om Nummer Vier, een puber die zijn krachten begint te ontdekken, en zijn leermeester, een voogd die samen met hem is gevlucht. Hij moet telkens verhuizen en opnieuw settelen, wat de nodige frustraties met zich meebrengt. Als hij dan ook nog verliefd wordt op een meisje is het feest helemaal compleet. Ik ben Nummer Vier is dan ook niet alleen een spannend boek over een geheime gemeenschap, het toont ook de onzekerheid van de jongen, die zijn weg probeert te vinden naar het volwassen-worden en zijn lichamelijke veranderingen moet zien te begrijpen. Dit alles wordt wonderlijk verteld door Pittacus Lore, een pseudoniem van James Frey (In duizend stukjes, Mijn vriend Leonard, Stralend heldere ochtend). Het boek neemt je meteen mee de diepte in, en daardoor wordt het moeilijk om het nog neer te leggen. Dit is typisch zo’n boek waarbij je denkt ‘nog één hoofdstukje dan’, tot je de wekker plots op 03:00u ziet staan en je het met een weemoedig gevoel neer moet leggen.

8.00 €
 
Paginas: | 1 |