Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Boeken voor de jeugd +10

de stad van de wind (178)

Boeken voor de jeugd +10 » P.D Baccalario

Vier tieners met onvermoede krachten ontmoeten elkaar voor de derde keer, nu in Parijs. Ze zoeken een oplossing voor een raadsel, waarbij tollen die over een houten kaart draaien de kinderen de weg wijzen naar een volgend stuk van die oplossing. Het lijkt of de wereld in gevaar is, maar echt helder wordt dat niet. Wel wordt de lezer duidelijk dat op de achtergrond een groepje van meer dan honderdjarigen bezig is de gebeurtenissen te sturen, en dat er ergens op de wereld nog een geheimzinnige figuur bezig is hen koste wat kost te dwarsbomen. De overige personages zijn opvallend excentriek, de locaties in de stad spelen weer een wezenlijke rol en de functie van de vier elementen wordt steeds duidelijker. De vorige delen van 'Century'* moeten gelezen zijn om de gebeurtenissen te kunnen plaatsen. Voor veel onbeantwoorde vragen zijn we aangewezen op het laatste deel. Mooi uitgevoerd boek, verzorgd binnenwerk, ongenummerd middenkatern met een soort plakboek van de plekken die een rol spelen. Vignetten en geheimzinnige tekens op elke bladzij. Vele open plekken en snelle perspectiefwisselingen staan de lezer die op zoek is naar actie niet in de weg. Bij zorgvuldige lezing gaan de overspannen beeldspraak en de soms slordige vertaling irriteren. Uitnodigend omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

in de spotlights (620 )

Boeken voor de jeugd +10 » Rachel Renée Russell

Een maand uit het dagboek van de 14-jarige Nikki, een dramaqueen, die het gevoel heeft dat de hele wereld tegen haar is. In het bijzonder de bloedmooie MacKenzie, aartsvijand nr 1, die er alles aan doet om haar status als beursscholiere bekend te maken en haar koste wat kost belachelijk te maken en af te laten gaan. Derde deel uit serie 'Dagboek van een muts'* waarin Nikki alles doet om de talentenshow van school te winnen om zo haar schoolgeld te betalen, de aandacht van Brandon te krijgen en eindelijk eens populair te zijn. Vlot leesbaar, met soms een moeilijk woord (potentieel), typisch meidenboek. Veel sms-taal (OMG, BFF), smileys en penillustraties in zwart-wit (meisjes met wespentailles, grote ogen en lang golvend haar), om extra nadruk te leggen op een voorval of gedachte. Gedrukt in de vorm van aantekeningen in een schrift. Doet heel erg denken aan 'Dagboek van een loser' met dien verstande dat de hoofdpersoon nu een meisje is. Beslist een boek dat verslonden wordt door meiden vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

De sleutel van de alchemist (311)

Boeken voor de jeugd +10 » Cristina Brambilla

De 13-jarige Lucilla verhuist met haar vader naar Venetie, waar ze bij een oude man en zijn tweelingzuster in huis komen wonen. Lucilla is veel alleen, maar gelukkig ontfermt de oude vrouw Ruth zich over haar. Lucilla's vader heeft een bijzondere assistent: het tot leven gewekte stenen beeld van een fabeldier, dat net als de vader op zoek is naar de sleutel van de alchemist, waaraan bijzondere toverkrachten worden toegedicht. Als op een dag Lucilla's vader verdwijnt, raakt het meisje betrokken bij een felle strijd om het bezit van de sleutel. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen; het wordt beurtelings verteld door het beeld (ik-vorm) en vanuit Lucilla (zij-vorm). Er worden veel verhaallijnen uitgezet, die niet allemaal even goed worden uitgewerkt. Er komen daarnaast nog veel moeilijke woorden en begrippen aan de orde, die niet altijd uit de context kunnen worden verklaard. De opmaak en interpunctie vertonen bijzonder veel fouten. Voor liefhebbers van avontuur met een vleugje mysterie. Vanaf ca. 11 jaar

6.00 €

Heksenbloed

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me dat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

6.00 €

bloedlijn (732)

Boeken voor de jeugd +10 » Johan Vandevelde

Samen met vampierenjagers Victor en Joanna reist Maikel naar Duitsland. Maar ook daar weten de vampieren hen te vinden en menigmaal worden ze aangevallen. Victor wordt gevangengenomen en Maikel ontmoet zijn opa Gabor. Die vertelt zijn levensverhaal en wil een overeenkomst sluiten. De mooie Luciana speelt daarbij een bijzondere rol. Dan duikt plots ook Maikels vader op. Dit tweede deel van de trilogie "Demomen van Dalca'* verloopt net als het eerste deel zeer gewelddadig. Bij de talrijke gevechten met de vampieren en als dieren vermomde handlangers spat het bloed van de bladzijdes. Maar de doelgroep zal daar weinig moeite mee hebben, omdat zij zich aangetrokken zullen blijven voelen tot Maikel en Joanna (brugklassers) met al hun pubergewoontes. Ook dit deel heeft veel vaart, is spannend en het eigentijdse taalgebruik richt zich goed op de doelgroep. Open eind naar het slot waarin Maikel met zijn vader en Joanna naar Frankrijk reist op zoek het oeroude manuscript van de Ondoden. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

boek der schaduwen

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me dat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

6.00 €

bruwelbad (287)

Boeken voor de jeugd +10 » Patrick Lagrou

De opa van Matthias had gelijk. Ze leken wel gek om een zwemparadijs te plannen in het oude heidegebied. De verhalen over vroegere vreemde verdwijningen zijn nog steeds actueel: het wordt een ramp. Het gevaar sluimert diep in de grond en zodra het water krijgt zal het ontwaken. Dat gebeurt ook daadwerkelijk. Er verdwijnen al bij het aanleggen van de bouwput twee duikers. Matthias (16) en zijn vriendin Evelien, beide lid van de duikclub, gaan zich ermee bemoeien vlak voor de opening van het grootse complex en stuiten op het monster: een amoebe die alles verzwelgt wat in z'n baan komt en die elke gewenste vorm kan aannemen. Als het watercomplex met veel tamtam wordt geopend, voltrekt zich een catastrofe. Een griezelverhaal, spannend, maar met wel wat veel herhalingen. De taal is stroef te lezen. Af en toe wat flauwe grapjes maken ook de stijl niet minder houterig. Het onderwerp is boeiend en zal veel kinderen vanaf ca. 12 jaar aanspreken. Achterin informatie over de auteur. Zwart omslag met een tekening van drie skeletten met zuurstofmaskers voor.

9.00 €

cathy's boek

Boeken voor de jeugd +10 » Stewart S

Cathy (ik-figuur) wordt gedumpt door haar vriendje. Ze besluit hem te stalken, maar hoe meer ze over zijn leven te weten komt, hoe vreemder en gevaarlijker haar eigen leven wordt. Interactieve detective waarbij de lezer bewijsstukken kan bekijken, telefoonnummers kan bellen en websites kan bezoeken. Op de achterkant staat een prikkelende waarschuwing ('BLIJF AF, dat is voor iedereen het beste') die suggereert dat Cathy verdwenen is en dit boek als bewijsmateriaal heeft achtergelaten. In een plastic mapje zitten verschillende bewijsstukken, gedrukt op verschillend papier: brieven, trouwkaarten, krantenknipsels, foto's, schetsen, enz. Verder bestaat het pakket uit Cathy's dagboek, versierd met haar eigen cartooneske tekeningen en doedels. Ondanks de kleine letters en de soms door de tekst lopende tekeningen is de tekst duidelijk leesbaar. Het verhaal is spannend en soms grappig, maar niet zo bijzonder als de vorm waarin deze detective gegoten is. Zo is de ontknoping voorbij voor je het in de gaten hebt. De lezer blijft met veel vragen zitten, die misschien worden beantwoord in het vervolg. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

cathy's ring

Boeken voor de jeugd +10 » Stewart S

Cathy's leven is niet bepaald doorsnee: rotbaantjes na haar eindexamen, mysterieuze dood van haar vader, onsterfelijk vriendje, gestalkt, in bezit van sterfelijkheidsserum. In dit slotdeel van de multimediale Cathy-trilogie* is ze getuige van een moord, wordt met de dood bedreigd, vindt enkele lijken onder haar slaapkamerraam, wordt verliefd op een ander en besluit te vluchten (alsof dat helpt), omdat iedereen van wie ze houdt gevaar loopt. Vlotjes en populair geschreven detectiveverhaal in dagboekvorm, versierd met blauwe pentekeningen. Voor niet-ingewijden kunnen verhaal en personages tot nu toe, hoewel kort aangestipt, voor enige verwarring zorgen. Apart vormgegeven uitgave: schriftachtige paperback met omslagtekening geplakt in geillustreerde kartonnen omslag met binnenzak waarin glow-in-the-dark-poster en een ring te vinden zijn**. Detectiveroman nieuwe stijl, waarin de wereld van het boek verweven wordt met de moderne media om een mysterie op te lossen, en waarin vriendschap van belang is, al is het maar met een persoon. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

cathy's sleutel

Boeken voor de jeugd +10 » Stewart S

Cathy (ik-figuur) is net van school en weet niet wat ze met haar leven aan moet. Haar vriend Victor is op mysterieuze wijze verdwenen, haar vader is plotseling overleden en tussen Cathy en haar moeder loopt het niet lekker. Het enige dat Cathy goed kan, is tekenen. Tijdens haar zoektocht naar Victor komt Cathy achter de vreselijke waarheid rondom de dood van haar vader. Dit vervolg op 'Cathy's boek'* is eveneens een interactief boek waarin de lezer via telefoon en internet extra informatie over het verhaal krijgt. Het boek is net een dagboek met in de kantlijn aantekeningen en pentekeningen van Cathy. Het is voorzien van 'bewijsmateriaal' dat ingezet kan worden om achter de waarheid te komen. De verscheidene bewijsstukken zitten in een plastic mapje, gedrukt op verschillend papier: brieven, tekeningen, bonnetjes, enz. Het materiaal voegt alleen niets toe want het is niet duidelijk wanneer je het moet gebruiken. Het begin van het verhaal is onbegrijpelijk als je deel een niet gelezen hebt. De verhaallijn is sowieso nogal verwarrend. Het boek is wel leuk en origineel in elkaar gezet. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

conflict

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Er gebeuren angstaanjagende dingen. Iemands magie wordt gemanipuleerd - op een heel gewelddadige manier. Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo. Ik heb mezelf wel degelijk onder controle. Maar hoe bewijs ik dat - vóór het te laat is?Morgan is nu een machtige heks. Maar ze weet niet op wie ze kan vertrouwen - alleen op haar magie

6.00 €

de botten tovenaar ((20)

Boeken voor de jeugd +10 » Fiona Higgins

Timo woont in de stad Urbs Umida, de Klamme Stad. Zijn moeder is overleden en zijn vader is verdwenen, nadat zijn oom vermoord is. Iedereen denkt dat zijn vader de moordenaar is, maar Timo is overtuigd van zijn onschuld. Hij werkt bij een doodgraver waar hij over de lijken waakt. Tijdens een wake komen er drie mensen die de dode tijdelijk tot leven wekken (bottentovenarij). Later ontmoet Timo twee van hen weer, de oude man en het meisje Juno. Het meisje blijkt op zoek te zijn naar de moordenaar van haar vader. Timo en Juno besluiten samen de stad te verlaten. De auteur heeft het dagboek van Timo gekocht bij een pandjesbaas en vertelt hier zijn verhaal, dat afgewisseld wordt met fragmenten uit het dagboek (cursief gedrukt). Het boek bestaat uit 42 korte hoofdstukken, aantekeningen van de auteur en twee aanhangsels. Het speelt gelijktijdig met het eerste boek van de auteur: 'Het zwarte geheimenboek'*. Veel van de personages hebben iets met elkaar te maken en alle verhaallijnen komen samen. Aan het eind blijkt ook wat het verband is tussen dit boek en het eerste boek. Daar zal meer duidelijkheid over komen in het volgende boek. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

de doodskuur (675)

Boeken voor de jeugd +10 » James Dashner

WICKED heeft alles afgepakt van Thomas. Zijn identiteit, zijn geheugen en nu ook zijn enige vrienden: die uit de Laar. Maar het einde is nabij. Alle beproevingen zitten erop, na nog een allerlaatste test.Maar zal iemand die overleven?Wat WICKED niet beseft is dat de herinneringen van Thomas veel verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. En daarom weet Thomas dat hij geen woord moet geloven van wat ze zeggen. Thomas ontsnapte uit het Labyrint. Hij overleefde de Schroei. En hij zal alles op alles zetten om zijn vrienden te redden. Maar het is de waarheid zelf die echt een einde aan alles zal maken. De tijd voor leugens is voorbij.De doodskuur is het einde van de Labyrintrenner-trilogie. In de zomer van 2015 verschijnt nog een prequel.

7.00 €

de ring van vuur (670)

Boeken voor de jeugd +10 » P.D Baccalario

Vier tieners komen elkaar tegen in het hedendaagse Rome, als drie van hen met ouder(s) een vakantie hebben geboekt in het hotel van Elettra's vader. Het is eind december 1999 en de afsluiting van het millennium komt eraan. Volgens (ook na het lezen van het boek) onduidelijke bronnen moet er eens in de honderd jaar een uitdaging worden aangegaan om de wereld in stand te houden. De opdracht zit in een koffertje dat het viertal in handen krijgt. In drie dagen doorkruisen de vier kinderen heel Rome, van aanwijzing naar volgende aanwijzing op zoek naar datgene wat hen het geheim van het koffertje uitlegt. De sfeer doet wat denken aan 'De Da Vinci code', compleet met genootschap, hints en oude gebouwen. Toch blijft er veel onbeantwoord. Het open einde is dan ook een verzoek tot antwoorden in het vervolg. De uitvoering is prachtig met een opvallend, rood omslag. De schutbladen en een tiental pagina's in het boek zijn fullcolourcollages die als fotoboekje worden gepresenteerd. De tekst bestaat uit veelal korte alinea's, overzichtelijke zinslengte met niet al te veel moeilijke woorden en brede witmarges. Daarnaast geven koptekst en titelweergave het geheel een extra cachet. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de tijdspoort (686)

de tijdspoort (686)
Boeken voor de jeugd +10 » Johan Vandevelde

Wanneer de vader van de twaalfjarige Rikkie in 2138 bedreigd wordt door de grootste misdadiger, Stratton, worden hij en zijn vriend door de tijdmachine, die zijn vader heeft uitgevonden, teruggeschoten naar 1999. Een spannend verhaal, waarin op een leuke manier een beeld gegeven wordt van de toekomst. Daardoor worden er wel enkele materialen en voorwerpen gebruikt, die niet direct duidelijk zijn. Het verhaal is in een vlotte stijl geschreven, met hier en daar toekomstige (plasmawapen, androïde) uitdrukkingen. Het is wel vreemd om overvallen te worden door een straatbende, waarvoor het woord boefjes gebruikt wordt. Hoewel het verhaal zijn geloofwaardigheid soms verliest door te veel toevalligheden, is het een spannend geheel, dat ook een beeld schetst van het leven nu en in 2138. Geen tekeningen. De kaft toont Rikkie, die met zijn plasmawapen tegen de androïden vecht. Voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

de weg van de wind (200)

Boeken voor de jeugd +10 » Diana wynne jones

In de magische wereld van de Daalmarkvolkeren nemen Arme Oude Ammet en Libby Bier een centrale plaats in. Voor de vrije Holanders zijn het poppen die tijdens het jaarlijkse zeefestival symbool staan voor het geluk aan boord en wal, maar de bewoners van de Heilige Eilanden eren de twee als goden. De jonge Mitt groeit op met het idee dat hij op een dag zijn vader zal wreken door graaf Hadd te vermoorden. Een sluipschutter, die achteraf zijn vader zelf blijkt te zijn, is hem voor. Hildy en Ynyn, de kleinkinderen van Hadd, vluchten op de dag van de moord met hun schip: de weg van de wind naar het noorden. Mitt had zich in de kajuit verstopt. Samen overleven ze een verschrikkelijke zeestorm, dankzij Oude Ammet en Libby Bier. Hoewel het verhaal wat traag op gang komt, zijn de avonturen en wonderlijke gebeurtenissen zeer geloofwaardig en boeiend beschreven. Universele zaken als goed en kwaad, trouw en verraad, liefde en angst, zijn natuurlijk verweven in deze fantastische vertelling. Een must voor liefhebbers van het fantasy-genre vanaf ca. 11 jaar. Eerder is in dezelfde serie verschenen 'De onbekende reiziger'*. Het is een serie historische verhalen, spelend in een middeleeuwse setting en met fantasy-elementen.

7.00 €

draaikolk (206)

Boeken voor de jeugd +10 » Roderick Gordon en brian williams

Na meer dan een eeuw ondergronds te hebben geleefd, duiken de boosaardige Styx nu bovengronds op. Als een kakkerlakkenplaag verspreiden ze zich over het hele land. Daarbij zijn de Styx in ‘goed’ gezelschap, want ze hebben hun vrouwen meegebracht. De rebellen Will, Elliott, Drake en hun vrienden zijn de enigen die de Styx en de Styxvrouwen kunnen tegenhouden. In deze spiraal van verwoesting en uitroeiing weet niemand wat er zal gebeuren, maar één ding staat vast: niet iedereen zal dit overleven

6.00 €

duivelsduister (784)

duivelsduister (784)
Boeken voor de jeugd +10 » Nic De Braeckeleer

De 12-jarige Branco is als vondeling opgenomen door zijn pleegouders. Als hij meedoet aan een goocheltruc in een circus, wordt hij wakker in de Hel. Daar treft hij de goochelaar aan die in werkelijkheid zijn vader en ook nog eens de Duivel blijkt te zijn. Branco moet hem opvolgen, maar wil dat niet. De Duivel zet alles op alles en betovert o.a. de vrienden van Branco. Horrorverhaal met alle bekende en voorspelbare griezelingredienten (o.a. mensen die overgenomen lijken te zijn door buitenaardse wezens, vrienden die ratten beginnen te eten, de Duivel en de Hel) die jonge liefhebbers van dit genre zeker zal boeien. Het taalgebruik in deze uitgave is eenvoudig, het weinig verrassende verhaal goed te volgen en zeker voor de doelgroep spannend tot het eind. Vierde bibberboek van deze auteur. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

eclips

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Alles lijkt zo vreemd, zo duister om me heen. Ik ben niet wie ik dacht dat ik was. Er nadert onheil; dat weet ik nu. Alles wat ik over mijn familie dacht te weten is een leugen.Ik kan dit tegenhouden. Maar ik kan het niet alleen. Hoe kan ik leven met deze wetenschap? Ik heb hulp nodig... Ik heb hulp nodig...Alissa ontdekt bij toeval dat ze halfheks is. Ze zoekt steun bij Morgan en Hunter om te leren omgaan met haar magische krachten.

6.00 €

een cirkel van as (345)

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Tweede deel in de serie 'Vuurbaken' van de auteur van de Wicca-reeks. Ook deze serie gaat over heksen. De tweeling Thais en Clio heeft in deel een ('Een schaal van wind'*) ontdekt dat ze zussen zijn. Thais, opgegroeid zonder enige kennis van Wicca, leert in dit deel met haar magische gaven om te gaan. Haar magie blijkt echter nogal explosief. Verliefd op dezelfde man is er tevens sprake van jaloezie tussen beide meisjes. Niet zonder het eerdere deel te begrijpen verhaal dat bijzonder rommelig is, van de hak op de tak springt en nergens boeit. Korte hoofdstukken vanuit verschillend perspectief: de ik-figuren Thais en Clio, en anderen die later tot een bepaalde groep heksen blijken te horen. Er gebeurt veel zonder dat duidelijk is waarom. Onsterfelijke heksen leven eeuwenlang, er zijn flashbacks naar een voorouder, de karakterbeschrijvingen zijn onduidelijk. Kortom: een triviale serie waarin ongetwijfeld nog veel delen zullen volgen. Door toon en inhoud geschikt voor jongvolwassenen en voor liefhebbers van het fantasygenre. Paperback, volle bladspiegel, kleine druk.

4.00 €

een hondenleven (634)

Boeken voor de jeugd +10 » Jeff Kinney

Brugklasser Bram Botermans beschrijft zijn zomervakantie in dagboekvorm, met iedere dag een stukje tekst over zijn belevenissen. Het liefst zou hij drie maanden lang binnen blijven en gamen, maar zijn ouders hebben heel andere ideeën. Zo beschrijft hij activiteiten met zijn ouders, zijn grote en kleine broer, vriend Theo, zijn huisdieren: vissen en een hond, het opzetten van een tuinonderhoudbedrijf, vieren van zijn verjaardag, meedoen aan een gamewedstrijd en naar het zwembad gaan. De meeste activiteiten lopen op een mislukking uit, uiteraard zonder dat Bram er iets aan kan doen. Vierde deel uit de populaire serie ‘Het leven van een loser’*. Het dagboek is gedrukt in handschrift, op een gelinieerde achtergrond als in een schrift met daartussen veel stripachtige illustraties in zwart-wit die goed bij het verhaal passen. Een dagboek met veel droge humor en zelfspot geschreven. Door de aansprekende, herkenbare situaties en de aantrekkelijke vormgeving ook geschikt voor kinderen die niet graag lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

een ketting van water (747)

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Thaïs Allard heeft in New Orleans een geheel nieuwe wereld ontdekt, en eenmaal opgenomen in de heksenkring van haar tweelingzusje Clio ontwikkelt ze verbazingwekkende krachten. Dan ontdekt ze iets schokkends uit haar verleden en heeft ze al haar wilskracht nodig om geen wraak te nemen en zo af te glijden naar de duistere zijde. Haar zusje Clio vecht intussen tegen de aandrang om te vernietigen wat ze het meeste liefheeft: haar zusje Thaïs...

5.00 €

erfgoed

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Nog altijd geen vaste grond onder mijn voeten. Ik dacht dat ik de waarheid over mezelf nu wel kende. Maar alles wat ik tot nog toe heb geleerd, zijn leugens gebleken.Ik zal alles doen wat nodig is, want ik moet het weten. Ik wil er bijna alles voor opgeven. Ik moet weten wie - of wat - ik ben.Morgan weet nu dat ze heksenbloed heeft. Maar ze weet niet op wie ze kan vertrouwen - alleen op haar magie

6.00 €

flutvakantie (682)

Boeken voor de jeugd +10 » Jeff Kinney

In dit negende deel* van de dagboeken van Bram Botermans gaat weer van alles mis, vooral ten koste van Bram (vindt hij zelf). Moeder Botermans besluit tot het maken van een lange autoreis met onbekende bestemming; de reis is het doel van deze vakantie. Bram maakt weer van alles mee met zijn broers Rick en Max. Onderweg wordt er een varkentje aan de familie toegevoegd. Wederom een hilarisch deel uit de serie. Technisch en inhoudelijk afgestemd op lezers uit de bovenbouw van de basisschool. Door de kleine bladspiegel met handgeschreven tekst op lijntjes, met zeker twee tekeningen per bladzijde, is het boek zeer geschikt voor tegenstribbelende lezers. De zwart-wittekeningen maken onderdeel uit van het verhaal en verhogen het plezier van het lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

gestolen zielen

Boeken voor de jeugd +10 » Tais Teng

Gerard leeft in een sprookjesachtig Nederland, omgeven door een wereld waar Atlantis nooit gezonken is en de wereld bevolkt wordt door elfen, dwergen, ijsreuzen en andere wonderlijke wezens. Spijbelend van school verliest hij echter een deel van zijn ziel in een kaartspel met een dwerg. Zonder zijn 'ka' zal hij nooit meer kunnen proeven, kleuren kunnen zien en zal hij langzaam verstenen. Samen met de punkengel Rufus (en een ander deel van zijn ziel), de bosnymf Acacia en de monnik Segoviah probeert hij zijn ka terug te winnen. Tijdens zijn magische avontuur leert hij dat er nog veel meer dan alleen zijn ziel op het spel staat. Als eerste deel van de nieuwe serie 'Atlantis gezonken' maakt de lezer kennis met een even vertrouwd als betoverd Nederland. Niet alles lijkt direct te kloppen met de veranderde lijn ten opzichte van onze geschiedenis, maar dat hindert het verhaal nauwelijks. Dit eerste deel is even levendig als vervreemdend gebracht en wordt ondersteund met fraaie illustraties van de auteur/kunstenaar zelf, gebonden in een mooie, harde band. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 |