Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

het stelle slagveld (91)

het stelle slagveld (91)
Dave Duncan

Het geschonden Protocol is vervangen door Zinixo's Convenant met als doel heerschappij over heel Pandemia. De kleine groep van getrouwen rond Imperator Shandie stellen een nieuw Protocol samen en gaan naar alle uithoeken van de aarde om het aan de niet-gebonden tovenaars te verkondigen. Ylo denkt nog steeds grotendeels aan zichzelf en wordt de minnaar van Imperatrice Inos, daar zij gelooft dat haar man dood is. Het nieuwe Protocol verzamelt een kleine groep tovenaars, maar dan zet het Convenant de draken in tegen de legioenen van het Impenrijk en de kobolden. Het nieuwe Protocol komt tot de conclusie dat zij nog niet machtig genoeg zijn om de strijd aan te gaan met het Convenant. Het fantasierijke vervolg op 'Het geschonden protocol' dat meteen opent daar waar het eerste deel eindigt. De genoemde personages worden uitgebreid met nieuwe personen en rassen. De subplots worden afgerond terwijl de rode draad abrupt eindigt, zodat het derde deel ('De levende god') het kan afronden. Op bordeaux omslag een aantal afbeeldingen in kaders met onder andere een liggende, gevleugelde draak. In 1995 verscheen dit boek onder de titel 'Het verlaten slagveld'*. Kleine druk.

5.00 €

het stormschip (1008

het stormschip (1008
David Carlyle

Valerie en Lorenzo, de helden uit ‘Eilanden in de wind’* zetten hun zoektocht naar water en naar het geheim van Skyland voort. Dit verhaal is het tweede deel uit de reeks 'Skyland'. Het verhaal schakelt steeds over van 2078, waarin ecologe Lily Carlyle (30) de wereld probeert te redden, naar 2251, waarin de wereld niet langer een aardbol is, maar bestaat uit losse eilanden die in de lucht zweven. Een tijd waarin water schaars is en de rebellen de wereld proberen te redden. We krijgen vrij veel personages in telkens een andere setting, maar het romantische aspect tussen Valerie en Lorenzo geeft dit verhaal een extra dimensie. Vertaald uit het Italiaans, helaas soms in te stroef Nederlands. Toch is het verhaal boeiend en spannend geschreven en laat het zich vlot lezen, al moet je je niet te veel vragen stellen bij de technologische tegenstrijdigheden. Een fascinerend toekomstverhaal voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

het teken van drie (515)

het teken van drie (515)
Stphen King

Scherpschutter Roland is in een toekomstige, verarmde wereld op queeste en zoekt de Toren. Volgens eerdere voorspellingen vindt hij driemaal een deur naar tijdperken van onze wereld en ontmoet daar een junk, een schizofrene vrouw en een moordenaar. Hij geneest er twee en straft de derde, herstelt van wonden en vult zijn arsenaal aan. Tevens maakt hij vroeger tekortschieten goed. Dit is het tweede deel van een multi-logie in een mengvorm van fantasy en science fiction. Noodlot, Toeval en Tarot spelen een grote rol. King hanteert deze vorm prima, met licht gespierde gewelddadigheid (en straattaal), maar niet met de bloedbaden uit zijn horror-werk. Aardig gevoelsmatig uitgewerkte karakters. Verrassend sober en leesbaar. Met handige inhoud van het eerste deel ('De scherpschutter'*), dus los te lezen. Paperback, vrij kleine druk.

8.00 €

het vreemde poesje (1056)

het vreemde poesje (1056)
Ketnet

mooi kinderboek

2.50 €

het vreselijke dictee (927)

het vreselijke dictee (927)
Francesca Simon

Dit boekje met vier op zichzelf staande verhalen is een van de vele deeltjes in de serie over Stoute Hendrik. Deze jongen van ca. 9 jaar weet op gewiekste wijze menige situatie naar zijn hand te zetten. In het titelverhaal lukt het Hendrik d.m.v. spieken een foutloos dictee te maken, zodat hij snoep krijgt van de juf. In de andere verhalen zet hij zijn broertje onder druk om zijn zin te krijgen. De Amerikaanse schrijfster creeerde met opzet deze hoofdpersoon; een kind dat buiten alle pedagogische regels om opereert en toch zegeviert. Natuurlijk krijgt Hendrik wel straf maar het deert hem niet. De personages zijn stereotiep wat al aangegeven wordt door hun namen: stoute Hendrik, perfecte Peter, luie Lies, etc. De illustraties, die met inkt getekend zijn, benadrukken het karikaturale aspect van de verhalen, en ondersteunen de tekst op humoristische wijze. Het woordgebruik is hier en daar wat moeilijk voor de ondergrens van 7 jaar die op de omslag staat aangegeven. Een boek voor de lol, zonder opvoedkundige pretenties.

6.00 €

het vuur van de herfst (976)

het vuur van de herfst (976)
Diana Gabaldon

Vierde deel van de zesdelige 'Reiziger-cyclus', zelfstandig te lezen vervolg op 'De verre kust'*, waarin de dochter van de Engelse vrouw die in 1968 weer door de magische cirkel in de Schotse Hooglanden stapte om zich bij haar Schotse echtgenoot te voegen met wie zij in 1743 gehuwd is, besluit om ook naar het verleden terug te reizen om haar ouders te zoeken. Na diverse avonturen komt zij in het achttiende-eeuwse Schotland en Noord-Carolina terecht, waar ze met haar dierbaren verenigd wordt. Een schitterende historische roman - meeslepend geschreven - vol actie, spanning, romantiek en avontuur. Mede door de uitstekende sfeer- en milieutekening een meesterwerkje van de bovenste plank. Paperback; zeer kleine druk.

9.00 €

het waanzinnige boek over je lichaam (1128)

het waanzinnige boek over je lichaam (1128)
Andy Griffiths en Terry Denton

Een nieuw waanzinnig en onzinnig boek van de auteurs van 'De waanzinnige boomhut' Hallo! Lees het meest ONVERANTWOORDE boek over het menselijk lichaam OOIT! Deze geïllustreerde waanzinnige gids leert je alles over: - de gekste - de harigste - de stoerste - de meest explosieve & - de smerigste onderdelen van je lichaam!

6.00 €

het zwarte oog (170)

het zwarte oog (170)
Bjorn van den Eynde

Wanneer de bandleden van de succesvolle popgroep Ghost Rockers een vreemde afscheidsbrief van hun gitarist Jonas ontvangen, staan ze voor een raadsel. Jonas zou de band nooit zomaar verlaten. Al snel komen de Ghost Rockers erachter dat Jonas ontvoerd is. De bandleden zijn vastbesloten hun vriend weer te vinden. Een spannend verhaal over een tienerband die op zoek gaat naar hun verdwenen bandlid. Het is geschreven door een Vlaamse auteur en dat is duidelijk terug te zien in zinnen als 'We geven er een lap op' of 'Dat is heel straf'. Het verhaal is weinig geloofwaardig: het hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en springt van de hak op de tak. Gebeurtenissen worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Ook tekstueel is dit boek geen hoogvlieger. Het verhaal is geïllustreerd met paginagrote, wat nonchalant ogende kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen derde deel*. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

histologie van de mens

histologie van de mens
Alan Stevens

Histologie is onder studenten niet een van de populairste vakken. Toch wordt deze wetenschap - dankzij de ontwikkelingen in de celbiologie - een steeds belangrijker onderdeel van het medisch en medisch-biologisch curriculum. Veel studieboeken over histologie hebben het nadeel dat ze óf veel te uitgebreid zijn en de histologie tot in de kleinste details behandelen, óf bestaan uit een verzameling afbeeldingen zonder goede tekst. Histologie van de mens zoekt een evenwicht: het is een goed leesbaar boek dat toch voldoende details bevat om het vereiste niveau te halen. Dit boek geeft een moderne, compacte kijk op de histologie. De lay-out is 'lezers-vriendelijk'. Een grote hoeveelheid afbeeldingen is in fullcolour uitgevoerd. De tekst is gelardeerd met klinische casuïstiek, praktische aanwijzingen, modern onderzoek, sleutelbegrippen en vragen.Studenten geneeskunde

40.00 €

hoe leer je draaks (875)

hoe leer je draaks (875)
Cressida Cowell

Stikkum Stoere Steurkop de Derde, zoon van de Vikinghoofdman van de Stam van de Harige Hufters, is niet zo stoer als zijn naam doet vermoeden. Zijn leeftijdsgenoten zijn stuk voor stuk veel stoerder en ze noemen hem dan ook Waardeloos. In Hoe leer je draaks? komt Stikkum tijdens de les 'Hoe een vijandig schip enteren' per ongeluk terecht op een Romeins schip. Op die boot blijkt de aartsvijand van zijn vader mee te varen, en Stikkum ontdekt dat die duistere plannen smeedt...Kan Stikkum ontsnappen n de draken redden?

15.00 €

hopeloos verliefd (1063)

hopeloos verliefd (1063)
Rachel Renee Russell

In het zesde deel van de serie 'Dagboek van een muts'* is drama queen Nikki in de ban van het schoolfeest. Het is inmiddels februari en Valentijnsdag komt eraan. Het voor de fans bekende hoofdpersonage maakt zich nog altijd druk om haar 'vriend' Brandon, haar BFF’s en haar zusje. De grote vraag is wanneer Nikki Brandon naar het feest durft te vragen. Daar komt bij kijken dat haar aartsrivaal Mackenzie haar hopeloos in de weg zit. School maakt het voor Nikki ook niet gemakkelijk, want bij biologie krijgt ze een onverwachte toets en zwemlessen zijn een drama. De auteur weet van Nikki een herkenbare tiener te maken voor jonge meisjes die voor het eerst verliefd zijn en fan zijn van One Direction of Taylor Swift. De dagboekvorm waarin het verhaal is gegoten, geeft ruimte voor Nikki’s jeugdige taalgebruik. Het boek zit vol met theatrale kreten, verzonnen woorden en smileys. De boekenserie is inmiddels zeer geliefd en er komen nog meer titels aan. Het zal fans gelukkig maken. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

huis jhereg (870)

huis jhereg (870)
Steven Brust

Van de populaire serie rond de huurmoordenaar Vlad Taltos, bijgestaan door een kleine draak, zijn in Amerika inmiddels zes delen verschenen. Het eerste, afzonderlijk leesbare, deel is nu in het Nederlands beschikbaar; het ligt in de verwachting dat de boeken ook hier populair zullen worden omdat de auteur in staat is prettig leesbare schelmenromans te schrijven. In dit eerste deel leren we hoe Vlad opgroeit, magie leert en waarom hij huurmoordenaar wordt. Het verhaal is spannend, met vaart en in eenvoudige taal geschreven. De verzonnen wereld van Drakaera is boeiend; heel voorzichtig worden thema's als racisme en discriminatie aangetipt. Ondanks het feit dat hij een moordenaar is, weet de auteur van de ik-persoon een aantrekkelijk karakter te maken waarmee de lezer zich kan identificeren. Het geweld wordt niet grafisch beschreven. Vlad doet herinneren aan de beroemde serie rond Fafhrd en Grijze Muizer van Fritz Leiber, en dat is geen slechte aanbeveling. Kleine druk.

6.00 €

huis yendi (53)

huis yendi (53)
Steven Brust

Het tweede boek over Vlad Taltos na 'Huise Jhereg' (2005)*. Als oosterling (lees: mens) in een keizerrijk vol langlevende, op mensen neerkijkende wezens, heeft hij zich een plaatsje veroverd als maffiabaas. Met een select groepje vertrouwelingen bestuurt hij een wijk met louche handel. Dat brengt hem in conflict met een van de grotere bazen. Als blijkt dat ook dat conflict maar een dekmantel is voor iets veel groters, is hij zijn leven niet zeker. Het verhaal is moeilijk geschreven. Zeker als je het eerste deel niet kent, mis je de achtergronden en blijft het geheel nogal oppervlakkig. Er zijn voldoende plotwendingen om het verhaal verrassend te houden, maar doordat deze soms erg plotseling komen en vergezocht lijken, wordt het verhaal wat ongeloofwaardig. Toch heeft het verhaal ook zijn charme. Als script voor een spannende actiefilm zou het zeker niet misstaan en de ik-vorm maakt het verhaal persoonlijker en geeft ruimte voor een verfrissende zelfspot. En dat maakt de 240 bladzijden toch goed te lezen. Vrij kleine druk.

4.00 €

illusions (760)

illusions (760)
Aprilynne Pike

Laurel (17) is terug op school. Er zijn twee nieuwe studenten: Tamani, de aantrekkelijke schildwacht uit de elfenwereld en Yuki, een geheimzinnig Japans meisje van wie Laurel en haar vrienden denken dat zij een elf is. Laurel is hierdoor nog onzekerder over haar gevoelens. Is haar aardse vriend David de ware liefde of kiest ze voor Tamani? Tamani doet alsof hij verliefd op Yuki is, om haar ware aard te achterhalen en dit wekt de jaloezie van Laurel op. Is Yuki te vertrouwen of weet zij meer van de trollen die op Laurel jagen? Derde deel* van de vierdelige reeks over de elf Laurel. Het boek begint met het schoolse leven en zuigt de lezer in het verhaal. Niet de strijd tegen de trollen staat centraal, maar de twijfel van Laurel. In het tweede deel van dit boek is er minder variatie in beschrijving van gevoelens. Er staat opvallend vaak 'rolt met de ogen'. Het lijkt of auteur het snel heeft afgerond. De slotscene is onverwacht en kort en Laurel is opvallend afwezig. Prettige bladspiegel met ruime interlinie. Het boek is eventueel zelfstandig te lezen en een echt meidenboek. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

in de klauwen van de duivel (1061)

in de klauwen van de duivel (1061)
Patrick Lagrou

De zeventienjarige Stefanie zit in zak en as: ze wacht op een Zwitsers treinstation op haar vriend Jurgen om samen op vakantie te gaan. Jurgen echter werkt voor haar nietsontziende vader en deze laat hem niet gaan. Op het station ontmoet ze jongeren van de 'Kinderen van het Licht'. De gevoelige en naar warmte hunkerende Stefanie is een gemakkelijke prooi voor deze New Age-achtige beweging en binnen korte tijd geeft ze zich geheel over aan hun rituelen en visies op een betere wereld. Jurgen, die ook bij deze sekte belandt, weet te vluchten en samen met Stefanie's ouders en een sektekenner 'ontvoeren' en 'deprogrammeren' ze de gehersenspoelde Stefanie. Reeel overkomend verhaal waarin gewezen wordt op het levensdreigende gevaar jezelf te verliezen binnen een sekte wanneer deze op een onjuiste manier gebruik maakt van diverse therapievormen. De epiloog bevat een schokkend krantenbericht en adressen van hulpinstanties. Op de voor- en achterkant van de donkere kaft staan twee illustraties die kenmerkend zijn voor Stefanies leven. Het geheel is toegankelijk geschreven vanuit de twee hoofdpersonen en zal, mede door het eigentijdse onderwerp, een grote groep jongeren vanaf ca. 14 jaar aanspreken.

5.00 €

inquisitie (70)

inquisitie (70)
Alselm Audley

Het tweede deel van een trilogie. De ketterse strijd tegen de religieuze dominantie op de planeet Aquasilva gaat door. Waar deel een veelbelovend was, is deel twee ronduit teleurstellend. Net als het eerste deel lijdt het onder een een teveel aan namen en een gebrek aan motivaties van de hoofdpersonen. Nergens wordt helemaal duidelijk waarom mensen doen wat ze doen of wie wat weet. Een van de hoofdpersonen blijkt ineens de tweelingbroer van de Keizer te zijn. Dit toch nogal schokkende feit wordt enkel duidelijk uit conversaties; blijkbaar wist iedereen het al, behalve de lezer. De hoofdpersoon blijft een tamelijk onvolwassen figuur, waar het moeilijk mee identificeren is. Een noodzakelijke synopsis van deel een ontbreekt. Al met al is het boek niet te volgen en dus helaas nogal saai. Niet leesbaar zonder deel een ('Ketterij', 2001*). Kleine druk.

6.00 €

jacht op de dronendieven (1046)

jacht op de dronendieven (1046)
Jonas Boets

De 14-jarige Dean is de jongste dj die mag optreden op Partyland, het beste dancefestival ter wereld. Zijn oudere broer Donald, "zelfverklaard manager', Jimmy (zijn beveiliger) en juf Viola, die hem als hij niet optreedt privéles geeft, begeleiden hem. Er vliegt een drone boven het festivalterrein en die wordt bestuurd vanuit een centraal punt. Dean merkt dat iemand de drone gebruikt om ongemerkt twee mannen met een sporttas op het terrein te laten komen. Zij zijn uit op het geld dat in de kluis ligt. Zeer vlot leesbaar verhaal, waarbij het vooral om de spanning draait tijdens het achtervolgen van de dieven. Het verhaal is enigszins voorspelbaar en de personages worden niet echt uitgewerkt. De spanning wordt wel goed opgebouwd. In het verhaal speelt de muziek die de dj (en zijn broer Donald die de kans grijpt om ook te draaien) een grote rol. Achter in het boek staat de playlist (van de muziek die Dean heeft gedraaid) en op de schutbladen citaten uit die muziek. Eerste deel van een serie rondom DJ Dean. Gewoon een lekker leesboek. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

kastje 13

kastje 13
R.L. Stine

Luke ondervindt op zijn eerste schooldag als brugklasser al meteen de nodige pech. Als je zo bijgelovig bent als Luke en dan ook nog nr. 13 als kastje krijgt toegewezen, dan kun je je voorstellen dat het een angstige tijd wordt voor hem. Op een dag vindt hij gelukkig een schedeltje dat een ommekeer in zijn leven is. Vanaf dit moment heeft hij geluk maar is hij ook in de ban van een mysterieuze meester....Spannend verhaal met griezelige passages voor lezers vanaf 12 jaar. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm zodat je lekker kunt meegriezelen. Vlot leesbaar, goed vertaald en gericht op de doelgroep. De kaft geeft de inhoud van het boek weer, rustige bladspiegel. Tweede deel uit een nieuwe serie van de bestseller-auteur, waarin minder geweld voorkomt dan in sommige van de andere reeksen (zoals bijv. Fear Street) en meer griezelelementen.

4.00 €

kattenoog (539)

kattenoog (539)
Anjali Taneja

Bij volle maan wordt Kattenoog, een mysterieus dorp aan een meer, overspoeld door toeristen en griezelfanaten. Ze komen luisteren naar de legende van het oog, verteld door Eli’s vader, de grootste griezelkenner van het dorp. Robin en haar vrienden Simone en Eli spoken 's nachts rond om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Tot alles uit de hand loopt en ze verstrikt raken in de duistere geheimen van hun dorp. Eli’s vader en Robins oma blijken veel meer over de griezelclub te weten dan ze willen vertellen en Robin voelt dat intuïtief aan. Door de vele korte zinnen en losse acties springt het verhaal soms van de hak op de tak. Het heeft een staccatostijl en een opgefokt toontje

6.00 €

ketterij (72)

ketterij (72)
Alselm Audley

Een erfgenaam in een wereld die door religieuze fanatici wordt beheerst, raakt betrokken bij een alternatieve religie. Motivatie van zowel de fanatici als de hoofdpersoon blijven onduidelijk. Politiek speelt een grote rol, dat als nadeel heeft dat er veel namen voorbijkomen en men vaak terug moet zoeken om uit te vinden over wie men het nu weer heeft en waarom dat zo relevant is. De bijbehorende kaart is zo onvolledig dat deze slechts tot meer verwarring leidt. Veel details leiden soms tot een laag tempo, terwijl sommige belangrijke ontwikkelingen met een 'hoe dan ook' worden afgedaan. Maar er zit tamelijk veel vaart in het verhaal en het wordt steeds spannender, terwijl de aanvankelijk tamelijk onvolwassen hoofdpersoon zich ietwat ontwikkelt. De meeste plotwendingen zijn niet erg voorspelbaar. Met name wie er betrouwbaar is en wie een verrader, blijft tot het eind toe lang niet altijd zeker. Dit doet uitzien naar de verdere delen van deze trilogie. Audley is duidelijk een beginner (erg origineel is het allemaal niet), maar een veelbelovende. Kleine druk.

8.00 €

koning van de schaduw (325)

koning van de schaduw (325)
Stan Nicholls

Onze wereld in een ver verleden toe hij nog Maras-Dantia heette: bewoond door honderden soorten magische wezens en recent ook door nieuwkomers, de mensen. De meeste van wezens zijn met elkaar in conflict. Twee partijen jagen op vijf instrumentaliteiten, magische artefacten in de vorm van sterren: de boosaardige tovenares Jennestra die wereldheerschappij wil verwerven en Struyk met zijn Orcs (de Veelvraten) die visionaire dromen heeft van een vreedzame wereld voor zijn volk. Struyk bezit al drie van de sterren (via de welke de meeste magische wezens op deze wereld kwamen) en met hulp van bizarre hints van de voorspeller Serapheim, een mens die de Orcs helpt, probeert Struyk de ontbrekende sterren te bemachtigen. Serapheim blijkt een onverwachte maar belangrijke rol te spelen in de finale. Actievol slotstuk van deze trilogie (begonnen met 'Beschermheer van het licht' en 'Keizerin van het duister'*) die je moet lezen als een doorlopend verhaal. De inleiding verschaft inzicht in wat voorafging. Alle elementen van de fantasyroman zijn er: een overdosis vreemde wezens die (hoewel vaak clichematig) de lezer zullen bekoren, zoals draken, telepathische heksen, homuncili, goblins en natuurlijk de eenvoudige maar gewelddadige Orcs zelf; vriendschap, trouw, verraad, geweld. Kleine druk.

5.00 €

koningin van het lot (860)

koningin van het lot (860)
David & Leigh Eddings

David Eddings is zeer bekend bij het fantasy-publiek door zijn langlopende series "De kronieken van Belgarion" (vijf boeken) en "De kronieken van Mallorea" (ook vijf boeken), gezet in dezelfde wereld. Samen met zijn vrouw is hij een nieuwe, aan de voorgaande verbonden serie gaan schrijven. In deel 1 - "De volgelingen" (a.i. 96-48-071-8) - werden de belevenissen van tovenaar Belgarath beschreven. Dit boek is hier niet het vervolg op, maar meer de tegenhanger. Het is de autobiografie van Belgaraths dochter, Polgara de tovenares, en vertelt het verhaal vanuit haar perspectief. In zekere mate is er een overlap, maar veelal is het een nadere invulling van gebeurtenissen die in het eerdere deel slechts zijn aangestipt. De boeken zijn los van elkaar te lezen. De stijl is luchtig en helder, en het verhaal wordt ongecompliceerd en met humor verteld. Eddings is ook in Nederland zeer populair - al zijn werken zijn in vertaling uitgebracht - een ook dit boek zal gretig aftrek vinden. Vergelijkbaar met andere epische fantasy-schrijvers als Terry Brooks, Terry Goodkind en het duo Weis & Hickman. Normale druk.

7.00 €

kruistocht (716)

kruistocht (716)
Alselm Audley

Derde deel van de Aquasilva-trilogie. Het lijdt onder dezelfde problemen als deel twee: te veel namen, geen synopsis, een kaart die de zaken eerder vertroebelt dan verheldert. Spannend wordt het niet; door de overvloed aan namen is nooit duidelijk waarom het zo schokkend is als persoon X ergens opduikt. Goed geschreven is het ook niet; het ene moment worden de hoofdpersonen belaagd door magier uit Tehama, het volgende moment is het ineens een jaar later en heeft de ene hoofdpersoon de andere helpen ontsnappen met behulp van de magier uit Tehama (naar later bleek een andere). De ik-figuur klaagt wat minder, maar is en blijft een deurmat waarmee het niet aangenaam vertoeven is. Bovendien duurt het allemaal veel te lang. Maar anders dan het rampzalige tweede deel, is dit boek in elk geval leesbaar, met gebeurtenissen die elkaar logisch opvolgen. Misschien dat de jonge auteur (1982) het ooit nog leert. Prima vertaling. Kleine druk.

10.00 €

langs de duisternis (938)

langs de duisternis (938)
Tais Teng

De griezelklas, die bestaat uit 9 Zeer Bijzondere Kinderen en een normale meester, gaan een dag op schoolreis met een busje. Dat dit geen gewoon uitje wordt is al snel duidelijk, want aan leerzame schoolreisjes hebben ze allemaal een hekel. Het gezelschap bestaat o.a. uit 2 vampierzusjes, een heksje, een dwerg en een levende mummie die hun mannetje staan als ze door een toverspreuk terecht komen in het Andere Land dat geregeerd wordt door de Heer met de Tienduizend ogen. Een sterke fantasie, vindingrijke snufjes en de aantrekkingskracht van magische elementen zijn de basisgegevens van waaruit de schrijver zijn verhalen opbouwt. Teng is ook lid van het Griezelgenootschap, een groepje schrijvers dat griezelboeken schrijft. Gelukkig is de humor sterk aanwezig en dit maakt het angstaanjagende minder dreigend. Ruime marges, nogal donkere tekeningen. Gekleurd omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

leerling meester magier (976)

leerling meester magier (976)
Raymond e feist

Puc en Tomas, twee vrienden, zijn werkzaam aan het koninklijk hof van Midkemia. Tomas wordt opgeleid als zwaardvechter en verwerft een gouden zwaard van een stervende draak. Puc heeft het talent magie te bedrijven en wordt opgeleid tot magier. Prinses Carlina is verliefd op hem, hij op haar, maar ook zijn vriend Roland. Door een scheur in de dimensies komt een opening tussen Midkemia en een andere wereld, die van de gewelddadige Tsurani van het rijk Kelewan, met een invasie als gevolg. Puc wordt gevangen en weggevoerd naar het rijk van de Tsurani, waar hij het van slaaf tot magier brengt, een gezin sticht en beide werelden elkaar tenslotte tegemoet zien. Een complex fantasy-avontuur. De twee boeken 'Leerling' en 'Meester' heten in het boek 'Puc en Tomas' en 'Milamber en de Valheru' maar brengen zoveel nevenpersonages dat Puc zelf slechts een klein deel in beslag neemt. Heel wat fantastische wezens doen hun opwachting: elfen, trollen, gnomen, dwergen, draken en ondoden, maar op de magie na blijft het relatief realistisch, zij het op een luchtige toon die extreem geweld en griezel (a la 'dark fantasy') negeert. Vlot leesbaar maar door de vrij simplistische personages wat te lichte kost om de aandacht vast te houden. Gebonden, kleine druk.

15.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |