Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de warlock (706)

Michael Scott

De legende: Er wordt gezegd dat Nicolas Flamel het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg... De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus dat de Onsterfelijken willen bemachtigen om de mensheid te vernietigen. En als de millenniaoude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden - als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken... Nu de messen zijn geslepen wordt duidelijk waar ieders loyaliteit ligt. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar staan nu Josh ervoor heeft gekozen aan de zijde van Dee te vechten. Terwijl Scatty, Jeanne D'Arc, Sint Germain, Palamedes en Shakespeare in Danu Talis zitten, is Sophie bij Nicolas en Perenelle Flamel, wier krachten nog steeds langzaam afnemen. Sophie moet op Niten vertrouwen om een onsterfelijke te vinden die haar Aardemagie kan leren. Niemand is meer verrast dan zijzelf als blijkt dat ze deze leraar op een wel heel vreemde plek vindt...

12.00 €

de weg van voorland (986)

Larry Niven

Jeremy doodt uit zelfverdediging een bediende van de Karavaan die de spekkels aanvoert voor het levensonderhoud van de bewoners van Spiraalstad en de Weg. Hij vlucht en gaat de Weg volgen die over de planeet Voorland is gebrand door het kolonistenschip Cavorite van de Aarde, waarmee het contact sinds 250 jaar verloren is gegaan. Hij trouwt, vestigt zich in een dorpje maar sluit zich aan bij een Karavaan als kok om achter het geheim van de Karavanen, de Weg en de muiterij onder de eerste kolonistenschepen te komen. Gaandeweg komt hij via een strafkolonie die spekkels produceert naar Voorlandstad (Terminus), terwijl hij onderweg steeds van identiteit moet wisselen om niet ontdekt te worden. Hij trouwt opnieuw, werkt 27 jaar als kok in een restaurant totdat zijn vrouw na een ongeluk in 2739 moet worden opgenomen in het ziekenhuis van Voorlandstad. Pas dan krijgt hij antwoord op zijn vragen... Een roman die zich nu eens niet binnen Niven's Bekende Ruimte afspeelt, maar geheel op zichzelf staat. Centraal staat de ontwikkeling van Jeremy's karakter die diep wordt uitgewerkt evenals die van de overige hoofdrolspelers. Zoals we van Niven mogen verwachten, een sluitend ecologisch en maatschappelijk systeem. Zeer de moeite waard. Normale druk.

8.00 €

de wenssteen (930)

Christopher Pike

Dit is het negende deel in de serie over vier kinderen uit Spookermonde van deze Amerikaanse auteur. Sally, Cindy, Adam en Watch vinden een mysterieuze steen die een wenssteen blijkt te zijn. Een robotachtige man komt evenwel hun schuld vereffenen. Als ze niet kunnen betalen, flitst hij de meisjes naar de slavenplaneet Amacron 37. Adam en Watch kunnen hem uitschakelen maar ze gaan de meisjes achterna om ze te redden. In een tocht langs de melkwegstelsels moeten ze een spannende strijd voeren tegen de meedogenloze Kasters, symbool van het georganiseerde kwaad. De meisjes laten zich ondertussen niet lijdzaam gevangen zetten. De onvermijdelijke goede afloop houdt toch nog verrassingen in. De kinderen zetten zich met gevaar voor eigen leven spontaan in voor de goede zaak. De psychologische typering is beperkt en de moraal is nadrukkelijk aanwezig. Het verhaal dat zich vooral op actie en verrassende wendingen richt, leest gemakkelijk door de vlotte dialogen. Tienplussers die van Star Trek-toestanden houden, komen hier aan hun trekken.

8.00 €

de winterkoning (775)

Bernard Cornwell

Het overbekende verhaal van Arthur wordt hier verteld door de monnik Derfel, een gewezen krijger uit de entourage van Uther Pendragon. Cornwell gebruikt delen van de bekende verhalen en laat zoals gebruikelijk andere voor wat ze zijn. De invalshoek is die van Mordred en Nimue, traditioneel vijanden van Arthur, die hier een eigen reliëf krijgen. Cornwell vertelt smakelijk en maakt er een geloofwaardige en spannende vertelling van. Hij kiest voor de oudere benadering van Arthur, voor de troubadour-romantiek en weet een heel aardige indruk van authenticiteit te wekken. Wat grauw papier en lichte letter. Omslag met afbeelding van Angelsaksische helm tegen een blauw wazig landschap. Kleine druk.

8.00 €

de witte draak (617)

Anita Martiny

Het derde deel van de eerste Pern-trilogie, begonnen met 'Drakenvlucht' en 'Drakentocht', waar dit boek rechtstreeks op aansluit. Op de verre planeet Pern verdedigen drakenruiters op vliegende, vuurspuwende en telepatische draken de wereld tegen het Draad, een vernietigende levensvorm afkomstig van de Rode Ster. We maken de ontwikkeling mee van de jonge Borg-erfgenaam Jaxom en zijn Ruth, de kleine witte draak. Weer zijn er problemen met de halsstarrige Oudtijders. De vuurhagedissen blijken raciale herinneringen te hebben aan de tijd toen de eerste kolonisten op Pern neerdaalden, en deze herinneringen worden telepatisch overgedragen aan mensen. Verkenningen van het Zuiden van Pern leiden tot de ontdekking van een oud ruimteschip, dat (misschien) de weg zal zijn naar de Rode Ster om het Draad daar te bestrijden. Boeiende avonturen, verzorgde personagetekening en een interessante degelijk uitgewerkte plot. Kennis der vorige delen is vereist (daartoe zijn een inleidend hoofdstuk en een index opgenomen); het einde opent de weg naar de verdere delen van de reeks. Kleine druk.

10.00 €

de witte heks (427)

Tanith Lee

Het derde deel van de 'Geboortegraf-trilogie'. Dit besluit Vazkors wraakqueeste (uit boek 2 'Schaduwvuur'; a.i.'s deze week) en legt in de laatste hoofdstukken het ware verband met de vrouwelijke heldin uit boek1 ('Het Geboortegraf'). Opnieuw maakt Vazkor heel wat gewelddadige en fantastische avonturen mee tijdens zijn speurtocht naar de heks die zijn vader doodde. Hij overleeft een pestepidemie, de Gele Dood, wordt zelfs levend begraven. Tevens wordt hij innerlijk rijper, de psychische kracht in hem wordt sterker. Zijn queeste brengt hem naar Kainum, de dode stad van het Oude Ras, aan de voet van de Witte Berg. Daar zal hij ook de volledige waarheid vernemen over zichzelf, als hij zijn ware moeder confronteert, Karrakaz, de Witte Heks. Zoals de voorgaande delen voert Lee ook hier geloofwaardige personnages van vlees en bloed op, gekwelde mensen op zoek naar de waarheid. Lee's wereld is bloeddorstig, verradelijk en magisch. De plotwendingen zijn talrijk, maar worden keurig samengevlochten. Het vaak dichterlijke proza vergt even wennen, maar is vlug een plezier om te lezen.

6.00 €

de woestijn van alfasi (960)

Moony Witcher

Dit fantasieverhaal speelt op de planeet Emiòs, 500 jaar na nu. Het meisje Morga (12) is het enige wezen op de planeet dat uit liefde is geboren. Zij alleen kan volgens de profetie door haar menselijke gevoelens in te zetten, de wezens op Emiòs redden van de Fhars, die al 500 jaar Emiòs overheersen in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Slavernij en marteling, rassenscheiding, kindermoord, dood en verderf, niets gaat hun te ver. Tweede deel uit de serie 'Morga'*. Het verhaal is verpakt in een overdaad aan magie, alchemie en karmische geneeskunde. Steeds weer worden nieuwe begrippen en personen geïntroduceerd, waarvan vele(n) niet of nauwelijks een functie hebben in het geheel. Mede daardoor komt het niet tot een sterke karaktertekening, ook niet van de hoofdpersoon, waardoor de conclusie dat liefde alles overwint ook een beetje in de lucht blijft hangen. Hier en daar bombastisch taalgebruik. Veel spreektaal, korte zinnen, dichte bladspiegel. Door de vele fantasiewoorden en namen niet gemakkelijk leesbaar. Bevat naast begrippenlijst ook informatie over o.a. de wetten en de seizoenen op Emiòs en de karmische geneeskunde. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de wolver (964)

Peter Schaap

Wereld aan Zee: een besneeuwde landtong, begrensd enerzijds door de zee, anderzijds door een magisch scherm. Geen gemakkelijk wereldje voor de dwergen, de bovengrond is niet veilig, en ondergronds huizen de boosaardige gnomen. Draafvoet, een actieve dwerg, vindt het lijk van een reus, krijgt de gnomen op zijn nek, en vlucht door het magische scherm in de Tegenwereld. Daar wachten hem een reeks avonturen, vooraleer hij met zijn verloofde en zijn wolf huiswaarts keert. Niet voor altijd, kan men besluiten uit het slot. Een vlot geschreven en luchtig fantasy-avontuur, waar men een vervolg op kan vermoeden. Actie en humor, lichte kost, gemakkelijk leesbare ontspanning.

7.00 €

de wraak van een konigsdochter (886)

Paul Kustermans

Kirsten is de 15-jarige bastaarddochter van de Franse keizer Lodewijk, een zoon van Karel de Grote. Zij wordt in de 9e eeuw grootgebracht in een klooster. Voordat zij wordt uitgehuwelijkt, wordt zij ontvoerd door de Noormannen. Zij wordt vernederd, maar behoudt haar waardigheid en stuurt haar leven de kant op die zij wil. Paul Kustermans is auteur van diverse historische romans, zoals 'Voor Paulien' en 'Voorbij de regenboog'*. Het verhaal is spannend en de personen worden goed neergezet, daarnaast is er veel informatie over de Noormannen en hun tijd te vinden. Te gebruiken voor spreekbeurten en werkstukken, maar ook als (voor)leesboek. De doelgroep moet gezocht worden in de hoogste groep van het basisonderwijs en in de brugklassen.

7.00 €

de zee van monsters (1170)

Rick Riordan

Als Percy (ik-figuur) na wat strubbelingen op de laatste schooldag bij Kamp Halfbloed aankomt, blijken daar problemen te zijn. De boom die deel uitmaakt van de verdediging van het Kamp, is vergiftigd. Via zijn dromen heeft Percy contact met de sater Grover, die het Gulden Vlies heeft gevonden, dat het Kamp zou kunnen redden. Grover is echter gevangengenomen door een cycloop; hij zit vast op een eiland in de Zee van Monsters. Percy, Annabeth en Tyson gaan op een ongeoorloofde queeste om hem te redden. Tweede deel in de serie ‘Percy Jackson en de Olympiërs’. Ook in dit deel komen allerlei mythologische figuren voor. Het verhaal hangt van avonturen en actie aan elkaar en leest daardoor heel vlot. De dialogen zijn sterk en realistisch. Het verhaal wordt achteraf door Percy, de zoon van de Griekse god Poseidon, verteld. Hij plaatst af en toe een vooruitwijzing: 'Zoals gewoonlijk had ik geen flauw benul hoever ik ernaast zat.' Deze vooruitwijzingen en de titels van de twintig hoofdstukken verklappen soms iets te veel van wat komen gaat. Percy is 13 jaar en zou in groep 7 zitten. Dat is waarschijnlijk een verkeerde vertaling van de ‘7th Grade’. Filmeditie*. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de zevende sluier (700)

Jean Claude van Rijckeghem

Spijker, zo op het oog een doodgewone Vlaamse jongen, raakt betrokken bij een spannende speurtocht naar de ingredienten van een levenselixer: de zeven sluiers. Op sleeptouw genomen door de onstuitbare amateur-archeoloog De Kremer komt hij in Frankrijk, Oxford en uiteindelijk op Tenerife. De twee auteurs (de een verzorgt het research, de ander het plot) hebben een ouderwets avonturenverhaal geschreven in de goede zin van het woord, dat herinneringen oproept aan jongensboeken als die uit de Bob Evers-serie. Zelfs de door-en-door slechte schurken ontbreken niet. Door de humor en de vlotte actie hoeft de lezer zich nooit te vervelen. Maar naast spanning zorgen de auteurs ook voor sfeer en levendige personages. De Kremer is hier een mooi voorbeeld van: hij is tegelijkertijd 'larger than life' en aandoenlijk. De erg onwaarschijnlijke ontknoping neem je als geboeide lezer dan maar op de koop toe. De auteurs schreven al eerder een boek met Spijker in de hoofdrol: 'Duivelsoog'*. Het in bruintinten uitgevoerde voorplat is een mooie combinatie van realistische en geabstraheerde vormen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de zieneres (753)

Michael Scott

De tweeling vecht niet meer aan één kant. Nicolas Flamel is zo goed als dood. John Dee heeft het zwaard. En Danu Talis is nog niet gevallen. De toekomst van de mens staat op het spel. Hoe zal de legende tot een einde komen?

7.00 €

de zilveren citadel (115)

Anthony Horowitz

Een veertienjarige gedachtenlezende tweeling raakt betrokken bij allerlei sinistere zaken. Eerst lijkt alles te draaien om een gigantisch drugsimperium maar ten slotte blijkt het probleem de eeuwige strijd tussen goed en kwaad te zijn. De duivel himself is de strijd aangegaan en met behulp van tijdreizen, strijders met reptielkoppen en de bekende zwarte ruiters met gloeiende oranje ogen wordt een spannend geheel beschreven waarbij het goede lijkt te overwinnen. Af en toe doet een en ander denker aan Stephen King die in dit genre een absolute topper is. Een spannend, griezelig fantasy-verhaal vol met bizarre zaken maar vooral goed geschreven aktie. Min of meer een open einde. Verzorgde uitgave met een griezelig omslag van Tony Ross. Vanaf ca. 13 jaar.

9.00 €

de zoon van neptunus (994)

Rick Riordan

Nadat Percy Jackson, halfgod, heeft afgerekend met de twee monsterlijke Gorgonen die hem willen vermoorden als wraak voor de dood van hun zus Medusa, komt hij terecht in Kamp Jupiter, een Romeins kamp. Hij krijgt de opdracht om met Frank (zoon van Mars) en Hazel (halfgod), Thanatos (de god van de dood) te bevrijden, de gouden adelaar te vinden en het kamp te redden. Verteld vanuit dit drietal personen in personaal perspectief. Door hoofdstukken in flashback krijgt de lezer duiding van hun geheimzinnige verleden. Na ‘De verloren held’* is dit het tweede deel uit de serie ‘Helden van Olympus’. De boeken sluiten aan op de vijf boeken uit de serie ‘Percy Jackson en de Olympiërs'. Prima vertaald, waarbij de geestige beschrijvingen (‘laat er alsjeblieft geen Magere Hein-app bestaan’) en spitsvondige dialogen stilistisch opvallend zijn. Lezers die geboeid zijn door het eerste deel en de vorige serie of geïnteresseerd zijn in geesten, eenhoorns en goden uit de oudheid zullen dit deel omarmen. Zij zien geen belemmering in de lijvigheid, het groot aantal personages en het specifieke taalgebruik. Ook in het Engels aangeboden, 'The son of Neptune'**. Vanaf ca. 13 jaar.

9.00 €

de zwaarden van dag en nacht (833)

David Gemmel

Dit verhaal speelt zich af in een wereld, waarin door middel van oude technologie of magie met nieuwe menselijke vormen en reincarnaties geexperimenteerd wordt. De legendarische held Skilgannon wordt zo ook samen met zijn goede vriend Druss gereincarneerd door Landis Kan. Dit om Skilgannons oude geliefde, de kwaadaardige koningin Jianna, te bestrijden. Landis Kan geloofde namelijk in een profetie die vermeldde dat Skilgannon terug zou keren om de Drenai-volken te steunen tegen het grote kwaad. Samen met andere reincarnaties, mutanten en Drenai-krijgers slaagt Skilgannon er uiteindelijk in om alle oude technologie of magie uit te schakelen, wat de redding vormt voor de Drenai. Gemmel is het meest bekend van zijn roman 'Legend' (1985) en schreef daarnaast onder andere meer romans over de Drenai. Dit boek volgt de ander Drenai-romans ook op. Toch is het een op zichzelf staand verhaal en is het prima los te lezen. Het verhaal is verder pakkend geschreven, vol actie en heldendaden. Vrij kleine druk.

12.00 €

de zwaluwentoren (1020)

Anddrzej Sapkomski

De oude filosoof en kluizenaar Vysogota vindt in de moerassen een zwaargewond meisje, dat Ciri blijkt te zijn. Door zijn goede zorgen blijft ze in leven en tijdens de lange maanden van herstel vertellen ze elkaar hun bijzondere levensverhaal. Eenmaal hersteld, is Ciri ervan overtuigd dat Geralt en Yennefer dood zijn, dus ze is vastbesloten de Zwaluwentoren te vinden en de profetie uit te laten komen. Ondertussen zijn zowel Gerald als Yennefer ieder afzonderlijk op zoek naar Ciri. Vierde deel in de serie 'The Witcher', het vervolg op 'De vuurdoop'* over hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel 'De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid', en ging daarna verder in 'Het Bloed van de Elfen', 'De Jaren van Verachting' en 'De Vuurdoop'. Dit deel geeft goede achtergrondinformatie en inzicht in de karakters van de hoofdpersonen.

12.00 €

destiny (25)

Aprilynne Pike

Laurel (17) vlucht met haar vrienden naar Avalon. Zij willen dit mythische eiland beschermen tegen Klea, een 'excellent mixer', dat is iemand die de kracht van kruiden kent en gebruikt. Vroeger woonde Klea in Avalon, maar zij is verbannen. Ze wil nu wraak nemen. Laurel en haar menselijke vrienden David en Chelsea, die van cruciaal belang zijn, raken in een ongelijke strijd verwikkeld, aangezien de magie van Klea ongekend is. Het verhaal gaat verder waar deel drie* stopt. Stond in de vorige delen de twijfel van Laurel tussen haar liefde voor David of Tamani centraal, in dit boek handelt het volledig om de strijd tegen de kwaadaardige Klea. Deze strijd beslaat een periode van vierentwintig uur. Het relaas hiervan vergt van de lezer heel wat doorzettingsvermogen en geduld, om uiteindelijk te ontdekken wie overwint. Gelukkig helpen de vlotte schrijfstijl en de cliffhangers aan het eind van elk hoofdstuk om door te lezen. Het nawoord van de auteur is verrassend. Zij geeft bijpersoon David het laatste woord en de lezer zal zijn verwachting over Davids toekomst moeten bijstellen. Vanaf ca. 13 jaar.

6.00 €

diggers (1031)

Terry Pratchett

This is the story of Jekub, the Dragon in the Hill with great big teeth and a great loud voice. (Well, that’s according to the nomes, but they are only four inches tall.) When humans threaten their new home in the quarry, the natural thing would be to run and hide. But the nomes have got the wild idea that they should fight back. After all, everyone knows that nomes are faster and smarter than humans, and now they have a secret weapon…

5.00 €

dode ogen (950)

Tais Teng

Dode ogen, een fantastisch boek van de schrijver Tais Teng.Het verhaal is duidelijk begrijpelijk geschreven ondanks de vele flashbacks die beschreven worden omdat het leven van de hoofdpersoon soms over wordt genomen door een keizer die 2000 jaar geleden heeft geleefd.Het verhaal is pakkend geschreven, je wilt weten hoe het verder gaat, daardoor heb je het boek snel uit.Er zat mijns inziens 1 minder leuke passage in het boek: die waarin de keizer bezit had genomen van het lichaam van de hoofdspersoon en deze op dat moment een reusachtige rat in de gracht zag zwemmen.Ik kon dit deel niet vertalen naar de werkelijkheid! De leukste passage was die, waarin beschreven werd hoe de keizeer bezit probeerde te nemen van het lichaam van de hoofdpersoon; erg beeldend omschreven!

8.00 €

dolende zielen (1152)

Bjorn van den Eynde

De drie delen van een mysterieuze, stokoude mal zijn eindelijk teruggevonden. De Ghost Rockers tasten in het duister waar ze de sleutel, die ze met de mal kunnen maken, voor kunnen gebruiken. Alex heeft ondertussen zijn handen vol met Ballinc. De nieuwe conciërge van het DAM blijkt er heel rare hobby’s op na te houden: hij probeert te communiceren met geesten. Waarom Ballinc dit doet blijft een raadsel, maar Alex is er steeds meer van overtuigd dat Ballinc geen hoofdverdachte meer is. Maar… wie is de Klaver koningin dan wel?De zoektocht naar het boek voor de Klaver koningin gaat koortsachtig verder. Enkel als de Ghost Rockers hun onbekende rivale tevreden kunnen stellen is het spel dat zij met hen speelt hopelijk eindelijk afgelopen. De Ghost Rockers koesteren hoop, maar geen van hen beseft dat het zwaarste deel van het spel nog moet komen.

5.00 €

dolende zielen (1219)

Bjorn van den Eynde

De drie delen van een mysterieuze, stokoude mal zijn eindelijk teruggevonden. De Ghost Rockers tasten in het duister waar ze de sleutel, die ze met de mal kunnen maken, voor kunnen gebruiken.Alex heeft ondertussen zijn handen vol met Ballinc. De nieuwe conciërge van het DAM blijkt er heel rare hobby's op na te houden: hij probeert te communiceren met geesten. Waarom Ballinc dit doet blijft een raadsel, maar Alex is er steeds meer van overtuigd dat Ballinc geen hoofdverdachte meer is. Maar... wie is de Klaver koningin dan wel?De zoektocht naar het boek voor de Klaver koningin gaat koortsachtig verder. Enkel als de Ghost Rockers hun onbekende rivale tevreden kunnen stellen is het spel dat zij met hen speelt hopelijk eindelijk afgelopen. De Ghost Rockers koesteren hoop, maar geen van hen beseft dat het zwaarste deel van het spel nog moet komen.

5.00 €

doodslicht (948)

Marion Zimmer Bradley

Derde, zelfstandig te lezen deel uit de 'Licht-serie' (deel 1: 'Geestenlicht' en deel 2: 'Heksenlicht'*), een vierluik van de Amerikaanse schrijfster (1930-1999), bekend van het fantasy-verhaal 'De nevelen van Avalon', een hervertelling van de Arthurlegenden met vrouwen in de hoofdrol. In de 'Licht-serie' heeft ze fantasy vermengd met parapsychologie en andere occulte, 'X-Files'-achtige elementen. 'Doodslicht' speelt zich af in Morton's Fork, een klein, slaperig afgelegen stadje in de Appalachian Mountains in West-Virginia. Winter Mustgrave, al jaren bezig met het verwerken van de dood van zijn jeugdvriendinnetje, is er gestrand nadat hij dronken zijn auto in de prak heeft gereden. Filmactrice Sinah, een vondeling, is er op zoek naar antwoorden over haar herkomst en haar vermogen om gedachten te lezen. In het stadje is ook een parapsychologisch team bezig met een onderzoek naar de ruines van een sanatorium, een plaats waar al eeuwen lang berichten van geesten, verdwijningen en andere bovennatuurlijke verschijnselen vandaan komen. Op die plek vinden Winter en Sinah antwoorden op hun vragen, maar staat hen ook iets gruwelijks te wachten. Een spannende, soms griezelige, sfeervolle en prettig leesbare roman.http://mzbworks.home.att.net/. Paperback, kleine druk.

6.00 €

dragonlance legends

Margaret Weis

The Twins: Raistlin and Caramon, perhaps two of the most beloved characters in the annals of fantasy literature. One, an archmage who seeks to rule the gods themselves; the other, a noble warrior whose love for his brother is the reason he must stop him.Together they travel back in time to rewrite a history the gods thought etched in stone. To ensure their own future of the world, they must travel to the Abyss and challenge the Dark Queen herself for the destiny of Krynn, and each other for peace within themselves.

12.00 €

drakenclucht drakentocht (893)

Anne Mccaffrey

De Drakenrijders van Pern is een uitgebreide fantasy en sciencefictionserie die bestaat uit enkele boeken en korte verhalen, grotendeels geschreven door Anne McCaffrey. Sinds 2004 heeft McCaffreys zoon Todd McCaffrey ook enkele boeken over Pern geschreven.De serie handelt over de planeet Pern, die regelmatig wordt bedreigd door het wonderlijke Draad: zilveren strengen die uit de lucht vallen en alles op hun weg vernietigen. Alleen de enorme, vuurspuwende, vliegende en telepathische draken van Pern zijn tegen het Draad opgewassen. Om te overleven hebben de Pernesianen samenwerking moeten zoeken met draken.

10.00 €

drakenstad (1016)

Robin hobb

Kelsingra. En eindelijk, aan de overkant van de kolkende rivier, torent de mythische stad in al haar pracht en praal omhoog. Weliswaar nagenoeg onbereikbaar door het wilde water, maar de gebouwen van glanzend zwart en zilver gesteente lonken. Duidelijk is echter dat de problemen nog lang niet uit de weg zijn geruimd, nog lang niet alle vragen zijn beantwoord. Integendeel. Zo dreigt er nog steeds gevaar van de legers van de Hertog van Chalced, die met smart en toenemend ongeduld wacht op een verse zending drakenvlees, op het drakenbloed dat hem een nageslacht kan bezorgen. Maar er gebeurt meer. Drakenhoedster Thymara begint zelf steeds meer op een draak te lijken - ze heeft zelfs al vleugels - en dat geldt ook voor de andere hoeders. Veranderd onder de invloed van de draken zien ze er geen van allen nog langer uit als een mens en kunnen ze dus niet meer terug naar hun oude leven. Wellicht nog belangrijker is dat de draken, nu ze Kelsingra bereikt hebben, onder invloed van de stad aan kracht winnen. Daarmee neemt ook hun irritatie ten opzichte van de mensen toe...

10.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | 35 |