Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

harry potter en de geheime kamer hc (1052)

J.K Rowling

Het tweede boek over Harry Potter en zijn Hocus-Pocus avonturen. (Zie voor "Harry Potter en de steen der wijzen" a.i. 98-44-171-X). Harry heeft een hele nare vakantie bij tante en oom Duffeling achter de rug en keert terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus om daar aan het tweede leerjaar te beginnen. Het valt al niet mee om daar te komen; gelukkig hebben Harry en zijn vriend Ron een oude, blauwe, vliegende auto tot hun beschikking. Ook op school blijkt al snel dat dit schooljaar geen rustig schooljaar zal worden. Zo ontdekt Harry het heel bijzondere dagboek van Vilijn, overleeft hij verschillende aanslagen en gaat hij op zoek naar de persoon achter de geheimzinnige stem. Wederom een spannend, sprookjesachtig, speels en avontuurlijk boek, dat van het begin tot het eind boeit. Het verhaal is afzonderijk van het eerste deel te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.(Biblion recensie, Rineke van Teeseling.)

8.00 €

harry potter en het vervloekte kind (1131)

J.K Rowling

Het is negentien jaar later. Harry Potter (37) is vader van drie kinderen en heeft een zware baan op het Ministerie van Toverkunsten. Zoon Albus sluit vriendschap met Scorpius, zoon van voormalige vijand Draco Malfidus. Ze moeten afrekenen met het verleden en proberen de overleden Carlo Kannewasser met een Tijdverdrijver weer tot leven te wekken. Tijdens de uitvoering van deze familie-erfenis werken ze zich aardig in de nesten. Het achtste boek is gebaseerd op het script van een toneelstuk. Het omvat twee delen die elk twee bedrijven bevatten, die dan weer onderverdeeld zijn in scènes. Deze vorm vraagt enige leesgewenning, omdat het boek alleen uit dialogen bestaat. De cursief gedrukte teksten geven de toneelsetting aan. Naast de magische avonturen is de vader-zoonrelatie een belangrijk thema. Achterin staat beknopte informatie over het toneelstuk (première 30 juli 2016) in Londen. Nieuw zijn de Harry Potters stamboom en tijdlijn. Voor de talrijke Potter-fans een must read. Zij zullen genieten van talloze oude bekenden en het onverwachte douceurtje dat J.K. Rowling, die dit boek samen met twee toneelschrijvers schreef, hun geeft. Voor nieuwe lezers is deze instap wellicht wat moeilijker. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

heersers van rome (144)

Robert Fabbri

In dit vijfde deel van de boeiende reeks over Vespasianus wordt zijn verblijf in Britannië beschreven. Zijn broer Sabinus wordt gevangengenomen door Keltische druïden die hopen daarmee ook Vespasianus aan te lokken. Beiden zijn bedoeld als offer aan de goden. Na gevangenschap en ontsnapping slagen ze erin om Zuidwest-Engeland min of meer te stabiliseren. De auteur verweeft hier fraai de legende in van Jozef van Arimathea, volgeling van Jezus, die na de dood van zijn leermeester naar Engeland zou zijn getrokken. Terug in Rome krijgen de broers te maken met de ware heersers van Rome, de drie vrijgelatenen van keizer Claudius die ze steunen in hun strijd met keizerin Messalina, wat met haar dood eindigt. Sabinus wordt gouverneur en Vespasianus consul. Net als in de vorige delen schrijft Fabbri een spannend, meeslepend en vrijwel waarheidsgetrouw verhaal. Tot slot geeft de auteur een korte verantwoording van zijn bronnen. Een absolute must voor geïnteresseerden in het klassieke Rome. Vervolg op 'Adelaar van Rome'*. Normale druk.

8.00 €

heikje heks helpt een handje (542)

Patricia De Landtsheer

Melleke krijgt binnenkort een broertje of een zusje. De tijd die ze eerst bij oma en later in het ziekenhuis moet wachten, brengt ze door met haar heksenvriendinnetje Heikje. Samen klimmen ze op de heksenbezem en nemen ook nog een ziek jongetje mee op hun reis naar heksenland. Van het ene avontuur rollen ze in het andere, maar geholpen door Heikes toverspreuken komen ze overal goed weg. Achterin het boek is de muzieknotatie van twee heksenliedjes afgedrukt, zodat die door de lezers meegezongen en/of meegespeeld kunnen worden. Op het sfeervolle omslag zitten Melleke, Heikje en het zieke jongetje in een eenmotorig dubbeldeksvliegtuigje en vliegen over een stad bij avond. De illustraties in het boek zijn in grijstinten uitgevoerd. Dit boek is een vervolg op "Heikje heks". Het boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

heksenwraak (937)

Christopher Pike

Adam en Watch willen een bezoek brengen aan Ann Templeton, de machtigste inwoonster van Spookermonde, om uit te vinden of ze echt een heks is én om te kijken of ze Watch's slechte ogen zou kunnen genezen. Uiteindelijk gaan Sally en Cindy met hen mee, alhoewel ze er erg op tegen zijn. Wat volgt is een avontuurlijke tocht door een spookkasteel, compleet met plotseling dichtslaande deuren, verdwijnende gangen, reuzenspinnen ("zo groot als een vet schaap") en een trollenvolk. Ze ontmoeten zelfs de dochter van 'de heks'! Door de nuchtere opmerkingen, lakonieke houding en droge (flauwe) humor van de hoofdrolspelers loopt de spanning niet te hoog op. Bovendien heeft ook dit verhaal een 'happy ending'. Zesde deel in een serie makkelijk weglezende griezelverhalen - zonder illustraties en in een Amerikaanse setting - die los van elkaar gelezen kunnen worden, alhoewel er wel naar vorige avonturen verwezen wordt. Eerder verschenen 'Het Geheime Pad', 'De Jammergeest', 'De Duistere Grot, 'Vreemd volk' en 'Het IJsvolk'. Gezien de griezelmanie geschikt voor een brede lezersgroep vanaf ca. 10 jaar.

4.00 €

helliconia lente (830)

Brian Aldiss

HELLICONIA is een planeet met twee zonnen; een Helliconiajaar bedraagt 1825 aardse jaren, of 46 generaties. Het boek begint enkele generaties voor het einde van de winter, en eindigt met het aanbreken van de lente, met de vele veranderingen die daarmee gepaard gaan in fauna en flora, maar vooral in de bestaande beschavingsvormen. Een kroniekroman die via verschillende generaties inzicht verschaft in het rijkelijk gedetaileerde universum van Helliconia en zijn bewoners, mensen en beestmensen. Dit alles wordt in de toekomst gadegeslagen door aardmensen vanuit een ruimteststation en doorgeseind naar de Aarde. Dit alles maakt deat de roman, ondanks vele scherp en menselijk getekende personages, toch vrij afstandelijk overkomt en niet altijd wet te boeien. Het magistrale ligt in de fijne en originele detailtekeningen. Eerste deel van een trilogie. Het boek kreeg inmiddels de British SF Award als beste SF-boek van het jaar.

6.00 €

het beleg van macindaw

John Flanagan

Will zit midden in zijn eerste opdracht als Grijze Jager. Hij bereidt een aanval voor op kasteel Macindaw. Het kasteel is nu in handen van de neef van de kasteelheer. Deze Keren houdt Wills vriendin Alyss gevangen en heeft een pact met de Scoti uit het noorden gesloten. Will roept de hulp van een groep gestrande Skandiërs in en als dan ook zijn vriend Arnaut nog opduikt, lijken ze een goede kans te hebben. Zesde deel van de serie 'De Grijze Jager'*. De delen zijn niet los te lezen. Het verhaal is opgebouwd uit vele korte hoofdstukken. Bijna bij elk hoofdstuk wisselt het perspectief. Veel actie en dialogen, weinig beschrijvingen van de omgeving en de gevoelens van de personages. De karakters zijn niet echt uitgewerkt. Na een paar boeken ken je ze goed en hoe sympathiek de meeste ook zijn, ze worden wel wat voorspelbaar. Het verhaal bevat vaak herhalingen van een uitleg. Deze uitleg is de tweede keer net iets anders verwoord en iets nieuws is toegevoegd. Dit wordt op den duur een beetje vervelend. Vlot lezend, spannend verhaal. Gebonden editie. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

het beste van roald dahl (712)

Roald Dhal

Deze twee wereldberoemde verhalenbundels ('Kiss Kiss' en 'Someone like you') verschenen in één bundel kort voor Dahls overlijden. Ook na vele malen herlezen zorgen deze bizarre, gruwelijke, vermakelijke en sardonische verhalen waarin volwassenen dikwijls op subtiele wijze wraak op elkaar nemen, voor veel leesplezier. De vertaling van Else Hoog is uitstekend. De inmiddels klassiek geworden vertaalblunder van H. Edinga die in het verhaal 'Genesis en catastrofe' (1e dr. 'Een blijvertje') het plot al in de eerste zin verried, is door haar hersteld. Smalle marge.(Biblion recensie, Ankie Uitentuis-Gnodde.)

8.00 €

het betoverde meer (1102)

Thea Stilton

Eerste deel van de nieuwe serie 'De zeven rozen' over de Thea Sisters, vijf muizenvriendinnen die na hun examenweek de auteur Thea Stilton gaan helpen bij haar gevaarlijke missie in de fantasiewereld Erin (Ierland). Het gaat niet goed in Erin en bovendien wordt Nina, een bevriende onderzoekster, vermist. In korte hoofdstukken zijn de avonturen te volgen. Op elke pagina worden zinnen of woorden in een origineel, gekleurd lettertype weergegeven, waardoor ze worden uitgelicht of over de pagina dansen. Daarnaast verbeelden paginagrote prenten het verhaal of dan weer stripachtige tekeningen met bijbehorend tekstblokje. Zo nu en dan worden aan de zijkant van de bladzijde moeilijke begrippen verklaard. Achterin staan, in het 'Dagboek van de Wereld van Erin', recepten, spelletjes en tips die meisjes zullen aanspreken. Populaire maar verzorgde uitgave, ook geschikt voor kinderen die moeilijk lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €

het bloed van olympus (1165)

Rick Riordan

De zeven halfgoden zijn met hun luchtschip Argo II nog steeds onderweg. Spannende avonturen werden beleefd en overleefd, maar het einddoel is nog niet bereikt: ze moeten Athene bereiken voor de Aardmoeder, Gaia, op 1 augustus ontwaakt. Bovendien moeten Reyna en Nico het standbeeld Athena Parthenos veilig naar Kamp Halfbloed zien te loodsen om de lieve vrede tussen de Grieken en de Romeinen te bewaren. Oude en nieuwe vijanden doen er alles aan om deze queesten te laten mislukken. Actierijk slotdeel van de vijfdelige serie 'Helden van Olympus'*. De frase ‘Er gebeurde zoveel tegelijkertijd dat alleen een ADHD-halfgod het had kunnen volgen’ wordt geheel bewaarheid. Het verhaal heeft dezelfde opbouw als de vorige vier delen: het wisselende vertelperspectief zorgt voor spanning en er zijn heerlijke ontnuchterende dialogen die het - niet bloederige - geweld sterk relativeren. De godenwereld, de omvang en het pittige taalgebruik vergen enige leeservaring en/of interesse in de Griekse en Romeinse mythologie. Lezers van eerdere delen willen beslist de afloop weten van deze geslaagde reeks. Achterin een woordenlijst, waarin o.a. de namen van de goden (zowel de Griekse als de Romeinse) zijn opgenomen. Vanaf ca. 13 jaar.

10.00 €

het boek der sterren (17)

James Clemens

Vijfde en laatste deel van een serie. Om het Land te redden, moet de laatste Weerpoort worden vernietigd. Maar is het de prijs waard? Elena en haar gezelschap maken zich op voor de eindstrijd. Inmiddels kennen we alle personen goed en wordt een synopsis niet meer zo gemist. Maar omdat nu tamelijk voorspelbaar is wie blijft leven en wie sterft, is het verhaal niet spannend meer. Het tempo ligt onveranderlijk hoog en er zijn nog steeds originele ideeen te vinden, maar iets toevoegen aan voorgaande delen doet het boek niet, zelfs niet aan het slot. Kleine druk; met een kaartje. Dit laatste deel is niet los leesbaar.

8.00 €

het boek van kennis (988)

W.J Maryson

De hele wereld dreigt in chaos ten onder te gaan. Weliswaar ziet Jyll, die nu al enige tijd als D'Anjal door het leven gaat, zijn krachten toenemen, maar dat geld ook voro zijn tegenstrever, de Zwarte Heer Yrroth. Zijn afschuwelijke horden zijn overal. Gestaag kruipen de tentakels van zijn zwarte almacht voort die dreigen alle betrokkenen en volkeren in een verstikkende wurggreep te nemen. Tenzij D'Anjal er tijdig in slaagt het mythische Boek van Kennis, bron van alle kennis, macht en magie, zelf te vinden. Hij weet echter niet dat hij regelrecht afstevent op een confrontatie die zijn moed en vindingrijkheid tot het uiterste zal beproeven.

10.00 €

het drakendagboek (815)

Dugald a Steer

Tweede deel uit de kronieken over de drakologen Daniel (12 jaar) en zijn zus Beatrice Cook. Na hun avontuur in 'Drakenoog'* wachten ze nu vol spanning op het uitkomen van het drakenei dat ze in een koffer bewaren. En net op dat moment moet hun mentor, Dr. Ernest Drake, naar India om de vermiste ouders van Daniel en Beatrice te zoeken en voor een aantal zieke draken te zorgen, die de ouders van Daniel en Beatrice hebben achtergelaten. Intussen gaan er geruchten over een wereldwijde verspreiding van een dodelijke drakenziekte, veroorzaakt door de kwaadaardige drakendeskundige Alexandra Gorynytchka. Om de draken te kunnen genezen is de kennis nodig die in het eeuwenoude Drakendagboek (Liber Draconis) staat. Maar willen Daniel en Beatrice die kennis kunnen toepassen, zullen ze eerst een code moeten ontcijferen. Elk hoofdstuk begint met een kleine zwart-witillustratie en een fragment uit het dagboek van Dr. Drake. Het verhaal is aan het eind van de 19e eeuw gesitueerd. Het woordgebruik is zo nu en dan nogal gedateerd en bepaald niet eenvoudig te noemen (voor de doelgroep). Denk bijvoorbeeld aan lastige namen, Latijn en afkortingen. Desondanks een spannend en boeiend avontuur voor goede lezers en drakenliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

het ei-land van de zeeminmeer (1018)

Marc de bel

De vader van Tomas is op zakenreis. Tomas mist zijn verhaaltjes. Mama vertelt geen verhaaltjes, die heeft het te druk met haar alsmaar dikker wordende buik. Dus trekt Tomas elke avond naar de garage en vaart met zijn Abazababoot de zee op. Samen met zijn scheepmaatje Koala beleeft hij de meest fantastische avonturen.De vader van Tomas is op zakenreis. Tomas mist zijn verhaaltjes. Mama vertelt geen verhaaltjes, die heeft het te druk met haar alsmaar dikker wordende buik. Dus trekt Tomas elke avond naar de garage en vaart met zijn Abazababoot de zee op. Samen met zijn scheepmaatje Koala beleeft hij de meest fantastische avonturen.

7.00 €

het elfenrijk (685)

Tad Williams

Dit boek van de vooraanstaande fantasy-auteur heeft een vertrouwde opzet: via een manuscript in de nalatenschap van zijn moeder ontdekt hoofdrolspeler Theo Vilmes een parallelwereld: Faerie. Bestuurd door tirannieke elfenfamilies staat Faerie op het punt van een oorlog en heeft Theo daar een belangrijke rol in. Alhoewel het thema niet nieuw is, heeft de auteur er een fraaie uitvoering van gemaakt. De alternatieve wereld wordt in veel detail beschreven, waardoor die wereld overtuigt en geloofwaardig overkomt. De stijl is zeer bloemrijk; met veel omhaal van woorden wordt het geheel verhaald, waarbij de auteur archaisch taalgebruik niet schuwt. De karakterisering is sterk; de hoofdrolspeler wordt scherp neergezet, de lezer maakt zijn emotionele ontwikkeling gevoelig mee. Alhoewel het plot tot een bevredigende afronding komt, zijn er voldoende losse eindjes voor een eventueel vervolg. Dit boek behoort tot het beste dat het fantasy-genre heeft te bieden. Kleine druk. Deze vertaling verscheen oorspronkelijk onder de titel 'De oorlog der bloemen

9.00 €

het fort van sjako

Richard Meijer

De broers Jacco (14) en Vincent (7) verhuizen naar Amsterdam en ontdekken daar een labyrint dat zich uitstrekt onder de stad. Samen met hun vrienden gaan de jongens op onderzoek uit. Ze komen in contact met de Buitenstaanders en gaan voor hen op zoek naar het Manifest. Eerste deel uit een cyclus van vijf boeken. Men neme: een bonte collectie sprookjesfiguren, een flinke schep bijgelovigheid omtrent magische plekken, een bosje overtuigingen uit volksgeloof van alle windstreken en een zakvol mythologische overlevering. Men klutse de handel flink dooreen en hop, daar is weer een nieuw fantasyverhaal. Het idee van een alleen nog ondergronds aanwezige magische wereld parallel aan de onze is aanlokkelijk genoeg. Vijf kinderen voorbestemmen om die wereld te redden en weer met de onze te verbinden maakt het voor jonge lezers attractief. De auteur overdrijft echter, spint te lang uit, haalt te veel overhoop en overtuigt daardoor niet. Een flinterdun verliefdheidsmotief kan de zaak niet meer redden. Positief is de boodschap: onschuld, vriendschap door dik en dun, en liefde overwinnen het kwaad. Het verhaal had strakker gekund en vooral: compacter, geconcentreerder. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

het gaia mysterie

Giovanni Del Ponte

Douglas, Peter en Crystal wonen een bijzonder experiment bij. Pumpkin, een van de deelnemers aan het experiment, begint om hulp te roepen en brabbelt allerlei woorden door elkaar. Even later is Pumpkin niet meer veilig, omdat iemand haar wil ontvoeren. Het begin van een nieuw avontuur, waarin de vrienden samen met Karen, de hacker Nemo en enkele milieuactivisten op zoek gaan naar ‘het lied van de aarde’ en te maken krijgen met het veranderende klimaat en andere milieuproblemen. Vierde deel uit de serie 'De Onzichtbaren'*. Voor de liefhebbers weer een spannend, mysterieus verhaal. Het verhaal is eenvoudig, goed opgebouwd en prettig leesbaar. Het bestaat uit drie delen die zijn opgedeeld in korte, getitelde hoofdstukken. Als lezer wordt je vanaf het begin meteen het verhaal ingezogen. Enige minpunt is dat de milieuproblematiek er wel erg dik bovenop ligt. Voorin, voor de proloog, een goede, korte introductie van de personages. Achterin de inhoudsopgave. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

het geheim (440)

Joseph Delaney

oseph Delaney woont in Lancashire met zijn vrouw en drie kinderen. In zijn jeugd woonde hij in een spookhuis. Daar hadden hij en zijn broers steeds dezelfde nachtmerrie. De Geestenjager is uit deze nachtmerrie ontstaan. Gelukkig is dat spookhuis inmiddels afgebroken. Delaney is veelvuldig bekroond met diverse internationale prestigieuze prijzen.'Al mijn nieuwe leerlingen breng ik naar dit oude huis. Ik verwacht van je dat je om middernacht naar de kelder gaat om te zien wat daar verborgen is. Als de kerkklok twaalf slaat, neem je de kaars en gebruik je die om je weg naar beneden bij te lichten. Er zijn drie belangrijke dingen om te onthouden. Doe de deur voor niemand open, hoe hard er ook geklopt wordt en ga precies op tijd de kelder in.''Wat is het derde?' vroeg ik op het nippertje. 'De kaars, jongen. Wat je ook doet, hou hem brandend…'Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Zijn moeder trouwde bewust een zevende zoon, zodat zij Thomas kon baren, een jongen met de 'Gave van zeven keer zeven'. Op zijn dertiende jaar gaat Thomas in de leer bij de Geestenjager, die zijn geld verdient met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan, de Geestenjager is grimmig en velen die Thomas voorgingen kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren en zijn gave ontwikkelen. Hij is immers de laatste leerling.

6.00 €

het geheim der wijzen (661)

Rafael Abalos

Grimpow is de internationale bestseller van Rafael Ábalos. Grimpow is De naam van de roos voor de jeugd. Ook voor jonge De Da Vinci Code-lezers In de winter van 1313 verandert het leven van de jonge Grimpow voorgoed wanneer hij in de sneeuw een lijk aantreft. In de bevroren hand van de overledene vindt hij een magische steen. Daarmee begint een wonderbaarlijk avontuur door de mysteries van de middeleeuwen. Tempelierlegendes, raadselachtige genootschappen, de steen der wijzen en de heilige graal, nobelen, alchemisten, monniken en bandieten, krijgers en kroegbazen bewonen de pagina's van deze adembenemende everseller voor jong en oud.

7.00 €

het geheim van de grote kronometer (28)

het geheim van de grote kronometer (28)
Patrick Lagrou

Tillo vindt een wonderlijk horloge met slechts een wijzer; een kronometer. Als hij op een knopje drukt, (b)lijkt de wereld stil te staan. Later hoort hij, dat hij hierdoor belandt in de 'Tussentijd'; in de wereld en de tijd van demonen en elfen, een wereld die voor mensen alleen in dromen en fantasie bestaat. Tillo krijgt van de elfenkoningin de moeilijke opdracht de Elfenheuvel te redden van bouw- en graafmachines. In eerste instantie lijkt de kronometer voor Tillo leuk speelgoed, maar later bezorgt het kleinood hem ook angstige en spannende momenten. Er is gebruik gemaakt van een duidelijke letter en het verhaal is voorzien van 'cartoonachtige' zwart-witillustraties die goed aansluiten bij de tekst. Het taalgebruik is eigentijds en benadert de kinderen met spanning en humor. Achterin het boek is uitgebreide infomatie te vinden over andere boeken die van deze schrijver verschenen zijn (11 p.). Lay-out en inhoud maken het boek makkelijk leesbaar, en het zal door kinderen ook zeker ervaren worden als een leuk, maar ook 'spannend' boek dat in korte tijd kan worden uitgelezen. Clichematige omslagtekeningn in kleur van een bange jongen met drie vleermuisachtige gedaanten boven zijn hoofd. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

het groene elfje (1067)

Daisy Meadows

Dit boekje bevat een soort raamvertelling waarin twee meisjes een avontuur beleven tijdens een picknick. De vriendinnetjes Sanne en Eva hebben een geheim. Zij moeten in een geheime tuin op zoek naar Noa, het groene elfje. Noa is een van de zeven Regenboogelfjes die door koning Winter uit Elfenland zijn verjaagd. Drie van haar elfenzusjes zijn al weer thuis 'in de pot-aan-het-eind-van-de-regenboog' en wachten op haar. De overige drie zusjes moeten ook nog worden bevrijd. In dit deeltje wordt niet verteld wie de meisjes die geheime informatie en opdracht heeft gegeven. Noa betovert de meisjes ook tot elfjes zodat ze onvindbaar zijn voor de aardmannetjes. Gelukkig worden ze daarna door allerlei dieren geholpen. Hoe de meisjes weer tot normaal formaat worden teruggetoverd, wordt niet vermeld. Voor in het boekje is een overzichtskaart opgenomen van het 'Toverregen Eiland' en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is verwoord. Bevat eenvoudige tekeningen in Oost-Indische inkt. Bombastisch taalgebruik. Voor een goed begrip verdient het aanbeveling de boekjes op volgorde te lezen. Wensvervullende, ongeloofwaardig verhaal over een sprookjeswereld voor romantische meisjes vanaf ca. 7,5 jaar. Aantrekkelijk omslag. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

5.00 €

het groot dromenboek (756)

Pamela Ball

Het boek is heel compleet. Er wordt aandacht besteed aan vrijwel alle aspecten die met dromen te maken hebben. De schrijfster gaat in op het ontstaan van droominterpretaties door het aanhalen van historische personages die zich met droomuitlegging bezig hielden. Niet alleen de geschiedenis komt uitgebreid aan bod, maar ook de verschillende theorieen die ontstonden. Zij besteedt verder aandacht aan lichamelijke aspecten, technieken en middelen om droomslaap te bevorderen. Er worden handvatten gegeven om je droom te onthouden en te analyseren. Bij die analyse kan gebruik worden gemaakt van kernwoorden uit het alfabetisch opgezette woordenboek. Dat dit woordenboek niet compleet kan zijn, mag duidelijk zijn, omdat de droom zich niet laat beperken door enkele steekwoorden. Als handleiding bij droominterpretatie een nuttig boek. Het gekozen lettertype is wat klein, maar de tekst blijft goed leesbaar. Met inhoudsopgave en een droomwerkboek. Deze editie is uitgebreid met tweehonderd nieuwe lemma's en een introductie over seksualiteit en dromen.

15.00 €

het groot handboek voor de heks (889)

Pamela Ball

De auteur publiceerde eerder o.a. 'Het groot dromenboek'*. In dit nieuwe boek behandelt zij het onderwerp 'hekserij' in een brede historische context - overeenkomsten en verschillen worden geschetst tussen hekserij en andere vormen van (natuur)religie. Ook overeenkomsten en verschillen tuussen magie en mystiek komen aan bod. Eigenlijk gaat het boek over alles wat de moderne spirituele zoeker op zijn pad kan aantreffen, met een zekere voorkeur voor benaderingen buiten de gevestigde orde. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de vervolging van heksen en wie daarvoor werden aangezien, zoals mediums. Verder de gebruikelijke informatie over rituelen, bezweringen, kruiden e.d., naast aanwijzingen voor het mediteren, het omgaan met energieen/krachten, het inwijden van heilige ruimten, gebruik van wierook en de juiste mentaliteit voor degene die een 'magisch ego' wil ontwikkelen of 'voorbij het ego wil komen' om 'gebruik te maken van de macht van de allerhoogste'. Met lijsten van websites, literatuur en rituelen en technieken. Een algemeen trefwoordenregister ontbreekt en de vertaling laat te wensen over. Niettemin in zijn soort een van de meer doorwrochte boeken. Op het kaft een kleurig Jugendstil-plaatje van een roodharige vrouw. Bevat enkele afbeeldingen in zwart-wit.

12.00 €

het groot heksenboek (658)

Laurie Cabot

Bundeling van twee eerder apart verschenen* boeken over hekserij. Het eerste is een verhandeling aan de hand van oude Keltische mythen over de autonome en intuitieve vrouw die haar krachten kan en wil gebruiken, van oudsher de heks. Elk hoofdstuk begint met een inleidende tekst, die geillustreerd wordt door een Keltische mythe. Dan volgen de ideeen van de schrijfsters over de wijze waarop 'de heks in ons' in deze tijd omgaat met daadkracht, seksuele macht, creativiteit, genezende vermogens, moederschap en de overgang naar wijze vrouw. Jammer is dat de tekst wat chaotisch van de hak op de tak springt en de lezer zich dus meer in het associatieve gedachtegoed van de auteur moet plaatsen dan nodig is. Het tweede boek beschrijft het ontstaan van de moderne hekserij. Volgens de schrijfster komt hekserij voort uit de oude natuurreligies. Deze opvatting is onjuist, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Westerse hekserij valt onder de categorie nieuwe religieuze bewegingen en heeft haar wortels in de jaren '40. Volgens de schrijfster is hekserij ook een wetenschap, dus wordt er veel New Age-fysica van mensen als Capra aangehaald. Erg Amerikaans en wellicht minder interessant voor Nederlandse lezers. De paginering van beide boeken loopt door; er zijn twee aparte inhoudsopgaven.

16.00 €

het grote bessengevecht (815)

Disney

Ook tussen dieren kunnen kleine misverstanden grote gevolgen hebben. In de Elfenvallei raken de kolibries en de eekhoorns, die ervan verdacht worden een nest te hebben gestolen, en later ook de andere dieren met elkaar in een heftig bessengevecht verwikkeld; het lijkt wel oorlog. Beck, een van de elfjes die met alle dieren in de vallei kan praten, en de andere elfjes komen midden in het gevecht terecht. Zal Beck succes hebben als ze probeert de problemen tussen de dieren op te lossen, zodat er weer vrede komt in de vallei? Deel uit de serie 'Disney Fairies'*. Op het omslag zien we tussen groene planten Beck, schuilend onder een bloem tegen de bessenaanval, getekend in voor Disney typerende stijl, lieflijk, elegant met grote ogen. Binnenin het boekje verschijnt Beck op kleine zwart-wittekeningetjes samen met de dieren en de andere elfjes. Een met name voor meisjes inspirerend leesboekje, waaruit via een sprookjesachtige wereld van elfjes en dieren lessen te leren zijn voor mensen, net als in eerdere Disneyverhalen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

3.50 €
 
Paginas: | 1 | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | 19 |