Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Inheritance (1012)

Christopher Paolini

If you're not already a Paolini fan, now is the time to rush out and buy the three previous books, as this is the final instalment of the epic story which began with Eragon. Book Time Inheritance is the final book of the wildly popular Inheritance Cycle by wunderkind Christopher Paolini. In this thrilling conclusion, Eragon and his dragon, Saphira, take the fate of their world into their own hands. The evil king, Galbatorix, must be defeated and justice returned to the realm, but can the young dragonrider handle the pressure? That remains to be seen. The Christian Science Monitor Featuring spectacular artwork by John Jude Palencar, this book brings the bestselling Inheritance cycle to a breathtaking conclusion. Middlesbrough Evening Gazette It is an extremely compelling and well written book, set in the magical land of Alagaesia, and is one of the best fantasy books I have read. Christopher Paolini is a great author who has been able to conjure up a fantastical yet believable world. This is just as brilliant as all the other books in the series and ends spectacularly, but not in the way I expected... Guardian The Dragon has landed! Paolini's conclusion to his popular saga for young adults has been eagerly anticipated and at 880 pages, it's a whopper! Can Eragon the Dragon Rider restore peace to Alagaesia? -- Kate Lazenby Western Morning News

10.00 €

Magische Krachten en rituelen (750)

Cassandra Eason

Alles over magie en rituelen en hoe ze uw leven positief kunnen beïnvloeden.

10.00 €

alfenmark (1058)

Bernard Hennen

Dit is de geschiedenis van Gishilde, koningin van de Fjordlanden en de laatste hoop van de vrije volkeren van deze wereld. Dit is ook het verhaal van Lucs, een ridder in dienst van een van de machtigste orden, de doodsvijand van de elfen. Onverzettelijk als ze zijn, komen ze aan het hoofd van twee reusachtige legers tegenover elkaar te staan. Maar de strijd om de oude wereld is al heel lang geleden begonnen

9.00 €

crescendo (1061)

Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

9.00 €

de elfen (229)

Bernard Hennen

De mens houdt zich verre van het te kil en te hooghartig gewaande elfenvolk; ook de dwergen mijden het volk, vanwege de arrogantie en de opvallend lichte ontvlambaarheid. Voor orc en trol zijn elfen vooral een smakelijke prooi, een niet te versmaden hapje dat de inspanning van de jacht meer dan waard is. Onder het elfenvolk, dat in afzondering leeft, ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aarsvijanden opnieuw van zich doet spreken. Maar het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet. Twee jonge elfen, Farodin en Nuramon, worden met algemene stemmen door hun elfenbroeders en -zusters aangewezen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en onberekenbare noorderling Mandred. Geheel tegen alle verwachtingen in raken Farodin en Nuramon op hun zoektocht van het rechte pad als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslachtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsvijand en voor eeuwig naar een sombere wereld ver weg is verbannen. Ze nemen zich voor om haar te bevrijden en terug te halen naar de elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn. Of Farodin en Nuramon door hun eigenzinnige gedrag niet groot onheil afroepen over het elfenvolk, die vraag blijft tot het laatst onbeantwoord.

8.00 €

de ondergang van de heersers (655)

Conn Iggulden

Deel 3 van 7 delen van een lijvige romanserie, spelend rond de eeuwwisseling van de 22e naar de 23e eeuw. Een kunstmatige stad omspant de aarde, die met ijzeren hand wordt bestuurd door zeven machtige Chinese heersers. Stabiliteit staat voorop, zodat elke verandering wordt tegengehouden. Het veranderingsproces is echter op den duur niet tegen te houden en er komt een tegenbeweging op gang. Zeer uitvoerig wordt verhaald hoe er geïntrigeerd wordt. Hoe eigen belang en idealisme de drijfveer zijn van vaak duistere acties. Verraad, samenzweringen, komplotten, bloedbaden en uitgebreid beschreven seksuele relaties vormen de hoofdmoot van een zich langzamerhand toch wat voortslepend verhaal. De liefhebbers zullen er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen. Voor de echte s.f. fan is de 'lol' er langzamerhand van af. Het verhaal is ingewikkeld en kent een overvloed van personen. De karaktertekening is redelijk te noemen

8.00 €

de ondergang van de heersers (735)

Conn Iggulden

Tweede, wel op zichzelf staande deel van een trilogie over Julius Caesar. Hier worden behandeld: zijn verblijf en ontsnapping als gevangene van zeerovers aan de Noord-Afrikaanse kust, zijn oorlog tegen Mithridates in Griekenland en Macedonie, zijn terugkeer naar Rome en zijn ingrijpen in de slavenopstand die geleid werd door Spartacus. De auteur heeft de historische gegevens zeer royaal aangekleed vanuit zijn eigen fantasie; daarbij raakt hij niet zelden op anachronistische paden. Dat neemt niet weg dat het verhaal zich over het algemeen vlot laat lezen. Als veldslagen worden beschreven, hetgeen herhaaldelijk gebeurt, wordt er niet zuinig omgesprongen met bloed en gruwelijkheden: het waren bepaald ruige tijden. De vertaling laat zich over het algemeen vlot lezen en de omvang van meer dan 500 pagina's maakt er een typisch boek van voor lange winteravonden. Keurig verzorgde uitgave; normale druk.

10.00 €

de poorten van rome (380)

Conn Iggulden

Over de jeugd van de beroemde Romein Julius Caesar (vermoord in 44 v. Chr.) is vrijwel niets bekend en dit gaf de schrijver van deze - eerste - historische roman de vrijheid van alles te verzinnen, naar eigen zeggen op basis van gegevens over Caesars latere carriere, die overigens in verdere delen beschreven zal worden (deel 2 is al in het Engels verschenen). Het resultaat is een fantasievol, tegen een historische achtergrond geplaatst maar niet door heel veel kennis van de oudheid gehinderd verhaal, waarin op elke derde bladzij zoveel bloed vloeit en botten worden gebroken dat het gaat vervelen. De hoofd- en bijfiguren zijn redelijk interessant, maar bijna allemaal gewelddadig, met slechts korte momenten van enige, vrij banale, menselijke gevoeligheid. De vertaling maakt het allemaal niet beter.

7.00 €

de poorten van rome (723)

Conn Iggulden

Caesar is een epos over de man die de grootste Romein aller tijden zou worden. Een verhaal over gladiatorengevechten, intriges in de Senaat en buitenlandse oorlogen. Het maakte van Rome het centrum van een wereldrijk, dat echter door politieke conflicten bijna weer uiteenspatte.In de eerste eeuw voor Christus ondergaan twee jongens op een landgoed buiten Rome de harde lessen van een traditionele opvoeding als voorbereiding op een leven van soldaat en leider, vriend en rivaal.Gaius en Marcus zijn maar net volwassen als hun wereld plots wordt bedreigd door slavenopstanden, ze voor hun leven moeten vechten en ten slotte naar Rome vluchten. In hun vreemde nieuwe leven in de opwindendste stad op aarde laten ze geen kans onbenut om al haar frivole kanten te leren kennen - en haar gevaren te trotseren.Maar een titanenstrijd staat op het punt uit te barsten. Burgers raken slaags in een bloedig conflict dat de Republiek op haar grondvesten doet schudden. De twee jonge mannen die de wereld zal leren kennen als Marcus Brutus en Julius Caesar, storten zich in het strijdgewoel.Caesar - de poorten van Rome is het geweldige eerste deel in een episch verhaal over ambitie en rivaliteit, moed en verraad, opgeschreven door een verhalenverteller die de gave heeft om de geschiedenis in een fascinerende en opwindende roman tot leven te laten komen

8.00 €

de verre koninkrijken (373

Chris Bunch

De koopman Amalric beschrijft aan het eind van zijn leven hoe hij met een vriend van dubieus allooi op weg ging door een magische wereld om een legendarisch afgelegen rijk te zoeken. De ontwikkeling van de jonge Amalric houdt gelijke tred met het vorderen van zijn onderneming. Zijn ontplooiing wordt vrijmoedig maar genuanceerd beschreven; zijn keuzes tegen dictatuur en vóór vrijheid en vooruitgang worden ingegeven door een goedhartige maar niet naïeve natuur en afgezet tegen een kleurrijke en prima uitgewerkte achtergrond. Een heel aardige fantasyroman van hier nog onbekende auteurs met een optimistisch slot. Omslag met ouderwets schip en landkaart. Normale druk.

5.00 €

eragon (530)

Christopher Paolini

Op een onhergbergzame plek in de bergen vindt de jonge Eragon een blauwe steen. Dat blijkt een ei te zijn, waaruit een draak komt. Eragon noemt haar Saphira en kan in gedachten met de draak communiceren. De boze heerser Galbatorix is echter op zoek naar dat ei. Door zijn toedoen brandt de boerderij van Eragons oom af, waarbij de oude man om het leven komt. Samen met Saphira, de verhalenverteller en tovenaar Brom gaat Eragon op pad om de dood van zijn oom te wreken. De reis voert langs vele gevaren in de vorm van vreemde wezens. Het eerste deel van de trilogie 'Erfgoed'*. Het omvangrijke, beeldend geschreven verhaal bevat tamelijk veel uitweidingen, die de vaart enigszins uit het avontuur halen. Toch zullen de liefhebbers van het genre smullen van de magische wereld die in het boek geschapen wordt. Meer informatie is te vinden op de website over de jonge auteur (hij begon aan de serie toen hij 15 jaar was) en zijn werk: www.alagaesia.com. Het boek is verfilmd. Volle bladspiegel, kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

12.00 €

eragon 980)

Christopher Paolini

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter…

8.00 €

fjordland (327)

Bernard Hennen

De legers van de Tjuredkerk rukken op en bedreigen Alfenmark en haar bufferstaat Fjordland. Koning Emerelle van Alfenmark beraamt zeven moordaanslagen om de val van Fjordland en Alfenmark te voorkomen. De Tjuredkerk is zelf ook verwikkeld in een strijd op leven en dood tussen de Orde van de Asboom en de Orde van de Nieuwe Ridderstand waarbij verraad en intrige veelvuldig gebruikt worden. De liefde tussen de 'vijanden' Gishilde, koningin van Fjordland en Luc, ridder van de Nieuwe Ridderstand blijft bestaan te midden van deze strijd. Het einde van de strijd is niet zo voorspelbaar als iedereen denkt. Fantasierijk slotdeel waarin een soort zestiende-eeuwse Spaans Rijk te zien is (Tjuredkerk), alsmede een uiterst fantasierijke wereld met 'ongelovigen' (Alfenmark) bevolkt door trollen, elfen, magiers, feeen, centauren en dergelijke. Het verhaal is spannend en meeslepend en is min of meer afzonderlijk te lezen van de eerste delen van de trilogie en de grotere reeks die verhalen vertellen over deze fantasiewereld. Kleine druk.

9.00 €

hush, hush (1062)

Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

9.00 €

magie en esoterische wijsheid (422)

Cassandra Eason

Ontdek de wonderlijke krachten van de esoterie, magische kunsten en het bovennatuurlijke en pas ze toe in uw levenDeze encyclopedie is het ideale naslagwerk voor iedereen die interesse heeft voor esoterie, mythes, paranormale krachten en mysteries. Een brede waaier aan onderwerpen komt aan bod, waarbij u telkens een korte historische achtergrond en uitleg krijgt over hoe deze mystieke en magische kunsten in het verleden werden toegepast en hoe ze vandaag uw leven kunnen verrijken.De Engelse schrijfster en parapsychologe (1947) is expert op het gebied van folklore, magie en paranormale verschijnselen. Haar belezenheid, eruditie en praktijkervaring staan borg voor een boeiend, prettig geschreven in zwart-wit geïllustreerd naslagwerk.Het boek wordt in vijf delen onderscheiden1. Essentiële wijsheid (astrologie, aura's, chakra's, dromen, numerologie, handlijnkunde, kaarsmagie, kleur- en kruidenmagie, runen, sacrale geometrie, sacrale geluiden, tarot, wicca, wichelroedelopen, westerse magische traditie enz.2. Tradities, mythen en folklore (amuletten, druïden, kaartleggen, dobbelstenen, wierook, de Graal, healing, noodlot, toekomst lezen, verloren werelden, enz.3. Magische, mystieke en bovenaardse wezens (demonen, engelen, feeën, elfen, huisspoken, schimmen, deva's, natuurgeesten, vampiers, weerwolven enz.4. Natuurmagie en mysterie (bloemenfeesten, bomenwijsheid, geomantie, heilige wateren, leylijnen, megalieten, vuurmagie, Maanmagie enz.5. Paranormale krachten en vreemde verschijnselen (automatisch schrift, B.D.E.'s, helderziendheid, klopgeesten, leven na dood, channeling, mediumschap, paranormaal begaafde kinderen, profetie of voorspellende gaven, psychokinese, psychometrie, regressie / terugkeer naar vorige leven, reïncarnatie, spiritisme, telepathie, uittredingen, visioenen Maagd Maria, voorkennis en voorgevoel, wonderenMet trefwoordenregister.

20.00 €

ogen van de koning (467)

Catherine Banner

De 15-jarige Leo Noord (ik-figuur) vindt op straat een boek in de sneeuw. Eerst zijn de pagina's blanco, maar er komt steeds een stukje verhaal bij, meerdere verhalen met verschillende hoofdpersonen. Alle verhalen spelen in Engeland. Leo en zijn broertje Stirling vragen zich af of Engeland echt bestaat en of de verhalen echt gebeurd zijn. Zou hun oudoom, de verbannen grootheid Aldebaran, toch nog leven daar in Engeland? En wie zijn Anna en Ryan? Eerste deel van een trilogie die speelt in het land Malonia. Er is een soort connectie tussen Malonia en Engeland. De auteur is aan het verhaal begonnen toen ze veertien jaar was, maar de stijl is erg volwassen en de plot verrassend complex opgezet, door middel van de vele verhaallijnen. Alle verhalen komen in de loop van het boek steeds meer bij elkaar, wat de spanning opvoert. De hoofdlijn over Leo staat in een gewone letter, de verhalen uit het gevonden boek in een wat ouder aandoende drukletter. Aan het begin en eind van elk hoofdstuk staat een cursieve tekst die in het nu speelt: Leo herleest het boek dat hij geschreven heeft. Normale druk. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

oudste (55)

Christopher Paolini

Voortzetting van Eragons reis, waarin hij op zoek is naar zijn eigen afstamming. De felle strijd tegen Galbatorix is door Eragon en de zijnen gewonnen, maar er zal opnieuw gevochten moeten worden en er dreigt nog steeds overal gevaar. Tweede deel in de trilogie 'Het erfgoed'*. Het eerste deel beschreef hoe de jonge Eragon het ei van een draak vond. Omdat de boze heerser Galbatorix zijn zinnen op het ei had gezet, belandde Eragon in een bang avontuur. De jonge auteur (hij begon de serie toen hij vijftien was) maakt de belofte die het eerste deel inhield, waar. Hij introduceert nieuwe verhaalfiguren en verhaallijnen, die de vertelling aankleden, zonder al te veel af te leiden van de hoofdlijn, hoewel hem enige overtolligheid niet ontzegd kan worden. Meer informatie is te vinden op de website over de auteur en zijn werk: www.alagaesia.com. Het eerste deel is verfilmd. Volle bladspiegel, kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €

schemergeest (883)

Cocky van Dijk

Dit is het afsluitende deel van de serie 'Drakenzieler', met als voorgaande delen 'Spiegelgeest' en 'Sluimergeest'*. Het verhaal zet zich rechtstreeks op het tweede deel voort en staat dus niet op zichzelf. Gille en de Kring zijn verslagen en de rust keert terug op de Drakenburcht. Toch is de Schemerwereld van streek en wordt het snel duidelijk dat de zwangere Fenna zich klaar moet maken voor de definitieve confrontatie met haar aartsrivaal. Het taalgebruik is niet gecompliceerd, de spanningsopbouw is goed en de personages krijgen voldoende reliëf. Boeiend is te zien hoe Fenna en Gille feitelijk veel gemeen hebben; ze maken alleen andere keuzes. Dit is een vrij kort verhaal, wat enigszins verhuld door het relatief grote lettertype. Het geweld is niet grafisch. Voornamelijk een YA-roman. Alhoewel het verhaal tot een afronding komt zullen er meer boeken met Fenna als hoofdpersoon verschijnen. Vanaf ca. 15 jaar.

9.00 €

sluimergeest (864)

Cocky van Dijk

Hoofdpersoon Fenna keert terug uit de dood en moet wennen aan haar nieuwe uiterlijk (drakeschubben in het gezicht) en karakter. Ook haar protagonist, Gille, moet wennen aan de nieuwe krachten die hij heeft gekregen. Als laatst overlevende van de Kring zint hij op wraak op de Drakenburcht en op met name Fenna. Hij gebruikt daarvoor zwarte magie. Dit is het rechtstreeks vervolg op 'Spiegelgeest'* en staat niet op zichzelf. De emotionele ontwikkeling van de beide hoofdpersonen wordt sterk uitgewerkt. Er zijn voldoende spanningsbogen om de aandacht vast te houden. De plot is consistent en komt niet tot een afronding; er zal nog een deel volgen. Het verhaal wordt vanuit wisselend perspectief verteld. Het taalgebruik is niet gecompliceerd. Wat tekortschiet is de redactie van dit boek. De vele type- en taalfouten storen bij het lezen. Voor de liefhebbers van W.J. Maryson. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €

De helende kracht van chakra's

Cyndi Dale

De auteur schreef eerder 'Chakra-healing-handboek'* en is geschoold in verschillende 'alternatieve' geneeswijzen, zoals reiki en therapeutic touch. In dit nieuwe boek brengt ze veel informatie uit verschillende benaderingen samen in een schema waarin vier 'wegen' worden onderscheiden, d.w.z. vier fundamentele uitgangspunten voor en manieren waarop men kan komen tot healing (genezing): de elementaire weg, de machtweg, de verbeeldingsweg en de goddelijke weg. De elementaire weg omvat benaderingen op materieel, fysiologisch niveau (zoals allopathische geneeskunde, chirurgie e.d.), op de andere drie wegen gaat het om de werking van energie en bewustzijn (zoals b.v. genezende visualisaties). Hierbij komen ook de chakra's (energiecentra) en aura's (energielichamen of -velden in en om het fysieke lichaam heen) ter sprake. Het een en ander is alleen voor het geoefend oog waarneembaar en ontgaat daarom de reguliere geneeskunde doorgaans; de auteur geeft echter vele voorbeelden van geslaagde alternatieve geneespraktijken. Het boek maakt (mede door de omvang) een encyclopedische indruk, al gaat het duidelijk om een weliswaar geinspireerde maar toch zeer subjectieve benadering van de schrijfster. Matige vertaling; zwart-witillustraties, noten, register en literatuurlijst.

6.00 €

Olympos (1024)

Dan Simmons

Beneath the gaze of the gods, the mighty armies of Greece and Troy met in fierce and glorious combat, scrupulously following the text set forth in Homer's timeless narrative. But that was before twenty-first-century scholar Thomas Hockenberry stirred the bloody brew, causing an enraged Achilles to join forces with his archenemy Hector and turn his murderous wrath on Zeus and the entire pantheon of divine manipulators; before the swift and terrible mechanical creatures that catered for centuries to the pitiful idle remnants of Earth's human race began massing in the millions, to exterminate rather than serve.And now all bets are off.

8.00 €

aasgieren (795)

Dan Simmons

De kern van het verhaal is een variatie op het oude vampiergegeven. Hier gaat het om 'breinvampiers', wezens die dankzij hun paranormale begaafdheden de mensen kunnen manipuleren en uiteindelijk doden. Een groepje van deze onsterfelijke wezens houdt al vele eeuwen een soort wedstrijd met mensen als slachtoffers, waarvan ze de uitkomsten elk jaar met elkaar vergelijken. Ze worden bestreden door drie mensen: een sheriff, een psychiater die de Duitse kampen heeft overleefd en een jonge vrouw die de moord op haar vader wil wreken. Een belangrijke rol wordt ook gespeeld door de Israëlische geheime dienst en een zwarte jeugdbende uit Philadelphia. Het is een hoogst originele en zeer spannende mengeling van horror, thriller en politieke roma

7.00 €

allemaal dood (958)

Charlaine Harris

Op verzoek van de vampierkoningin van Louisiana, Sophie-Anne Leclerq, bezoekt Sookie een belangrijke vampierconventie. Sophie-Anne wordt namelijk beschuldigd van de moord op haar koning. Bovendien is haar machtspositie ernstig verzwakt als gevolg van de chaos die orkaan Katrina aanrichtte. Sookie weet dat Sophie-Anne onschuldig is, maar veel van haar onderdanen zijn haar liever kwijt dan rijk. Als het Verbond van de Zon onverwacht de conventie verstoort, is Sookie genoodzaakt partij te kiezen. Waar zal ze voor kiezen? Mens of vampie

6.00 €

als de ware duisternis valt (279)

C.S Friedman

Op het oostelijke continent van de 'levende' planeet Erna houdt zich een nog grotere boosaardige macht op dan de zwarte faege. Priester-krijger Damien Vryce, tovenaar Gerald Tarrant en de Rakhvrouw Hesseth wagen de expeditie naar het continent. Ze ontdekken gaandeweg waarom eerdere expedities verdwenen, maar maken ook kennis met de macht van de Verzwelger, die lang geleden een geheim verbond heeft gesloten met Tarrant, de Jager. C.S. Friedman gebruikt in dit tweede boek van de Koudvuur-trilogie dezelfde vertrouwde personages en thema's als in 'In de schaduw van de zwarte zon' (1995)*. Het onderbewustzijn van de mens en de krachten die daarin verborgen liggen, exploreert ze via haar fantasierijke wereld waarin allerlei schepselen ronddolen. Opvallend is dat ze goed en kwaad in dezelfde personages aan bod laat komen, in wisselende machtsverhoudingen. Haar stijl is iets minder bombastisch dan in vele fantasy-romans, maar hier en daar toch wat langdradig, wat misschien niet verwonderlijk is bij een boek van ruim zeshonderd pagina's. Maar alles bij elkaar genomen, is de Koudvuur-trilogie een voorbeeld van moderne fantasy waarin een dosis dieptepsychologie is verwerkt. Voor geoefende fantasy-lezers. Kleine druk.

7.00 €

de priesters van arick (608)

David B Coe

Jaryd, de voormalige havikdrager van Lon-Ser, wordt magister van de Orde van de Magiers wanneer hij zijn ziel verbindt aan een adelaar, maar kan hij weerstaan aan de duistere geest van de magier Sartol die een burgeroorlog in zijn land wil ontketenen, en kunnen hij en de nieuwe soeverein Melyor van het door technologie geregeerde buurland Tobyn-Ser, de wankele vrede tussen beide landen bewaren? De Amerikaanse schrijver David B. Coe (1963) schrijft vlijtig verder aan 'De kronieken van LonTobyn', zijn fantasydebuut. Dit is het derde deel. Het uitgangspunt van de reeks mag dan interessant zijn, Coe schrijft wel redelijk stroef en wijdlopig. Daartegenover staan dan weer een aantal inventieve verhaalwendingen en een groot vermogen tot het construeren van epische plots. Voor de liefhebbers van het genre die niet al te zeer op stijl letten. Normale druk.

7.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |