Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

kruistocht (716)

Alselm Audley

Derde deel van de Aquasilva-trilogie. Het lijdt onder dezelfde problemen als deel twee: te veel namen, geen synopsis, een kaart die de zaken eerder vertroebelt dan verheldert. Spannend wordt het niet; door de overvloed aan namen is nooit duidelijk waarom het zo schokkend is als persoon X ergens opduikt. Goed geschreven is het ook niet; het ene moment worden de hoofdpersonen belaagd door magier uit Tehama, het volgende moment is het ineens een jaar later en heeft de ene hoofdpersoon de andere helpen ontsnappen met behulp van de magier uit Tehama (naar later bleek een andere). De ik-figuur klaagt wat minder, maar is en blijft een deurmat waarmee het niet aangenaam vertoeven is. Bovendien duurt het allemaal veel te lang. Maar anders dan het rampzalige tweede deel, is dit boek in elk geval leesbaar, met gebeurtenissen die elkaar logisch opvolgen. Misschien dat de jonge auteur (1982) het ooit nog leert. Prima vertaling. Kleine druk.

10.00 €

langs de duisternis (938)

Tais Teng

De griezelklas, die bestaat uit 9 Zeer Bijzondere Kinderen en een normale meester, gaan een dag op schoolreis met een busje. Dat dit geen gewoon uitje wordt is al snel duidelijk, want aan leerzame schoolreisjes hebben ze allemaal een hekel. Het gezelschap bestaat o.a. uit 2 vampierzusjes, een heksje, een dwerg en een levende mummie die hun mannetje staan als ze door een toverspreuk terecht komen in het Andere Land dat geregeerd wordt door de Heer met de Tienduizend ogen. Een sterke fantasie, vindingrijke snufjes en de aantrekkingskracht van magische elementen zijn de basisgegevens van waaruit de schrijver zijn verhalen opbouwt. Teng is ook lid van het Griezelgenootschap, een groepje schrijvers dat griezelboeken schrijft. Gelukkig is de humor sterk aanwezig en dit maakt het angstaanjagende minder dreigend. Ruime marges, nogal donkere tekeningen. Gekleurd omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

leerling meester magier (976)

Raymond e feist

Puc en Tomas, twee vrienden, zijn werkzaam aan het koninklijk hof van Midkemia. Tomas wordt opgeleid als zwaardvechter en verwerft een gouden zwaard van een stervende draak. Puc heeft het talent magie te bedrijven en wordt opgeleid tot magier. Prinses Carlina is verliefd op hem, hij op haar, maar ook zijn vriend Roland. Door een scheur in de dimensies komt een opening tussen Midkemia en een andere wereld, die van de gewelddadige Tsurani van het rijk Kelewan, met een invasie als gevolg. Puc wordt gevangen en weggevoerd naar het rijk van de Tsurani, waar hij het van slaaf tot magier brengt, een gezin sticht en beide werelden elkaar tenslotte tegemoet zien. Een complex fantasy-avontuur. De twee boeken 'Leerling' en 'Meester' heten in het boek 'Puc en Tomas' en 'Milamber en de Valheru' maar brengen zoveel nevenpersonages dat Puc zelf slechts een klein deel in beslag neemt. Heel wat fantastische wezens doen hun opwachting: elfen, trollen, gnomen, dwergen, draken en ondoden, maar op de magie na blijft het relatief realistisch, zij het op een luchtige toon die extreem geweld en griezel (a la 'dark fantasy') negeert. Vlot leesbaar maar door de vrij simplistische personages wat te lichte kost om de aandacht vast te houden. Gebonden, kleine druk.

15.00 €

lekker bezig (1116)

Lincoln Peirce

Derde zelfstandig te lezen deel uit de humoristische serie* over het zeer ongedurige jongetje Niek de Groot. Niek moet nogal vaak nablijven op school. Daardoor komt hij deze keer te laat bij de scouting en mist hij de installatie van het nieuw lid Arthur. Arthur is Nieks tegenpool. Arthur is rustig, in alles perfect en juist door zijn spraakgebrek extra charmant. De scouting houdt een inzamelingsactie voor nieuw kampeermateriaal. Degene die hiervoor de meeste pretplaatjes verkoopt, krijgt als hoofdprijs een bijzonder skateboard. Arthur heeft originele ideeën waarmee hij veel verkoopt, maar Niek wil koste wat kost Arthur verslaan en het skateboard winnen, en dat zorgt voor de nodige hilarische situaties. De tekst wordt afgewisseld met heel veel grappige, cartoonachtige, zwarte pentekeningen, die onlosmakelijk verbonden zijn met de tekst. De tekst in de cartoons en tekstballonnen is veelal gedrukt in hoofdletters. Dit bemoeilijkt het lezen enigszins. Een grappig en spannend verhaal, dat door de vormgeving heel geschikt is voor kinderen die niet zo van lezen houden. Vanaf ca. 9 jaa

9.00 €

leorg idur (1143)

Roald Dhal

De gepensioneerde meneer Hoppe is al jaren verliefd op zijn buurvrouw. Deze buurvrouw heeft maar een liefde, namelijk haar schilpad Rudi die ze zo vertroetelt dat meneer Hoppe er jaloers op wordt. Door slimme trucs uit te halen met haar schilpad, weet meneer Hoppe haar uiteindelijk toch voor zich te winnen en krijgt de lezer een echt happy end voorgeschoteld. Door het directe taalgebruik en de geestige karaktertekening van de lieve, bezorgde buurvrouw en de verlegen maar volhardende meneer Hoppe is het een amusant verhaal geworden. De dynamische, humoristische zwart-witte pentekeningen van Quentin Blake dragen daar in grote mate aan bij. Misschien niet Dahls meest verrassende of spannende boek, maar wel een heerlijk fantasieverhaal dat deze keer ook wat jongere kinderen zal aanspreken. Paperback met een iets aangepast omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

leugens (571)

Michael Grant

De kinderen zijn nu vier maanden alleen in de FAKZ, waar niemand ouder dan 15 jaar kan leven. Ze kunnen nog steeds moeilijk aan eten komen en de onderlinge spanning loopt op. Steeds meer kinderen krijgen een gave, waar een groep 'normale kinderen' moeite mee heeft. Dan gebeurt er een aantal geheimzinnige dingen. Orsay beweert dat ze een profetes is en dat ze de dromen van de ouders van de kinderen kan zien. Ze wordt begeleid door Nerezza, maar niemand kan zich herinneren haar eerder gezien te hebben. Brittney staat uit de dood op. Ze is terug om de Duivel te verslaan, want ook Drake met zijn zweeparm lijkt niet dood te zijn. Derde deel uit de spannende serie 'Gone'. De schrijver maakt gebruik van een personale verteller met een wisselend perspectief. Je weet als lezer alleen wat de kinderen weten door wiens ogen je kijkt en hun visie is niet altijd betrouwbaar. De gaven van de kinderen zijn leuk gevonden en de meeste blijken uiteindelijk nuttig te zijn: genezen, extreem hard lopen, zo mooi zingen dat de luisteraar niet meer kan bewegen, zwaartekracht opheffen, etc. In het boek verstrijkt 66 uur en 52 minuten. De tijd, die boven de hoofdstukken staat, loopt af naar nul: de ontknoping. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

levend dood in dallas (959)

Charlaine Harris

Sookie is serveerster in een bar. Ze leest gedachten van anderen hetgeen haar relaties met mensen verstoort. Vampiers zijn uit de kast gekomen door het drinken van TrueBlood, een Japanse synthetische variant, waardoor ze geen mensenbloed meer nodig hebben, maar daar is niet iedereen van overtuigd. Sookie is al een poosje samen met vampier Bill, maar ontdekt dat de vampierwereld heel wat duistere kanten heeft die ze niet kent. In Dallas is een vampier ontvoerd door een anti-vampierssekte, en Sookie wordt gebruikt om mensen telepatisch te ondervragen. Verder zijn er nog een moord op een zwarte homoseksueel, en een oude Griekse godin die wraak wil, en nog heel wat meer. Tweede deel van een continue reeks, begonnen met 'Date met de dood'* na het succes van de televisiereeks 'True Blood'. Griezel, actie, heel wat seks zonder dat het pornografisch wordt. Heel leuk leesbaar met originele inzichten hoe mensen en vampiers de wereld bekijken. Sookie is een fantastisch personage: sterk en toch kwetsbaar. Kleine druk.

10.00 €

levende schaduwen (112)

Cornelia Funce

Jacob Reckless (25) kan vanuit onze wereld in een spiegelwereld stappen; een wereld vol sprookjes en fantasiefiguren in het decor van het 19-eeuwse Europa. Hier is Jacob vervloekt door de zwarte fee en nu heeft hij een mot op zijn borst. Deze zal hem zes keer bijten, waarna Jacob sterft. Hij wil de vloek opheffen. Als laatste redmiddel wil hij de magische kruisboog gebruiken van Guismund, een Heksenslachter die al 300 jaar dood is. Samen met zijn vriendin Vos zoekt Jacob de hand, het hoofd en het hart van Guismund. Een gevaarlijke zoektocht vol avonturen volgt. Maar ook de goyl Nerron zoekt de kruisboog en de tijd dringt, want de mot bijt geregeld. De Duitse auteur en Zilveren Griffel-winnaar woont in de VS. De plot is samen met Lionel Wigram (de producer van de Harry Potter-films) geschreven. De hoofdstukillustraties zijn getekend door Funcke. Het spannende verhaal zit vol sprookjeselementen zoals Blauwbaard en Sneeuwwitje. Dit tweede deel van de Reckless-serie is een fijn leesbaar boek met beeldend taalgebruik, dat zelfstandig gelezen kan worden van het eerste deel* en een afgerond einde heeft. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

losgeld voor erak (1098)

John Flanagan

De Grijze Jager deel 7 blikt terug op de tijd dat Will nog een leerling van de Grijze Jagers was. De Skandiërs hebben in boek 4 (De dragers van het Eikenblad) een niet-aanvalsverdrag met Araluen gesloten. Daarom zijn Jarl, Erak en zijn mannen gedwongen hun geluk verderop te zoeken. Als zij, op zoek naar buit, langs de kust van het verre Arrida in een hinderlaag lopen, wordt Erak gevangengenomen. Zijn mannen worden naar Skandia teruggestuurd om losgeld voor hun aanvoerder op te halen. Erak vermoedt echter dat de hinderlaag een valstrik is geweest van een rivaal die uit is op zijn functie. Hij adviseert zijn mannen om het losgeld niet in Skandia te halen, maar hulp te vragen in Araluen. Will en zijn vrienden schieten hun oude vriend te hulp, maar komen er al snel achter dat de hete woestijnen en zandstormen van Arrida een nog geduchtere vijand vormen dan de gevaarlijke krijgers die Erak gevangen houden.

8.00 €

lotsbestemming (912)

Cate Tiernan

Ik dacht dat het ergste achter me lag. Mijn carričre als Zoeker is voorbij. Maar er hangt me iets boven het hoofd... iets uit het verleden. De weg die ik moet gaan is onzeker. Ik dank de Godin dat ik Hunter heb. Maar Morgan zal altijd naast me staan... Samen kunnen we iedere vijand aan. Ik moet mijn toekomst alleen onder ogen zien.

8.00 €

lotusbloem (603)

Alyson Noel

De 16-jarige Ever is onsterfelijk. Ze is voorbestemd voor Damen, maar door een vloek uit het verleden kunnen zij niet echt samen zijn. Wanneer Ever de vreemde, oude vrouw Lotus ontmoet, biedt deze haar de kans alles over het verleden te ontdekken. Dit is de sleutel tot hun eeuwige geluk, maar het kan ook hun einde betekenen. Damen is namelijk niet welkom op deze reis. Ever zal deze zoektocht dus zelf aan moeten gaan, alleen, met het risico dat ze misschien niet meer terug kan komen... Het verhaal is opgebouwd uit 45 hoofdstukken met een beschrijvende stijl. Er zijn verhoudingsgewijs weinig dialogen, wat het tempo vertraagt en de personages redelijk vlak maakt. Zesde en laatste deel in de reeks van ‘De Onsterfelijken’* over liefde, leven en vertrouwen. Het boek is niet afzonderlijk van de eerdere delen te lezen. Voor fans van fantasy-boeken, vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

madouc (339)

Jack Vance

Lyonesse is een koninkrijk in een ver, fantastisch verleden, toen onze wereld nog bevolkt was met magiers, elfen, reusachtige menseneters en dergelijke. Madouc is een 9-jarige prinses, die op zoek gaat naar haar stamboom. Ze ontdekt dat ze een wisselkind is dat in de plaats van de ware troonopvolger gelegd werd. Zij begint een speurtocht naar haar ware vader en de knaap wiens plaats ze innam, vergezeld door een stalknecht die de Heilige Graal wil vinden en een gnoom. De fantastische en komisch/macabere avonturen van het drietal worden afgewisseld met de hofintriges en een oorlog tussen drie koninkrijken. Vance tekent een erg gedetailleerde wereld met veel actie en vooral veel humor via de grillige Madouc en laat alles goed eindigen voor de 'goeden'. Derde deel van een trilogie, maar Vance verschaft in de tekst voldoende informatie zodat het boek op zichzelf leesbaar i

10.00 €

mar

Markus Heitz

oen: 1764. Frankrijk. De bevolking van de Gévaudan (Z.O.-Frankrijk) leefdt in angst omdat haar kinderen worden opgejaagd en vermoord. Wat is het voor verschrikkelijk Beest, dat geen jager kan vinden? De koning zet een torenhoge beloning op de kop vanhet Beest, zelfs het Vaticaan bemoeit zich ermee. Onder de verschillende mannen die gedreven jacht maken op de onbekende verschrikking, treffen we de wildschut Jean Chastel, een man die een duister geheim met zich meedraagt. Hij beseft niet dat hij slechts een spio is in een spel dat tweehonderd jaar later nog niet is uitgespeeld. Nu... Voor de buitenwereld is Eric von Kastell een gevierd kunstenaar die naam en faam vergaart met ziujn duistere, soms zelfs wrede, expressionistische schilderijen. De buitenwereld weet echter niet dat von Kastell de beelden opdoet tijdens zijn jacht op weerwolven en andere moordende gedaantewisselaars. Als de vader van Eric tijdens een van deze jachten wordt gedood, pikt de kunstenaar het spoor op van een soort naar wie zijn voorouders al jaren op zoek zijn: de afstammelingen van het Beest dat in de achttiende eeuw een ware terreur uitoefende onder de bevolking van de Gévaudan.

8.00 €

matilda (848)

Roald Dhal

Matilda is een hoogbegaafd kind van ruim vijf jaar. Ze kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was en lezen met drie jaar. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk, al is haar juf, juffrouw Engel, heel lief. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan juffrouw Engel. Ze houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Een van de bekendste boeken van de populaire Engelse auteur, dat ook succesvol is verfilmd. Korte getitelde hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. Met de prachtige tekeningen van Quentin Blake. Heruitgave in groot formaat, daardoor ook ruimere bladspiegel. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

meer angst (718)

meer angst (718)
Anthony Horowitz

Het boek bevat vier zelfstandige verhalen. Ze beginnen ieder in een normale situatie. Hoofdrolspeler is steeds een kind met de leeftijd van de doelgroep waardoor de lezers zich gemakkelijk vereenzelvigen met de hoofdpersoon en als het ware in het verhaal worden getrokken. De schrijver heeft een zeer boeiende spannende verteltrant waardoor je het verhaal uit wilt lezen. De verhalen hebben bijna een happy-end maar op de laatste pagina draait het plot 180 graden om en is het eind min of meer open en altijd angstig/beklemmend. Van de doelgroep wordt wel enige afstand verwacht en gecreëerd door gebruikmaking van humor in het verhaal. De schrijver is specialist in griezelverhalen: 'Meer angst' is zijn achttiende boek en een vervolg op 'Angst'. De cover van het boek is gifgroen en voorzien van een snelle pentekening van een angstig kind met grote ogen. De titel is geschreven met grote letters - dat versterkt de sfeer. Vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, T.M. van den Akker.)

5.00 €

meer magie (835)

Marian Green

Magie heeft voor velen een negatieve klank. Toch is magie meer in ons leven geintegreerd dan we ons realiseren en we ontdekken steeds meer dat er waarheid in schuilt. Velen weten niet hoe hiermee om te gaan. In dit boekje wordt na een inhoudsopgave en uitgebreide inleiding ingegaan op de diverse vormen van magie, waarna de diverse facetten als water, vuur, lucht enz. worden besproken. Vervolgens wordt de invloed van de planeten en de dierenriemtekens behandeld. Tot slot volgen adviezen voor magie in de keuken en in dromen. Voor de kantlijn staan de ingredienten vermeld die gebruikt worden voor de oefening. Alle hoofdstukjes gaan vergezeld van meditatieoefeningen. Het fraai met foto's geillustreerde boekje ziet er verzorgd uit en is bedoeld voor de leek die zich openstelt voor het onzichtbare waarvan door meditatie en 'tovermiddelen' het geestelijk zowel als het spiritueel welzijn vergroot kan worden. Spiegelend zilveren omslag

6.00 €

meester van de zwarte molen (1145)

Otfried Preussler

De 14-jarige weesjongen Krabat wordt door een onheilspellende stem naar een geheimzinnige molen gelokt. Daar krijgt hij van de strenge meester een plek als leerling aangeboden. Al snel ontdekt Krabat dat hij, net als zijn 11 medeleerlingen, niet alleen onderwezen wordt in het handwerk rond de molen, maar dat ze ook lessen krijgen in zwarte magie. Eerst is Krabat enthousiast en gefascineerd, maar dan ontdekt hij hoe hoog de prijs is die de leerlingen moeten betalen…

4.00 €

mijn naam is kwaad (1035)

R.L. Stine

Maggie wordt op haar dertiende verjaardag door haar vriendinnen (een drieling) getrakteerd op een rondje kermis, waar een waarzegster haar beschuldigd van boze krachten. Vanaf dat moment gebeuren er negatieve zaken met de drieling zodra Maggie's handen beginnen te gloeien. Dan blijkt het kwaad van een jongen te komen die Maggie gebruikt om wraak te nemen op de drieling. Maggie bestrijdt het kwaad zodat alles goed afloopt. Deel uit een los te lezen serie dat leest als een goedkope horrorfilm. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger waarbij het einde van het verhaal wel erg ongeloofwaardig overkomt. Geschreven in de ik-vorm in een makkelijk en populair taalgebruik. Soms is de vertaling letterlijk ("ik zie je" als groet). Groot lettertype; geen illustraties. Harde kaft met een eng uitziende Maggie. Een (ont)spannend tussendoortje dat ondanks het gezochte einde er bij de Stine-lezers vanaf ca. 12 jaar in zal gaan als koek.

4.00 €

mijn naam is lestat (145)

Anne Rice

Deel 2 van de Vampierkronieken. In dit min of meer afzonderlijk leesbare tweede deel komt Lestat weer tot leven, leest het vorige boek en besluit zijn eigen levensgeschiedenis te vertellen. Deze beslaat enkele eeuwen. Ooit was hij een edelman in het 18e eeuwse Frankrijk, nu is hij de demonische zanger van een populaire rock-groep. Door de eeuwen heen blijft hij zoeken naar het mysterie van het vampirisme, waarvan hij ten slotte de oorsprongen vindt in de ruines van het oude Egypte. De roman is, evenals zijn voorganger, nu al een klassiek werk uit de griezelliteratuur. De hele trilogie wordt beschouwd als het beste op dit gebied sinds Stokers 'Dracula' van 1897. Kleine druk.

5.00 €

milans groote oorlog (1043-

Patrick Lagrou

De betovergrootvader van Milan (10) is in 1914 als soldaat gesneuveld in de West-Vlaamse Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog, oftewel de Groote Oorlog. Daarom laten Milans opa en oma hem alle plekken zien, die aan de ‘Slag om de IJzer’ herinneren. Dit houdt Milan zo bezig, dat hij (in zijn droom) midden in de oorlog belandt. Daar wordt hij ‘herkend’ als de jongste broer van zijn betovergrootvader, die hij nog kan ontmoeten voordat deze omkomt. Terug in het heden kan Milan exact traceren, waar zijn betovergrootvader begraven ligt. Vanuit het 'oog' van Milan (omslagillustratie) wordt een, aan authentieke militaire bronnen ontleend, reëel beeld geschetst van de woedende oorlog. De droom als middel om terug te gaan naar een andere tijd is acceptabel, daar Milans lijfelijke ervaringen het inleven versterken. De tijdspanne in de droom is wel groot en sommige zaken, zoals het door Milan als bewijs meegebrachte zakhorloge, wel erg toevallig. Geschreven in korte zinnen met dialogen, in korte, genummerde hoofdstukken. Uitgebreid gedocumenteerd met foto’s van cruciale plekken toen en nu (door de auteur opnieuw gefotografeerd) en routekaarten. De bijbehorende website www.milansgrooteoorlog.be bevat veel achtergrondinformatie. Vanaf ca. 10 jaar

7.00 €

misschien wel echt gebeurd (1044)

Annie m.g Schmidt

Annie M.G.Schmidt heeft in de laatste fase van haar leven zelf nog bepaald welke 43 verhalen en sprookjes in dit mooi uitgevoerde boek zouden worden opgenomen. Men treft er veel bekend werk aan (Spikkeltje, Kroezebetje) maar ook enkele onbekende verhalen b.v. uit Het Parool (1949 + 1960). In haar zo eigen stijl, met veel humor en origineel, eigentijds taalgebruik kan men (voor)lezen over koningen en prinsen, sprekende dieren en vreemde juffrouwen. De meeste verhalen zijn kort: 2 - 3 blz., behalve "Uit met juffrouw Koops" dat 20 blz. telt. Veel bekende Nederlandse illustratoren o.a. Fiep Westendorp, Peter Vos, Max Velthuijs, Dick Bruna en Margriet Heymans hebben met kleurige illustraties bijgedragen aan dit uitstekend bruikbare, prachtig vormgegeven voorleesboek voor, om met Annie Schmidt te spreken, kinderen van 8 tot 80. Maar vanaf vier jaar zullen de kinderen er ook al van kunnen genieten.

6.00 €

moeder aller zielen (745)

Anne Rice

De vampier Lestat - dit is het derde boek in de reeks, na 'De vampier vertelt' en 'Mijn naam is Lestat' - is machtiger dan alle andere vampiers die nog over de aarde rondzwerven. Hij is een wereldberoemde popster, maar in zijn liedjes verraadt hij voor de goede verstaander allerlei vampiergeheimen. En hij maakt de moeder van alle vampiers wakker, een Egyptische, die al duizenden jaren sluimerde. Ook wekt hij de gruwelijke legende van de roodharige tweeling tot nieuw leven. Er gebeuren vreselijke dingen in vampierland. En dan zal Lestat een concert geven, dat geen enkele vampier wil missen. Een fascinerend verhaal, waarvan de inhoud niet kort is samen te vatten. Verschillende hoofdpersonen komen een voor een aan bod en al die verhaallijnen komen samen in een fraaie climax. Virtuoos geschreven (en vertaald), origineel en spannend amusement. Gebonden, kleine druk.

5.00 €

na het licht (1063)

Johan Vandevelde

Boran (11) reist met zijn moeder door het desolate landschap (gevolg van een wereldwijde kernoorlog 'Het Licht' honderd jaar eerder), steeds op zoek naar water. Nadat Borans moeder gevangen is genomen door de bende van De Cycloop, moet hij met behulp van zijn nieuwe vriend Mattia zien te overleven, water vinden en zijn moeder bevrijden. Heruitgave van een boek dat in 2005 bekroond is door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het boek is herschreven om het beter aan te laten sluiten bij de twee vervolgdelen: 'De Nieuwe veroveraars'* en 'Kinderen van de adelaar'**. Het boek is in goed Nederlands geschreven door de Vlaamse auteur (1973) die ook scenarioschrijver is. De technische leesbaarheid is afgestemd op jongeren. De zinnen zijn middellang met veel bijvoeglijk naamwoorden en veel dialogen. Buiten het omslag met Boran met een geheimzinnig lichtgevend plantje zijn er geen illustraties. Het sciencefictionverhaal is spannend en meeslepend geschreven en kan zo verfilmd worden. Vanaf ca. 12 jaar.

6.00 €

nachtkind (610)

Cate Tiernan

Maak kennis met Moira Byrne, dochter van een wonderkind net als haar leven op instorten staat. Twintig jaar geleden verscheen Morgan Rowlands ten tonele. Zij was de machtigste jonge bloedheks die men in generaties had gezien. Haar dochter, de vijftien jaar oude Moira, weet dat er in haar moeders verleden meer aan de hand was dan ze haar hebben verteld. En de geheimen die Morgan in haar hart bewaart kunnen Moira's wereld volkomen verwoesten. Als Moira twee pijnlijke feiten over haar familie te weten komt, begint ze de puzzel in elkaar te passen - en ze beseft dat iemand die haar zeer na staat in groot gevaar verkeert. Een ongewone familie. Een eindeloze strijd. Een nieuw begin.

6.00 €

nachtster (594)

Alyson Noel

Ever (16, ik-figuur) is onsterfelijk. Ze is desondanks vastbesloten een normaal tienerleven te leiden en haar middelbareschooldiploma te halen. Daarna hoopt ze voor eeuwig bij haar grote liefde Damen zijn. Maar haar voormalige vriendin Haven, die dankzij Ever ook onsterfelijk is geworden, heeft zich tegen haar gekeerd. Als Ever ontdekt dat Damen een groot geheim voor haar heeft over hun verleden, stelt dat hun eeuwenlange liefde in een heel ander daglicht. En dan is er nog de knappe hunk Jude, tot wie ze zich aangetrokken voelt. Wie van haar vrienden kan ze vertrouwen - en wie niet? Dit boek is het vijfde deel in de serie 'De onsterfelijken'*. Het is lastig te lezen zonder alle voorkennis van wat er in de vorige boeken is gebeurd. Het verhaal is opgebouwd uit 41 hoofdstukken en werkt toe naar een cliffhanger, die nieuwsgierig maakt naar het zesde en laatste deel. De vertaling is hier en daar wat houterig, de dialogen zijn soms wat gekunsteld. Deze spannende boekenserie over goed, kwaad, vriendschap en liefde zal fans van de populaire Twilight-serie aanspreken. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |